Ποιότητα ζωής στην Ελλάδα

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Re: Ποιότητα ζωής στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 21 Ιαν 2024, 00:21

Προέλλην έγραψε:
mixaliss έγραψε:
Εγώ είχα στο μυαλό μου περίπτωση όπου γίνεσαι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, και γυρίζεις Ελλάδα για να δουλέψεις εξ' αποστάσεως για την εταιρία στο εξωτερικό. Χωρίς όμως να δηλώσεις στις Ελ. αρχές οτι γύρισες. Αυτό που λες είναι άλλη περίπτωση , σίγουρα περιπλέκονται τα πράγματα.

Και δεχτεί η εταιρία του εξωτερικού να σε εμφανίζει ότι είσαι εκεί; Απίθανο μου ακούγεται.

Αν μιλάμε τώρα για νόμιμη παροχή υπηρεσιών με ελληνικό ΑΦΜ σε εταιρία του εξωτερικού, ΟΚ.

γνωρίζω κόσμο που το έκανε στη ζούλα δηλώνοντας διεύθυνση εξωτερικού σπίτι φίλων. προσωπικά δεν θα το έκανα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 21 Ιαν 2024, 00:24

mixaliss έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Πέρυσι, πάω να μπω στο e-banking της ΕΛ τράπεζας που έχω, δεν μπορώ να μπώ. Κατεβαίνω για διακοπές, πάω, με λένε, α, νέος νόμος, πρέπει κάθε τρία χρόνια να φέρνεις εκκαθαριστικό εφορίας. Εξωτερικό είμαι. Α, να φέρεις βεβαίωση κατοικίας apo τον Δήμο, βεβαίωση φορολογικής κατοικίας, εκκαθαριστικό, βεβαίωση εργοδότη. Μεταφρασμένα αυτά επίσημα. Σας έτυχε ή ακόμη; :hmmm

Σε eurobank και Πειραιώς που έχω web banking δεν μου έτυχε. Μια χρονιά που χρειάστηκε να κάνω συναλλαγές στο κατάστημα λόγω κληρονομικών, δήλωνα κάτοικος Ελλάδας, άεργος. Ο λόγος είναι οτι είναι μεγάλος μπελάς να προσκομίσεις στοιχεία για το οτι μένεις έξω.

Νομίζω πλέον ζητάνε εκκαθαριστικό και απο τους κατοίκους ΕΛ κάθε τρία χρόνια. Ας μας πεί κάποιος αναγνώστης.

Για να πάρω πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας απο εδώ, έκανα αίτηση, με αιτιολογία χρήση σε ελληνική τράπεζα. Με έρχεται απάντηση και με ζητάνε το IBAN για να μου το δώσουν :laugh1: Ευτυχώς δεν έχει τόκους ο λογαριασμός, ούτε λεφτά μέσα, γιατί αλλιώς θα με κυνηγούσαν για φοροδιαφυγή.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 21 Ιαν 2024, 00:28

Προέλλην έγραψε:Νομίζω πλέον ζητάνε εκκαθαριστικό και απο τους κατοίκους ΕΛ κάθε τρία χρόνια. Ας μας πεί κάποιος αναγνώστης.

Από το 2018 σίγουρα δεν έχω στείλει κανένα εκκαθαριστικό στις δύο τράπεζες. Κανένα θέμα με web banking. Νομίζω τα προβλήματα εμφανίζονται στο γκισέ.
1 .

Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Δημοσίευσηαπό fasistario » 21 Ιαν 2024, 00:45

Προέλλην έγραψε:Φορολογική μεταγραφή σε άλλη χώρα, έχοντας ανοιχτή επαγγελματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, απ ότι ξέρω δεν γίνεται. Ούτε να κάνεις έναρξη, ενώ έχεις την φορολογική σου έδρα έξω.

Δεν έχω ανοιχτή επαγγελματική δραστηριότητα στην Ελλάδα ρε συ.
Και πάλι μιλάω για δουλειά εξ αποστάσεως, για ξένη εταιρεία- σε ανάλογη περίπτωση, η πρόσληψη και όλα θα γίνουν με το Ιρλανδικό μου ΑΦΜ, και η φορολογία ανάλογα.
Στην Ελλάδα δεν έχω απολύτως τίποτα που να με εμποδίζει.
0 .
Formerly known as lamogio88
"Let us have a dagger between our teeth, a bomb in our hands and an infinite scorn in our hearts."

