Επιθεώρηση εργασίας ερώτηση σος
- 
				Magdap35
- Rookie poster 
Επιθεώρηση εργασίας ερώτηση σος
Καλησπέρα, εκεί που κάνω πρακτική με πλήρωναν αλλά πλέον βγήκε πρόγραμμα επιδότησης οπότε δεν θα με πληρώνουν αυτοί . Για να μπω στο πρόγραμμα έπρεπε να φανώ ότι δεν κάνω πρακτική οπότε "με απέλυσαν" και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δουλεύω ακόμα κ θα μου ξανά γίνει πρόσληψη όταν βγει το πρόγραμμα. Μέχρι τότε όμως δεν είμαι δηλωμένη πουθενά . Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόγραμμα το οποίο κάνει σύζευξη επιχειρήσεων κ πρακτικαριων, αυτοί έκαναν αίτηση ως επιχείρηση κι εγώ ως ασκούμενη, οπότε όταν γίνω και επίσημα δεκτή θα τους πω ότι θέλω να πάω στο συγκεκριμένο γραφείο . Σίγουρα όμως κι άλλες επιχειρήσεις τουριστικές έχουν κάνει αίτηση και θέλω να αλλάξω ... Να πάω αλλού ... Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα πληρωθώ για όλο το Νοέμβριο αν γίνει αυτό ... Αν καλέσω την επιθεώρηση εργασίας θα πάρω τον μισθό μου ? Τι μπορεί να γίνει ?

0 .  

- 
				Προέλλην  
- Right to Repair Champion 
Re: Επιθεώρηση εργασίας ερώτηση σος
Magdap35 έγραψε:Καλησπέρα, εκεί που κάνω πρακτική με πλήρωναν αλλά πλέον βγήκε πρόγραμμα επιδότησης οπότε δεν θα με πληρώνουν αυτοί . Για να μπω στο πρόγραμμα έπρεπε να φανώ ότι δεν κάνω πρακτική οπότε "με απέλυσαν" και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δουλεύω ακόμα κ θα μου ξανά γίνει πρόσληψη όταν βγει το πρόγραμμα. Μέχρι τότε όμως δεν είμαι δηλωμένη πουθενά . Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόγραμμα το οποίο κάνει σύζευξη επιχειρήσεων κ πρακτικαριων, αυτοί έκαναν αίτηση ως επιχείρηση κι εγώ ως ασκούμενη, οπότε όταν γίνω και επίσημα δεκτή θα τους πω ότι θέλω να πάω στο συγκεκριμένο γραφείο . Σίγουρα όμως κι άλλες επιχειρήσεις τουριστικές έχουν κάνει αίτηση και θέλω να αλλάξω ... Να πάω αλλού ... Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα πληρωθώ για όλο το Νοέμβριο αν γίνει αυτό ... Αν καλέσω την επιθεώρηση εργασίας θα πάρω τον μισθό μου ? Τι μπορεί να γίνει ?
Κάτσε ρε συ, στην πρακτική αυτή δεν πήγες γιατί χρειάζεσαι βεβαίωση πρακτικής για την σχολή σου;
		0 .  
			Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
- 
				Magdap35
- Rookie poster 
Προέλλην έγραψε:Magdap35 έγραψε:Καλησπέρα, εκεί που κάνω πρακτική με πλήρωναν αλλά πλέον βγήκε πρόγραμμα επιδότησης οπότε δεν θα με πληρώνουν αυτοί . Για να μπω στο πρόγραμμα έπρεπε να φανώ ότι δεν κάνω πρακτική οπότε "με απέλυσαν" και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δουλεύω ακόμα κ θα μου ξανά γίνει πρόσληψη όταν βγει το πρόγραμμα. Μέχρι τότε όμως δεν είμαι δηλωμένη πουθενά . Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόγραμμα το οποίο κάνει σύζευξη επιχειρήσεων κ πρακτικαριων, αυτοί έκαναν αίτηση ως επιχείρηση κι εγώ ως ασκούμενη, οπότε όταν γίνω και επίσημα δεκτή θα τους πω ότι θέλω να πάω στο συγκεκριμένο γραφείο . Σίγουρα όμως κι άλλες επιχειρήσεις τουριστικές έχουν κάνει αίτηση και θέλω να αλλάξω ... Να πάω αλλού ... Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα πληρωθώ για όλο το Νοέμβριο αν γίνει αυτό ... Αν καλέσω την επιθεώρηση εργασίας θα πάρω τον μισθό μου ? Τι μπορεί να γίνει ?
