Σε ποιό μέρος της Ελλάδας θα θέλατε να ζήσετε

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Σε ποιό μέρος της Ελλάδας θα θέλατε να ζήσετε

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Σεπ 2021, 18:10

Προέλλην έγραψε:
Adminović έγραψε:Γω πάντως δεν το έχω για μόνιμα.
Αλλά άνετα βγάζω μερικές μέρες σε αυτό χωρίς να πάω σε κάμπινγκ.
Επίσης, με καλή μόνωση δεν έχεις τόσες ανάγκες για θέρμανση το χειμώνα.

Σύννεφο η παρανομία :s_no

Γίνεται να σταθμεύσεις κάπου με το camper σου. Απλά δεν επιτρέπεται να αφήνεις έξω ούτε τις παντόφλες σου γιατί θεωρείται ελεύθερο camping.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Σεπ 2021, 18:19

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Στις μικρές κοινωνίες των περισσότερων νησιών κανείς δεν ενδιαφέρθεί ιδιαίτερα για σένα Λάχου. Δεν πρόκειται για καραγκούνες τύπου ηπειρωτικής, αλλά για εν πολλοίς κοσμοπολίτες. Έχουν εκπολιτιστεί απο τους Βενετούς εδώ και αιώνες, διεθνείς έμποροι και πρωτοαστοί στο παρελθόν, σήμερα 6 μήνες το χρόνο επαφή με όλο τον πλανήτη στα πλαίσια του τουρισμού, στα δίπλα σπίτια έχουν εξοχική κατοικία μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, ακαδημαϊκοί, παραγωγοί ταινιών πορνό, κλπ κλπ.

Αυτα που λεω γινονται σε ολες τις μικρες κοινωνιες. Δεν εχει να κανει με το μερος και την καταγωγη πχ και οι κατοικοι των μεγαλων πολεων μια χαρα κουτσομποληδες ειναι στην μικροκοινωνια της δουλειας ή της οικογενειας τους.

Σιγουρα οι νησιωτες εχουν ανεβασμενο πολιτιστικο επιπεδο σε σχεση με τους αγροτες και τους κτηνοτροφους της ηπειρωτικης Ελλαδας αλλα δεν ειναι εντελως αλλοι ανθρωποι. Το οτι καποιος κονομαει απο ρουμς του λετ και κατι ταβερνες του κωλου δεν σημαινει πως ειναι αναγεννησιακος ανθρωπος... :laugh1: Αν οι νησιωτες ηταν οντως πολιτισμενοι τοτε θα ειχαν καταντησει τα νησια τους σκατοτρυπες απο τον τσαβοτουρισμο.

Που ρε συ; Tσαβς έχει μόνο σε συγκεκριμένα theme parks σε Ρόδο, Κέρκυρα, Κρήτη. Στα περισσότερα νησιά ο τουρισμός είναι εξαιρετικά ποιοτικός, ειδικά τα τελευταία λίγα χρόνια που η Ελλάδα έχει εκτιναχθεί τουριστικά.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 26 Σεπ 2021, 18:25

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε:μονο το μπιζελι εχει την δυνατοτητα να ζησει οπου θελει και να πληρωνεται ξενοιαστη απο το βασανο
του μισθου ολοι εμεις κλαιν μαλλι

Το μπιζέλι μπορεί να ονειρεύεται και υπερβολικά βέβαια. Δε σημαίνει ότι είναι εύκολα να γίνουν όλα αυτά.
Εσύ ακόμα κι αν είχες τη δυνατότητα, θα άλλαζες αύριο ριζικά τη ζωή σου;
Είναι πολλά πράγματα που μας κάνουν να διστάζουμε ακόμα και αν η αλλαγή αυτή είναι προς το καλύτερο.

Εγώ στη φάση που είμαι τώρα δύο είναι τα πιθανά κίνητρα να το κάνω αυτό.
α) Να φτάσω στο αμήν με μια κατάσταση, να τα παρατήσω όλα και να σηκωθώ να φύγω
β) Να τα φέρει από μόνη της η ζωή

Από μόνη μου να το πάρω απόφαση δεν τον κόβω.

