Ραν ταν πλαν έγραψε:γιατί δε ρωτάς, απαντώντας το κιόλας, ποιος ήταν ο λόγος που το ΚΚΕ το 2017, τότε που η συζήτηση για αποχώρηση από την ΕΕ και πέρασμα σε εθνικό νόμισμα κυριαρχούσε στη ροζαριστερά πήρε τη θέση «Η καπιταλιστική Ελλάδα με «εθνικό νόμισμα» δεν συνιστά ρήξη προς όφελος του λαού.» και χέστηκε από τη χαρά της σύσσωμη η κυβερνώσα αριστερο-δεξιά.

Μα τι να ρωτήσω; Απάντηση ήταν αυτή που έδωσε το ΚΚ το 17 δεν ήταν ερώτηση, η γνωστή απάντηση πασπαρτού για όλα: "άμα δε φύγει ο καπιταλισμός όλα τα άλλα.............." είναι η απάντησή σας σε όλα και είναι η γνωστή σας κασέτα number one. Δεν έχω καμία απορία επ' αυτού, είναι ξεκάθαρο.
Αντιθέτως εσύ δεν απαντάς στις <<πρετεντερικές>> μου ερωτήσεις για το τι συνιστά πρόοδο και εξέλιξη του μαρξισμού (που υποτίθεται παραδέχεσαι ότι υπάρχει κιόλας) και ποιοι εκπροσωπούν σήμερα αυτή την πρόοδο (αν όχι πρακτικά στην πολιτική τουλάχιστον φιλοσοφικά...). Τι σημαίνει πρακτικά το να είναι κάποιος κομουνιστής (απάντηση: -καθόλου "πρετεντερική": να μην πείθεται απ τα μμε και τους δημοσιογράφους του κώλου). Αν θα μπορούσε ο κουμουνισμός να προσφέρει πράγματα στην κοινωνία που να είναι σύμφωνα με τις ιδέες του εφόσον είναι μες στα κοινοβούλια και το πολιτικό παιχνίδι γενικά.
Ουδεμία σοβαρή απάντηση δεν έχω λάβει μεχρι στιγμής (πλην των γνωστών soundbites και τσιτάτων) είτε χαριτωμένες εξυπανδίτσες για να γελάσουμε και να περάσει η ώρα.... Παντως ευχαριστώ (αν αυτές ήταν όντως οι απαντήσεις σου) που μπήκες στο όποιο κόπο να μου γράψεις. Νομίζω δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε, αν δεν έχεις κάτι νέο να μου πεις αισθάνομαι ότι με κάλυψες.