Adminović έγραψε:pluton έγραψε:Οι Βολιωτες αν και το 1/3 του πληθυσμού τους είναι ανατολίτες, έχουν απαίσια κουζίνα, κάποιοι έχουν ξεφύγει μέσα από την επαφή τους με τον ανώτερο πολιτισμό των προσφύγων αλλά και πάλι είναι ολοφάνερη η υποβαθμισμένη κουζίνα τους.
Λαπάδες σε γαβαθες, άγευστα κατασκευάσματα , το καλύτερο που βάζουν στο στόμα τους είναι τα ξυγκια του σουβλιστου αρνιού.... Αλλάζουν σταδιακά την διατροφή τους και μαθαίνουν, αλλά γενικά είναι ξένοι με το ζήτημα μαγειρική. Εντύπωση μου έκανε οι ποσότητες άγευστου φαγητού που κατανάλωναν. Το δικαιολογούν σαν υγιεινή διατροφή....
IMG_20230417_100838_798.jpg
Όπως ήδη είπαμε,
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ από την παραδοσιακή κουζίνα του Βόλου και της Θεσσαλίας, κάτι που επιβεβαιώνει αυτά που λέγαμε ότι σχετίζεσαι μάλλον με τους Τουρκόγυφτους της Νίκης Βόλου.
Άλλωστε, παθολογικό μίσος για τους Βολιωτες έχουν οι Λαρισαίοι και οι Τουρκόγυφτοι κι εσένα για Λαρισαίο δεν σε κόβω. Καρφώθηκες αγαπούλα.
Οι λαπάδες btw είναι
παραδοσιακό τουρκικό φαγητό (και δεν μιλάμε εδώ για αντιγραφή από Άραβες, αλλά για φαγητά που είναι παραδοσιακά στο Τουρκμενιστάν, το Κιργισταν ή το Ουζμπεκιστάν). Άσχετε.
Άντε φάε τώρα κάνα "ελληνικό" ιμάμ μπαϊλντί και στο καπάκι κοπάνα κι ένα "ελληνικό" μπακλαβά, να στανιάρεις.
.gif)
Όλες τις αθλητικές ομάδες που έχετε οι δικοί μας τις έκαναν και τον Πύρασο, και τον Απόλλωνα, και τον Ηρακλή ακόμα και τον Ολυμπιακό Βόλου. Μόνο η ένδοξη Νίκη Βόλου είναι; Που είναι και το αρχαιότερο αθλητικό σωματείο.
Οι Βολιωτες νοιώθουν μεγάλη περιφρόνηση για τους λοιπούς Θεσσαλούς τους αποκαλούν απαξιωτικά ,,καμπισιους,, και οι Λαρισαίοι όταν βιώνουν την βολιώτικη απαξίωση απαντούν ,,Καλά που βρέθηκαν οι πρόσφυγες και σας έμαθαν πέντε πράγματα,,
Βολιώτικο σπίτι να μπεις μέσα δεν ανοίγει με τίποτα, έχω συγγενείς στον Βόλο, πλάκα έχει μου λέγανε στην απογραφή τσακονωντουσαν οι Βολιωτες απογραφεις να πάρουν τετράγωνα στη Νέα Ιωνία Βόλου ... Τους άνοιγαν τα σπίτια τους τους κερναγαν με χαρά, Βολιωτης δεν σου ανοίγει με τίποτα το σπίτι του.
Ιμάμ μπαϊλντί θεέ μου το πιο γλυκό φαγητό είναι ότι έχει να κάνει με μελιτζάνες, δυστυχώς η γυναίκα μου τις μελιτζάνες δεν .... Να φας μελιτζανα απο εμάς να σου φύγει ο τακος.
Σου ξαναγράφω Τούρκοι δεν υπάρχουν.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».