Σκοπεύετε να κάνετε παιδί μέσα στα επόμενα χρόνια? (όσοι δεν έχουν ήδη)

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Σκοπεύετε να κάνετε παιδί μέσα στα επόμενα χρόνια? (όσοι δεν έχουν ήδη)

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Απρ 2023, 22:12

BaKXOS_Lysios έγραψε:Ούτε καν... Το σχολείο (όπως είναι δομημένο στην Ελλάδα) θεωρεί ότι όλα είναι ιδανικά στην κοινωνία και το μόνο που μένει είναι οι μαθητές μέσα σε ιδανικές συνθήκες να μάθουν γράμματα....αμ δε!

Τελείως λάθος αντίληψη έχεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 12 Απρ 2023, 22:47

bizeli έγραψε:Το τι θεωρεί κανείς ευθύνη και ανατροφή διαφέρει από γονέα σε γονέα.
Κάτι που εσύ θα το έβλεπες ως αφύσικο κάποιος άλλος το βλέπει ως φυσιολογικό.
Ακόμα και στο παράδειγμα που λες για ένα παιδί που δημιουργεί πρόβλημα στην τάξη οι γονείς του μπορεί να μην το βλέπουν καν ως πρόβλημα ή τουλάχιστον πρόβλημα που να φταίει το παιδί τους.

Όχι οι βασικοί κανόνες συνύπαρξης και κοινωνικοποίησης είναι συγκεκριμενοι και αντικειμενικά προσδιορισιμοι. Ένα παιδί που μέσα σε ένα σύνολο δεν αφήνει τον δάσκαλο να κάνει μάθημα λειτουργεί εις βάρος των άλλων παιδιών κυρίως (δλδ του συνόλου). Ας θεωρούν ότι νομίζουν φυσιολογικό οι γονείς στο σπίτι τους αλλά ας τους μάθουν κανόνες αρμονικής κοινωνικής συνύπαρξης.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 12 Απρ 2023, 22:48

bizeli έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Ούτε καν... Το σχολείο (όπως είναι δομημένο στην Ελλάδα) θεωρεί ότι όλα είναι ιδανικά στην κοινωνία και το μόνο που μένει είναι οι μαθητές μέσα σε ιδανικές συνθήκες να μάθουν γράμματα....αμ δε!

Τελείως λάθος αντίληψη έχεις.

Εγώ ή η ελληνική παιδεία;
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 12 Απρ 2023, 22:53

Να σημειώσω εδώ ότι ένα μεγάλο πολιτισμικό πρόβλημα που βρίσκω στην ελληνική κοινωνία είναι η ελλιπής κατανόηση - διαχωρισμός του κοινωνικού με το ατομικό. Το ατομικό εδώ μπαίνει παντού. Για μένα δείγμα υψηλού πολιτισμού είναι να υπάρχει στους πολίτες μια σαφής αντίληψη, σεβασμός, και ισορροπία μεταξύ ατομικού - συλλογικού.
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Απρ 2023, 23:23

BaKXOS_Lysios έγραψε:
bizeli έγραψε:Τελείως λάθος αντίληψη έχεις.

Εγώ ή η ελληνική παιδεία;

Εσύ για την ελληνική παιδεία.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 13 Απρ 2023, 00:39

bizeli έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Εγώ ή η ελληνική παιδεία;

Εσύ για την ελληνική παιδεία.

