Ψώνια μαγειρικής η μεγάλη τέχνη.

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Ψώνια μαγειρικής η μεγάλη τέχνη.

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 06 Φεβ 2016, 18:24

Συζητώντας με ένα φίλο μου μάγειρα μου είπε μια ιστορία που τους είπε κάποιος καλεσμένος Γάλλος σεφ σε ένα σεμινάριο στην σχολή μαγειρικής .
<<Ένας κριτικός εστιατορίων μπαίνει σε ένα καινούργιο και πολλά υποσχόμενο εστιατόριο.
Όταν ήρθε ο υπεύθυνος του είπε ποιος είναι και ζήτησε να του στείλει ο μάγειρας ότι καλλίτερο είχε.
Ο μάγειρας πήρε ένα μήλο το έπλυνε δεν το σκούπισε αλλά έκοψε ένα κομματάκι από το κοτσάνι ψηλά το έβαλε σε ένα πιάτο και το έστειλε.
Ο κριτικός κοίταξε το μήλο , είδε το κοτσανάκι που ήτανε κομμένο πρόσφατα από τον μάγειρα πήρε το μαχαίρι και το έφαγε.
Καληνύχτισε και έφυγε.
Την επομένη μέρα στην στήλη που έγραφε είχε γράψει.
Στο εστιατόριο χ έφαγα ένα πολύ ωραίο μήλο.
Κομμένο στην ώρα του από το δέντρο ,το οποίο μάλιστα είχε καλά γονίδια .
Πλυμένο με νερό στην κατάλληλη θερμοκρασία.
Φρέσκο δεν έμεινε ούτε μία μέρα στο ψυγείο.
Πλούσιο σε άρωμα και πολύ γευστικό.
Ο μάγειρας δείχνει πλούσιος σε φαντασία γιατί μου έστειλε κάτι τόσο απλό αλλά συνάμα και σύνθετο.
Ταπεινός γιατί πιστεύει ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει την μαγεία της φύσης έτσι όταν ζήτησα να μου στείλει ότι καλλίτερο είχε μου έστειλε αυτό που πίστευε αυτός ότι ήτανε ότι καλλίτερο είχε.
Ξέρει τι έχει στην κουζίνα του άρα αυτός ξυπνάει πρωί και ψωνίζει.
Όμως ξέρει και να ψωνίζει.
Το μήλο που μου σέρβιρε ήτανε 100 % η κατάλληλη ώρα του για να φαγωθεί.
Αύριο θα ήτανε μια άλλη μέρα και το μήλο δεν θα ήτανε το ίδιο.
Άρα πολύ έξυπνα το διέθεσε σήμερα ,μάλιστα σε μένα που το εκτίμησα πολύ.
Έχει όλα τα δυνατά σημεία ενός μάγειρα , να ξέρει να διαλέγει καλά προϊόντα να έχει φαντασία και να διαθέτει τα πράγματα στην ώρα τους στους κατάλληλους πελάτες.
Είναι σίγουρη η επιτυχία του.>>

Εικόνα

θεωρώ τα ψώνια για το φαγητό της οικογένειας το πιο δύσκολο πράγμα .
Ειδικά στην Αθήνα.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Re: Ψώνια μαγειρικής η μεγάλη τέχνη.

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 08 Φεβ 2016, 17:48

<<Tό φθηνό το κρέας το τρώνε τα σκυλιά.>>

Πέρσι ενώ ήμουνα σε ένα γνωστό σουπερμάρκετ είδα ένα από τους δύο υπαλλήλους του κρεοπωλείου να ανοίγει ένα μεγάλο δέμα κρέατος μοσχαρίσιου.
Αφού έσκισε το νάιλον( μόνο από πάνω) πήρε μία σπάτουλα και αφαίρεσε ένα πράμα σαν ζελέ να το πώ , γράσο να το πώ αλλά χρώματος ροζ-κόκκινο .
Δεν είχε κόσμο ήτανε ησυχία έτσι τον ρώτησα από περιέργεια τι είναι αυτό , μου είπε είναι το υλικό συντήρησης που βάζουνε στα νωπά εισαγόμενα κρέατα.
Αλλιώς δεν θα αντέχανε μια βδομάδα ταξίδι.
Τι τρώμε ...του είπα .Τότε μου είπε αυτό δεν είναι τίποτα εδώ με στείλανε σεμινάριο και είδα μικρά κομματάκια κρέας να τα κολλάνε μεταξύ τους με ειδική κόλλα σε όποιο σχήμα θέλουν για να είναι εμπορεύσιμα.
Αηδίασα ήθελα να κάνω εμετό.
Όντας λιγοδίαιτος και ολιγαρκής δίνω πάντα την ίδια συμβουλή σε όλους .
Τρώτε λιγότερο αλλά ποιότητας προτιμάτε Ελληνικά προϊόντα.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 08 Φεβ 2016, 18:23

Προσπάθησα να βρώ βίντεο που να μοιάζει και να δείχνει αυτό που είδα αλλά δεν βρήκα τίποτα.
Έτσι έβαλα ότι βρήκα ,σχετικά κοντινότερο.
Αυτό που είδα όμως ήτανε πολύ αηδιαστικό.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 08 Φεβ 2016, 18:57

Να βάζεις σε πιάτα σε εστιατόριο ξανά χρησιμοποιημένη μπριζόλα μάλλον δεν το έχεις ξαναδεί, να ξέρεις είμαστε πολύ τυχεροί στην Ελλάδα που τρώμε καλής ποιότητας φαγητό, ακόμη και στα εστιατόρια, μόνο στα φαστφουντάδικα είναι διαφορετικά.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 08 Φεβ 2016, 19:03

Metranion έγραψε:Να βάζεις σε πιάτα σε εστιατόριο ξανά χρησιμοποιημένη μπριζόλα μάλλον δεν το έχεις ξαναδεί, να ξέρεις είμαστε πολύ τυχεροί στην Ελλάδα που τρώμε καλής ποιότητας φαγητό, ακόμη και στα εστιατόρια, μόνο στα φαστφουντάδικα είναι διαφορετικά.

Δυστυχώς είμαστε πειραματόζωα της Ε.Ε σε πολλούς τομείς .Λόγο κρίσης κάποιοι συμπολίτες μας , από ανάγκη αλλά και άγνοια συνάμα αντί να μειώσουν την ποσότητα χαμήλωσαν την ποιότητα του φαγητού τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 08 Φεβ 2016, 19:36

Ψάχνω να βρω τι είναι αυτό που βάζουν στο κρέας για να συντηρείται , αυτό που είδα σαν ροζ -κόκκινη μίξα η σαν ροζ- κόκκινο ζελέ πάνω στο κρέας το μοσχαρίσιο στο σουπερμάρκετ.
Δεν ξέρω τι είναι.
Εικασίες κάνω.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17995684

Different factors lead to the end of shelf-life for fresh meat products. The factors depend upon the animal including breed difference and muscle fiber type, external influences such as diet and stress, and post-harvest storage conditions including time, temperature, and packaging atmosphere. The characteristics that indicate the end of shelf-life for fresh meat products include water loss/purge accumulation, color deterioration due to myoglobin oxidation, rancidity due to lipid oxidation, and microbial spoilage. The characteristics can be measured and studied in the laboratory. Meat shelf-life is extended with the application of a surface coating because it provides a water and oxygen barrier. Collagen and gelatin coatings are used as a barrier on meat products to reduce purge, color deterioration, aroma deterioration, and spoilage, improve sensory scores, and act as an antioxidant.

http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1 ... 0802606691
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”