Στο κινητό του τηλέφωνο χρωστά τη ζωή του ένας άνδρας που σώθηκε σαν από θαύμα καθώς μία σφαίρα χτύπησε την συσκευή την ώρα που οι τρομοκράτες ξεκίνησαν την επίθεση έξω από το Stade de France στο Παρίσι την Παρασκευή το βράδυ.>>
<<Σε συνέντευξή του στο iTele της Γαλλίας, ο άνδρας που κατονομάζεται ως Σιλβέστερ υποστήριξε πως το κεφάλι του θα «εκρήγνυτο» αν δεν κρατούσε το τηλέφωνό του, πάνω στο οποίο χτύπησε η σφαίρα.
Ο Σιλβέστερ, που δήλωσε πως πυροβολήθηκε και στο πόδι. «Κοιτάξτε αυτό είναι το τηλέφωνό μου που μου έσωσε τη ζωή. Διαφορετικά το κεφάλι μου θα είχε εκραγεί» δήλωσε στο iTele. Σύμφωνα με τον ίδιο, το χοντρό μπουφάν που φορούσε σε συνδυασμό με το κινητό του τηλέφωνο ήταν αυτά που τον έσωσαν.>>
Ολοι γνωρίζουμε τις ιστορίες απο τους πολέμους που οι σφαίρες των εχθρών χτυπούσαν στην βίβλο που είχε στην τσέπη του ο στρατιώτης και σωζόταν η ζωή του.
Ε ακόμα και αυτος ο αστικο-πολεμικός μύθος εκσυγχρονίστηκε. Είναι το κινητό και το σμαρτ η νέα-συγχρονη βίβλος? Το φατσομπουκι η νέα θρησκεία με τα εκατομμύρια πιστούς? Είναι το φατσομπουκι το όπιο των λαών?
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64287235