Η εξήγηση μπορεί να αποδοθεί στην μακροχρόνια περιπέτεια της χώρας και στις αλλεπάλληλες κρίσεις (οικονομική, κόβιντ, ενεργειακή) οι οποίες οδήγησαν σε πολιτιστική κρίση. Δηλαδή σε μια γενικότερη αποκτήνωση και πτώση της καλλιέργειας του πνεύματος.
Ωστόσο υπάρχει και ένας ακόμη λόγος. Μέχρι πριν το 2008, στο ίντερνετ μπαίνανε κατά κανόνα οι "νεολαίοι" και όσοι γνώριζαν να το χειρίζονται.
Μετά ξεκίνησε ο παροξυσμός με το φέησμπουκ, με αποτέλεσμα να αποκτήσει φέησμπουκ η κάθε γιαγιά, η κάθε θείτσα και ο κάθε μπάρμπας. Ζήτησαν από τους συγγενείς τους να τους μάθουν πώς να το χειρίζονται, με αποτέλεσμα μόνο αυτό να γνωρίζουν.
Μέχρι σήμερα, υπάρχει πολύς κόσμος που εκτός από το φέησμπουκ, δεν γνωρίζει πως να κάνει ούτε ένα γκουγκλάρισμα. Είναι οι ιντερνετικά αναλφάβητοι του φέησμπουκ.
Πολλοί από αυτούς έμαθαν με το καιρό να χειρίζονται και μερικές άλλες ιστοσελίδες.
Γιατί το ελληνικό ίντερνετ έχει γεμίσει βόθριδες;
-
Alien_ex_forums
- Basic poster

-
Γιάννης
- Rookie poster

Re: Γιατί το ελληνικό ίντερνετ έχει γεμίσει βόθριδες;
Alien_ex_forums έγραψε:Μέχρι σήμερα, υπάρχει πολύς κόσμος που εκτός από το φέησμπουκ, δεν γνωρίζει πως να κάνει ούτε ένα γκουγκλάρισμα.
Καλό είναι αυτό. Φαντάσου να γνώριζαν...
1 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Η ελληνική κοινωνία μορφωτικά αποτελείται στην πλειοψηφία της από λειτουργικά αναλφάβητους.
Είδος που ευδοκιμεί σε όλα τα επίπεδα της, σε κάθε επαγγελματικό χώρο και σε κάθε κοινωνική ομάδα.
Άγλωσσοι, άνοες και βλάκες έχουν καταλάβει θέσεις από τις οποίες επηρεάζουν εκατομμύρια και δημιουργούν συμπεριφορικά πρότυπα κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση τους.
Και όλη αυτή η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα αντικατοπτρίζεται σε τεράστιο εύρος του ελληνικού ίντερνετ που επάξια κερδίζει από αυτή τη συμμετοχή τον τίτλο του βόθρου.
Είδος που ευδοκιμεί σε όλα τα επίπεδα της, σε κάθε επαγγελματικό χώρο και σε κάθε κοινωνική ομάδα.
Άγλωσσοι, άνοες και βλάκες έχουν καταλάβει θέσεις από τις οποίες επηρεάζουν εκατομμύρια και δημιουργούν συμπεριφορικά πρότυπα κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση τους.
Και όλη αυτή η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα αντικατοπτρίζεται σε τεράστιο εύρος του ελληνικού ίντερνετ που επάξια κερδίζει από αυτή τη συμμετοχή τον τίτλο του βόθρου.
2 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
bizeli
- Moderator

Εγώ εντάξει θεωρώ ότι έχω μια καλή σχέση με τους υπολογιστές τουλάχιστον για τις απαιτήσεις της δουλειάς μου και αλλά και για προσωπική χρήση.
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου "κομπιουτεράκια" ... αλλά ψάχνομαι αρκετά. Ξαναλέω για την χρήση που το θέλω. Τώρα αν με πείτε για πιο εξειδικευμένες γνώσεις ... οκ εντάξει.
Πάντως όταν είμαι στις ρυθμίσεις και έχει αυτήν την επιλογή "για προχωρημένους" ...
I feel...

Μάγκες τι φάση αυτή;
Για προχωρημένους;
Θα έπρεπε να έχει και άλλες επιλογές...
Για νουμπάδες, για ασχετίλες, για...
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου "κομπιουτεράκια" ... αλλά ψάχνομαι αρκετά. Ξαναλέω για την χρήση που το θέλω. Τώρα αν με πείτε για πιο εξειδικευμένες γνώσεις ... οκ εντάξει.
Πάντως όταν είμαι στις ρυθμίσεις και έχει αυτήν την επιλογή "για προχωρημένους" ...
I feel...

Μάγκες τι φάση αυτή;
Για προχωρημένους;
Θα έπρεπε να έχει και άλλες επιλογές...
Για νουμπάδες, για ασχετίλες, για...
1 .
-
bizeli
- Moderator

Μην κατηγοράτε το fb.
Άμα βάλεις καμιά καρδούλα ή κάνεις καμιά διαδικτυακή προσευχή λύνονται τα προβλήματα του κόσμου.
Όλοι το ξέρουν αυτό.
Καρδούλες να μην ξεχνάτε να βάζετε, ναι;
Και μετά να κοιμάστε ήσυχοι το βράδυ ότι κάνατε το καθήκον σας.
Άμα βάλεις καμιά καρδούλα ή κάνεις καμιά διαδικτυακή προσευχή λύνονται τα προβλήματα του κόσμου.
Όλοι το ξέρουν αυτό.
Καρδούλες να μην ξεχνάτε να βάζετε, ναι;
Και μετά να κοιμάστε ήσυχοι το βράδυ ότι κάνατε το καθήκον σας.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Ρε μάγκες έχει emoticon στο fb "νοιάζομαι"
Το πατάς και τελείωσες.
Νοιάζομαι ρε μλκς αλλά ας ασχοληθεί κάποιος άλλος.
Εγώ μόνο νοιάζομαι.
.gif)
Το πατάς και τελείωσες.
Νοιάζομαι ρε μλκς αλλά ας ασχοληθεί κάποιος άλλος.
Εγώ μόνο νοιάζομαι.
.gif)
0 .
-
bizeli
- Moderator

