Portfolio ονείρων
-
Diego
- Crazy poster

Re: Portfolio ονείρων
0 .
Αποχώρηση από το peg, δραχμή συνδεδεμένη με το χρυσό, άγριες ιδιωτικοποιήσεις,μικρό δημόσιο και εταιρική φορολογία κάτω του 14% με υψηλό κατώτατο.Οχι στον ευρωκομμουνισμό,στους ΔΕΚΟτζήδες των 3500 ευρω και τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα σε ευρώ.
-
Διάδοχος
- Danchō

Diego έγραψε:Diadochos έγραψε:Diego έγραψε:Diadochos έγραψε:Ντιέγκε, ψήσου για μίνι φάρμα.
Το έχω σκεφτεί αλλα το δικό μου ανάλογο είναι ιχθυοτροφεία στο Αιγαίο.Ξύπνημα στις 7 το πρωι το νωρίτερο, σαγιονάρα διχάλα που κάνει φλιπ φλοπ, μακό στο κρις κραφτ, έρχομαι με τους εργάτες στα κωλόψαρα, τα ταίζω, τα ζυγίζω, τα φλομώνω στα αντιβιωτικά, στις 11 έχω τελειώσει και μετά παραλία με αθλητική και τουρίστριες.Τα ξέρει αυτά ο Σατανίκ.
Kαι εγώ έχω σκεφτεί ιχθυοτροφείο, αλλά εκεί μιλάμε για επιχείρηση πλέον, θέλει μεγάλο κεφάλαιο, μελέτες, σκατά, φατά.
Θες γερά λεφτά γιατί θες κτηνίατρο, τεχνικό γεωπόνο, εργατικά χέρια, κλουβιά, αυτοματισμούς για θερμοκρασίες νερών, αντιβιοτικά, γόνο κοκ αλλά το κέρδος επίσης είναι μεγάλο. Αλλά φίλος η δουλειά είναι απόλαση-καμία σχέση με labview, matlab, plc και ιστορίες: Σαγιοναρίτσα, ήλιος, μακό, μαύρια γυαλιά και μετά τουρίστριες στο Αιγαίο.
Τα προβλήματα είναι
α)μεγάλο αρχικό κεφάλαιο
β)είσαι εξαρτημένος από τις τράπεζες, αφού όχι απλά δάνειο θα πάρεις για την επένδυση αλλά οι εξοφλήσεις γίνονται 2-3 μήνες πριν τη νέα σοδειά και θα έχεις ανάγκη από ρευστότητα που τώρα σε ζορίζει.
ΥΓ.Ρε ΣΕ, σου δήλωσα εξαρχής πως είμαι ο Pasokogamis.
Αυτό λέω ρε συ, αυτό είναι να το κάνεις αν έχεις μισό μύριο+ στην τράπεζα ή είσαι κανένας τυχοδιώκτης που μπορεί να ξεκαπατικώσει τόσα λεφτά απο εδώ και εκεί.
Όσο για την δουλειά του ΗΜΜΥ, εμένα μου αρέσει, και το labview, και η vee, και τα custom scadas, και όλα. Αλλά ανθρώπινα, όχι αυτό το πράγμα του τρεχαλητού, που στο τέλος δεν σε αφήνει να κάνεις και την δουλειά σου όπως την θες εσύ. Πραγματικά, δε μπορώ να με φανταστώ να ζω έτσι μέχρι τα 70, και μετά να ζήσω 5 χρόνια σύνταξη και έπειτα να να μπω στο μαυσωλείο.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
Freisinniger
- Maître des anions

Diego έγραψε:Τι άλλη διευκρίνηση θες απο το δουλεύω 12ωρα 6 μέρες την εβδομάδα;
Οκ για Ελλάδα μιλάμε; Εντάξει σε καταλαβαίνω, έλα στον πολιτισμό, δεν πρόκειται να σωθείς εκεί κάτω.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
Diego
- Crazy poster

Diadochos έγραψε:
Όσο για την δουλειά του ΗΜΜΥ, εμένα μου αρέσει, και το labview, και η vee, και τα custom scadas, και όλα. Αλλά ανθρώπινα, όχι αυτό το πράγμα του τρεχαλητού, που στο τέλος δεν σε αφήνει να κάνεις και την δουλειά σου όπως την θες εσύ. Πραγματικά, δε μπορώ να με φανταστώ να ζω έτσι μέχρι τα 70, και μετά να ζήσω 5 χρόνια σύνταξη και έπειτα να να μπω στο μαυσωλείο.
Ποτέ δεν θα την κάνεις όπως θες εσύ παρά μόνο όταν γίνεις 50 ετών άρχοντας σε ό,τι κινείται, σε μικρομεσαία εταίρία (και πάλι με πολλά ΑΝ).
0 .
Αποχώρηση από το peg, δραχμή συνδεδεμένη με το χρυσό, άγριες ιδιωτικοποιήσεις,μικρό δημόσιο και εταιρική φορολογία κάτω του 14% με υψηλό κατώτατο.Οχι στον ευρωκομμουνισμό,στους ΔΕΚΟτζήδες των 3500 ευρω και τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα σε ευρώ.
-
Διάδοχος
- Danchō

libre έγραψε:Diadochos έγραψε:Ντιέγκε, ψήσου για μίνι φάρμα.
Εδώ στο Δελτα του Ροδανού (Camargue), ναι !
Όχι, όχι τέτοια λουστρίνια διαφημίσεων, δεν θέλω.
Eγώ θέλω κάτι απλό, σχεδιασμένο σε όλη του την λεπτομέρεια και φτιαγμένο με τα δικά μου χέρια. Να κάθομαι στο tiny house και να έχω στον υπολογιστή scada να παρακολουθώ υγρασία, ph, θρεπτικά στοιχεία χώματος μέσω του δικτύου xbees. Mέχρι εποχούμενο bot με φασματογράφο για τον εντοπισμό ασθενειών θα έχω.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
-
Διάδοχος
- Danchō

