Μπαχαλοοοο η χώρα του κούλη με το χιόνια....!!!!!!!!!!

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Μπαχαλοοοο η χώρα του κούλη με το χιόνια....!!!!!!!!!!

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Ιαν 2022, 13:06

nemo έγραψε:γιατι εχω 4επι4

:dirol:
αυτάααααα είναι

nemo έγραψε: μιλαμε οτι ηταν τοσο πολυ αχρηστοι οι υπευθυνοι που αλυσιδες να ειχαν ολοι παλι
θα ειχαμε αυτο που ειχαμε απλα μερικοι στην αρχη θα ειχαν προλαβει να περασουν
αλλα το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο

Εντάξει γενικά η όλη φάση είναι πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον.
Τα βλέπουν αυτά στον Έβρο και γελάνε γοερά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Ιαν 2022, 13:26

bizeli έγραψε:Παιδιά και μια ερώτηση.
Αυτή η αποζημίωση των 2.000 ευρώ, ποια ζημία αποζημιώνει;

I mean έχει υπάρξει ποτέ στιγμή στη ζωή σας που να έχει χιονίσει και να μην έχετε ταλαιπωρηθεί στην καθημερινότητά σας;
Τι διαφορετικό είχε αυτή η περίπτωση;
χιόνι =ταλαιπωρία
Είναι κάτι συνηθισμένο και αναμενόμενο.
Μόνο αν είσαι σε κανένα σαλέ στις Άλπεις είναι fun.

Και γενικά όλη η καθημερινότητα είναι ψυχική οδύνη όταν κινείσαι στους ελ. δρόμους με ή χωρίς χιόνι.

Mαλλον δεν ξερεις τι εγινε στην Αττικη Οδο
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Ιαν 2022, 13:49

Λαχουρένιος έγραψε:
Mαλλον δεν ξερεις τι εγινε στην Αττικη Οδο

Ξέρω.
Η ζημία ρωτάω ποια είναι.
Πέρα από την ταλαιπώρια.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 29 Ιαν 2022, 14:08

bizeli έγραψε:Παιδιά και μια ερώτηση.
Αυτή η αποζημίωση των 2.000 ευρώ, ποια ζημία αποζημιώνει;

Ηθική βλάβη από έκθεση σε κίνδυνο ζωής, με ή χωρίς σωματικές βλάβες ή/και τυχόν θετικές και αποθετικές ζημίες (πχ αν έπαθε ζημιά το αυτοκίνητο από τον πάγο ή αν καθυστέρησες να πας στη δουλειά σου και έχασες το μεροκάματο κλπ).
Κι αυτό γιατί η Αττική Οδός έχει υποχρέωση να κρατά το δρόμο καθαρό και σε κάθε περίπτωση όφειλε να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους και όχι να τους παρατήσει στην τύχη τους.
Για τους άλλους δρόμους είναι πολύ πιο δύσκολο να λάβουν αποζημίωση, γιατί εμπλέκονται οι Δήμοι, η Περιφέρεια κλπ και στην ουσία θα πρέπει να στραφούν κατά του δημοσίου, που η πάγια τακτική των δικαστηρίων της τριτοκοσμικής αυτής χώρας είναι να μην δίνουν αποζημιώσεις όταν στρέφεσαι κατά του δημοσίου (υπάρχει βέβαια η περίπτωση να λάβεις αποζημίωση από διεθνή δικαστήρια).

Βέβαια και όσοι στραφούν κατά της Α.Ο. δεν θα πάρουν τις αποζημιώσεις που ακούγονται στα μμε. Γενικά έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας σχετικά με τις αποζημιώσεις που θα λάβουν από τα δικαστήρια. Η δική μου εμπειρία λέει ότι το πολύ να πάρουν κάτι παραπάνω από τα 2.000. Έχουν την ψευδαίσθηση κάποιοι ότι ζουν σε χώρα με σοβαρή δικαιοσύνη... :laugh1:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Ιαν 2022, 14:10

Δεν το ρωτάω κακόβουλα πάντως ή ειρωνικά.
Αληθινά ρωτάω.
Πώς στέκει μια τέτοια αποζημίωση; Και νομικά αν θέλετε.
Πέρα από την ψυχική οδύνη, δε βρίσκω κάποια άλλη ζημία πχ σωματική ή υλική βλάβη.
Μιλάμε για μια δυνητική ή έμμεση βλάβη; Τύπου τι θα συνέβαινε αν;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Ιαν 2022, 14:14

Adminović έγραψε:
Ηθική βλάβη από έκθεση σε κίνδυνο ζωής, με ή χωρίς σωματικές βλάβες ή/και τυχόν θετικές και αποθετικές ζημίες (πχ αν έπαθε ζημιά το αυτοκίνητο από τον πάγο ή αν καθυστέρησες να πας στη δουλειά σου και έχασες το μεροκάματο κλπ).
Κι αυτό γιατί η Αττική Οδός έχει υποχρέωση να κρατά το δρόμο καθαρό και σε κάθε περίπτωση όφειλε να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους και όχι να τους παρατήσει στην τύχη τους.
Για τους άλλους δρόμους είναι πολύ πιο δύσκολο να λάβουν αποζημίωση, γιατί εμπλέκονται οι Δήμοι, η Περιφέρεια κλπ και στην ουσία θα πρέπει να στραφούν κατά του δημοσίου, που η πάγια τακτική των δικαστηρίων της τριτοκοσμικής αυτής χώρας είναι να μην δίνουν αποζημιώσεις όταν στρέφεσαι κατά του δημοσίου (υπάρχει βέβαια η περίπτωση να λάβεις αποζημίωση από διεθνή δικαστήρια).

