εμείς δεν καταλαβαίνουμε την διαφορά αλλά ένας ξένος μεταξύ των οι, ει, αι, ε, ι, η κλπ καταλαβαίνει την διαφορά, επίσης το ώ, είναι σαν να λες Βατερλ(ώ)...
ένας που έρχεται από χώρες που θ και δ δεν υπάρχουν προφανώς και έχει θέμα, ένας ισπανός, είναι παιχνιδάκι, ε λογικό είναι να δυσκολεύεσαι όπως και γερμανοί αυτοί και αν έχουν προβλήματα προφοράς.
επίσης στην Ρωσία το β είναι υπό εξαφάνιση, συνέχεια ακούς μπ, μπρρρ, ντττ, καα, φυσικό είναι όταν προέρχεσαι από αυτή την χώρα, δεν πρόκειται να μάθεις ποτέ τα δ και θ, αντιθέτως ακούω ιταλούς και ισπανούς συνέχεια να το τονίζουν, επίσης, σε όλα τα βαλκάνια το μπ δεν είναι τόσο βαρύ όσο στην ρωσία, ακούγεται σαν βαρύ β.
Γερμανικά, Ρωσικά, Αραβικά και Τουρκικά πολύ άσχημες γλώσσες
Σας κουράζει όταν διαβάζετε ξένα κείμενα;
-
Freisinniger
- Maître des anions

Re: Σας κουράζει όταν διαβάζετε ξένα κείμενα;
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
Adminović
- Sloboda Narodu

ВладимирВладимирович έγραψε:Freisinniger έγραψε:Σαν την ΝΕΟελληνική πουθενά, έχουμε και γμ τις γλώσσες, τονισμός, φωνητική γραφή, ομαλή κλίση επιθέτων, ρημάτων κλπ
δυο γραμματα για αποδωση "ο", εξι γραμματα για αποδωση "ι"![]()
αλλα το πιο βασανο ειναι να προφερεις τα "θ" και "δ"
Κροάτικο λατινικό αλφάβητο FTW!
Ακούς μια λέξη και τσαααακ τη γράφεις ολόσωστη. Ένα μικρό μπέρδεμα μπορεί να υπάρχει στην αρχή με τους φθόγγους č και ć, αλλά με λίγη εξάσκηση το μαθαίνεις.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
Freisinniger
- Maître des anions

έχω πάθει πλάκα πάντως με λατινοαμερικάνο, μιλούσε μερικές λέξεις στα ελληνικά που έμαθε........τέλεια, λες και άκουγα ελ Αθηναίο.
0 .

-
Adminović
- Sloboda Narodu

Κι αυτό είναι η Βίβλος σε παλαιοσλαβονικό κυριλλικό. Αν δεν έχεις ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αλφάβητο (το οποίο πλέον κανείς δεν χρησιμοποιει) , δεν βγάζεις άκρη.
0 .

-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Admin έγραψε:Κι αυτό είναι η Βίβλος σε παλαιοσλαβονικό κυριλλικό. Αν δεν έχεις ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αλφάβητο (το οποίο πλέον κανείς δεν χρησιμοποιει) , δεν βγάζεις άκρη.![]()
Αν εχεις μαθει τον κυριλλικο αλφαβητο απο μικρος, δεν εχεις προβλημα να διαβασεις αυτο το κειμενο. Η διαφορα ειναι οτι εκει υπαρχουν δυο γραμματα για αποδοση των "я", "е" και "и" και σε μερικες λεξεις χρησιμοποιειται титло https://en.wikipedia.org/wiki/Titlo
Το κειμενο ομως ειναι αρκετα ευκολο, καμια σχεση με αρχαιορωσικα του https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF ... E%BA%CF%8C
ή https://ru.wikisource.org/wiki/%D0%A1%D ... 1%81%D1%82
που και οι δυο ειναι σχεδων ακαταλαβιστικα ακομα και για αυτους που εχουν την ρωσικη μητρικη γλωσσα.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Oι σλαβοι το δ στα ελληνικα το λενε ντ πχ ντεντρο 
Στο Θ δεν εχω παρατηρησει θεμα

0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Admin έγραψε:Εμενα οι πρόγονοί μου είχαν εγκαίρως αντιληφθεί οτι το κυριλλικό είναι για τον πέοντα και απο παλιά έχουν το λατινικό.![]()
Το ευαγγέλιο που είναι γραμμένο σε παλαιοσλαβονικό αλφάβητο δεν μπορει να διαβαστεί από κανένα που ξέρει κάποιο από τα κυριλλικά αλφάβητα σήμερα. Το ρώσικο το πλησιάζει λίγο παραπάνω, αλλά δεν...![]()
Λογικο που γινατε καθολικοι αφου χασατε τις ριζες σας

0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Λαχουρένιος έγραψε:Oι σλαβοι το δ στα ελληνικα το λενε ντ πχ ντεντρο
Τ το λένε όπως και οι Γερμανοί αφού στα αλφάβητά τους δεν έχουν Δ και Θ, γι αυτό είναι η γλώσσα γι αυτούς αρκετά δύσκολη.
0 .

-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:Στο Θ δεν εχω παρατηρησει θεμα
Μπερδευεται συχνα το θ με φ, βασικα οποιος εχει π.χ. την ρωσικη ως μητρικη δεν ακουει καν την διαφορα οταν προσφερονται αυτοι οι φθογγοι.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Adminović
- Sloboda Narodu

ВладимирВладимирович έγραψε:Αν εχεις μαθει τον κυριλλικο αλφαβητο απο μικρος, δεν εχεις προβλημα να διαβασεις αυτο το κειμενο. Η διαφορα ειναι οτι εκει υπαρχουν δυο γραμματα για αποδοση των "я", "е" και "и" και σε μερικες λεξεις χρησιμοποιειται титло https://en.wikipedia.org/wiki/Titlo
Από ό, τι βλέπω έχει πολλά πρόσθετα γράμματα ή γράμματα που προφέρονται διαφορετικά.
Για μένα, που πλέον έχω εξοικειωθεί κάπως με το κυριλλικό της Σερβίας, μου φαίνονται κινέζικα. Κι αν κάποιος δεν γνωρίζει όλους αυτούς τους κανόνες και τα γράμματα, λογικά το ίδιο αισθάνεται.
Το κειμενο ομως ειναι αρκετα ευκολο, καμια σχεση με αρχαιορωσικα του https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF ... E%BA%CF%8C
ή https://ru.wikisource.org/wiki/%D0%A1%D ... 1%81%D1%82
που και οι δυο ειναι σχεδων ακαταλαβιστικα ακομα και για αυτους που εχουν την ρωσικη μητρικη γλωσσα.
Τα αρχαία ρώσικα ίσως έχουν πολλά στοιχεία και από μη σλάβικες γλώσσες που ομιλούνταν τότε από λαούς που ζούσαν εκεί. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα, αλλά υποθέτω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να παίζει.
Τα παλαιοσλαβονικά ουσιαστικά είναι η γλώσσα που είχαν οι Σλάβοι όταν ακόμα μπορούσαν να θεωρηθούν ως μια ενιαία εθνοτικη ομάδα και είναι η πιο κοντινή γλώσσα στα αρχαία σλάβικα ή πρωτοσλάβικα, για τα οποία δεν υπάρχουν γραπτά κείμενα και μόνο υποθέσεις υπάρχουν για το πως ακριβώς ήταν.
0 .