Μπορώ να δωρίσω γη στο Δημόσιο;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Μπορώ να δωρίσω γη στο Δημόσιο;

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 12 Ιουν 2024, 22:05

Έχω μια σειρά αγροτικά τεμάχια, ασήμαντης εμπορικής αξίας, και να τα δίνεις δηλαδή για λίγες εκατοντάδες Ευρώ δεν υπάρχουν αγοραστές, τα οποία δεν πρόκειται να αξιοποιήσω ποτέ. Μπορώ να τα δωρίσω στο Δημόσιο, και πως;
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Μπορώ να δωρίσω γη στο Δημόσιο;

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Ιουν 2024, 10:16

Κάντα δωρεά στον Κούλη
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 13 Ιουν 2024, 10:33

κοιτάξτε πόσο έχει διαβρώσει τους νέους ο νεοφιλελευθερισμός
ακόμα και την πατρογονική γη θέλουν να αποποιηθούν

γι αυτή τη γη κάποιοι πρόγονοι μας έχυσαν το αίμα τους
τι να πει κανείς...
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 13 Ιουν 2024, 10:44

Προέλλην έγραψε:Έχω μια σειρά αγροτικά τεμάχια, ασήμαντης εμπορικής αξίας, και να τα δίνεις δηλαδή για λίγες εκατοντάδες Ευρώ δεν υπάρχουν αγοραστές, τα οποία δεν πρόκειται να αξιοποιήσω ποτέ. Μπορώ να τα δωρίσω στο Δημόσιο, και πως;

Θα ξοδευτείς ( συμβολαιογράφοι , μηχανικοί κ.α. ) . :laugh1:

https://mitos.gov.gr/index.php/%CE%94%C ... E%B9%CE%BF
https://mitos.gov.gr/index.php/%CE%94%C ... E%BC%CE%BF

Υ.Γ. Ίσως ξοδευτείς λιγότερο αν συντάξεις διαθήκη. Δηλαδή αν μεταβιβαστεί στο δημόσιο μετά τον θάνατό σου.
Υ.Γ. 1. Αν το δώσεις σε κάποια μητρόπολη/μοναστήρι/Άγιο Όρος, ίσως αναλάβουν αυτοί όλο το κόστος και τις διαδικασίες και εσύ θα βάλεις μόνο τις τζίφρες. :dunno:
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 13 Ιουν 2024, 10:49

vallon έγραψε:κοιτάξτε πόσο έχει διαβρώσει τους νέους ο νεοφιλελευθερισμός

τι να πει κανείς...

Φίλε, αν πληρώνει ΕΝΦΙΑ για δασική έκταση , δηλαδή για γη που δεν μπορεί να αξιοποιήσει * ( πώληση , οικοδόμηση ) , γιατί να την διατηρεί ; :dunno:

* Για να φτιάξεις ξενοδοχείο σε δασική έκταση απαιτούνται 500 στρέμματα. ( Δεν τα λένε "ξενοδοχεία" , αλλά τέτοια θα είναι ).
Για να βάλεις ανεμογεννήτριες , φωτοβολταϊκά κ.α. θα πρέπει - αν επαρκεί η έκτασή σου - να πληρώνεις φόρο για χρησιμοποίηση δασικής έκτασης .
Για να καλλιεργήσεις θα πρέπει η έκτασή σου να μην έχει κλίση.
κ.α.
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 13 Ιουν 2024, 15:03

Τλαξκαλτέκος έγραψε:
vallon έγραψε:κοιτάξτε πόσο έχει διαβρώσει τους νέους ο νεοφιλελευθερισμός

τι να πει κανείς...

Φίλε, αν πληρώνει ΕΝΦΙΑ για δασική έκταση , δηλαδή για γη που δεν μπορεί να αξιοποιήσει * ( πώληση , οικοδόμηση ) , γιατί να την διατηρεί ; :dunno:

* Για να φτιάξεις ξενοδοχείο σε δασική έκταση απαιτούνται 500 στρέμματα. ( Δεν τα λένε "ξενοδοχεία" , αλλά τέτοια θα είναι ).
Για να βάλεις ανεμογεννήτριες , φωτοβολταϊκά κ.α. θα πρέπει - αν επαρκεί η έκτασή σου - να πληρώνεις φόρο για χρησιμοποίηση δασικής έκτασης .
κ.α.

