Παιδιά είμαι η μόνη που σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος δεν λυπάμαι και τόσο;
Στο 99.9% των περιπτώσεων είναι ανθρώπινο λάθος και αν κρίνω από τον τρόπο που οδηγούν οι περισσότεροι ... λίγα είναι τα ψωμιά τους.
Όσοι από αυτούς κατάφεραν και ζουν ακόμη είναι γιατί εμείς οι συνετοί και προσεκτικοί οδηγοί τούς προσέχουμε.
Πχ όταν μου παραβιάζεις την προτεραιότητα παλιομαλάκα είναι γιατί εγώ πρόλαβα να σταματήσω εγκαίρως ή όταν περνάς διασταύρωση χωρίς να ελέγχεις γιατί έχεις τσιμέντο στο μυαλό σου.
Γενικά, όπως κατάλαβες, αγαπητέ (not) σταρχίδιασουοδηγέ ζεις ακόμη γιατί όλοι εμείς οι υπόλοιποι προσπαθούμε να προβλέψουμε την κάθε πιθανή μαλακία που θα κάνεις.
Δικαιούμαι να ομιλώ;
-
bizeli
- Moderator

Re: Δικαιούμαι να ομιλώ;
Κι επίσης αυτή η μαλακία με τα ηλεκτρικά πατίνια πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.
Καταλαβαίνω ότι το κάνεις ως εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης (ίσως και να έχεις βάλει και οικολογικό πρόσημο στο μυαλό σου για να αισθάνεσαι λιγότερο γελοίος) αλλά το μόνο που καταφέρνεις είναι να φαίνεσαι ένας χαζοχαρούμενος βλαμμένος καραγκιόζης που δυσκολεύει τη ζωή των υπολοίπων.
Πάρε το πατίνι σου και πάνε σε καμιά παραλία να παίξεις.
Και η κουτσή μαρία πατίνι...
Δεν είναι όχημα αυτό ρε ειδικά για ελ. δρόμους.
Καταλαβαίνω ότι το κάνεις ως εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης (ίσως και να έχεις βάλει και οικολογικό πρόσημο στο μυαλό σου για να αισθάνεσαι λιγότερο γελοίος) αλλά το μόνο που καταφέρνεις είναι να φαίνεσαι ένας χαζοχαρούμενος βλαμμένος καραγκιόζης που δυσκολεύει τη ζωή των υπολοίπων.
1 .
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

bizeli έγραψε:Κι επίσης αυτή η μαλακία με τα ηλεκτρικά πατίνια πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.
Συμφωνώ. Πρόκειται για μάστιγα.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
bizeli
- Moderator

