παιδια υπομονη με κκε θα φτιαχτει μαγνητικός συρμος
με δεκαδες τραινα που θα μεταφερουν τον κοζμο εντελως τζαμπα
Δικαιούμαι να ομιλώ;
-
nemo
- Supreme poster

Re: Δικαιούμαι να ομιλώ;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
bizeli
- Moderator

mixaliss έγραψε:Εγώ από τη Χαριλάου πρέπει να περπατήσω 7 λεπτά για να πάω στη στάση.
Εσύ βαριέσαι να περπατήσεις 7 λεπτά να πας στη στάση φαντάσου ο άλλος που δεν θα έχει καμία στάση μετρό δίπλα του.
mixaliss έγραψε: Το λεωφορείο μπορεί να κάνει να έρθει και 20-25 λεπτά.Και όταν έρθει θα είσαι παστωμένος σε όλη τη διαδρομή.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Περισσότερα λεωφορεία χρειαζόμασταν ανά 5 λεπτά να περνάνε και εννοείται αυστηροποίηση του ΚΟΚ. Να μην τολμάς να πάρεις αμάξι. Δεν χρειαζόμασταν μετρό. Σιγά τις αποστάσεις.
mixaliss έγραψε:Προτιμώ να κατέβω με το αυτοκίνητο , να αφήσω το αμάξι στο Βελλίδειο και μετά να συνεχίσω με τα πόδια.
mixaliss έγραψε:Παντού στον κόσμο το μετρό γίνεται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές που εξυπηρετούνται και από άλλη συγκοινωνία.
Δεν είπα να μην υπάρχουν διαφορετικές επιλογές μετακίνησης ούτε είπα ότι όσες περιοχές έχουν ήδη ΜΜΜ δεν χρειάζονται μετρό.
Αλλά φτιάχνεις κάτι που εξυπηρετεί ελάχιστο ποσοστό πληθυσμού που έτσι κι αλλιώς ήταν κοντά στο κέντρο και είχε ήδη συγκοινωνία;
Σαν να μην βλέπεις ολόκληρη την εικόνα.
Και για πες μου ποιος άλλος θα χρησιμοποιήσει το μετρό;
Υπάρχει περίπτωση πχ να είσαι κέντρο και να πάρεις μετρό να πας από Βενιζέλου - Αγία Σοφία;
Στην Αθήνα ναι θα το κάνεις αυτό όπου οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες και υπάρχουν διακλαδώσεις.
Τελικά εδώ ποια η χρησιμότητα του μετρό; Πραγματικά δεν έχω καταλάβει.
Ούτε καν το αεροδρόμιο δεν συνδέει.
mixaliss έγραψε:Αυτός που θέλει να πάει κέντρο από Περαία, θα παρκάρει Νέα Ελβετία και θα παίρνει το μετρό. Έτσι θα αποσυμφορηθεί το κέντρο και θα μπορεί να πάρει μέρος του φόρτου του περιφερειακού.
Αυτός που θέλει να πάει κέντρο ίσως. Αυτός που θέλει να πάει από Περαία στην άλλη άκρη της πόλης όχι.
Οι περισσότεροι θεωρούν μεγαλύτερη οδύσσεια την εναλλαγή μέσων μεταφοράς για να φτάσουν κάπου. Οπότε θα προτιμήσουν πάλι το αυτοκίνητο.
Για να προτιμήσεις να αλλάζεις 500 μέσα μεταφοράς σημαίνει ότι οι μεταβιβάσεις είναι πολύ βολικές συν και να μην έχεις ποδαρόδρομο αν δε σε αφήνει κοντά στον προορισμό σου. Και λέμε τώρα για καθημερινό δρομολόγιο. Να θες να πηγαίνεις στη δουλειά σου. Όχι να χρειαστεί να το κάνεις μια φορά. Ε δεν παλεύεται.
Άσε την έχω πάθει έτσι.
Έχω δουλέψει σε σχολείο εκτός αστικού ιστού Θεσσαλονίκης και αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω μόνο συγκοινωνία δεν θες να ξέρεις πόσα λεωφορεία θα έπρεπε να αλλάζω. Μέχρι και ποδήλατο σκέφτηκα να επιστρατεύσω για να πηγαίνω από τη μια στάση στην άλλη.
Τελικά κατέληξα να μοιράσω τη διαδρομή στη μέση. Μισή με αμάξι μισή με λεωφορείο.
mixaliss έγραψε:Βασικά το ΜΕΤΡΟ δεν έχει και πολύ σχέση με την Τούμπα η οποία έχει μείνει απ'εξω.
Έχει στάση στην Παπάφη οπότε όσοι μένουν κοντά μπορεί να τους βολέψει.
Κοίτα γενικά η φιλοσοφία του μετρό έτσι όπως είναι τώρα είναι να το πάρει κάποιος και να τον πάει "προς τα κει" που θέλει όχι "εκεί". Καταλαβαίνεις τι λέω;
Οπότε αν κάποιος θέλει να κινηθεί προς Τούμπα δεν είναι τελείως άσχετο το μετρό. Δεν είπα ότι περνάει από κάθε στενό της Τούμπας.
Άλλωστε Τούμπα, Χαριλάου και κάποιες άλλες περιοχές είναι η μια δίπλα στην άλλη ρε συ.
Λες και σου είπα Άνω Πόλη Χαριλάου κάνεις. Πώς δεν έχει και πολύ σχέση η Τούμπα;
mixaliss έγραψε:Επίσης λές οτι μετρό πρέπει να εξυπηρετεί περιοχές που χρειάζεται μόνο αμάξι για να κινηθείς. Πραγματίκα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Όλες οι περιοχές έχουν αστικό που πηγαίνει στο κέντρο.
Κοίτα για να μην σε κουράζω άλλο αυτό που εννοώ είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας δεν ήταν πώς θα φτάσει ο Τουμπιώτης ή ο Χαριλαουριώτης στο κέντρο.
Αυτό που λέω είναι ότι το μετρό είναι τελικά μια μπούρδα που πήρε 20 χρόνια για να γίνει. Μέσα σε 20 χρόνια έφτιαχνες 5 fly over με ανισόπεδους κόμβους, αερογέφυρες, επεκτάσεις κτλ και έφτιαχνες ένα σούπερ ντούπερ οδικό δίκτυο αντί να συνωστιζόμαστε όλοι σαν τρόμπες στον περιφερειακό.
Το μετρό θα αρχίσει να έχει νόημα όταν επεκταθεί σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης. Προς το παρόν η χρησιμότητά του θα είναι έχουμε κι εμείς μετρό.
0 .
-
bizeli
- Moderator

