Alkiviades έγραψε:Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι αν ένα πτυχίο σημαίνει αυτόματα ότι είσαι ανώτερης ευφυίας. Ε, δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση. Οπως και το να μην έχεις πτυχίο δεν σημαίνει ότι είσαι ηλίθιος. Αυτό που ισχύει συνήθως είναι ότι δεν μπορεί ένας τέρμα ηλίθιος να εισαχθεί σε και να αποφοιτήσει από, ένα σχετικά απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών. Συνήθως, γιατί έχω γνωρίσει μερικούς πραγματικά τέρμα ηλίθιους που μοστράρουν πτυχίο ...γιατρού ή μηχανικού
ακομα κι αν αυτη την εκφερει ενα γλοιωδες υβριδιο σαν τον αλκη, η αποψη αυτη με βρισκει συμφωνο (και οχι ουτε εγω εγινα κουμουνιστης, ουτε και το γλοιωδες υβριδιο ο αλκης εγινε φιλελες. καταλαβες γλοιωδες υβριδιο ? )
τενσορα στη πραγματικοτητα καμια απαξιωση δεν εγινε, εσυ την ευφηυρες την απαξιωση. Εγω αρχικα ειπα πως ενα πτυχιο οποιουδηποτε κλαδου απο μονο του, δεν ισοδυναμει απαραιτητα ουτε με ευφυεια, ουτε εργασιακη ικανοτητα, ουτε εργατικοτητα, αυτα φαινονται στην εργασιακη πραξη, και τα ανεφερα αυτα σε αντιδιαστολη με τους "απτυχιωτους" εποπ - δεκανεις που ηταν και το θεμα του τοπικ και που για μενα το αναμφισβητητο προβλημα τους δεν ειναι η ελλειψη απλα ενος πτυχιου.
Το αν εσυ τωρα αυτο το εξελαβες σαν ισοπεδωτικη απαξιωση ειδικα του μαθηματικου πτυχιου, επειδη ενδεχομενως για εσενα και αν καταλαβαινω καλα τα συμφραζομενα πτυχιο μαθηματικων ταυτοτικα ισοδυναμει με ευφυεια, ικανοτητα και εργατικοτητα, αυτο ειναι αλλο (μηχανικος ειμαι και εννοειται αιωνιος λατρης των μαθηματικων που ειναι η αρχη των παντων, αλλα η εμπειρια με εχει διδαξει οτι το αντικειμενο και η πιστοποιηση του ειναι διαφορετικο απο την πραξη).
Προφανως και ειμαστε οφ τοπικ, αλλα αφου ειναι ετσι, να πω και το εξης :
Για μενα ενα πανεπιστημιακο πτυχιο ειναι απλα η εξοικειωση με ενα ή περισσοτερα μοτιβα δομημενης σκεψης-αντιληψης που συντριπτικα στα ελληνικα πανεπιστημια μπαη ντιφολτ ειναι αποπροσανατολισμενη απο τις τρεχουσες συνθηκες, αναγκες και τις δομες της εφαρμοσμενης αγορας-πραγματικοτητας, (πραγμα για μενα λαθος) και κατα συνεπεια το αν ενας πτυχιουχος στην μεταπειτα εργασια του ειναι ευφυης, ικανος και εργατικος-αποδοτικος, ειναι κατι που θα φανει στην πραξη και μονον.
Θα συμφωνουσα αν μονο τα διδακτορικα ειχαν την ελευθερια να ηταν αποπροσανατολισμενα απο τις τρχουσες συνθηκες, αλλα και παλι θα εβρισκαν δυσκολοτερα χρηματοδοτηση.