Σκοπεύετε να κάνετε παιδί μέσα στα επόμενα χρόνια? (όσοι δεν έχουν ήδη)

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Σκοπεύετε να κάνετε παιδί μέσα στα επόμενα χρόνια? (όσοι δεν έχουν ήδη)

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 12 Απρ 2023, 14:05

Προέλλην έγραψε:Αυτό ισχύει στην ιδανική περίπτωση, πχ όταν κλείσεις τα μάτια σου και σε πιάνουν το χέρι, τα επαρκώς άξια παιδιά που θα αφήσεις πίσω (αν βγούν τέτοια, να τα δούμε πρώτα τα καμάρια μας :D ), και τα οποία σε φρόντισαν μέχρι να κλείσεις τα μάτια σου (πχ απλά να προσλάβουν κάποιον να σε καθαρίζει).

Τουλάχιστον, και να μην σε φροντισουν, αν κάνεις τίποτε αξιόλογα παιδιά, λες ΟΚ, θα διαιωνιστεί το όνομα. Αν όμως σε βγούν τίποτε τράπερς; :pardon:

Εντάξει αν όμως βγουν τράπερ έχεις και συ ευθύνη που βγήκαν βλαμένα και όχι νορμάλ. Από εκεί και πέρα συμφώνω ότι το να έχεις παιδιά δεν σου εγγυάται τίποτα, απλά έχεις μια ελπίδα (έστω μικρή) να σε κοιτάξει κάποιος σε σχέση με κάποιον άτεκνο ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα πεθάνει μέσα στα σκατά και τα κατρουλιά του και θα τον βρούνε από την μπόχα που θα βγαίνει από το διαμέρισμα :D

Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι, αλλά πέρασα αρκετές εβδομάδες με στενό μου ηλικιωμένο πρόσωπο σε νοσοκομείο στα τελευταία του (το οποίο ερήμην σοβαρής φροντίδας απο την νοσηλευτική αλητεία του ΕΣΥ, έπρεπε να εξυπηρετούμε εμείς), και μπορώ να σας εγγυηθώ ότι η πλειοψηφία των περιπτώσεων γέρων με παιδιά, να το θέσω κόσμια, απέχουν απο το ιδανικό :D

Στην μέση περίπτωση, είτε έχεις παιδιά είτε όχι, στα τελευταία σου, θα υποφέρεις το ίδιο.

Και η δική μου εμπειρία έτσι λέει για αυτό έλεγα στον Βάκχο πριν ότι είναι χαζομάρα να κάνεις παιδιά αποκλειστικά με αυτό το κίνητρο γιατί στο τέλος και θα ταλαιπώρηθεις και μπορεί πάλι να πεθάνεις μόνος σου.

Προέλλην έγραψε:Aν σκεφτόταν όλοι αν είναι κατάλληλοι κτλ, δεν θα έκανε κανείς παιδιά και θα τέλειωνε η ανθρωπότητα. Τα παιδιά, είναι κάτι που απλά κάνεις και happy go lucky, ή κάτι που απλά έτυχε και πρέπει να ακολουθήσεις.

Αν το κοιτάξεις καλά, νεότεροι και περισσότερα παιδιά κάνουν οι ακαταλληλότεροι για τον ρόλο (γύφτοι, αμόρφωτοι, κλπ, όσοι δεν το πολυφιλοσοφούν). Αυτό είναι ο κανόνας. Ίσως και γιατί όσων τρέμει το χέρι (το πουλί, το μνι, η καρδούλα) δεν πρέπει να διαιωνιστούν κιόλας.
Νορμάλ κάνουν πλέον λίγα παιδιά και αργότερα, με την προϋπόθεση ότι έχουν βολευτεί σχετικά νωρίς επαγγελματικά ή/και έχουν γέρους με πορτοφόλι απο πίσω.

Sad but true.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 12 Απρ 2023, 14:29

Λαχουρένιος έγραψε: σε σχέση με κάποιον άτεκνο ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα πεθάνει μέσα στα σκατά και τα κατρουλιά του και θα τον βρούνε από την μπόχα που θα βγαίνει από το διαμέρισμα :D

Εντάξει, αν και μακάβριο :D εμένα δεν θα με πείραζε τόσο αυτό, όσο το τι και για πόσο διάστημα θα χρειαστεί να έχω υποφέρει μόνος πριν τα τιναξω τοιουτοτρόπως :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 12 Απρ 2023, 14:32

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε: σε σχέση με κάποιον άτεκνο ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα πεθάνει μέσα στα σκατά και τα κατρουλιά του και θα τον βρούνε από την μπόχα που θα βγαίνει από το διαμέρισμα :D