Κάτσε ρε συ, στην πρακτική αυτή δεν πήγες γιατί χρειάζεσαι βεβαίωση πρακτικής για την σχολή σου;
Ναι , απλώς στο πρόγραμμα αυτό της επιδότησης που βγήκε μπορούσαν να μπουν όσοι δεν είναι σε πρακτική αυτή τη στιγμή οπότε έπρεπε να μου γίνει απόλυση , εγώ κανονικά θα έπρεπε να είχα σταματήσει αλλά συνεχίζω να πάω ευελπιστώ να τα πληρωθώ αυτά τα χρήματα έστω στο χέρι ...
		0 .  

- 
				Προέλλην  
Magdap35 έγραψε:Προέλλην έγραψε:Κάτσε ρε συ, στην πρακτική αυτή δεν πήγες γιατί χρειάζεσαι βεβαίωση πρακτικής για την σχολή σου;
Ναι , απλώς στο πρόγραμμα αυτό της επιδότησης που βγήκε μπορούσαν να μπουν όσοι δεν είναι σε πρακτική αυτή τη στιγμή οπότε έπρεπε να μου γίνει απόλυση , εγώ κανονικά θα έπρεπε να είχα σταματήσει αλλά συνεχίζω να πάω ευελπιστώ να τα πληρωθώ αυτά τα χρήματα έστω στο χέρι ...
Xρειάζεσαι βεβαίωση πρακτικής εργασίας κάποιων μηνών για την σχολή σου; Συμπλήρωσες αυτούς τους μήνες ήδη;
		0 .  
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
- 
				Magdap35
- Rookie poster 
Προέλλην έγραψε:Magdap35 έγραψε:Ναι , απλώς στο πρόγραμμα αυτό της επιδότησης που βγήκε μπορούσαν να μπουν όσοι δεν είναι σε πρακτική αυτή τη στιγμή οπότε έπρεπε να μου γίνει απόλυση , εγώ κανονικά θα έπρεπε να είχα σταματήσει αλλά συνεχίζω να πάω ευελπιστώ να τα πληρωθώ αυτά τα χρήματα έστω στο χέρι ...
Xρειάζεσαι βεβαίωση πρακτικής εργασίας κάποιων μηνών για την σχολή σου; Συμπλήρωσες αυτούς τους μήνες ήδη;
Ξεκίνησα 01/10 και "απολύθηκα" 17/11 . Άρα μου μένουν άλλοι 4,5 μήνες ... Ο λόγος που "απόλυθηκα" μόνο στα χαρτιά είναι γιατί για να μπω στο πρόγραμμα έπρεπε να φαίνεται ότι εκείνη την στιγμή (20 Νοεμβρίου που έγινε η αίτηση)ότι δεν κάνω πρακτική , οπότε κάναμε μια εικονική απόλυση. Στο πρόγραμμα αυτό κάνουν αίτηση τόσο οι επιχειρήσεις όσο κ οι εκπαιδευόμενοι και γίνεται μια σύζευξη αυτών. Εμείς έχουμε συννενοηθει να γίνει η σύζευξη μεταξύ μας. Μέχρι τότε όμως εγώ δουλεύω μαύρα ...
		0 .  

- 
				Προέλλην  
Magdap35 έγραψε:Προέλλην έγραψε:Xρειάζεσαι βεβαίωση πρακτικής εργασίας κάποιων μηνών για την σχολή σου; Συμπλήρωσες αυτούς τους μήνες ήδη;
Ξεκίνησα 01/10 και "απολύθηκα" 17/11 . Άρα μου μένουν άλλοι 4,5 μήνες ... Ο λόγος που "απόλυθηκα" μόνο στα χαρτιά είναι γιατί για να μπω στο πρόγραμμα έπρεπε να φαίνεται ότι εκείνη την στιγμή (20 Νοεμβρίου που έγινε η αίτηση)ότι δεν κάνω πρακτική , οπότε κάναμε μια εικονική απόλυση. Στο πρόγραμμα αυτό κάνουν αίτηση τόσο οι επιχειρήσεις όσο κ οι εκπαιδευόμενοι και γίνεται μια σύζευξη αυτών. Εμείς έχουμε συννενοηθει να γίνει η σύζευξη μεταξύ μας. Μέχρι τότε όμως εγώ δουλεύω μαύρα ...
