vallon έγραψε: οι απόγονοι , τα παιδιά, να εύχονται πότε με το καλό θα ξεμπερδέψουν από το "πακέτο";
...καλά άλλο να «εύχονται» κάτι πάνω στα νεύρα και την απόγνωσή τους κι άλλο να ποτίζουν ποντικοφάρμακο....

vallon έγραψε: οι απόγονοι , τα παιδιά, να εύχονται πότε με το καλό θα ξεμπερδέψουν από το "πακέτο";

vallon έγραψε:Όμως μόνο υποσχέσεις της δίνει για γάμο και περιουσία...

BaKXOS_Lysios έγραψε:vallon έγραψε:Όμως μόνο υποσχέσεις της δίνει για γάμο και περιουσία...
πως γίνεται αυτό τώρα; «Γλυκιά μου εμείς μια μέρα θα παντρευτούμε... άσε να ωριμάσουμε λίγο ακόμα;...»![]()
![]()

vallon έγραψε:ακόμα και ο παπάς της τοπικής ενορίας του έχει πέσει απο δίπλα να τα αφήσει σε αυτούς
και εκεί είναι που λες..
" ξέρουν καλά το τροπάριο οι παπάδες"
![]()
.... ξέρω κι εγώ γιατί έχω ζωντανό παράδειγμα από τη γειτονιά μου περίπτωση φίλης μου...
BaKXOS_Lysios έγραψε:vallon έγραψε:ακόμα και ο παπάς της τοπικής ενορίας του έχει πέσει απο δίπλα να τα αφήσει σε αυτούς
και εκεί είναι που λες..
" ξέρουν καλά το τροπάριο οι παπάδες"
![]()
Καλά εκεί λες «μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά».... ξέρω κι εγώ γιατί έχω ζωντανό παράδειγμα από τη γειτονιά μου περίπτωση φίλης μου...

BaKXOS_Lysios έγραψε:Όχι πολύ ρομαντικά μου ακούγονται αυτά. Είναι απλό: έκανες παιδιά πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες που συνεπάγονται απο την ένταξή τους στους θεσμούς και στην κοινωνία. Αν δεν μπορείς να το κάνεις και δεν είσαι άξιος πήγαινε να μάθεις, κι αν δεν μπορείς ούτε τότε άστα στην πολιτεία. (Στην γερμανία έχω ακούσει όταν ένα παιδί παραφέρεται και δυσκολεύει το μάθημα, καλούν τους γονείς του να το πάρουν σπίτι και να το μάθουν τρόπους. Υπογράφω.)

bizeli έγραψε:BaKXOS_Lysios έγραψε:Όχι πολύ ρομαντικά μου ακούγονται αυτά. Είναι απλό: έκανες παιδιά πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες που συνεπάγονται απο την ένταξή τους στους θεσμούς και στην κοινωνία. Αν δεν μπορείς να το κάνεις και δεν είσαι άξιος πήγαινε να μάθεις, κι αν δεν μπορείς ούτε τότε άστα στην πολιτεία. (Στην γερμανία έχω ακούσει όταν ένα παιδί παραφέρεται και δυσκολεύει το μάθημα, καλούν τους γονείς του να το πάρουν σπίτι και να το μάθουν τρόπους. Υπογράφω.)
Μάλλον εσύ τα βλέπεις πολύ ιδανικά.
Στην Ελλάδα δε λειτουργούν έτσι τα πράγματα...

bizeli έγραψε:BaKXOS_Lysios έγραψε:Όχι πολύ ρομαντικά μου ακούγονται αυτά. Είναι απλό: έκανες παιδιά πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες που συνεπάγονται απο την ένταξή τους στους θεσμούς και στην κοινωνία. Αν δεν μπορείς να το κάνεις και δεν είσαι άξιος πήγαινε να μάθεις, κι αν δεν μπορείς ούτε τότε άστα στην πολιτεία. (Στην γερμανία έχω ακούσει όταν ένα παιδί παραφέρεται και δυσκολεύει το μάθημα, καλούν τους γονείς του να το πάρουν σπίτι και να το μάθουν τρόπους. Υπογράφω.)
Μάλλον εσύ τα βλέπεις πολύ ιδανικά.
Στην Ελλάδα δε λειτουργούν έτσι τα πράγματα...

nemo έγραψε:αμφιδρομη σχεση αφου στο σχολειο μαθαινουν τον ιδανικο τροπο που δεν ισχυει στο σπιτι και μπερδευονται χειροτερα

BaKXOS_Lysios έγραψε:Το ξέρω αλλά πρέπει να λειτουργήσουν κι εδώ κάποια στιγμή... Δεν γίνεται να γενοβολας μόνο χωρίς να έχεις συναίσθηση των ευθυνών σου ως γονέας και χωρίς να ασχολείσαι με την ανατροφή τους ο ίδιος