Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 21 Ιούλ 2022, 23:31

30.6.2022

IG Metall BW beschließt Forderung nach acht Prozent mehr Lohn

Die IG Metall Baden-Württemberg hat eine Forderung nach acht Prozent mehr Lohn für Angestellte der Metall- und Elektroindustrie beschlossen.

https://www.swr.de/swraktuell/baden-wue ... n-100.html

8% αύξηση διεκδικούμε εφέτο. Μετά απο 1-2 βδομάδες καθολική απεργία που θα τσούξει κώλους μερικά δις ευρώ, θα έρθουμε σε κατανόηση με τους κεφαλαιοκράτες συνεργάτες μας με ένα 7%. Κάθε χρόνο το ίδιο πράγμα έχουμε, τυπική διαδικασία.

Εννοείται ότι αν κάποιος μας πεί να του δουλεύουμε τζάμπα υπερωρίες ή να μας έχουν σε εξαρτημένη με μπλοκάκι όπως είναι η νόρμα στην Ελλάδα και όλοι οι αριστεροί και μη το καταπίνουν αμάσητα σαν δειλά πουτανάκια, θα ξεσπάσει αιματηρή επανάσταση που θα κάνει την παρισινή κουμμούνα να φαντάζει με νηπιαγωγείο.

Τώρα το τι γίνεται στην περιφέρεια των εξελίξεων, 3ο κόσμο κτλ, ΟΚ, να στείλουμε καμιά φιλανθρωπία, τίποτε γάλατα, αλεύρια, αφού δεν μπορούν οι εκεί ιθαγενείς να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 21 Ιούλ 2022, 23:44

BaKXOS_Lysios έγραψε:Δηλαδή σε ενδιαφέρει το κοινό καλό για όλη την ανθρωπότητα, το οποίο σε προηγούμενο ποστ υποστήριζες ότι δεν είναι καν μαρξιστικό αλλά ρομαντικο-ουτοπικό....
Δεύτερη ερώτηση: Αν σε ενδιαφέρει μόνο η τάξη σου και τα συμφέροντά της τότε αν πιάσουμε χαμηλότερο ή ίδιο βιωτικό επίπεδο με το σημερινό γιατί να σφαχτούμε και να ρημάξουμε τον κόσμο για να έρθει κομμουνισμός;

Ραν ταν πλαν έγραψε:Οι κομμουνιστές παλεύουν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί η ουσία της κοσμοθεωρίας μας δεν έχει εθνικό χαρακτήρα.

Είπες ότι σου αρκεί που τα αγαθά θα είναι κοινά για όλους δεν είπες ότι τα αγαθά θα είναι κοινά για την εργατική μόνο τάξη (γιατί βέβαια στον κομμουνισμό έχουμε αταξική κοινωνία). Αταξική κοινωνία και αγαθά για όλους δεν σημαίνει ταυτόχρονα πανανθρώπινο όραμα; Δεν σημαίνει εξίσωση για όλους; Τελικά είναι ουτοπικός ρομαντισμός η αταξική κοινωνία ή όχι; :sgrat:

Ραν ταν πλαν έγραψε:Στη δεύτερη ερώτηση υπάρχει κάτι που λέγεται ''εξουσία'' και χωρίς αυτή στα χέρια της τάξης μας το βιοτικό μας επίπεδο θα εξαρτάται πάντα από την καπιταλιστική πρακτική του καρότου και του μαστίγιου ή αν το βλέπει κανείς κι έτσι από τα ''φιλάνθρωπα'' αισθήματα των καπιταλιστών.

Ναι ΟΚ εννοείς για λόγους διασφάλισης αυτής της (όποιας) -και πιθανόν προσωρινής- ευημερίας της εργατικής τάξης. Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο μια σχετικά ευημερούσα εργατική τάξη να πιάσει τα όπλα και να ριψοκινδυνεύσει κι αυτά που ήδη έχει γι αυτή τη διασφάλιση. Δεν το βλέπω διόλου πιθανό... εκτός αν πιάσει κυριολεκτικό πάτο και εξαθλίωση.... Για μένα πάντως (μαρξιστικά) δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Είναι και το ότι στον καπιταλισμό αναγκαστικά έστω κι αν μια εργατική τάξη ενός έθνους ζει σε καλύτερες συνθήκες σίγουρα αυτό συμβαίνει εις βάρους μιας άλλης εργατικής τάξης κάπου πιο μακριά...Άρα για μενα ο μαρξισμός έχει μια πανανθρώπινη διάσταση (είτε συμφωνεί ο Μαρξ είτε διαφωνεί...στα παπάκια μου! :D )
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 22 Ιούλ 2022, 01:03