Τώρα όμως φαίνεται ότι κάνεις πρακτική, σωστά; Δηλαδή στο τέλος, θα μπορέσεις να πάρεις βεβαίωση ότι έκανες τους απαραίτητους μήνες πρακτική για την σχολή σου;
Γενικά, αυτό που σου έκανε είναι φυσικά παράτυπο τουλάχιστον, πιθανότατα και παράνομο. Αυτές τις κατσιβελιές με εικονικές απολύσεις, κτλ, μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες τα κάνουν. Κοίταξε να μαζέψεις 2-3 χρόνια χρήσιμη προϋπηρεσία, μάθε και καμιά ξένη γλώσσα παράλληλα, και δραπέτευσε στην Β. Ευρώπη να σωθείς.
		0 .  
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
- 
				Magdap35
- Rookie poster 
Προέλλην έγραψε:Magdap35 έγραψε:Ξεκίνησα 01/10 και "απολύθηκα" 17/11 . Άρα μου μένουν άλλοι 4,5 μήνες ... Ο λόγος που "απόλυθηκα" μόνο στα χαρτιά είναι γιατί για να μπω στο πρόγραμμα έπρεπε να φαίνεται ότι εκείνη την στιγμή (20 Νοεμβρίου που έγινε η αίτηση)ότι δεν κάνω πρακτική , οπότε κάναμε μια εικονική απόλυση. Στο πρόγραμμα αυτό κάνουν αίτηση τόσο οι επιχειρήσεις όσο κ οι εκπαιδευόμενοι και γίνεται μια σύζευξη αυτών. Εμείς έχουμε συννενοηθει να γίνει η σύζευξη μεταξύ μας. Μέχρι τότε όμως εγώ δουλεύω μαύρα ...
Τώρα όμως φαίνεται ότι κάνεις πρακτική, σωστά; Δηλαδή στο τέλος, θα μπορέσεις να πάρεις βεβαίωση ότι έκανες τους απαραίτητους μήνες πρακτική για την σχολή σου;
Γενικά, αυτό που σου έκανε είναι φυσικά παράτυπο τουλάχιστον, πιθανότατα και παράνομο. Αυτές τις κατσιβελιές με εικονικές απολύσεις, κτλ, μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες τα κάνουν. Κοίταξε να μαζέψεις 2-3 χρόνια χρήσιμη προϋπηρεσία, μάθε και καμιά ξένη γλώσσα παράλληλα, και δραπέτευσε στην Β. Ευρώπη να σωθείς.
Γαλλικά κάνω !!! Που θα μπορούσα να πάω γνωρίζοντας αυτή την γλώσσα ? Επίσης θα αναγνωριστεί το χαρτί του ΙΕΚ αν πάρω πιστοποίηση?
		0 .  

- 
				Προέλλην  
Magdap35 έγραψε:Προέλλην έγραψε:Τώρα όμως φαίνεται ότι κάνεις πρακτική, σωστά; Δηλαδή στο τέλος, θα μπορέσεις να πάρεις βεβαίωση ότι έκανες τους απαραίτητους μήνες πρακτική για την σχολή σου;
Γαλλικά κάνω !!! Που θα μπορούσα να πάω γνωρίζοντας αυτή την γλώσσα ? Επίσης θα αναγνωριστεί το χαρτί του ΙΕΚ αν πάρω πιστοποίηση?