Diego έγραψε:Diadochos έγραψε:
Ποτέ δεν θα την κάνεις όπως θες εσύ παρά μόνο όταν γίνεις 50 ετών άρχοντας σε ό,τι κινείται, σε μικρομεσαία εταίρία (και πάλι με πολλά ΑΝ).
Ούτε καν.
Στην Γερμανία τουλάχιστον, οι seniors μηχανικοί είναι δύο κατηγοριών, οι άρχοντες και τα τρεχαντήρια. Οι άρχοντες είναι μηχανικοί-μεγαλομέτοχοι, αυτοί εξαιρετικά σπάνια είναι αυτοδημιούργητοι, συνήθως είναι γόνοι με περιουσίες. Είναι αυτοί που χαράσουν την πολιτική και μιλάνε με τους αντίστοιχους των άλλων εταιριών σε ανώτατο επίπεδο. Eδώ στην πρώην DDR είναι πολύ πιο εμφανης αυτή η πραγματικότητα, γιατί τέτοιοι έκαναν μαζικά έφοδο και αγόρασαν όλα τα εργοστάσια.
Τα τρεχαντήρια μπορεί να είναι και 60 χρονών, διευθυντές παραγωγής ή r&d και να παλεύουν να υλοποιήσουν μέσα σε παράλογα χρονοδιαγράμματα.
Όχι ότι αν είσαι στην πρώτη κατηγορία είσαι καλά, τους βλέπω, έχουν υποβάλλει τόσο τον εαυτό τους που είναι λες και βλέπεις αμερικάνικο σήριαλ, λες και ανήκουν σε κάποια αίρεση, αρρώστια κατάσταση.
0 .
-
Diego
- Crazy poster

Για αυτό σου έγραψα πολλά ΑΝ.Συνήθως τρέχεις να προλάβεις παράλογους στόχους-νορμάλ είσαι μόνο αν είσαι σε μικρομεσαία επιχείρηση σε φάση είμαι ο επιβλέπων μηχανικός της γραμμής παραγωγής ατσαλοσωλήνα.Ο σωλήνας βγαίνει, είμαστε ευτυχισμένοι, δεν ζητάνε νέα δουλειά, κάνω τα ίδια τα τελευταία 4 έτη, βοηθάω λίγο να μειώνονται με το χρόνο οι απώλειες και όλοι είμαστε ευτυχισμένοι.'Ολοι οι υπόλοιποι τρώνε το παλούκι και δίχως να πληρώνονται κιόλας.
0 .
-
libre
Diadochos έγραψε:libre έγραψε:Εδώ στο Δελτα του Ροδανού (Camargue), ναι !
Όχι, όχι τέτοια λουστρίνια διαφημίσεων, δεν θέλω.
Eγώ θέλω κάτι απλό, σχεδιασμένο σε όλη του την λεπτομέρεια και φτιαγμένο με τα δικά μου χέρια. Να κάθομαι στο tiny house και να έχω στον υπολογιστή scada να παρακολουθώ υγρασία, ph, θρεπτικά στοιχεία χώματος μέσω του δικτύου xbees. Mέχρι εποχούμενο bot με φασματογράφο για τον εντοπισμό ασθενειών θα έχω.
Εντάξει φωτογραφίες απο το ιντερνετ εβαλα. Προκειται για μια τεραστια περιοχή που μοιαζει με φαρ ουεστ (έχει και καουμποηδες) γεματη χωριουδακια, αλλά και διασπαρτες αγροικίες το μεσο του πουθενα. Μπορείς να ασχοληθεις με γεωργια, αλιεία, και τουρισμό βασικά, αλλα έχει και μικρες βιοτεχνιες (παραγωγή άλατος, τυροκομεια κλπ). Εχει επιδοτήσεις από το κρατος (αν θες να κανεις επαγγελματική εκμετάλευση) και το ΦΠΑ είναι 5,5% για ανακαινήσεις κι επισκευές. Όλα αυτά που λες μπορεις να τα έχεις.
0 .
-
Διάδοχος
- Danchō

Diego έγραψε:Για αυτό σου έγραψα πολλά ΑΝ.Συνήθως τρέχεις να προλάβεις παράλογους στόχους-νορμάλ είσαι μόνο αν είσαι σε μικρομεσαία επιχείρηση σε φάση είμαι ο επιβλέπων μηχανικός της γραμμής παραγωγής ατσαλοσωλήνα.Ο σωλήνας βγαίνει, είμαστε ευτυχισμένοι, δεν ζητάνε νέα δουλειά, κάνω τα ίδια τα τελευταία 4 έτη, βοηθάω λίγο να μειώνονται με το χρόνο οι απώλειες και όλοι είμαστε ευτυχισμένοι.'Ολοι οι υπόλοιποι τρώνε το παλούκι και δίχως να πληρώνονται κιόλας.
Δεν υπάρχει αυτό. Την έχω κάνει χρόνια την δουλειά αυτή (όχι σε ατσαλοσωλήνα, αλλά σε βιομηχανίες χάρτου και ηλεκτρονικών συσκευών) και δεν είναι τόσο ρόδινα.
0 .
-
Diego
- Crazy poster

Ακόμα χειρότερα τότε. Ο μηχανικός πλέον τρώει σκατά δίχως να πληρώνεται. 

0 .