γιατί αντιστεκόμαστε από ιδεολογία στην επερχόμενη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης των ανοιχτών συνόρων της καταστροφής κάθε ιδιωτικής περιουσίας και ειδικότερα των πατρογονικών μας εκτάσεων
μόνο έτσι θα συνεχίσει να υπάρχει η Ελλάδα
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 13 Ιουν 2024, 19:40

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Φίλε, αν πληρώνει ΕΝΦΙΑ για δασική έκταση , δηλαδή για γη που δεν μπορεί να αξιοποιήσει * ( πώληση , οικοδόμηση ) , γιατί να την διατηρεί ; :dunno:

κ.α.

To ύψος του ΕΝΦΙΑ για αυτά τα κομμάτια γης είναι σχεδόν μηδαμινό. Μιλάμε τώρα για πολύ μικρά κομμάτια γης (200-800 τ.μ.) που είναι δάση με βάτα, με δύσκολη πρόσβαση πχ δεν πάει ούτε αυτοκίνητο, κτλ. Πέρα ότι δεν τα αγοράζει κανείς, και να τα αγόραζε ζήτημα να έπαιρνα 2000 ευρώ όλα μαζί. Εκκλησία/Μοναστήρια δεν ασχολούνται με μηδαμινής αξίας γη.
Τα λίγα καλλιεργήσιμα χωράφια που έχω στο όνομά μου τα νοικιάζω (λίγες εκατοντάδες ευρώ εισόδημα το χρόνο, αλλά τουλάχιστον φέρνουν κάτι), και κάτι καλά προσβάσιμους παλιούς λαχανόκηπους και αμπέλια, αν και δεν τα χρησιμοποιώ, τα καθαρίζω, φτιάχνω τις περιφράξεις που πέφτουν, κτλ.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 13 Ιουν 2024, 20:53

vallon έγραψε:
Τλαξκαλτέκος έγραψε:Φίλε, αν πληρώνει ΕΝΦΙΑ για δασική έκταση , δηλαδή για γη που δεν μπορεί να αξιοποιήσει * ( πώληση , οικοδόμηση ) , γιατί να την διατηρεί ; :dunno:

κ.α.

γιατί αντιστεκόμαστε από ιδεολογία στην επερχόμενη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης των ανοιχτών συνόρων της καταστροφής κάθε ιδιωτικής περιουσίας και ειδικότερα των πατρογονικών μας εκτάσεων
μόνο έτσι θα συνεχίσει να υπάρχει η Ελλάδα

Δεν θα υπάρχει Ελλάδα γιατί οι Νεοέλληνες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην υπάρξει Ελλάδα.
Αλλιώς δεν θα έβγαζαν πρωθυπουργό έναν που το έπαιζε κουφός και δεν πήγε να πολεμήσει το '40. Και μετά έβγαλαν πρωθυπουργό και τον ανιψιό του.
Δεν θα έβγαζαν πρωθυπουργό έναν που δεν πήγε να πολεμήσει στους Βαλκανικούς και μετά τον γιο του και μετά τον εγγονό του.
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 13 Ιουν 2024, 21:14

Προέλλην έγραψε:

κ.α.

