Δίλλημα

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Δίλλημα

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Αύγ 2022, 15:04

Πολύ θετική εξέλιξη.
Αλλά και πάλι μίλα με τους γονείς σου να αποκλείσετε σίγουρα οτιδήποτε παθολογικό και μετά ψυχίατρο μήπως τα συμπτώματά σου αυτά είναι ψυχοσωματικά.

Πραγματικά δε βρίσκω κανέναν λόγο να το κρύβεις.
0 .

Tokyo
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Tokyo » 13 Αύγ 2022, 18:52

Για να ειμαι ειλικρινεις δεν τους πολυ πιστευω τους ψυχολόγους, βοηθανε οταν δεν μπορεις να λυσεις κατι μονος. Χωρις να θελω να το παιξω ξερόλα, ειμαι σε μια φαση της ζωης μου που με τις εμπειριες που ειχα και ξερω τι να κανω σε πολλα θεματα, αλλα και εχω αποδεχτεί δύσκολες καταστασεις. Ψυχοσωματικά δυσκολα πιστευω οτι εχω γιατι ειδικα τωρα ειμαι αρκετα ηρεμη. Εξαλλου ξερω πως ειναι αυτα, οταν ημουν πιο μικρη κι ειχα διαφορα προσωπικα προβληματα τοτε ειχα τετοια. Και πανε πολλααα χρονια απο τοτε. Δεν θα ελεγα οτι με ταράζει κατι πλεον, ακουσα πολλα ακραια πραγματα που με έβαλαν σε μια διαδικασια να αλλαξω τελειως τροπο σκεψης. Γι αυτο ελεγα και παραπανω οτι ουτε ο θανατος δεν με νοιαζει. Απλα ειναι αυτο το σπαστικό να μην μπορεις να εχεις μια καθημερινοτητα νορμαλ. Μου στερεί πολλα πραγματα. Βολτες, οδήγηση, άθληση . Βαρεθηκα λιγο να ειμαι ολο ξαπλα.
0 .

Tokyo
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Tokyo » 13 Αύγ 2022, 18:59

Γιατι για την ιστορια, πριν περιπου πεντε χρονια, ειχα βγει για περπατημα ενα βραδυ και έλειπα ωρες. Ζαλιζόμουν αρκετα και τοτε, οπως περπατουσα μ ειχε πιασει ταχυπαλμια, οσπου επεσα κατω. Και ξυπνησα το επομενο πρωι στο νοσοκομείο και μου ειπαν οτι επαθα ανακοπή και παραλίγο να πεθανω. Και εχω περιπου τα ιδια συμπτώματα και τωρα. Και στο ασχετο ακομα κι οταν κοιμαμαι, εχω ξυπνησει με ταχυκαρδία και πονο στο στηθος για αρκετη ωρα.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Αύγ 2022, 19:24

Tokyo έγραψε:Για να ειμαι ειλικρινεις δεν τους πολυ πιστευω τους ψυχολόγους, βοηθανε οταν δεν μπορεις να λυσεις κατι μονος. Χωρις να θελω να το παιξω ξερόλα, ειμαι σε μια φαση της ζωης μου που με τις εμπειριες που ειχα και ξερω τι να κανω σε πολλα θεματα, αλλα και εχω αποδεχτεί δύσκολες καταστασεις. Ψυχοσωματικά δυσκολα πιστευω οτι εχω γιατι ειδικα τωρα ειμαι αρκετα ηρεμη. Εξαλλου ξερω πως ειναι αυτα, οταν ημουν πιο μικρη κι ειχα διαφορα προσωπικα προβληματα τοτε ειχα τετοια. Και πανε πολλααα χρονια απο τοτε. Δεν θα ελεγα οτι με ταράζει κατι πλεον, ακουσα πολλα ακραια πραγματα που με έβαλαν σε μια διαδικασια να αλλαξω τελειως τροπο σκεψης. Γι αυτο ελεγα και παραπανω οτι ουτε ο θανατος δεν με νοιαζει. Απλα ειναι αυτο το σπαστικό να μην μπορεις να εχεις μια καθημερινοτητα νορμαλ. Μου στερεί πολλα πραγματα. Βολτες, οδήγηση, άθληση . Βαρεθηκα λιγο να ειμαι ολο ξαπλα.