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 01 Δεκεμβρίου 2023
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, από τη Δευτέρα (04/12/2023) και κατά τις πρωινές ώρες, θα εφαρμοστούν σταδιακά Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδό μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ10 (Κωνσταντινουπολίτικα) και (Α/Κ) Κ6 (Νεάπολης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς δυτικά (ρεύμα πορείας προς Καβάλα-Κατερίνη) και συγκεκριμένα:
4Θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά, μεταξύ των προαναφερόμενων Ανισόπεδων Κόμβων.
4Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά θα διεξάγεται από τις δύο (02) ελεύθερες αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας του ίδιου ρεύματος πορείας.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.
The evil is spreading

0 .
-
mixaliss
- Rookie poster

bizeli έγραψε:
Κοίτα για να μην σε κουράζω άλλο αυτό που εννοώ είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας δεν ήταν πώς θα φτάσει ο Τουμπιώτης ή ο Χαριλαουριώτης στο κέντρο.
Αυτό που λέω είναι ότι το μετρό είναι τελικά μια μπούρδα που πήρε 20 χρόνια για να γίνει. Μέσα σε 20 χρόνια έφτιαχνες 5 fly over με ανισόπεδους κόμβους, αερογέφυρες, επεκτάσεις κτλ και έφτιαχνες ένα σούπερ ντούπερ οδικό δίκτυο αντί να συνωστιζόμαστε όλοι σαν τρόμπες στον περιφερειακό.
Το μετρό θα αρχίσει να έχει νόημα όταν επεκταθεί σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης. Προς το παρόν η χρησιμότητά του θα είναι έχουμε κι εμείς μετρό.
Eγώ νομίζω οτι βλέπεις το θέμα από προσωπικό πρίσμα. Εσένα το μετρό μπορεί να μη σε βολέψει, αλλά θα βολέψει τη μισή ανατολική Θεσσαλονίκη. 300.000 επιβάτες θα εξυπηρετεί ημερισίως , δεν μπορείς να λες οτι το μετρό είναι μπούρδα.
Αν έκαναν 5 flyover αντί του μετρό όπως λες, θα βολευόσουν εσύ αλλά θα ταλαιπωρούνταν αυτοί που δεν έχουν αυτοκίνητο. Ο άνθρωπος έχει μια τάση να θεωρεί δίκαιο ότι τον βολεύει..
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