Κάθε ξένη γλώσσα είναι προσόν στα τουριστικά επαγγέλματα, αλλά και γενικά. Τα πτυχία των ελληνικών ΙΕΚ αναγνωρίζονται σε όλη την Ε.Ε. με σχετικά απλές διαδικασίες. Στην ανεπτυγμένη Ευρώπη ο εργοδότης θα κοιτάξει περισσότερο την εργασιακή σου εμπειρία, αν θα μπορέσεις δηλαδή να δουλέψεις αυτόνομα μετά απο λίγες εβδομάδες αν σε βάλει σε κάποιο πόστο της επιχείρησής του.
		1 .  
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
- 
				Magdap35
- Rookie poster 
Προέλλην έγραψε:Magdap35 έγραψε:Γαλλικά κάνω !!! Που θα μπορούσα να πάω γνωρίζοντας αυτή την γλώσσα ? Επίσης θα αναγνωριστεί το χαρτί του ΙΕΚ αν πάρω πιστοποίηση?
Κάθε ξένη γλώσσα είναι προσόν στα τουριστικά επαγγέλματα, αλλά και γενικά. Τα πτυχία των ελληνικών ΙΕΚ αναγνωρίζονται σε όλη την Ε.Ε. με σχετικά απλές διαδικασίες. Στην ανεπτυγμένη Ευρώπη ο εργοδότης θα κοιτάξει περισσότερο την εργασιακή σου εμπειρία, αν θα μπορέσεις δηλαδή να δουλέψεις αυτόνομα μετά απο λίγες εβδομάδες αν σε βάλει σε κάποιο πόστο της επιχείρησής του.
Ευχαριστώ για την απάντηση ! Για να αναγνωριστεί θα πρέπει να έχω και την πιστοποίηση ??? Ή γίνεται και χωρίς ??? Επίσης η Ελβετία(γαλλόφωνες περιοχές όπως η Γενεύη) ή το Βέλγιο είναι καλές επιλογές???
		0 .  

- 
				Προέλλην  
Magdap35 έγραψε:Προέλλην έγραψε:Κάθε ξένη γλώσσα είναι προσόν στα τουριστικά επαγγέλματα, αλλά και γενικά. Τα πτυχία των ελληνικών ΙΕΚ αναγνωρίζονται σε όλη την Ε.Ε. με σχετικά απλές διαδικασίες. Στην ανεπτυγμένη Ευρώπη ο εργοδότης θα κοιτάξει περισσότερο την εργασιακή σου εμπειρία, αν θα μπορέσεις δηλαδή να δουλέψεις αυτόνομα μετά απο λίγες εβδομάδες αν σε βάλει σε κάποιο πόστο της επιχείρησής του.
Ευχαριστώ για την απάντηση ! Για να αναγνωριστεί θα πρέπει να έχω και την πιστοποίηση ??? Ή γίνεται και χωρίς ??? Επίσης η Ελβετία(γαλλόφωνες περιοχές όπως η Γενεύη) ή το Βέλγιο είναι καλές επιλογές???
Σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., ανεξαρτήτως γλώσσας, η διαδικασία αναγνώρισης είναι πολύ απλή, ουσιαστικά μια μετάφραση, επικύρωση και μιά αίτηση. Πιθανώς να μην σου ζητήσει ο εργοδότης αναγνώριση καν απο την στιγμή που θα δεί ότι τέλειωσες σχολή σε χώρα της Ε.Ε., απλά σίγουρα κάνει καλύτερη εντύπωση αν υπάρχει ως έγγραφο στον φάκελο αίτησης, δείχνει σοβαρότητα.
Αν θες γαλλόφωνη χώρα, προφανώς πρέπει να μιλάς σε λειτουργικό βαθμό γαλλικά. Αυτό είναι άσχετο φυσικά με την αναγνώριση του πρυχίου σου. Το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε., θα πρέπει να μιλάς την τοπική γλώσσα, μόνο με αγγλικά δεν γίνεται. Δεν χρειάζεται να την μιλάς τέλεια, απλά να μπορείς να συνεννοηθείς χωρίς προβλήματα κατά την ρουτίνα της δουλειάς σου. Ένα B2 επίπεδο είναι υπεραρκετό, θα πρέπει να επικεντρωθείς να μάθεις στάνταρντ λεξιλόγιο και εκφράσεις που είναι σχετικά με το περιβάλλον εργασίας σου.
		1 .  
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts