bizeli έγραψε:Βασικά δεν έχω καταλήξει ακόμα στο προφίλ των εγκληματιών και στο αν είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι.
Σίγουρα "προφυλάσσεσαι" ενστικτωδώς από κάποιον που έχει μαύρο παρελθόν και μπαινοβγαίνει στις φυλακές αλλά για όλες τις άλλες περιπτώσεις που υπάρχει λευκό ποινικό μητρώο είναι δύσκολο να πεις με βεβαιότητα ότι κάποιος μπορεί να φτάσει στο έγκλημα ακόμα και αν διακρίνεις κάποια χαρακτηριστικά.
Δλδ όλα τα πάνω χαρακτηριστικά που περιγράφεις για την βιτριολίστρια μπορεί να τα έχουν πολλές κοπέλες. Δε σημαίνει όμως ότι όλες θα οδηγηθούν στο έγκλημα.
Εχω δει φωτογραφια της βιτριολιστριας και ειναι μια κλασικη ξανθια μπουζουκογκομενα. Δεν σου περναει απο το μυαλο οτι θα εκανε τετοιο πραγμα. Επισης αυτες οι κατινιες που εκανε με τις μαγισσες ή να στελνει μηνυματα σε οσες εκανε αιτημα φιλιας ο γκομενος ειναι πολυ συνηθισμενες και τις κανουν πολλες γυναικες, χωρις να φτανουν στο σημειο αυτο. Θελω να πω οτι εκ πρωτης οψεως η δραστρια δεν φαινοταν να εχει καποια κλιση προς το εγκλημα.
Κατα την γνωμη μου δεν ειναι ολοι οι εγκληματιες ψυχικα νοσουντες. Πολλοι απο αυτους τα κανουν απο ψυχρο υπολογισμο και ελπιζουν οτι δεν θα τους πιασουν, αλλοι βγαινουν εκτος εαυτου στιγμιαια και κανουν τοτε το κακο και αλλοι μπορει να αναγκαζονται λογω αλλων παραγοντων (πχ χρηση ουσιων).
Χθες διαβαζα για εκεινον τον αλητη που σκοτωσε στο ξυλο εκεινη την κοπελα απο την Ν. Μακρη το '13. Αυτος για παραδειγμα δεν πιστευω οτι εχει ψυχολογικο προβλημα, αλλα πως ηταν ενας κλασικος μαχαλομαγκας (γεματη η Ελλαδα απο αυτους) που σιγουρα ειχε ξανασηκωσει χερι και που αν τα χτυπηματα που ειχε δωσει ηταν λιγο λιγοτερο σοβαρα τοτε η κοπελα θα ζουσε και αυτος θα την γλυτωνε με κανενα προστιμο ή μπορει και να μην γινοταν καν μηνυση.
Πιστευω ειναι πολλοι ανθρωποι που λογω χαρακτηρα φλερταρουν με το εγκλημα (πχ ειναι οξυθυμοι) χωρις ποτε να εγκληματησουν εκτος και αν τα φερει η στιγμη.