οταν μεγαλωσεις και αλλο θα ειναι δυσκολο αν και τωρα που εισαι νεα παλι χρειαζεσαι παρεα
οπου και να πας αν εχεις παρεα που ταιριαζει στα γουστα τοτε να την κανεις
γιατι δεν εχεις οικονομικο προβλημα σαν και εμενα
το να μεινεις την υπολοιπη ζωη σου εκει που εισαι το βρισκω βαρετο και χασιμο χρονου
που αργοτερα δεν θα τον εχεις διαθεσιμο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Σεπ 2021, 18:39

Προέλλην έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Αυτα που λεω γινονται σε ολες τις μικρες κοινωνιες. Δεν εχει να κανει με το μερος και την καταγωγη πχ και οι κατοικοι των μεγαλων πολεων μια χαρα κουτσομποληδες ειναι στην μικροκοινωνια της δουλειας ή της οικογενειας τους.

Σιγουρα οι νησιωτες εχουν ανεβασμενο πολιτιστικο επιπεδο σε σχεση με τους αγροτες και τους κτηνοτροφους της ηπειρωτικης Ελλαδας αλλα δεν ειναι εντελως αλλοι ανθρωποι. Το οτι καποιος κονομαει απο ρουμς του λετ και κατι ταβερνες του κωλου δεν σημαινει πως ειναι αναγεννησιακος ανθρωπος... :laugh1: Αν οι νησιωτες ηταν οντως πολιτισμενοι τοτε θα ειχαν καταντησει τα νησια τους σκατοτρυπες απο τον τσαβοτουρισμο.

Που ρε συ; Tσαβς έχει μόνο σε συγκεκριμένα theme parks σε Ρόδο, Κέρκυρα, Κρήτη. Στα περισσότερα νησιά ο τουρισμός είναι εξαιρετικά ποιοτικός, ειδικά τα τελευταία λίγα χρόνια που η Ελλάδα έχει εκτιναχθεί τουριστικά.

Δεν εχουν ολοι τους οριτζιναλ τσαβς αλλα μαζευουν αντιστοιχο κοσμο που μπορει να μην ειναι τοσο χαλια αλλα ειναι και αυτος σκατα. Γενικα οσα νησια απευθυνονται σε πιτσιρικαδες το πολυ μεχρι 30 (πχ Ιος) εχουν μαπα τουρισμο. Αυτο ειναι λογικο γιατι ο πιτσιρικας θα κοιταξει να παει εκει για να γινει τυφλα και να γαμησει, δε θα τον νοιαξει η ποιοτητα των υπηρεσιων ουτε το φυσικο περιβαλλον παρα μονο η χαμηλη τιμη. Τα νησια που εχουν πιο οικογενειακο τουρισμο ή απευθυνονται περισσοτερο σε ζευγαρακια εχουν πιο ποιοτικο τουρισμο και εχουν αλλοιωθει λιγοτερο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Σεπ 2021, 18:51

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:

Δεν εχουν ολοι τους οριτζιναλ τσαβς αλλα μαζευουν αντιστοιχο κοσμο που μπορει να μην ειναι τοσο χαλια αλλα ειναι και αυτος σκατα. Γενικα οσα νησια απευθυνονται σε πιτσιρικαδες το πολυ μεχρι 30 (πχ Ιος) εχουν μαπα τουρισμο. Αυτο ειναι λογικο γιατι ο πιτσιρικας θα κοιταξει να παει εκει για να γινει τυφλα και να γαμησει, δε θα τον νοιαξει η ποιοτητα των υπηρεσιων ουτε το φυσικο περιβαλλον παρα μονο η χαμηλη τιμη. Τα νησια που εχουν πιο οικογενειακο τουρισμο ή απευθυνονται περισσοτερο σε ζευγαρακια εχουν πιο ποιοτικο τουρισμο και εχουν αλλοιωθει λιγοτερο.

Δεν διαφωνώ γενικά, αλλά συγκεκριμένα στις Κυκλάδες μόνο η Ίος και η Μύκονος μαζεύει τον κόσμο που περιγράφεις (με την διαφορά ότι στη Μύκονο η φάση είναι ακριβή).
Τα υπόλοιπα νησιά αποτελούν επίσης κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως αλλά τραβάνε καλό κόσμο, με μέτρια έως και μεγάλα πορτοφόλια.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 26 Σεπ 2021, 18:56

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:
Κάτι σαν την ελληνική διαδικτυακή σφαίρα των φόρουμς δηλαδή :nono:

Περιπου... :whistle: :P

Μάλωσε με κάποιον ο Διάδοχος και δεν το πήραμε χαμπάρι;
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Σεπ 2021, 19:04

nemo έγραψε:οταν μεγαλωσεις και αλλο θα ειναι δυσκολο αν και τωρα που εισαι νεα παλι χρειαζεσαι παρεα
οπου και να πας αν εχεις παρεα που ταιριαζει στα γουστα τοτε να την κανεις
γιατι δεν εχεις οικονομικο προβλημα σαν και εμενα
το να μεινεις την υπολοιπη ζωη σου εκει που εισαι το βρισκω βαρετο και χασιμο χρονου
που αργοτερα δεν θα τον εχεις διαθεσιμο

Κι εγώ τώρα που είμαι νέα θέλω να κάνω κάποια πράγματα.
Άμα είναι όταν γεράσω τι να το κάνω;
Επειδή όμως δεν έχω τα γκατς για κάτι τέτοιο,περιμένω μπας και γίνει κάτι και με κινητοποιήσει η μοίρα με κάποιον τρόπο.
Γενικά παιδιά όσες φορές πήρα από μόνη μου αποφάσεις τα έκανα σκατά. Ενώ η μοίρα μου φέρθηκε πολύ τίμια μέχρι τώρα.
Της έχω περισσότερο εμπιστοσύνη από εμένα.
:D
1 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 26 Σεπ 2021, 19:07

Λαχουρένιος έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Στο κέντρο μεγαλουπόλεων. Δε γουστάρω την αποστείρωση.

Eισαι δικος μου.
+μεγαλο ζητημα η ανωνυμια στις μεγαλες πολεις.

Τσακωνεσαι με καποιο φιλο ή γκομενα και αν θες μπορεις να μην τους ξαναδεις ποτε στην ζωη σου. Αν εισαι σε μικρο μερος θα τους τρως στην μαπα συνεχεια και θα εχετε πολλους κοινους γνωστους.

Αυτό είναι το λιγότερο.
Μόνο στο κέντρο των μεγαλουπόλεων μπορείς να κινηθείς άνετα χωρίς να έχεις τις γριές της γειτονιάς να σε παραφυλάνε 24/24 πίσω από τις κουρτίνες.
Αυτό δε συμβαίνει μόνο στις επαρχιακές πόλεις αλλά και στις γειτονιές των μεγαλουπόλεων.
Κέντρο λοιπόν, εκεί που μπαίνεις και βγαίνεις χωρίς να σου ρίξει κανένας δεύτερη ματιά και ας μένετε στην ίδια πολυκατοικία.
Για να μην αναφέρω και το ότι βρίσκεις τα πάντα στα πέντε λεπτά με τα πόδια ό,τι ώρα γουστάρεις.
Μια φορά θυμάμαι παγιδεύτηκα δυο ώρες μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι γκόμενας σε προάστιο επειδή στο απέναντι μπαλκόνι είχαν βεγγέρα οι γείτονες και δε με άφηνε να φύγω γιατί θα ρωτούσαν τη μάνα της ποιος ήταν αυτός που βγήκε από το σπίτι της στις δύο η ώρα. :fico:
1 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Σεπ 2021, 07:57

Ραν ταν πλαν έγραψε:Μια φορά θυμάμαι παγιδεύτηκα δυο ώρες μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι γκόμενας σε προάστιο επειδή στο απέναντι μπαλκόνι είχαν βεγγέρα οι γείτονες και δε με άφηνε να φύγω γιατί θα ρωτούσαν τη μάνα της ποιος ήταν αυτός που βγήκε από το σπίτι της στις δύο η ώρα. :fico:

:laugh1: :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 27 Σεπ 2021, 11:24

Λαχουρένιος έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Μια φορά θυμάμαι παγιδεύτηκα δυο ώρες μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι γκόμενας σε προάστιο επειδή στο απέναντι μπαλκόνι είχαν βεγγέρα οι γείτονες και δε με άφηνε να φύγω γιατί θα ρωτούσαν τη μάνα της ποιος ήταν αυτός που βγήκε από το σπίτι της στις δύο η ώρα. :fico:

:laugh1: :laugh1:

Μαλάκα μου μη γελάς, έχω ζήσει τραγελαφικές καταστάσεις που αν τις γράψω το βιβλίο θα γίνει μπεστ σελλερ σε μια βδομάδα. :D
Τι να πρωτοθυμηθώ, τις φάπες που έφαγα από γύφτους που με τσάκωσαν με μια δικιά τους στα κλαρίνα, την κρητικιά που κλέφτηκε από μόνη της και με έψαχναν τα αδέρφια της να με σφάξουν, μια από τις παντρεμένες που γύρισε ο ταξιτζής να πάρει κάτι που είχε ξεχάσει και την έβγαλα κάτω από το κρεβάτι μέχρι να ξαναφύγει και άλλες καταστάσεις που μοιάζουν με σενάριο κωμωδίας.
Και που παρόλα αυτά επιβίωσα. :fico:
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”