Βέβαια και όσοι στραφούν κατά της Α.Ο. δεν θα πάρουν τις αποζημιώσεις που ακούγονται στα μμε. Γενικά έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας σχετικά με τις αποζημιώσεις που θα λάβουν από τα δικαστήρια. Η δική μου εμπειρία λέει ότι το πολύ να πάρουν κάτι παραπάνω από τα 2.000. Έχουν την ψευδαίσθηση κάποιοι ότι ζουν σε χώρα με σοβαρή δικαιοσύνη... :laugh1:

Με πρόλαβες.
Οκ μια τέτοια απάντηση ήθελα να ακούσω για να καταλάβω τι παίζει.
θενξ

Ηθική βλάβη στο μπουρδελιστάν που ζούμε;
Θα έπρεπε να ζητάμε κάθε μέρα αποζημιώσεις.
:laugh1:
Για αυτό μου φάνηκε λίγο κουλό αυτό.
Αυτά τα ζούμε κάθε μέρα.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Ιαν 2022, 14:18

Adminović έγραψε:Η δική μου εμπειρία λέει ότι το πολύ να πάρουν κάτι παραπάνω από τα 2.000. Έχουν την ψευδαίσθηση κάποιοι ότι ζουν σε χώρα με σοβαρή δικαιοσύνη... :laugh1:

Εγώ σου λέω άντε και έχεις σοβαρή δικαιοσύνη.
Το κασέρι πού θα βρεθεί για τόσες αποζημιώσεις από το ελ κράτος;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 29 Ιαν 2022, 14:24

bizeli έγραψε:Δεν το ρωτάω κακόβουλα πάντως ή ειρωνικά.
Αληθινά ρωτάω.
Πώς στέκει μια τέτοια αποζημίωση; Και νομικά αν θέλετε.
Πέρα από την ψυχική οδύνη, δε βρίσκω κάποια άλλη ζημία πχ σωματική ή υλική βλάβη.
Μιλάμε για μια δυνητική ή έμμεση βλάβη; Τύπου τι θα συνέβαινε αν;

Δεν υφίσταται εδώ ψυχική οδύνη (εκτός αν πέθανε κάποιος από το χάος στην Α.Ο. και δεν το ξέρω). Αποζημίωση για ψυχική οδύνη ζητά ο συγγενής κάποιου που πέθανε.

Αυτό που λένε δεξιά κι αριστερά για αποζημίωση για «ψυχική οδύνη» είναι επί της ουσίας η αποζημίωση από ηθική βλάβη εξ αδικοπραξίας (πχ η έκθεση σε κίνδυνο ζωής) ή η ζημία ή/και ηθική βλάβη από μη τήρηση των υποχρεώσεων εκ της σύμβασης (διότι όταν πληρώνεις διόδια και μπαίνεις στην Α.Ο. ουσιαστικά συνάπτεις μια ατομική σύμβαση μαζί της).

Σε ό,τι αφορά την ηθική βλάβη, είναι άμεση και αφορά ΟΛΟΥΣ (οδηγούς και επιβάτες) των οχημάτων. Και δεν χρειάζεται να έχει πάθει κάποιος κάτι για να ισχυριστεί ότι υπέστη ηθική βλάβη. Και μόνη η διακινδύνευση και η πολύωρη ταλαιπωρία είναι αρκετή.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Ιαν 2022, 14:29

Adminović έγραψε:Δεν υφίσταται εδώ ψυχική οδύνη (εκτός αν πέθανε κάποιος από το χάος στην Α.Ο. και δεν το ξέρω). Αποζημίωση για ψυχική οδύνη ζητά ο συγγενής κάποιου που πέθανε.

Αυτό που λένε δεξιά κι αριστερά για αποζημίωση για «ψυχική οδύνη» είναι επί της ουσίας η αποζημίωση από ηθική βλάβη εξ αδικοπραξίας (πχ η έκθεση σε κίνδυνο ζωής) ή η ζημία ή/και ηθική βλάβη από μη τήρηση των υποχρεώσεων εκ της σύμβασης (διότι όταν πληρώνεις διόδια και μπαίνεις στην Α.Ο. ουσιαστικά συνάπτεις μια ατομική σύμβαση μαζί της).

Σε ό,τι αφορά την ηθική βλάβη, είναι άμεση και αφορά ΟΛΟΥΣ (οδηγούς και επιβάτες) των οχημάτων. Και δεν χρειάζεται να έχει πάθει κάποιος κάτι για να ισχυριστεί ότι υπέστη ηθική βλάβη. Και μόνη η διακινδύνευση και η πολύωρη ταλαιπωρία είναι αρκετή.

Ναι, εγώ όταν λέω "ψυχική οδύνη" εννοώ όλα αυτά τα δικηγορίστικα. :D Σόρι που δε χρησιμοποιώ τη σωστή ορολογία.
Τέσπα, οκ.
Κατανοητά τα όσα λες.

Αν και πιστεύω ότι κάποιοι θα το τραβήξουν από τα μαλλιά το θέμα.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 29 Ιαν 2022, 14:29

nemo έγραψε:
bizeli έγραψε:
Πλάκα πλάκα, μπορεί η λίστα να είναι στην υπερβολή της αλλά 2-3 έξτρα πραγματάκια να έχεις για ώρα ανάγκης μπορεί να σε βγάλουν από μια δύσκολη θέση.
Ποτέ δεν ξέρεις...

εγω τα εχω χειμωνα καλοκαιρι αλλα αλυσιδες δεν εχω γιατι εχω 4επι4

αγροτικό;
σκέφτομαι να πάρω ένα 4χ4 μετά απο όλα αυτά..
κάνα βιτάρα
χμμμ
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”