τα τελευταια που ειπατε ειναι παπαριες και ο ενας και ο αλλος
κοντοφθαλμα και σκετη φαντασια
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Ιούλ 2022, 08:00

BaKXOS_Lysios έγραψε:Είπες ότι σου αρκεί που τα αγαθά θα είναι κοινά για όλους δεν είπες ότι τα αγαθά θα είναι κοινά για την εργατική μόνο τάξη (γιατί βέβαια στον κομμουνισμό έχουμε αταξική κοινωνία). Αταξική κοινωνία και αγαθά για όλους δεν σημαίνει ταυτόχρονα πανανθρώπινο όραμα; Δεν σημαίνει εξίσωση για όλους; Τελικά είναι ουτοπικός ρομαντισμός η αταξική κοινωνία ή όχι; :sgrat:

Πανανθρωπινο δεν ειναι εκτος και αν δεν θεωρεις την αστικη ταξη ανθρωπους. Αυτη η ταξη και οι συμμαχοι της (ανωτερα μεσαια στρωματα, πολιτικοι, λουμπεν στοιχεια) δεν συμμεριζεται καθολου αυτο το οραμα γιατι ευνοειται απο την παρουσα ταξη πραγματων.

Το οτι θα εχουν προσβαση σε διαφορα αγαθα επι σοσιαλισμου δεν τους λεει κατι γιατι ηδη ζουν πλουσιοπαροχα και πολυ καλυτερα απο οτι θα ειναι με τον κομμουνισμο.

Άρα για μενα ο μαρξισμός έχει μια πανανθρώπινη διάσταση (είτε συμφωνεί ο Μαρξ είτε διαφωνεί...στα παπάκια μου! :D )

Αμα δωσει το ΟΚ ο Τσιπρας τοτε ειναι ολα ενταξει :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Ιούλ 2022, 08:00

bizeli έγραψε:Πού να ξέρω πώς να κρατικοποιήσεις τα μέσα παραγωγής. Δικός σου καημός είναι. Εμένα άλλα πράγματα με απασχολούν.

Τοτε γιατι σου κανει εντυπωση που δεν ''εφαρμοζω'' τον κομμουνισμο μονος μου? :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 22 Ιούλ 2022, 10:57

BaKXOS_Lysios έγραψε:Δηλαδή σε ενδιαφέρει το κοινό καλό για όλη την ανθρωπότητα, το οποίο σε προηγούμενο ποστ υποστήριζες ότι δεν είναι καν μαρξιστικό αλλά ρομαντικο-ουτοπικό....
Δεύτερη ερώτηση: Αν σε ενδιαφέρει μόνο η τάξη σου και τα συμφέροντά της τότε αν πιάσουμε χαμηλότερο ή ίδιο βιωτικό επίπεδο με το σημερινό γιατί να σφαχτούμε και να ρημάξουμε τον κόσμο για να έρθει κομμουνισμός;

Ραν ταν πλαν έγραψε:Οι κομμουνιστές παλεύουν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί η ουσία της κοσμοθεωρίας μας δεν έχει εθνικό χαρακτήρα.

BaKXOS_Lysios έγραψε:Είπες ότι σου αρκεί που τα αγαθά θα είναι κοινά για όλους δεν είπες ότι τα αγαθά θα είναι κοινά για την εργατική μόνο τάξη (γιατί βέβαια στον κομμουνισμό έχουμε αταξική κοινωνία). Αταξική κοινωνία και αγαθά για όλους δεν σημαίνει ταυτόχρονα πανανθρώπινο όραμα; Δεν σημαίνει εξίσωση για όλους; Τελικά είναι ουτοπικός ρομαντισμός η αταξική κοινωνία ή όχι; :sgrat:

Η αταξική κοινωνία είναι στρατηγικός πολιτικός στόχος της εργατικής τάξης στη βάση της πλήρους ισότητας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων πρώτα των εργαζομένων και σε δεύτερο χρόνο όλων των υπολοίπων που δε θα αντισταθούν στην εξουσία της.
Δεν αποκλείεται κανένας ούτε και οι ιδεολογικοί εχθροί της εφόσον ασπάζονται το πανανθρώπινο όραμα της για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση της εργασίας εξ ου και η ηθική ανωτερότητα της σε σχέση με την αστική τάξη που αποκλείει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας από την ατομική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής.
Το ζήτημα είναι ότι αρχικά δεν έχεις αταξική κοινωνία όταν υπολείμματα της εκμεταλλεύτριας τάξης θα αντιστέκονται στην πρόοδο αλλά κι εκεί λύνεις το πρόβλημα μέσω της κοινωνικής μηχανικής (τακτική που χρησιμοποιεί κατά κόρον η αστική τάξη μεταπολεμικά έστω κι αν δε γίνεται άμεσα αντιληπτό).
που θα εφαρμόσει η δικτατορία του προλεταριάτου που καμιά σχέση δεν έχει με τις αστικές φασιστικές δικτατορίες.

Ραν ταν πλαν έγραψε:Στη δεύτερη ερώτηση υπάρχει κάτι που λέγεται ''εξουσία'' και χωρίς αυτή στα χέρια της τάξης μας το βιοτικό μας επίπεδο θα εξαρτάται πάντα από την καπιταλιστική πρακτική του καρότου και του μαστίγιου ή αν το βλέπει κανείς κι έτσι από τα ''φιλάνθρωπα'' αισθήματα των καπιταλιστών.

BaKXOS_Lysios έγραψε:Ναι ΟΚ εννοείς για λόγους διασφάλισης αυτής της (όποιας) -και πιθανόν προσωρινής- ευημερίας της εργατικής τάξης. Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο μια σχετικά ευημερούσα εργατική τάξη να πιάσει τα όπλα και να ριψοκινδυνεύσει κι αυτά που ήδη έχει γι αυτή τη διασφάλιση. Δεν το βλέπω διόλου πιθανό... εκτός αν πιάσει κυριολεκτικό πάτο και εξαθλίωση.... Για μένα πάντως (μαρξιστικά) δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Είναι και το ότι στον καπιταλισμό αναγκαστικά έστω κι αν μια εργατική τάξη ενός έθνους ζει σε καλύτερες συνθήκες σίγουρα αυτό συμβαίνει εις βάρους μιας άλλης εργατικής τάξης κάπου πιο μακριά...Άρα για μενα ο μαρξισμός έχει μια πανανθρώπινη διάσταση (είτε συμφωνεί ο Μαρξ είτε διαφωνεί...στα παπάκια μου! :D )

Έχει πει ο Μαρξ ότι η θεωρία του δεν έχει παναθρώπινο χαρακτήρα; :sgrat:
Γιατί εγώ ξέρω ότι το ζήτημα της διαίρεσης των κοινωνιών σε τάξεις, και του παναθρώπινου κομμουνιστικού οράματος για πλήρη ισότητα, ο μαρξισμός έχει αποδείξει ότι θα το λύσει μόνο η ταξική πάλη, λύνοντας πρωτίστως το ζήτημα της εξουσίας, και όχι ο ''οικονομισμός'' του ''μια χαρά περνάμε'' που είναι κυρίαρχη τάση στο σύνολο της εργατικής τάξης μετά το Β'ΠΠ.
Όσο για το αν η εργατική τάξη θα πάρει τα κουμπούρια ενώ έχει να χάσει πολύ περισσότερα από τις αλυσίδες της ο μαρξισμός έχει επεξεργαστεί σε βάθος (και παράλληλα με το βασικό δρόμο κατάκτησης της εξουσίας μέσω της επανάστασης, του εμφυλίου πολέμου και του ανταρτοπολέμου) και την τακτική του ειρηνικού δρόμου κατάκτησης της εξουσίας μέσω της εκλογικής νίκης που βασική της προϋπόθεση είναι το ότι οι από κάτω δε θέλουν πλέον να κυβερνηθούν όπως παλιά και οι από πάνω να μην μπορούν να κυβερνήσουν όπως πριν και αυτό να εκφραστεί μέσω της ψήφου.
Πιθανόν στο μέλλον θα συνυπάρξουν αυτές οι δύο μορφές κατάκτησης της εξουσίας (το αδιέξοδο στη διαχείριση του παγκόσμιου γίγνεσθαι στη βάση του ατομικού κέρδους είναι πλέον δεδομένο και το τι θα μεσολαβήσει μέχρι τότε είναι άγνωστο αλλά πιθανόν να είναι ζοφερό για την ανθρωπότητα αν λάβουμε υπόψη μας το παρόν) γιατί και στη μία και στην άλλη περίπτωση θα υπάρξει αντίσταση και από την εθνική αστική τάξη αλλά και από τη διεθνή και γιατί ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι η αστική τάξη πουθενά και ποτέ δεν παραχώρησε σε κανέναν την εξουσία, ακόμα και όταν βρέθηκε στη θέση της μηδαμινής μειοψηφίας (πράγμα που διαχρονικά συμβαίνει σε όλη τη διάρκεια της καπιταλιστικής εξέλιξης).
Αλλά επειδή κανείς κομμουνιστής δεν τρέφει ψευδαισθήσεις για τα αποτελέσματα που θα επιφέρει η ταξική αλλαγή στην εξουσία, άσχετα με τον τρόπο που θα γίνει αυτό, είμαστε πάντα έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο.
Άλλωστε ήδη σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη τα ΚΚ βρίσκονται εκτός νόμου και οι ηγέτες τους είναι σε φυλακές (κούλαρε οι συριζαίοι δεν κινδυνεύουν). :D
Να πω σύντομα και στα δικά μας; :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 22 Ιούλ 2022, 10:59

Η ''λιγναδοκουβέντα'' δεν αφορά το παρόν νήμα.
Τα άσχετα ποστ πάνε κουβά ή ανοίξτε λιγναδοσυζήτηση σύντομα αλλού για να μεταφερθούν εκεί.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 22 Ιούλ 2022, 11:41

bizeli έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Ζεις δλδ από τη δουλειά των άλλων; :D
Γιατί αν δε ζεις από τη δουλειά των άλλων αλλά υποστηρίζεις αυτούς που ζουν από
τη δουλειά των άλλων πρέπει να ψάξεις να βρεις την αντίφαση μεταξύ της (ανύπαρκτης) συνείδησης και του (υπερυπαρκτού) ''εγώ'' σου. :fico:

Με έβρισες τώρα;
:D

Σε έβγαλα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη και σε έβαλα μπροστά στην αντικειμενική σου αντανάκλαση. :D

bizeli έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Ο καθένας μόνος του δεν κάνει ό,τι θέλει ούτε ό,τι μπορεί (στην πολιτική).
Το πολύ πολύ να αρχίσει να τρώει (ως πράξη πολιτικής αντίδρασης) ραδικοβλάσταρα γιατί και τα ζώα έχουν δικαιώματα.
Μόνοι τους το παλεύουν όσοι αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας.
Εκείνοι που έχουν συνείδηση της πραγματικής τους θέσης στην παραγωγή συνδικαλίζονται στον ΣΕΒ (Σύνδεσμο επιχειρήσεων κ βιομηχανιών) και στην ΕΕΤ (Ελληνική ένωση τραπεζών).
Η υπόλοιπη συντριπτική πλειοψηφία παίζει το ρόλο του ακόλουθου των επιλογών τους.
Κάποιοι ανεξάρτητοι αριστεροί ριζοσπάστες ψηφίζουν συριζα γιατί αφού το ΚΚΕ δεν τραβάει. :fico:
Και μια ελάχιστη μειοψηφία οργανώνεται στη βάση των κοινών της οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων παλεύοντας να έρθει το συντομότερο η ώρα της αφύπνισης των ακόλουθων. :D

Διαβάστηκε.

Κατανοήθηκε; :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 22 Ιούλ 2022, 12:04

Λαχουρένιος έγραψε:Τοτε γιατι σου κανει εντυπωση που δεν ''εφαρμοζω'' τον κομμουνισμο μονος μου? :D

Δεν μου κάνει τίποτα εντύπωση.
Μια πρόταση έριξα. Εφόσον δεν γίνεται οκ.
Γενικά σε όλο το νήμα τις απόψεις μου εκφράζω. Δεν είναι τίποτα επί προσωπικού.

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Κατανοήθηκε; :fico:

Αμέ
:D
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 22 Ιούλ 2022, 12:06

εχω μερικα προβληματα που με αποσχολουν σημερα συν οτι σε λιγες μερες περιμενω
τον κουμπαρο απο την σουηδια οπου και θα τους φιλοξενησω ...
οποτε ξαναγυρναμε στον τιτλο του νηματος καθως οι απαντησεις των κεκεδων
δεν με καλυψαν ...για μενα το ερωτημα ειναι πιο βαθυ απο τις απαντησεις που δοθηκαν
το να γινει και να ειναι καποιος κομμουνιστης εχει να κανει με το γονιδιωμα που εχει
οπως και να ειναι καποιος δεξιος εθνικιστης ή καταδοτης ή ζωγραφος ποιητης κλπ
γιατι δεν υπαρχει καμια λογικη εξηγηση γιατι καποιος επιλεγει να ειναι αυτος που ειναι
υπαρχει μια περιοχη καπου στον εγκεφαλο που η επιστημη δεν την ακουμπησε καθολου
και ειναι τελειως αχαρτογραφητη και την λεμε συναισθημα
καθε τι που περιεχει η εννοια του κομμουνισμου μπορει να αναλυθει επακριβως
γιατι πχ απο μια οικονομικη θεωρια του μαρξ καταληξαμε στην πολιτικη του σταλιν;
ο λεγομενος κομμουνισμος κατεληξε ενα μεσο επιβολης που τιποτα δεν ειναι διαφορετικο
απο τα υπολοιπα που βιωσε η ανθρωποτητα φανταστειτε τους πρωτους χριστιανους
με ποση ορμη επιτεθηκαν στο γνωστο κοσμο και σκεφτειτε και τον κομμουνισμο
πως επιβληθηκε στους λαους εκεινοι σφαζανε στο ονομα της αγαπης και για ενα παραδεισο
μετα θανατου και οι κομμουνιστες σφαζανε για το κκε και για ενα παραδεισο επι της γης