Ραν ταν πλαν έγραψε:Οι σοβαρές οδηγικές εξετάσεις μεταξύ άλλων θα έπρεπε να περιλαμβάνουν τεστ οδήγησης σε στεγνό και βρεγμένο με επαναλαμβανόμενες
ανοιχτές και κλειστές στροφές με σταθερή και ανάλογη ταχύτητα και με χρόνο ολοκλήρωσης, τεστ οδήγησης σε στεγνό και βρεγμένο και ευθεία
με υψηλή ταχύτητα και όριο φρεναρίσματος, τεστ με ελεγχόμενη υποστροφή σε στεγνό και βρεγμένο για προσθιοκίνητο και ελεγχόμενης υπερστροφής
για πισωκίνητο, υποχρεωτικό σαλίγκαρο με όπισθεν που να βγει με τη μία και εξετάσεις τεχνικής φύσεως που να πιστοποιούν ότι ο εξεταζόμενος
θα βγει στο δρόμο έχοντας απόλυτα την τεχνική γνώση λειτουργίας του αυτοκινήτου του και ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί με επάρκεια σε
όποιο ακραίο ή μη γεγονός θα του συμβεί.
Συμφωνώ ότι οι εξετάσεις οδήγησης πρέπει να αυστηροποιηθούν αλλά πολλές από τις δεξιότητες που αναφέρεις τις αποκτάς και με την εμπειρία. Δεν γίνεται από έναν πρωτάρη οδηγό να ζητάς της παναγιάς τα μάτια.
Εδώ η μεγαλύτερη φοβία των περισσότερων αρχάριων οδηγών είναι μην τους σβήσει η μηχανή στον δρόμο. Τι να λέμε τώρα;
Κι εσύ ζητάς με το που πάρει ο άλλος το δίπλωμα (μάλλον πριν το πάρει
) να είναι σουμάχερ. Ας είμαστε ρεαλιστές.Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχει ένας οδηγός σωστή οδηγική αντίληψη. Αυτό δείχνει ότι σέβεται τους άλλους οδηγούς και προφανώς δεν θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του και τους υπόλοιπους.
Αλλά ναι εννοείται πρέπει να ανέβει το επίπεδο των εξετάσεων. Για παράδειγμα όταν έδινα εγώ για δίπλωμα είχε ερώτηση "τι πρέπει να κάνεις αν συναντήσεις πεζό παππού να περνάει απέναντι". Και η σωστή απάντηση, ανάμεσα στις άλλες, ήταν να φρενάρεις γιατί ο παππούς μπορεί να γυρίσει πίσω τύπου αναποφάσιστος, άνοια και τέτοια.
No shit guys. Όχι απλά ήταν μέσα στην ύλη που διάβασα αλλά έπεσε κιόλας στην εξέταση. Το θυμάμαι ακόμα και τώρα έπειτα από τόσα χρόνια.
Τι είναι αυτά ρε; Ερωτήσεις είναι αυτές;
Επίσης, σχετικά με την τεχνογνωσία που πρέπει να έχει ένας αρχάριος οδηγός θυμάμαι όταν έκανα μαθήματα οδήγησης είχα ρωτήσει τον δάσκαλό μου τότε με ποια ταχύτητα πρέπει να παίρνω τις στροφές. Θεωρούσα ότι όταν στρίβεις το αμάξι πρέπει να το κάνεις με κάποια συγκεκριμένη ταχύτητα πχ μόνο με 3η ή μόνο με 2η.
Και φυσικά η απάντηση του δασκάλου ήταν κατεβάζεις τόσο ταχύτητα μέχρι εκεί που αισθάνεσαι ότι μπορείς να πάρεις τη στροφή με ασφάλεια ακόμα και αν χρειαστεί να ακινητοποιήσεις τελείως το αμάξι.
(Α ρε δασκαλάρα που είχα! Ακόμα και σήμερα όταν τον συναντώ του φωνάζω "Γεια σου δάσκαλε!". Μου έμαθε πολλά η αλήθεια είναι που μέχρι και σήμερα τα έχω ιερό βιβλίο. Ούτε τη δασκάλα μου της Α΄ δημοτικού δεν χαιρετώ με τέτοια συγκίνηση).
Αυτό άμα το κάνεις αναγωγή σε ένα γενικότερο πλαίσιο είναι η Νο1 αρχή για κάθε οδηγό (έμπειρο ή μη) σε οποιαδήποτε περίσταση. Οδηγούμε με τέτοιον τρόπο ώστε να είμαστε ασφαλείς και εμείς και οι υπόλοιποι. Δεν υπάρχει κάποιος τύπος manual ότι πχ σε αυτήν την περίπτωση κάνουμε έτσι κι έτσι. Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά που λέμε...
Όλα τα υπόλοιπα τα τελειοποιείς με την εμπειρία αγαπητέ ραν. Οδηγική κρίση αρχικά να υπάρχει.
Ραν ταν πλαν έγραψε:είχε κάνει πέντε κόντρες στην παραλιακή σε ευθεία με κανα προσθιοκίνητο σέατ λεόν
Γελάω ξέρεις γιατί;
Το seat leon ήταν κάποτε το αμάξι των ονείρων μου. Και σήμερα είναι δεν στο κρύβω. Το έχω τρελό απωθημένο.
Και για πιο καγκουρόβιες καταστάσεις μετά το seat leon είχα στο μυαλό μου το mazda rx8. Και αυτό απωθημενάκι.
Δλδ σήμερα αν μου περίσσευαν λεφτά (φυσικά οι ανάγκες μου έχουν αλλάξει) θα αγόραζα ένα από τα δύο έτσι για να κάνω το κομμάτι μου πέρα από το βασικό αυτοκίνητο.
Σαν δεύτερο.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

bizeli έγραψε:Και για πιο καγκουρόβιες καταστάσεις μετά το seat leon είχα στο μυαλό μου το mazda rx8. Και αυτό απωθημενάκι.
Ρε φίλε και γω ακριβώς το ίδιο. Σπάνια το βλέπω στους ελληνικούς δρόμους. Πολύ πιο συχνά βλέπω το mx5 της Mazda το οποίο δεν μου αρέσει καθόλου. Σαν παιδικό αυτοκινητάκι είναι
Παιδιά είμαι η μόνη που σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος δεν λυπάμαι και τόσο;
Στο 99.9% των περιπτώσεων είναι ανθρώπινο λάθος και αν κρίνω από τον τρόπο που οδηγούν οι περισσότεροι ... λίγα είναι τα ψωμιά τους.
Oύτε και γω ειδικά όταν είναι κάτι κουραδόμαγκες πιτσιρικάδες με μηχανές. Ξεβρωμίζει ο τόπος.
0 .
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Λαχουρένιος έγραψε:bizeli έγραψε:Και για πιο καγκουρόβιες καταστάσεις μετά το seat leon είχα στο μυαλό μου το mazda rx8. Και αυτό απωθημενάκι.
Ρε φίλε και γω ακριβώς το ίδιο. Σπάνια το βλέπω στους ελληνικούς δρόμους.
Production February 2003 – June 2012

