BaKXOS_Lysios έγραψε:Προέλλην έγραψε:Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι, αλλά πέρασα αρκετές εβδομάδες με στενό μου ηλικιωμένο πρόσωπο σε νοσοκομείο στα τελευταία του (το οποίο ερήμην σοβαρής φροντίδας απο την νοσηλευτική
αλητεία του ΕΣΥ, έπρεπε να εξυπηρετούμε εμείς), και μπορώ να σας εγγυηθώ ότι η πλειοψηφία των περιπτώσεων γέρων με παιδιά, να το θέσω κόσμια, απέχουν απο το ιδανικό
Δεν είναι θέμα "ιδανικού", είναι θέμα δυνατοτήτων και δυνάμεων από μέρος των παιδιών, όταν αυτά έχουν ήδη τις δικές τους οικογένειες, άγχη, προβλήματα κλπ κλπ να τα βασανίζουν.
Ένας ηλικιωμένος άνθρωπος με κάποια σοβαρά προβλήματα όπως πχ άνοια κλπ έχεις υπόψιν σου πόση φροντίδα χρειάζεται; Χρειάζεται 24ωρη παρακολούθηση, εναν άνθρωπο απο πάνω του συνεχώς για κάθε του ανάγκη (τα φάρμακα, την τουαλετα, το ένα το άλλο). Αυτό δεν μπορεί να το προσφέρει πλήρως κανείς! Ούτε το ΕΣΥ ούτε τα παιδιά. Θα μπορούσε μόνο κάποιο ακριβοπληρωμένο ίδρυμα και πάλι όμως οι φροντιστές δεν έχουν έναν να κοιτάνε.... Άστο μεγάλο πρόβλημα.
Προέλλην έγραψε:Στην μέση περίπτωση, είτε έχεις παιδιά είτε όχι, στα τελευταία σου, θα υποφέρεις το ίδιο.
Δεν είναι ακριβώς έτσι... επειδή πρόσφατα έζησα κι εγω με συγγενικό πρόσωπο τις τελευταίες του μέρες σε νοσοκομείο... αν δεν ήταν εκεί κάποιος να βλέπει τι παίζει θα υπέφερε πολύ περισσότερο... Δεν είναι θέμα παιδιών, απλά τα παιδιά (υποτίθεται ότι) θα έχουν περισσότερη ευαισθησία απο τον όποιο φροντιστή ώστε να μπορούν να επέμβουν αν/όταν υποφέρεις κλπ
Στα λόγια μου έρχεσαι
Τα παιδιά θα επεμβούν πως, πού και τι; Στην Ελλάδα ειδικά, αν δεν έχεις πολύ καλή νόμιμη με φούλ ένσημα δουλειά, η σύνταξή σου δεν φτάνει ούτε για τον μίνιμουμ αξιοπρεπή φροντιστή. 1000 ευρώ το μήνα θέλει για να σε βάλουν σε 4κλινο απο αυτά που βλέπεις περιοδικά στα ΜΜΕ που βγαίνει ότι βασανίζουν τους γέρους.
Τα ευτυχή σενάρια είναι τρία. Φεύγεις στα ξαφνικά όσο μπορείς ακόμη μόνος σου, έχεις παιδιά που θα σε σηκώσουν δίκην σταυρού μέχρι τέλους, έχεις σύνταξη 2000-3000 ευρώ και μπαίνεις σε ιδιωτικό γηροκομείο πολυτελείας με εποπτικές ρήτρες δικηγόρων κλπ.
Γενικά, αν θες να κάνεις παιδιά με το σκεπτικό να έχεις κάποιον να σε κοιτάξει, ποντάρεις σε ψόφιο άλογο