To ύψος του ΕΝΦΙΑ για αυτά τα κομμάτια γης είναι σχεδόν μηδαμινό. Μιλάμε τώρα για πολύ μικρά κομμάτια γης (200-800 τ.μ.) που είναι δάση με βάτα, με δύσκολη πρόσβαση πχ δεν πάει ούτε αυτοκίνητο, κτλ. Πέρα ότι δεν τα αγοράζει κανείς, και να τα αγόραζε ζήτημα να έπαιρνα 2000 ευρώ όλα μαζί. Εκκλησία/Μοναστήρια δεν ασχολούνται με μηδαμινής αξίας γη.
Τα λίγα καλλιεργήσιμα χωράφια που έχω στο όνομά μου τα νοικιάζω (λίγες εκατοντάδες ευρώ εισόδημα το χρόνο, αλλά τουλάχιστον φέρνουν κάτι), και κάτι καλά προσβάσιμους παλιούς λαχανόκηπους και αμπέλια, αν και δεν τα χρησιμοποιώ, τα καθαρίζω, φτιάχνω τις περιφράξεις που πέφτουν, κτλ.

Και 0,01 ευρώ να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ για μη αξιοποιήσιμη δασική έκταση είναι κλεψιά του κράτους.
https://dasarxeio.com/2018/04/22/55915/

Σε τόσο μικρές εκτάσεις ( και οι χορτολιβαδικές και οι βραχώδεις εκτάσεις θεωρούνται ουσιαστικά δασικές ) δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι. Εδώ άλλοι έχουν φιλέτα σε δημόσιους δρόμους , με χτισμένα σπίτια τριγύρω ( που πήραν άδειες απ' τα κοντινά δασαρχεία ) , τα οποία έχουν μπει στις οικιστικές πυκνώσεις , αλλά επειδή τα δασαρχεία τα θεωρούν δασικά απ' το 2017 και μετά με αεροφωτογραφίες των Άγγλων του 1945 , οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να τα πουλήσουν ή να τα οικοδομήσουν. Πληρώνουν μόνο τον ΕΝΦΙΑ.
Τεσπα , τα δικά σου άφησέ τα σε κάποια μητρόπολη ή σε μοναστήρι ή στο κράτος με διαθήκη μετά την κοίμησή σου. :priest_z: Οι μητροπόλεις/μοναστήρια νομίζω ασχολούνται με όλα. Ουσιαστικά το σκάνδαλο Βατοπεδίου ήταν ανταλλαγές μη αξιοποιήσιμων οικονομικά εκτάσεων στη Βιστονίδα ( μιλάω για χοντρά χρήματα , όχι καλλιέργειες , ψαράδες και αγροτουρισμό ) με ακίνητα στην Αττική. Δεν ξέρεις στο μέλλον τα βάτα σου με ποιο αθηναϊκό ακίνητο θα ανταλλαχθούν. :laugh1:

Εγώ τα ακίνητα που έχω προσπαθώ να τα ξεφορτωθώ - εκτός από το σπίτι που μένω - γιατί όλο έξοδα μου δημιουργούν και κανένα έσοδο. Μηχανικοί, εφορίες, υποθηκοφυλακεία, ταπ, συμβολαιογράφοι , δασολόγια, κτηματολόγια , ενστάσεις, δήμοι , μου έχουν ρουφήξει το αίμα. :s_devil :diablo:
Αλλά δεν είναι "φιλέτα" και δεν τα αγοράζει κάποιος ούτε για εξευτελιστικό τίμημα. Περιμένω κανέναν μαφιόζο που να θέλει να κάνει ξέπλυμα ... :bigsmile45:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 13 Ιουν 2024, 21:29

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Εγώ τα ακίνητα που έχω προσπαθώ να τα ξεφορτωθώ - εκτός από το σπίτι που μένω - γιατί όλο έξοδα μου δημιουργούν και κανένα έσοδο. Μηχανικοί, εφορίες, υποθηκοφυλακεία, ταπ, συμβολαιογράφοι , δασολόγια, κτηματολόγια , ενστάσεις, δήμοι , μου έχουν ρουφήξει το αίμα. :s_devil :diablo:
Αλλά δεν είναι "φιλέτα" και δεν τα αγοράζει κάποιος ούτε για εξευτελιστικό τίμημα. Περιμένω κανέναν μαφιόζο που να θέλει να κάνει ξέπλυμα ... :bigsmile45:

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα :nono:

Μπλέξαμε, αντί να είμαστε λέφτεροι άνθρωποι

Εικόνα
1 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”