ΕΠΑΛ

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: ΕΠΑΛ

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 27 Οκτ 2022, 20:01

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Προέλλην έγραψε:
Κατά τα άλλα, οι εκπαιδευτικοί είναι αρκετά οργανωμένοι συνδικαλιστικά και έχουν σημαντική επιρροή στην κοινωνία, η φωνή τους ακούγεται, μια χαρά φωνάζουν και απαιρούν, δεν μιλάμε τώρα για τίποτε γατάκια.

:hmmm :s_bored

Παράδειγμα:

Eγώ ανήκω στο συνδικάτο βαριάς βιομηχανίας. Αυτό υπάρχει μόνο στις μεγάλες εταιρίες. Είναι ένα πανίσχυρο συνδικάτο, απο το οποίο εκκολάπτονται πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας και μετά έχουν χρωστούμενα, έχει δικούς του μεγαλοδικηγόρους, γραφεία παντού, οργάνωση κράτους εν κράτει, κτλ. Το κύριο πρόβλημά μας είναι αν θα πάρουμε κάθε χρόνο αύξηση στον πληθωρισμό ή παραπάνω απο αυτόν, και αν θα κάνουμε το 5νθημερο 35ωρο, 30ωρο.

Απο την άλλη, έχει και χιλιάδες εργαζόμενους μικρών επιχειρήσεων που δεν έχουν σωματεία, έχει χιλιάδες ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, κτλ, που αμείβονται με 100 ευρώ πάνω απο το επίδομα απόρων.

Τώρα, αν εγώ παίρνω σβάρνα και σπαμάρω, αχ ρε γαμώτο, φέτος μας δίνουν μόνο 5% αύξηση!!! και γιατί δηλαδή μας λιώνουν τα κορμάκια 7 ώρες την ημέρα;;; Λογικό δεν είναι να γελάει η 2η κατηγορία; :dunno:

ΥΓ
Και για να μην πεταχτεί κανείς, ναι, η δική μας η δουλειά της βαριάς βιομηχανίας είναι περισσότερο απαιτητική, έχει περισσότερες ιδιαιτερότητες, και συμβάλει περισσοτερο στην οικονομία και στην κοινωνία.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 27 Οκτ 2022, 21:15

Προέλλην έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Ας μπουν δεκα χρονια φυλακη ο καθενας και θα δειτε πως θα τους περασουν τα νευρακια.

Όπως ο δάσκαλος δεν μπορεί να κάνει την δουλειά επειδή δεν του το επιτρέπουν οι συνθήκες, έτσι και αυτά τα παιδάκια, λόγω των συνθηκών, φτώχεια, διαλυμένες οικογένειες, ενδοοικογενειακή βία, παραμέληση, κτλ, γίνονται μαφιοζάκια. Δεν φταίνε κατά βάθος
Ο καθένας έχει να προβάλει κάτι. Τα πάντα μπορείς να αρχίσεις να σχετικοποιείς.

Όχι να απαγορευτεί κάθε αναμίξει των κομμάτων στην παιδεία, έχουν μετατρέψει οι ,,προοδευτικοί,, το σχολείο (εκπαιδευτικούς και μαθητές) σε σάκο του μποξ...

Έξω από τα σχολεία όλων των βαθμίδων από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο τα κόμματα.

Αυτά θα γίνουν, όπως έγινε η πανεπιστημιακή αστυνομία κλπ
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 27 Οκτ 2022, 21:19

pluton έγραψε:Έξω από τα σχολεία όλων των βαθμίδων από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο τα κόμματα.

Πολύ καλή και αναλυτική ένταξη των πολιτικών ιδεολογιών από την 5η δημοτικού αρχής γενομένης θα έλεγα εγώ. Να ξέρουν οι νέοι τι είναι αυτό που στηρίζουν ακριβώς, να είναι ενεργοί ξύπνιοι πολίτες. Όχι επειδή ο μπαμπάς ήταν πάντα δεξιός πρέπει να είμαι κι εγώ, κι αυτό να θεωρείται υπεύθυνος πολίτης που ψηφίζει. Χρειαζόμαστε αφύπνιση και εντονότερη πολιτικοποίηση, όχι το αντίθετο!!!
1 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 27 Οκτ 2022, 21:22

BaKXOS_Lysios έγραψε:
pluton έγραψε:Έξω από τα σχολεία όλων των βαθμίδων από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο τα κόμματα.

Πολύ καλή και αναλυτική ένταξη των πολιτικών ιδεολογιών από την 5η δημοτικού αρχής γενομένης θα έλεγα εγώ. Να ξέρουν οι νέοι τι είναι αυτό που στηρίζουν ακριβώς, να είναι ενεργοί ξύπνιοι πολίτες. Όχι επειδή ο μπαμπάς ήταν πάντα δεξιός πρέπει να είμαι κι εγώ, κι αυτό να θεωρείται υπεύθυνος πολίτης που ψηφίζει. Χρειαζόμαστε αφύπνιση και εντονότερη πολιτικοποίηση, όχι το αντίθετο!!!