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 21 Ιαν 2024, 00:48

Υπηκοότητες πήρατε ή ακόμη; :D
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 21 Ιαν 2024, 01:20

Προέλλην έγραψε:Υπηκοότητες πήρατε ή ακόμη; :D

Σε λίγες μέρες έχω τελετή ορκομωσίας. Αν δεν ήταν το brexit δεν θα είχα ασχοληθεί.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 21 Ιαν 2024, 17:01

Μην μασάτε παιδιά, λίγη πρωινή γυμναστικούλα κάνει καλό και στην υγεία! :yesyes:
Οι δρόμοι άλλωστε είναι πεντακάθαροι (γλιστράνε λίγο βέβαια, αλλά από καθαριότητα σκίζουν!). :pardon:

Και εδώ η άλλη που άφησε τους πεντακάθαρους δρόμους της Νορβηγίας και ήρθε Καισαριανή (!!) για να έχει ήλιο, καλό καιρό και να τρώει προβατίνες και κοκορέτσια . :o
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝΝΝΝ;;;;!;;!!11 :oomg: :stavros01:

Κοίτα εδώ χαρούλες για τον ήλιο και την καλοκαιρία! :o
ΤΑ ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕ;;;;;!!;!;!!11 :s_mad

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 21 Ιαν 2024, 18:02

Κι εδώ οι ομορφιές του Ντύσσελντορφ. Που μας τα 'χετε πρήξει με την Ελλάδα και τη νότια Ευρώπη, λες και η Γερμανία δεν είναι πανέμορφη! :yesyes:
Λίγο παγάκι η φάση, αλλά μην κάνετε έτσι, μέσα τα κτίρια θερμαίνονται! :pardon:

0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 22 Ιαν 2024, 11:46

Hellebanism intensifies.

Mία Νορβηγίδα που ήρθε να λιαστεί για λίγο σε ενα δώμα στην Καισαιριανή (λίγο μετά θα κατηφορήσει και θα μυρίζει τα σκουπίδια στους κάδους που θα έχουν βράσει, θα σφιχτοβαστάει την τσάντα μην την ψειρίσουν στο Μετρό, το βραδάκι θα περπατά ανάμεσα στις συμμορίες ανηλίκων, υπάρχει καλή πιθανότητα να βρεί το σπίτι διαρρηγμένο, κοκ), και μετά απο μερικές μέρες ατίθασου εξωτισμού, θα γυρίσει πίσω στην δουλίτσα της να συνεχίσει την ζωάρα της με την υψηλή ποιότητα,

και ένας ότι να ναι ΕΛ, που περπατάει σε μια εμφανώς λειτουργική πόλη με δρόμους με περιποιημένα κτήρια, χωρίς ΕΛ παρκαρίσματα όπου να ναι, μεγάλα πεζοδρόμια, πάρκα, άπλα, μας δείχνει λίγο χιόνι στο δρόμο. Ναι, και τι; :dunno: Ο ίδιος διαμαρτύρεται σε άλλο χαριτωμένο βιντεάκι του, γιατί σ την Ελλάδα περιμένει το πλοίο με 3 ώρες καθυστέρηση στους 38 βαθμούς καλό καιρό, αλλού βγάζει τα παπούτσα του στο Παρίσι μέσα στον κόσμο και παραπονιέται γιατί πονέσαν τα ποδαράκια του, παραπέρα αρπάζει κλήση στη Γερμανία γιατί πέρασε διαβάσεις με κόκκινο και χαίρεται, κλπ.

Ντοκουμεντάρες δηλαδή, α πα πα + τι να λέμε τώρα! Έκλεισε η υπόθεση, η Ελλάδα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής απο Νορβηγία και Γερμανία. Καθίστε να το γράψω ακόμη μία φορά, θέλω να το βλέπω γιατί όσες φορές και να το διαβάσεις δεν χορταίνεις: η Ελλάδα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής απο Νορβηγία και Γερμανία :laugh1:

edit
Βασικα ο τύπος με το χιόνι αν και ότι να ναι (πχ πρέπει να είσαι τελείως νέος για να περπατάς στο χιόνι με sneakers και να μουσκεύουν οι κάλτσες σου), έχει πλάκα :D

https://www.tiktok.com/@aygerisbaos/vid ... 0648508704
https://www.tiktok.com/@aygerisbaos/vid ... 1437364513
https://www.tiktok.com/@aygerisbaos/vid ... 5453801760
https://www.tiktok.com/@aygerisbaos/vid ... 1501010208
https://www.tiktok.com/@aygerisbaos/vid ... 4769847585
https://www.tiktok.com/@aygerisbaos/vid ... 4529095969
https://www.tiktok.com/@aygerisbaos/vid ... 2905968928
https://www.tiktok.com/@aygerisbaos/vid ... 9910566176
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 22 Ιαν 2024, 14:35

Προέλλην έγραψε:Ντοκουμεντάρες δηλαδή, α πα πα + τι να λέμε τώρα! Έκλεισε η υπόθεση, η Ελλάδα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής απο Νορβηγία και Γερμανία. Καθίστε να το γράψω ακόμη μία φορά, θέλω να το βλέπω γιατί όσες φορές και να το διαβάσεις δεν χορταίνεις: η Ελλάδα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής απο Νορβηγία και Γερμανία

Α, σε παρακαλώ!!
Για Νορβηγία και Ελλάδα πες ό,τι θες, αλλά όχι και για τη ΓΕΡΜΑΝΙΑΜΑΣ!
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΜΑΣ!!!!1!11! :s_mad

Εκεί όλα δουλεύουν ρολόι, υπάρχει τάξις και ασφάλεια.
Περνάνε και καθαρίζουν τα χιόνια και ρίχνουν αλάτι στο δρόμο. :pardon:

0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”