ο παραδεισος στον ουρανο απαιτει και την παρουσια ενος θεου αλλα και ο παραδεισος
του κομμουνισμου απαιτει την υπακοη στους κανονες μιας καθηγιασμενης επιτροπης
-τρεχα γυρευε δηλαδη αφου ολα εχουν να κανουν με την υπακοη και την επιβολη
με αυστηρους κανονες -η καθηγιασμενη επιτροπη ανελαβε και τα χρεος ενος θεου
με την διαφορα οτι ο θεος συγχωρει αλλα η επιτροπη δεν συγχωρει
με αυτα που λεω δεν θελω να πω οτι ο κομμουνισμος ειναι κατι το διαφορετικο ή κακο
απο οσα πολιτικοοικονομικα συστηματα βιωσαμε σαν ανθρωποτητα
απλα με τον κομμουνισμο η εξελιξη κακη ή καλη εκανε ενα βημα πιο περα
συσσωρευοντας περισσοτερες εμπειριες στους ανθρωπους
μπορουμε ν πουμε σημερα οτι υπαρχει κομμουνισμος; οχι γιατι μας αφησε οπως ολα τα προηγουμενα συστηματα
ο καθεαυτος κομμουνισμος πεθαινοντας παρεδωσε την σκυταλη στους καινουργιους
αναμορφωτες της ανθρωποτητας που δεν γεννήθηκαν απο παρθενογενηση
αλλα περιεχει διαφορα τμηματα απο οσα γνωρισαμε στο παρελθον και απο τον κομμουνισμο
επισης αλλα οι αρχες ειναι οι ιδιες η υπακοη και η επιβολη που με τον καιρο θα δειξει
τα δοντια του και θα ειναι πολυ πιο κοφτερα γιατι η εξέλιξη προοδευει σε ολους τους τομεις

οταν ολα θα γινονται για το καλο του συνολου η ατομικοτητα και αυτη η καθευατη επιλογη
αυτο το πραγμα που δεν μπορουμε να το ονομασουμε ακριβως
-το γιατι ειμαστε αυτοι που ειμαστε θα μετασχηματιστει σε αναμολογητο εγκλημα
οπου και θα καταδικαζεται χωρις ομολογια
αν στην κομμουνιστικη επιτροπη υπηρχε μια ελπιδα για μια αναιρεση της ποινης
με το καινουργιο συστημα δεν θα υπαρχει καμια ελπιδα γιατι ενα μηχανημα δικαστης
θα βλεπει μονο το εγκλημα και οχι τον ανθρωπο

ο εγωισμος του ανθρωπου ο εγωισμος του κκ στερησε την ανθρωποτητα απο ενα συστημα
που δεν δοκιμαστηκε στον χρονο οπως επρεπε το μεγα λαθος του ηταν που εξοβελησε
τον (θεο)απο το συστημα του αφου ο ανθρωπος εινα πολυ μικρος ακομη
για να αναλαβει και το εργο ενος θεου -ποση φαια ουσια σπαταλησαν ο λιαντινης και αλλοι
φιλοσοφοι για να μας πεισουν οτι δεν χρειαζομαστε τους θεους και οτι χωρις τον θεο
ο ανθρωπος θα ζησει καλυτερα - πως θα γινει αυτο οταν ο ανθρωπος ειναι ολοκληρος
γεματος απο συναισθηματα και οταν χρειαζομαστε το συναισθημα για να νιωσουμε
την ευτυχια ή την δυστυχια ή οτιδηποτε αλλο πραγμα που θα μας κανει ευτυχισμενους ή δυστυχισμενους -πως θα κρινουμε τι ειμαστε τι θελουμε τι μας ευχαριστει
χωρις το συναισθημα; αφου το συναισθημα ειναι εκεινο που μας καθοριζει για το τι ειμαστε
και οχι κατι το συγκεκριμενο που θα μας επιβληθει με την βια για το καλο του συνολου
-και κατα καποιον τροπο το συναισθημα ειναι ο θεος ο ιδιος
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”