Εντάξει, αν και μακάβριο :D εμένα δεν θα με πείραζε τόσο αυτό, όσο το τι και για πόσο διάστημα θα χρειαστεί να έχω υποφέρει μόνος πριν τα τιναξω τοιουτοτρόπως :D

Αν δεν έχεις σύντροφο εκείνο το διάστημα είναι το πιθανότερο σενάριο πάντως
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 12 Απρ 2023, 14:33

Λαχουρένιος έγραψε:
Εντάξει αν όμως βγουν τράπερ έχεις και συ ευθύνη που βγήκαν βλαμένα και όχι νορμάλ. Από εκεί και πέρα συμφώνω ότι το να έχεις παιδιά δεν σου εγγυάται τίποτα, απλά έχεις μια ελπίδα (έστω μικρή) να σε κοιτάξει κάποιος σε σχέση με κάποιον άτεκνο ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα πεθάνει μέσα στα σκατά και τα κατρουλιά του και θα τον βρούνε από την μπόχα που θα βγαίνει από το διαμέρισμα :D

Μια χαρά τη βγάζουν οι μπακούρηδες γέροι.
Οι μπακουρόγριες τραβάνε ζόρι λόγω αντικειμενικών δυσκολιών. :D
Οι ογδοντάρηδες γέροι που έχουν σπιτάκι και σύνταξη βρίσκουν καμιά σιτεμένη Βουλγάρα ή Γεωργιανή τις σπιτώνουν με την υπόσχεση να τους αφήσουν το σπίτι, τις χαρτζιλικώνουν από τη σύνταξη κι αυτές τους έχουν στα όπα όπα και τα ταχτιρντί.
Από την άλλη οι γέροι πιάνουν κανα κώλο ή οι ζωηροί τους δίνουν και καμιά πίπα και αν το επιτρέπει η υγεία τους να παίρνουν κανα βιάγκρα τις καρφώνουν σαν κεφτέδες και ας πάει και το παλιάμπελο. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 12 Απρ 2023, 14:36

Λαχουρένιος έγραψε:Ούτε και γω, και δεν μπορώ να μπω σε ένα τέτοιο λουκί ενώ δεν μου εγγυάται κανείς αν θα πεθάνω στα βαθιά γεράματα (και όχι πχ στα 50 ή αύριο)

Βασικά ο προβληματισμός μου δεν αφορά τα βαθειά γεράματα μόνο (αν και σαφώς σαν ποσοστό αυτοί αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των ανυμπορων). Το να πεθάνει κανείς ξαφνικά στα 50 δεν είναι πρόβλημα ίσως, όμως χιλιάδες άλλα μπορούν να συμβούν που να αφήσουν έναν νεότερο άνθρωπο ανυμπορο επίσης (πχ εγκεφαλικά, τροχαία, κλπ) κι εκεί όταν είναι πλέον τετελεσμένο ότι για το υπόλοιπο της ζωής σου θα εξαρτάσαι από την καλή θέληση των άλλων ίσως πρέπει να ξανασκεφτούμε το δικαίωμα στην ευθανασία.
2 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 12 Απρ 2023, 14:41

Λαχουρένιος έγραψε:Αν δεν έχεις σύντροφο εκείνο το διάστημα είναι το πιθανότερο σενάριο πάντως

Ναι αν και δεν θα έπρεπε. Έστω αν δεν έχεις φίλους και συγγενείς θα έπρεπε μια δομή της πολιτείας να εποπτεύει αυτούς τους ανθρώπους έστω με βοήθεια κατ' οίκον.
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 12 Απρ 2023, 14:54

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Μια χαρά τη βγάζουν οι μπακούρηδες γέροι.
Οι μπακουρόγριες τραβάνε ζόρι λόγω αντικειμενικών δυσκολιών. :D
Οι ογδοντάρηδες γέροι που έχουν σπιτάκι και σύνταξη βρίσκουν καμιά σιτεμένη Βουλγάρα ή Γεωργιανή τις σπιτώνουν με την υπόσχεση να τους αφήσουν το σπίτι, τις χαρτζιλικώνουν από τη σύνταξη κι αυτές τους έχουν στα όπα όπα και τα ταχτιρντί.
Από την άλλη οι γέροι πιάνουν κανα κώλο ή οι ζωηροί τους δίνουν και καμιά πίπα και αν το επιτρέπει η υγεία τους να παίρνουν κανα βιάγκρα τις καρφώνουν σαν κεφτέδες και ας πάει και το παλιάμπελο. :fico:

δεν εχεις δει τιποτα εσυ!!!! εγω τα εχω δει ολα πχ σφαλιαρες απο φροντιστες αν ειναι και βουλγαρα προσθεσε
και τα κινεζικα βασαναστηρια
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 12 Απρ 2023, 15:09

nemo έγραψε:δεν εχεις δει τιποτα εσυ!!!! εγω τα εχω δει ολα πχ σφαλιαρες απο φροντιστες αν ειναι και βουλγαρα προσθεσε

Εγω δεν έχω δει κάτι, αλλά όντας κάποιος άκληρος και μόνος στον κόσμο...και με την υπόσχεση ότι θα αφήσουν σπίτι-περιουσία σε όποιον φροντιστή (ημεδαπό ή αλλοδαπό)... το πιο ευτυχές σενάριο που εικάζω είναι το ποντικοφάρμακο.... :D :D :D
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 12 Απρ 2023, 15:47

BaKXOS_Lysios έγραψε:
nemo έγραψε:δεν εχεις δει τιποτα εσυ!!!! εγω τα εχω δει ολα πχ σφαλιαρες απο φροντιστες αν ειναι και βουλγαρα προσθεσε

Εγω δεν έχω δει κάτι, αλλά όντας κάποιος άκληρος και μόνος στον κόσμο...και με την υπόσχεση ότι θα αφήσουν σπίτι-περιουσία σε όποιον φροντιστή (ημεδαπό ή αλλοδαπό)... το πιο ευτυχές σενάριο που εικάζω είναι το ποντικοφάρμακο.... :D :D :D

βάζω κι άλλη μια παράμετρο που βλέπω ότι δεν έχετε σκεφτεί

μήπως το ποντικοφάρμακο το ρίξουν οι ...απόγονοι;
και αν δεν ρίξουν ποντικοφάρμακο , μήπως υπάρχει και η περίπτωση ( που το έχω δει και αυτό να γίνεται) οι απόγονοι , τα παιδιά, να εύχονται πότε με το καλό θα ξεμπερδέψουν από το "πακέτο";
ασε φίλε, μην τα ρωτάς, έχω δει και έχω δει καταστάσεις,
γι αυτό πάντα στα παιδιά μεταβιβάζεις την ψηλή κυριότητα , όχι την επικαρπία..
αλλιώς αν είσαι μόνος υπάρχει και το σύστημα ...ουκρανέζα, ο κυρ Γιώργος καλά να είναι ο άνθρωπος, έχει φτάσει στα 86 και έχει την ουκρανέζα έμμισθη με 1000 ευρώ το μήνα. Όμως μόνο υποσχέσεις της δίνει για γάμο και περιουσία...
Γι αυτό και το διατηρεί εν ζωή.. αν την παντρευότανε θα είχε ταξιδέψει ήδη , έτσι μου είπε μια μέρα
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 12 Απρ 2023, 16:19

vallon έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Εγω δεν έχω δει κάτι, αλλά όντας κάποιος άκληρος και μόνος στον κόσμο...και με την υπόσχεση ότι θα αφήσουν σπίτι-περιουσία σε όποιον φροντιστή (ημεδαπό ή αλλοδαπό)... το πιο ευτυχές σενάριο που εικάζω είναι το ποντικοφάρμακο.... :D :D :D

βάζω κι άλλη μια παράμετρο που βλέπω ότι δεν έχετε σκεφτεί

μήπως το ποντικοφάρμακο το ρίξουν οι ...απόγονοι;
και αν δεν ρίξουν ποντικοφάρμακο , μήπως υπάρχει και η περίπτωση ( που το έχω δει και αυτό να γίνεται) οι απόγονοι , τα παιδιά, να εύχονται πότε με το καλό θα ξεμπερδέψουν από το "πακέτο";
ασε φίλε, μην τα ρωτάς, έχω δει και έχω δει καταστάσεις,
γι αυτό πάντα στα παιδιά μεταβιβάζεις την ψηλή κυριότητα , όχι την επικαρπία..
αλλιώς αν είσαι μόνος υπάρχει και το σύστημα ...ουκρανέζα, ο κυρ Γιώργος καλά να είναι ο άνθρωπος, έχει φτάσει στα 86 και έχει την ουκρανέζα έμμισθη με 1000 ευρώ το μήνα. Όμως μόνο υποσχέσεις της δίνει για γάμο και περιουσία...
Γι αυτό και το διατηρεί εν ζωή.. αν την παντρευότανε θα είχε ταξιδέψει ήδη , έτσι μου είπε μια μέρα

αν ο κυρ γιωργος καθηλωθει και δεν εχει καποιον εμπιστο θα περασει πολυ δυσκολες μερες με την ουκρανεζα
για αυτο λεω να φηγουμε οταν μας κρατανε τα ποδια
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”