Η ψυχολογια του δεκανεα/υποσμηνια

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Re: Η ψυχολογια του δεκανεα/υποσμηνια

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 11 Μάιος 2015, 16:22

Alkiviades έγραψε:Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι αν ένα πτυχίο σημαίνει αυτόματα ότι είσαι ανώτερης ευφυίας. Ε, δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση. Οπως και το να μην έχεις πτυχίο δεν σημαίνει ότι είσαι ηλίθιος. Αυτό που ισχύει συνήθως είναι ότι δεν μπορεί ένας τέρμα ηλίθιος να εισαχθεί σε και να αποφοιτήσει από, ένα σχετικά απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών. Συνήθως, γιατί έχω γνωρίσει μερικούς πραγματικά τέρμα ηλίθιους που μοστράρουν πτυχίο ...γιατρού ή μηχανικού :s_crazy

ακομα κι αν αυτη την εκφερει ενα γλοιωδες υβριδιο σαν τον αλκη, η αποψη αυτη με βρισκει συμφωνο (και οχι ουτε εγω εγινα κουμουνιστης, ουτε και το γλοιωδες υβριδιο ο αλκης εγινε φιλελες. καταλαβες γλοιωδες υβριδιο ? )

τενσορα στη πραγματικοτητα καμια απαξιωση δεν εγινε, εσυ την ευφηυρες την απαξιωση. Εγω αρχικα ειπα πως ενα πτυχιο οποιουδηποτε κλαδου απο μονο του, δεν ισοδυναμει απαραιτητα ουτε με ευφυεια, ουτε εργασιακη ικανοτητα, ουτε εργατικοτητα, αυτα φαινονται στην εργασιακη πραξη, και τα ανεφερα αυτα σε αντιδιαστολη με τους "απτυχιωτους" εποπ - δεκανεις που ηταν και το θεμα του τοπικ και που για μενα το αναμφισβητητο προβλημα τους δεν ειναι η ελλειψη απλα ενος πτυχιου.

Το αν εσυ τωρα αυτο το εξελαβες σαν ισοπεδωτικη απαξιωση ειδικα του μαθηματικου πτυχιου, επειδη ενδεχομενως για εσενα και αν καταλαβαινω καλα τα συμφραζομενα πτυχιο μαθηματικων ταυτοτικα ισοδυναμει με ευφυεια, ικανοτητα και εργατικοτητα, αυτο ειναι αλλο (μηχανικος ειμαι και εννοειται αιωνιος λατρης των μαθηματικων που ειναι η αρχη των παντων, αλλα η εμπειρια με εχει διδαξει οτι το αντικειμενο και η πιστοποιηση του ειναι διαφορετικο απο την πραξη).

Προφανως και ειμαστε οφ τοπικ, αλλα αφου ειναι ετσι, να πω και το εξης :

Για μενα ενα πανεπιστημιακο πτυχιο ειναι απλα η εξοικειωση με ενα ή περισσοτερα μοτιβα δομημενης σκεψης-αντιληψης που συντριπτικα στα ελληνικα πανεπιστημια μπαη ντιφολτ ειναι αποπροσανατολισμενη απο τις τρεχουσες συνθηκες, αναγκες και τις δομες της εφαρμοσμενης αγορας-πραγματικοτητας, (πραγμα για μενα λαθος) και κατα συνεπεια το αν ενας πτυχιουχος στην μεταπειτα εργασια του ειναι ευφυης, ικανος και εργατικος-αποδοτικος, ειναι κατι που θα φανει στην πραξη και μονον.
Θα συμφωνουσα αν μονο τα διδακτορικα ειχαν την ελευθερια να ηταν αποπροσανατολισμενα απο τις τρχουσες συνθηκες, αλλα και παλι θα εβρισκαν δυσκολοτερα χρηματοδοτηση.
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 11 Μάιος 2015, 17:29

nik_killthemall έγραψε: η αποψη αυτη με βρισκει συμφωνο

φτου φτου φτου σκόρδα, άλλο κακό να μη μας βρει :s_crazy :s_crazy :s_crazy :s_crazy
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Μάιος 2015, 18:09

Οι γιατροι,οπως και οι μηχανικοι,ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ειναι πολυ εξυπνοι,επειδη βγαζουν πολλα λεφτα.Δεν ειναι.