Τα ψυχοσωματικά δεν είναι απαραίτητο να συνδέονται με ένα γεγονός που συμβαίνει τώρα. Μπορεί να είναι κάτι συσσωρευμένο από το παρελθόν και να ξεσπάσει οποιαδήποτε στιγμή.
Πάντως όπως και να έχει είναι σημαντικό να το πεις στους γονείς σου, βάσει και αυτού που είπες για την ανακοπή καρδιάς, να το ψάξετε λίγο και να αποκλείσετε κάτι παθολογικό.

Οι ψυχίατροι/ψυχολόγοι είναι επαγγελματίες ψυχικής υγείας και προσφέρουν επαγγελματική βοήθεια κάτι που εμείς εδώ ή οποιοσδήποτε άλλος ακόμα και κοντινός σου άνθρωπος δεν μπορεί να το κάνει. Αλλιώς θα χειριστούν το θέμα σου αυτοί. Αλλά θέλει υπομονή. Δεν λύνονται τα προβλήματα σε ένα ραντεβού.

Και πάλι απορρίπτεις κάτι χωρίς να το δοκιμάσεις ή με το τι "πιστεύεις".

Η στάση που έχεις για τη ζωή "δε με νοιάζει ο θάνατος, έχω συμβιβαστεί, ζω για το σήμερα" από τη μια είναι θετική ως μότο ζωής αλλά νομίζω εσύ το κάνεις για τους λάθος λόγους.

Εμείς σύμφωνα με τα όσα μας είπες σε συμβουλεύουμε να μιλήσεις στους γονείς σου ή σε κάποιον τέλος πάντων, να δεις κανέναν γιατρό ακόμη ώστε να αποκλειστούν όλα τα ενδεχόμενα και σίγουρα θα σε βοηθούσε και μια βοήθεια από ειδικό όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι.

Εν πάση περιπτώσει από τη στιγμή που είσαι ενήλικας οι επιλογές σου είναι σεβαστές. Κανείς δεν μπορεί να σε πιέσει να κάνεις κάτι που δε θέλεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 13 Αύγ 2022, 19:26

Θα πρέπει να κάνεις προσαρμογές στον τρόπο ζωής σου ώστε και ασφαλής να είσαι και να μπορείς να απολαμβάνεις τη ζωή. Αυτό κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο με λιγότερες ή σοβαρότερες παθήσεις. ΟΚ δεν θα μπορείς να περπατάς και να αθλεισαι ώρες και μάλιστα χωρίς να ξέρει και κανείς που είσαι. Θα το προσαρμόσεις. Μια καλή ψυχολογία δεν σημαίνει "να μην μπορεί να σε ταράξει τίποτα". Σημαίνει πολλά άλλα πράγματα και είναι σημαντική για τη γενικότερη υγεία. Θα συμφωνήσω ότι δεν είναι εύκολο να βρεις καλό ψυχοθεραπευτή κι εκεί κι αν χρειάζεται καλή έρευνα......
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Αύγ 2022, 19:34

BaKXOS_Lysios έγραψε: Θα συμφωνήσω ότι δεν είναι εύκολο να βρεις καλό ψυχοθεραπευτή κι εκεί κι αν χρειάζεται καλή έρευνα......

Αυτό είναι κάτι άλλο από το δεν χρειάζομαι ψυχοθεραπευτή ή δεν τους έχω εμπιστοσύνη.

Και ξαναλέω.
Πρώτα πρέπει να αποκλείσει κάτι το παθολογικό, γιατί μέχρι στιγμής πήρε δύο διαφορετικές γνωματεύσεις και ύστερα ή παράλληλα να μπει στο πρόγραμμα και ο ψυχοθεραπευτής.

Εμείς εδώ δεν κανουμε διαγνώσεις βάσει συμπτωμάτων. Μόνο κάποιος ειδικός μπορεί να της πει αν είναι παθολογικά ή ψυχοσωματικά τα ευρήματα.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 13 Αύγ 2022, 19:56

bizeli έγραψε:Εμείς εδώ δεν κανουμε διαγνώσεις βάσει συμπτωμάτων. Μόνο κάποιος ειδικός μπορεί να της πει αν είναι παθολογικά ή ψυχοσωματικά τα ευρήματα.