Είστε επικίνδυνοι, για πες μου ένα κράτος που είχε κομμουνιστικό καθεστώς που επιτράπηκαν αυτά τα απίθανα που λες....ένα.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 27 Οκτ 2022, 21:23

Προέλλην έγραψε:ΥΓ
Και για να μην πεταχτεί κανείς, ναι, η δική μας η δουλειά της βαριάς βιομηχανίας είναι περισσότερο απαιτητική, έχει περισσότερες ιδιαιτερότητες, και συμβάλει περισσοτερο στην οικονομία και στην κοινωνία.

Η ιεραγελαδοποιηση που κατέγγειλες μερικές σελίδες πριν σε όλο της το μεγαλείο. :s_no
Για τα άλλα που λες φυσικά και υπάρχουν εργαζόμενοι σε χειρότερη μοίρα, γι'αυτό και πολλές φορές τα αιτήματα των εκπαιδευτικών σε απεργίες και κινητοποιήσεις αφορούν κι άλλες κοινωνικές ομάδες και εργαζόμενους. Γενικά συμφωνώ ότι κάποιος μπαίνει μπροστά σε διεκδικήσεις για όλους και σίγουρα σε αυτό πρέπει να είναι μπροσταρηδες και οι εκπαιδευτικοί.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 27 Οκτ 2022, 21:31

pluton έγραψε:για πες μου ένα κράτος που είχε κομμουνιστικό καθεστώς που επιτράπηκαν αυτά τα απίθανα που λες....ένα.

Πουθενά. Για αυτό είναι σκατα αυτός ο κόσμος. Γιατί δεν έχει υπεύθυνους κριτικούς πολίτες παρά υποχείρια. :hat44:
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 27 Οκτ 2022, 21:43

BaKXOS_Lysios έγραψε:
pluton έγραψε:για πες μου ένα κράτος που είχε κομμουνιστικό καθεστώς που επιτράπηκαν αυτά τα απίθανα που λες....ένα.

Πουθενά. Για αυτό είναι σκατα αυτός ο κόσμος. Γιατί δεν έχει υπεύθυνους κριτικούς πολίτες παρά υποχείρια. :hat44:

Και εδώ που έχουν πολιτικοποίηση τα πάντα στην παιδεία, έχουμε την καλύτερη παιδεία;
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 27 Οκτ 2022, 21:58

pluton έγραψε:Και εδώ που έχουν πολιτικοποίηση τα πάντα στην παιδεία, έχουμε την καλύτερη παιδεία;

Κοίτα... πολιτικοποίηση υπάρχει παντού και πάντα είτε το λέμε είτε όχι, είτε το κρύβουμε είτε το'χουμε φανερό.... Κι όταν έρθει η στιγμή πρέπει να είσαι έτοιμος να επιλέξεις σαν πολίτης κι όχι σαν οπαδός. Κι η επιφοίτηση δεν θα έρθει εξ ουρανού ως φώτιση από το Άγιο πνεύμα. Θέλει μόρφωση και παιδεία, προετοιμασία.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 27 Οκτ 2022, 22:01

BaKXOS_Lysios έγραψε:
pluton έγραψε:Και εδώ που έχουν πολιτικοποίηση τα πάντα στην παιδεία, έχουμε την καλύτερη παιδεία;

Κοίτα... πολιτικοποίηση υπάρχει παντού και πάντα είτε το λέμε είτε όχι, είτε το κρύβουμε είτε το'χουμε φανερό.... Κι όταν έρθει η στιγμή πρέπει να είσαι έτοιμος να επιλέξεις σαν πολίτης κι όχι σαν οπαδός. Κι η επιφοίτηση δεν θα έρθει εξ ουρανού ως φώτιση από το Άγιο πνεύμα. Θέλει μόρφωση και παιδεία, προετοιμασία.

Επί του θέματος, εδώ που έχουμε πολιτικοποίηση οτι απαγορεύεται στα κομμουνιστικά κράτη, έχουμε την παιδεία των ονείρων μας;
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 27 Οκτ 2022, 22:14

pluton έγραψε:Επί του θέματος, εδώ που έχουμε πολιτικοποίηση που απαγορεύεται στα κομμουνιστικά κράτη, έχουμε την παιδεία των ονείρων μας;

Μα τι λες άνθρωπε μου; Τι σχέση έχει η υποτιθέμενη πολιτικοποίηση στην παιδεία μας με το επίπεδο της; Οι φοιτητικές παρατάξεις ρυθμίζουν την παιδεία εδώ; Από την άλλη, μπορείς λίγο να οραματιστεις αυτό το επίπεδο μέσα σε ένα παντελώς απολιτικ πεδίο;... Παίζει να μην είχαμε σχολεία καν.... Αυτοί είναι οι "ηγέτες" μας.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”