0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
bizeli
- Moderator

Λαχουρένιος έγραψε:Ρε φίλε και γω ακριβώς το ίδιο. Σπάνια το βλέπω στους ελληνικούς δρόμους. Πολύ πιο συχνά βλέπω το mx5 της Mazda το οποίο δεν μου αρέσει καθόλου. Σαν παιδικό αυτοκινητάκι είναι![]()
Δεν κυκλοφορεί πια. Όσα έχουν απομείνει είναι κάτι μπακατέλες. Πονάει η ψυχή μου όταν τα βλέπω.
Πάλιωσαν ρε συ.
Και για το seat leon είχε κυκλοφορήσει μια παραφιλολογία ότι είχε σταματήσει η παραγωγή τους. Δεν ξέρω ποιος κατσικακοπόδαρος κυκλοφόρησε αυτή την πληροφορία και είχα μείνει με αυτή την εντύπωση. Πάντως εγώ έβλεπα καινούρια μοντέλα να κυκλοφορούν στους δρόμους. Μάλλον σε παράλληλα σύμπαντα ζούσαμε.
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

bizeli έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:είχε κάνει πέντε κόντρες στην παραλιακή σε ευθεία με κανα προσθιοκίνητο σέατ λεόν
![]()
![]()
![]()
Γελάω ξέρεις γιατί;
Το seat leon ήταν κάποτε το αμάξι των ονείρων μου. Και σήμερα είναι δεν στο κρύβω. Το έχω τρελό απωθημένο.
Και για πιο καγκουρόβιες καταστάσεις μετά το seat leon είχα στο μυαλό μου το mazda rx8. Και αυτό απωθημενάκι.
Δλδ σήμερα αν μου περίσσευαν λεφτά (φυσικά οι ανάγκες μου έχουν αλλάξει) θα αγόραζα ένα από τα δύο έτσι για να κάνω το κομμάτι μου πέρα από το βασικό αυτοκίνητο.
Σαν δεύτερο.
Απωθημένα τα leon και mazda rx8.
Τα leon αν θυμάμαι καλά ξεκίνησαν πριν καμιά 15αριά+ χρόνια ως κάτι 1.400άρια των 75 ίππων
που έπιναν τη βενζίνη σαν αλκοολικά και για να είχες αξιοπρεπείς επιδόσεις για κόντρες στην παραλιακή έπρεπε να φτάσεις μέχρι το 1.800άρι με ό,τι αυτό συνεπαγόταν σε σέρβις και κατανάλωση.
Aπό τότε βέβαια εξελίχτηκαν και σήμερα με το downsizing ένα τρικίλινδρο χιλιαράκι με υπερτροφοδότηση
κινείται οικονομικά και αξιοπρεπώς με περίπου 110 ίππους και είναι απολύτως κατάλληλο για γυναίκα εκπαιδευτικό που ξέρει στα πόσα μέτρα σταματάει το αυτοκίνητο της όταν τρέχει με 67 χ.α.ω.
Το Mazda rx8 γιατί;
Υπερτιμημένη ''πατάτα'' λόγω σχεδιασμού, με wankel κινητήρα που ''έπινε'' διπλάσια ποσότητα καυσίμου
με τα υπόλοιπα των 200+ ίππων της εποχής, έκαιγαν ενάμιση λίτρο λάδι στα 1.000 χιλ και που στα 100.000 χιλ. ήθελαν αντικατάσταση όλα τα κινούμενα μηχανικά μέρη αλλιώς έφτανε να ''καίει'' και 20 λίτρα στα 100χιλ.
Μόνο του πλεονέκτημα το ότι με τον υποθετικό 1300άρι κυβισμό του είχες επιδόσεις κινητήρα 3.000 κ.ε.
Κατά τα άλλα η μούρη που πούλαγε ο ιδιοκτήτης του είχε ως βασική προϋπόθεση τις πολύ βαθιές τσέπες που με την πολιτική μισθών στο δημόσιο που ακολούθησε την παρελθούσα δεκαετία η νδ-πασοκ αρχικά και ο συριζα κατόπιν ελάχιστοι δημόσιοι υπάλληλοι διαθέτουν.

0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
nemo
- Supreme poster

βρε ραν για πες αυτο το Mazda φ το υπολοιπο δεν το θυμαμαι γιατι δεν εχανε
ποτε στην ασφαλτο ;ειτε με βροχη ειτε με χιονι;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

nemo έγραψε:βρε ραν για πες αυτο το Mazda φ το υπολοιπο δεν το θυμαμαι γιατι δεν εχανε
Τι να πω ρε για το αυτοκίνητο;
Για τα αυτοκίνητα τα ίδια μπορούμε μόνο να μιλήσουμε για τις τεχνικές προδιαγραφές τους και τις
μεταξύ τους κατασκευαστικές διαφορές.
Η οδήγηση τους είναι εντελώς άλλο πράγμα και εξαρτάται από το ποιος βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.
Μπορείς να οδηγείς ένα 600άρι ντεσεβό του 1970 και στις στροφές να μπαίνεις με την πίσω εσωτερική
ρόδα στον αέρα πετώντας ή να βάζεις στη στροφή μια 911 σαν να οδηγείς νεκροφόρα.
Για ευθείες δε μιλάω γιατί οι οδηγικές ικανότητες κρίνονται αποκλειστικά και μόνο στις στροφές.
Στην ευθεία και η θεια μου η Θανάσαινα σανιδώνει το σκόντα οκτάβια του μπάρμπα μου όσο πάει και όποιον πάρει ο χάρος.

0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.