Καθαρά ψυχοσωματικά δεν μπορεί να είναι όταν ακούς ανακοπή και διαγνωσμένη πάθηση στη βαλβίδα. Εγώ το λέω καθαρά επειδή διακρίνω μια τάση παραίτησης. Και ως ένα βαθμό είναι απόλυτα υγιής για μένα μια παρόμοια αντίδραση όταν έρχεται αντιμέτωπος με ενδεχόμενο θάνατο. Εκεί πιθανόν να χρειαζόταν λίγη βοήθεια η φίλη μας, στο να κατανοήσει δλδ ότι η συγκεκριμένη στάση και ψυχολογία έχει τις αιτίες της και μπορεί να δουλευτει και να αλλάξει.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Αύγ 2022, 20:56

BaKXOS_Lysios έγραψε:Καθαρά ψυχοσωματικά δεν μπορεί να είναι όταν ακούς ανακοπή και διαγνωσμένη πάθηση στη βαλβίδα. Εγώ το λέω καθαρά επειδή διακρίνω μια τάση παραίτησης. Και ως ένα βαθμό είναι απόλυτα υγιής για μένα μια παρόμοια αντίδραση όταν έρχεται αντιμέτωπος με ενδεχόμενο θάνατο. Εκεί πιθανόν να χρειαζόταν λίγη βοήθεια η φίλη μας, στο να κατανοήσει δλδ ότι η συγκεκριμένη στάση και ψυχολογία έχει τις αιτίες της και μπορεί να δουλευτει και να αλλάξει.

Εμείς εδώ δεν λέμε τι είναι και τι δεν είναι.
Απλά σύμφωνα με τα λεγόμενα της κοπέλας υπάρχουν 2 διαφορετικές γνωματεύσεις και βάσει του ιστορικού της προσωπικά θεωρώ ότι καλό θα ήταν να τα αποκλείσει σίγουρα όλα τα ενδεχόμενα.
Αν όντως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας τότε μόνο να σκεφτεί αν είναι ψυχολογική η αιτία. Αλλά σίγουρα είναι μεγάλη παγίδα να τα αποδίδεις όλα στο άγχος χωρίς πρώτα να το ψάξεις αλλιώς.
Κι επειδή όλα αυτά κοστίζουν, γιατί πρέπει να λάβουμε υπόψη και κάποιους αντικειμενικούς παράγοντες, κάπου εδώ πρέπει να μπουν και οι γονείς για να στηρίξουν άμα υπάρχει η δυνατότητα.
Ντάξει παιδιά δεν είναι εύκολο να παίρνεις σβάρνα τους γιατρούς και να στάζεις 50αρια το λιγότερο. Εμείς εδώ ωραία τα λέμε στην κοπέλα πάνε από δω πάνε από κει αλλά όλα αυτά θέλουν λίγο οργάνωση όταν απευθύνεσαι σε ιδιώτες.
Χωρίς να ξέρω την οικονομική κατάσταση φυσικά απλά είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη.
Συν ότι είναι και αύγουστος και όλα υπολειτουργούν.

Εννοείται ότι η αντίδραση της κοπέλας είναι φυσιολογικότατη. Κι εμείς τα ίδια θα κάναμε και μπορεί και χειρότερα. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν είναι κάποιος που είναι έξω από το χορό που βλέπει πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Για αυτό λέμε να μιλήσει σε κάποιον.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 13 Αύγ 2022, 21:22

bizeli έγραψε:Εμείς εδώ δεν λέμε τι είναι και τι δεν είναι.
Απλά σύμφωνα με τα λεγόμενα της

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της έχει διαγνωσμένη καρδιακή πάθηση. Το αν κάποια συμπτώματα είναι ψυχοσωματικά αναφέρθηκε σαν εικασία (όχι από εμένα). Εγώ εξήγησα απλά το λόγο που για την γνώμη μου προτείνω ψυχολογική υποστήριξη.
0 .

Tokyo
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Tokyo » 13 Αύγ 2022, 21:53

Εχω μια σχετική άρνηση να τους μιλησω γιατι δεν ειναι κι ευκολο. Μ’ εκεινο το σκηνικο τοτε φεύγοντας απο το νοσοκομείο ειχαν γινει ολα χαλια. Δεν ειναι ευκολο να βλεπεις τη μανα σου να κλαίει μπροστα σου. Τους εκανα αρκετο κακο. Οποτε προσπαθω να το διορθώσω τα τελευταια χρονια, γι’ αυτο κ εχω αυτη τη σταση. Εν μερει εχω βαλει κ εγω το χεράκι μου. Καπνιζω ενα πακετο τη μερα εδω και 15 χρονια. Παλιοτερα έπινα καθε μερα για χρονια, τεσσερα ποτα. Και θεωρω τωρα οτι αν τους πω οτι δεν ειμαι καλα θα τους κανω κακο.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”