Alien_ex_forums έγραψε: να αποκτήσει φέησμπουκ η κάθε γιαγιά, η κάθε θείτσα και ο κάθε μπάρμπας.
Όταν κοινοποιείται έκκληση για οικονομική βοήθεια πχ για κάποιο παιδάκι που νοσηλεύεται, βλέπω κάτω 8.000 σχόλια από όλον αυτόν τον συρφετό "ο θεός να βάλει το χέρι του, ο άγιος νικόλαος, ο άγιος παντελεήμονας, ο άγιος νεκτάριος..."
Προσευχές, ύμνοι, αγγελάκια, φωτοστέφανα...
Ρε σεις το IBAN το είδατε;

1 .
-
Alien_ex_forums
- Basic poster

Εδώ δεν θυμάστε πριν μια δεκαετία που οι ΔΥ κάνανε απεργία για να μη χρειαστεί να μάθουν "γκομπιούτερ" και προτιμούσαν να γράφουν σε μπακαλοτέφτερα;
Οταν όμως επεκτάθηκε το φέησμπουκ άλλαξαν γνώμη, ώστε στη δουλειά να κάνουν ιντερνετικό μουχαμπέτι.
Οταν όμως επεκτάθηκε το φέησμπουκ άλλαξαν γνώμη, ώστε στη δουλειά να κάνουν ιντερνετικό μουχαμπέτι.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Το ιντερνετ ανεκαθεν ηταν βοθρος απλα παλιοτερα ειχε πιο πολυ πλακα. Μετα τα μεσα της περασμενης δεκαετιας μπηκαν για τα καλα οι μπαρμπαδες στο μεσο (κυριως στα σοσιαλ) και αυξηθηκε πολυ η τυποποιηση και η ομοιομορφια. Ολοι κανουν συγκεκριμενα σχολια, ανεβαζουν συγκεκριμενες φωτο με συγκριμενες ποζες και συγκεκριμενες λεζαντες, ανεβαζουν συγκεκριμενα memes απο συγκεκριμενες 2-3 σελιδες κλπ.
Παλια εβλεπες περισσοτερο γραφικες (με την καλη εννοια) και πρωτοτυπες περσονες. Μετα εγινε το να εισαι instagramας και facebookας επαγγελμα και πηξαμε στους κοψιαληδες και τις μαριποζες.
Στα αρνητικα των τελευταια ετων βαζω την παρακμη των μπλογκ προς οφελος των μεγαλων ειδησεογραφικων σαιτ (newsit, ifefimerida, newsbreak κλπ) και των φορουμ προς οφελος των σοσιαλ. Τα μπλογκ και τα φορουμ ειχαν καποιο χαρακτηρα και φιλοξενουσαν πιο πρωτοτυπες αποψεις.
Παλια εβλεπες περισσοτερο γραφικες (με την καλη εννοια) και πρωτοτυπες περσονες. Μετα εγινε το να εισαι instagramας και facebookας επαγγελμα και πηξαμε στους κοψιαληδες και τις μαριποζες.
Στα αρνητικα των τελευταια ετων βαζω την παρακμη των μπλογκ προς οφελος των μεγαλων ειδησεογραφικων σαιτ (newsit, ifefimerida, newsbreak κλπ) και των φορουμ προς οφελος των σοσιαλ. Τα μπλογκ και τα φορουμ ειχαν καποιο χαρακτηρα και φιλοξενουσαν πιο πρωτοτυπες αποψεις.
2 .
-
Αρίστος
- Prediction Guru

Alien_ex_forums έγραψε:Η εξήγηση μπορεί να αποδοθεί στην μακροχρόνια περιπέτεια της χώρας και στις αλλεπάλληλες κρίσεις (οικονομική, κόβιντ, ενεργειακή) οι οποίες οδήγησαν σε πολιτιστική κρίση. Δηλαδή σε μια γενικότερη αποκτήνωση και πτώση της καλλιέργειας του πνεύματος.
Ωστόσο υπάρχει και ένας ακόμη λόγος. Μέχρι πριν το 2008, στο ίντερνετ μπαίνανε κατά κανόνα οι "νεολαίοι" και όσοι γνώριζαν να το χειρίζονται.
Μετά ξεκίνησε ο παροξυσμός με το φέησμπουκ, με αποτέλεσμα να αποκτήσει φέησμπουκ η κάθε γιαγιά, η κάθε θείτσα και ο κάθε μπάρμπας. Ζήτησαν από τους συγγενείς τους να τους μάθουν πώς να το χειρίζονται, με αποτέλεσμα μόνο αυτό να γνωρίζουν.
Μέχρι σήμερα, υπάρχει πολύς κόσμος που εκτός από το φέησμπουκ, δεν γνωρίζει πως να κάνει ούτε ένα γκουγκλάρισμα. Είναι οι ιντερνετικά αναλφάβητοι του φέησμπουκ.
Πολλοί από αυτούς έμαθαν με το καιρό να χειρίζονται και μερικές άλλες ιστοσελίδες.
Oxι δεν ειναι αυτο, τα μποτακια ειναι το προβλημα, η εξαχρειωση του ιντερνετ οφειλεται σε αυτα.
.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".
.
.