Τεσ πα,το ποιντ μου ηταν οτι τουλαχιστον οι αξ. και υπαξ. παρα τα στραβα τους,μπηκαν εκει με δικη τους προσπαθεια,ενω οι ΕΠΟΠ ειναι με βυσμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 11 Μάιος 2015, 23:32

Λαχουρένιος έγραψε:Οι γιατροι,οπως και οι μηχανικοι,ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ειναι πολυ εξυπνοι,επειδη βγαζουν πολλα λεφτα.Δεν ειναι.

Τεσ πα,το ποιντ μου ηταν οτι τουλαχιστον οι αξ. και υπαξ. παρα τα στραβα τους,μπηκαν εκει με δικη τους προσπαθεια,ενω οι ΕΠΟΠ ειναι με βυσμα.

Δεν τίθεται θέμα εξυπνάδας, incremental learning είναι, θέμα αφοσίωσης και προσπάθειας που -συνήθως- μετά εξαργυρώνεται. Τα πολλά λεφτά είναι σχετικό, σήμερα ένας απόφοιτος μηχανικός στην Ελλάδα, αν βρει δουλειά, ξεκινάει απο τα 800 ευρώ.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 11 Μάιος 2015, 23:51

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:Έξυπνος σίγουρα. Ικανός ενδεχομένως. Εργατικός, όχι απαραίτητα.

Για μενα, πανω απο ολα ειν το θεμα της αντιληψης η οποια δυστυχως ειναι αδυνατο να διδαχθει.
Ατομα με αντιληψη, ανεξαρτητως εξειδικευμενων γνωσεων (βλεπε πτυχια) ειναι αυτα που θα καμουν τη διαφορα.
Φυσικα δεν θελω να υποτιμησω τα πτυχια αλλα η ισχυρη αντιληψη, η οξυνοια ειναι το συστατικο που καμει τη διαφορα σε εναν ανθρωπο.
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 11 Μάιος 2015, 23:57

Alkiviades έγραψε:
tensor έγραψε:
Alkiviades έγραψε:Συνήθως, γιατί έχω γνωρίσει μερικούς πραγματικά τέρμα ηλίθιους που μοστράρουν πτυχίο ...γιατρού ή μηχανικού :s_crazy

Ομολογουμένως, υπάρχουν ορισμένες λίγο ... περίεργες περιπτώσεις πτυχιούχων. :biggrin:

Ειδικά αυτοί οι γιατροί είναι περίεργη περίπτωση. Είναι εξαιρετικά απαιτητική επιστήμη, που έχει ανάγκη από έναν συνδυασμό δεξιοτήτων και ικανοτήτων και ο συνδυασμός αυτός συνήθως σημαίνει υψηλή ευφυία. Ασε που και ο πιο αστοιχείωτος γιατρός έχει ρίξει μελέτη που ντροπιάζει και το μεγαλύτερο φύτουλα.

Παρόλα αυτά, υπάρχει μια απίστευτη πλεμπαρία μεταξύ των γιατρών. Εχω παρατηρήσει ας πούμε ότι οι γιατροί και όχι οι ταξιτζήδες είναι η κατηγορία εκείνη του πληθυσμού που πιστεύει περισσότερο σε ψεκασμένες θεωρίες και συνωμοσιολογίες :sgrat: :sgrat: :sgrat:

ΝτΑΞ , αυτο με τους γιατρους τοχομε παραχεσει λιγακι στην ελλαδα. Εχω γνωρισει απιθανα βληματα ιατρους.
Εγω προσωπικα σεβομαι τις γνωσεις ενος καλου χειρουργου, εκει, ναι υπαρχει ικανοτητα. Βεβαια οταν τους βλεπεις και αυτους πως καμουν για μια χουφτα δολλαρια τοτε η αηδια ειναι το μονο που απομενει.
Να τελειωσω λεγοντας πως περιμενω με ανυπομονησια την ιστορικη στιγμη ( που γοργα πλησιαζει) οποτε και το κεφαλαιο θα αποειδικευσει (κατά Μαρξ) την ιατρικη εργασια .
Η περισσοτερο ανθεκτικη εξειδικευση μπρος στον αχρονο καπιταλισμο ειναι οι σχεδιαστες μεσων παραγωγης εν γενει, βλεπε πασης φυσεως μηχανολογοι, αυτοι θα σφαγιαστουν τελευταιοι στο μολωχ του κεφαλαιου.
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 12 Μάιος 2015, 00:05