Εδω την έφαγα στη μάπα όχι στα εξωτερικά.... :D κι όχι ένα ούτε δύο χρονάκια αλλά απο μπόμπιρας μέχρι και πανεπιστήμιο... Ε κάτι θα ξέρω κι εγώ γι αυτή λοιπόν μετά από τόσα χρόνια... :pardon: Μπορεί τα πράγματα βέβαια να έχουν αλλάξει από τότε που ήμουνα εγω μαθητής αλλά κάτι μου λέει ότι αν έχουν αλλάξει θα είναι προς το χειρότερο.... :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Απρ 2023, 02:32

BaKXOS_Lysios έγραψε:
nemo έγραψε:αμφιδρομη σχεση αφου στο σχολειο μαθαινουν τον ιδανικο τροπο που δεν ισχυει στο σπιτι και μπερδευονται χειροτερα

Ούτε καν... Το σχολείο (όπως είναι δομημένο στην Ελλάδα) θεωρεί ότι όλα είναι ιδανικά στην κοινωνία και το μόνο που μένει είναι οι μαθητές μέσα σε ιδανικές συνθήκες να μάθουν γράμματα....αμ δε!

αυτο λεω και εγω ....αυτο λες και συ αλλα το μπιζελι θα διαφωνει χωρις να την διαβασω ακομη
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Απρ 2023, 02:34

καλα το νομιζα ..εχει πορωθει με το επαγγελμα και δεν το νιωθει οπως εμεις
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 13 Απρ 2023, 03:11

nemo έγραψε:καλα το νομιζα ..εχει πορωθει με το επαγγελμα και δεν το νιωθει οπως εμεις

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Δεν έχω τίποτα με τους δασκάλους που τους θεωρώ απ'όλο το δημόσιο τομέα τους πιο σκληρά εργαζόμενους, υπεύθυνους και με τα πιο δύσκολα και ευαίσθητα καθήκοντα. Επίσης δεν αποκλείω να υπάρχουν τόσο αξιόλογοι και οξυδερκείς στο επάγγελμα που να κάνουν τελικά τη δουλειά για την οποία η ίδια η πολιτεία και το «εκπαιδευτικό σύστημα» ούτε τους έχει προετοιμάσει ποτέ, ούτε καν διανοήθηκε ποτέ ότι μπορεί ή χρειάζεται να γίνει στο σχολείο... Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αξιόλογοι και αξιέπαινοι δάσκαλοι και καθηγητές που κάνουν τη διαφορά μέσα στο σύστημα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Απρ 2023, 06:29

Ραν ταν πλαν έγραψε:Μια χαρά τη βγάζουν οι μπακούρηδες γέροι.
Οι μπακουρόγριες τραβάνε ζόρι λόγω αντικειμενικών δυσκολιών. :D
Οι ογδοντάρηδες γέροι που έχουν σπιτάκι και σύνταξη βρίσκουν καμιά σιτεμένη Βουλγάρα ή Γεωργιανή τις σπιτώνουν με την υπόσχεση να τους αφήσουν το σπίτι, τις χαρτζιλικώνουν από τη σύνταξη κι αυτές τους έχουν στα όπα όπα και τα ταχτιρντί.
Από την άλλη οι γέροι πιάνουν κανα κώλο ή οι ζωηροί τους δίνουν και καμιά πίπα και αν το επιτρέπει η υγεία τους να παίρνουν κανα βιάγκρα τις καρφώνουν σαν κεφτέδες και ας πάει και το παλιάμπελο. :fico:

Είναι και αυτό μια επιλογή :D Πάντως άνετα σε καθαρίζει η βουλγάρα για να σου φάει το σπίτι μια ώρα αρχίτερα.

bizeli έγραψε:Αυτό είναι το θέμα.
Το τι θεωρεί κανείς ευθύνη και ανατροφή διαφέρει από γονέα σε γονέα.
Κάτι που εσύ θα το έβλεπες ως αφύσικο κάποιος άλλος το βλέπει ως φυσιολογικό.
Ακόμα και στο παράδειγμα που λες για ένα παιδί που δημιουργεί πρόβλημα στην τάξη οι γονείς του μπορεί να μην το βλέπουν καν ως πρόβλημα ή τουλάχιστον πρόβλημα που να φταίει το παιδί τους.

Καμαρώνουν από πάνω ότι το βλαστάρι τους είναι τζιμάνι, διάολος κλπ :axakaloe:
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”