Λαχουρένιος έγραψε:Οι γιατροι,οπως και οι μηχανικοι,ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ειναι πολυ εξυπνοι,επειδη βγαζουν πολλα λεφτα.Δεν ειναι.

Καλα μην εισαι και απολυτος. Σκεψου πως μπορει μεν αρχικα (και ισως) να μπηκαν μεσω πανελλαδικων αλλα μετεπειτα και σ ολη τη διαρκεια της καριερας τους δεν τους αξιολογει κανεις και τσιμπουν προαγωγες ακριτα μετα το περας καποιων χρονικων περιοδων ΟΛΟΙ. Περιττο να πω τι συμβαινει αργοτερα για να προαχθουν σε συνταγματαρχες και ανω...
Δεν το λες αυτο αξιοκρατια...
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 12 Μάιος 2015, 00:08

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
Alkiviades έγραψε:Καλά, πέραν της πλάκας στον πόντικα, υπάρχει μια κατηγορία πτυχιούχων που είναι εξ ορισμού τέρμα ηλίθιοι: οι ΜΒΑδες. Ακόμη και οι ΜΒΑδες "διασήμων" πανεπιστημίων (δεν συζητάμε για τα Κωλέγια της ημεδαπής και τα σούπερ μάρκετ πτυχίων του Γιου Κέι) είναι τέρμα γίδια, αγράμματοι και αμόρφωτοι και συνήθως και χαμηλότατης ευφυίας. Τα ΜΒΑ είναι γενικώς τα ευκολότερα προγράμματα σπουδών που υπάρχουν, οπότε πάνε σε αυτά οι mentally challenged που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε ΤΕΙ κοπτοραπτικής, ή τα γίδια με πλούσιο μπαμπά που πρέπει να κληρονομήσουν τις πατρικές επιχειρήσεις

Λολ! Μλκ μου έτσι και βρεθείς στο ίδιο δωμάτιο με πεντέξι τριαντάρηδες απόφοιτους ivy league b-schools ούτε για να τους πάρεις τσιγάρα δε θα σε στέλνουνε

MBA έχει νόημα να κάνεις μόνο αν δουλεύεις ήδη και υπάρχει προοπτική να αναλάβεις ανάλογη θέση. Τύποι που κάνουν ΜΒΑ απλά ως μεταπτυχιακό, είναι αποτυχημένοι σκιτζήδες. Βασικά τα σοβαρά ΜΒΑ δεν σε παίρνουν αν δεν εργάζεσαι ήδη στην κατάλληλη θέση.

ΥΓ
Γιατρός για να γίνεις πρέπει να καείς. Ας πούμε, όταν είναι φοιτητές κάνουν παρέα μόνο μεταξύ τους και όταν βγαίνουν έξω, κρατάνε το μοχίτο στο ένα χέρι και στο άλλο το βιβλίο και εξετάζουν το κολλητάρι αν απομνημόνευσε σωστά το τάδε κεφάλαιο.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 12 Μάιος 2015, 08:07

Προφανώς γράφω για τοπ σχολεία και για φοιτητές με εργασιακή εμπειρία και αποδεδειγμένη ανέλιξη πριν την εισαγωγή των στο ΜΒΑ. Τα κόρσες τύπου ντιρί ή μικρομεσαίων αγγλικών γιούνις τα οποία τα κάνεις σαν μάστερ μετά το μπάτσελορ είναι χαμένος χρόνος και πεταμένα λεφτά.
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 12 Μάιος 2015, 09:44

δεν κανετε split το νημα σε "εκπαιδευση" και "στρατιωτικές βαθμίδες" ; ψιλοχανεσαι εδω μέσα ..
0 .
#ccc

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”