nemo έγραψε:παιδια υπομονη με κκε θα φτιαχτει μαγνητικός συρμος
Όταν οι κομμουνιστές έφτιαχναν μετρό οι εθνικιστές την έβγαζαν πάνω στα δέντρα και έτρωγαν βελανίδια.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
nemo
- Supreme poster

Ραν ταν πλαν έγραψε:nemo έγραψε:παιδια υπομονη με κκε θα φτιαχτει μαγνητικός συρμος
Όταν οι κομμουνιστές έφτιαχναν μετρό οι εθνικιστές την έβγαζαν πάνω στα δέντρα και έτρωγαν βελανίδια.
στην αρχη το εγραψα με συριζα και κασσελακη αλλα ειπα δεν το αλλαζω μηπως
και τσιμπησει ο ραν;
.gif)
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
-
bizeli
- Moderator

mixaliss έγραψε:Αν έκαναν 5 flyover αντί του μετρό όπως λες, θα βολευόσουν εσύ αλλά θα ταλαιπωρούνταν αυτοί που δεν έχουν αυτοκίνητο. Ο άνθρωπος έχει μια τάση να θεωρεί δίκαιο ότι τον βολεύει..
Το κυκλοφοριακό έχει σχέση συνήθως με όσους έχουν αυτοκίνητα. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτό.
Δεν είναι το θέμα μας εδώ το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη μετακίνηση.
Η αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα είναι αυτοί που έχουν αυτοκίνητα. Όχι αυτοί που δεν έχουν.
Εν ολίγοις αυτοί που έπαιρναν μέχρι τώρα αυτοκίνητο θα συνεχίσουν να το παίρνουν γιατί δεν εξυπηρετεί αυτούς το μετρό.
Οι περιοχές που συνδέει το μετρό δεν είναι αυτές που έπαιρνε ο κόσμος αυτοκίνητο.
Αυτό θέλω να σου πω τόση ώρα.
Δε σου λέω ότι δεν θα απορροφήσει κάποιον όγκο επιβατών αλλά μη νομίζεις ότι θα κατεβαίνεις κέντρο και θα βρίσκεις άδειους δρόμους ή ο περιφερειακός θα πηγαίνει σφαίρα.
Απλά θα είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση ίσως.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Η Αθήνα ας πούμε που έχει εναλλακτικούς τρόπους συγκοινωνίας συν ένα ικανοποιητικό μέτρο συν Αττική οδό δεν εξακολουθεί να έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα;
Φαντάσου εδώ που έχουμε πολύ λιγότερα.
0 .
-
mixaliss
- Rookie poster

bizeli έγραψε:Η Αθήνα ας πούμε που έχει εναλλακτικούς τρόπους συγκοινωνίας συν ένα ικανοποιητικό μέτρο συν Αττική οδό δεν εξακολουθεί να έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα;
Αν θέλεις πες μου πόσα χιλιόμετρα κάνεις καθημερινά, και πόσο χρόνο σου έπαιρνε πριν τα έργα για τον fly over και πόσο χρόνο κάνεις τώρα. Έτσι για να έχω μια καλύτερη εικόνα του τι παίζει.
0 .
-
bizeli
- Moderator

mixaliss έγραψε:Αν θέλεις πες μου πόσα χιλιόμετρα κάνεις καθημερινά, και πόσο χρόνο σου έπαιρνε πριν τα έργα για τον fly over και πόσο χρόνο κάνεις τώρα. Έτσι για να έχω μια καλύτερη εικόνα του τι παίζει.
Είναι μια απόσταση ας πούμε 13 χλμ (26 πηγαινελα) που ιδανικά γίνεται σε περίπου 15-20 λεπτά.
Τώρα με τα έργα του flyover με κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά την κάνω σε 40 λεπτά στην καλύτερη. Πολλές φορές και παραπάνω.
Μου χει τύχει και μόνο μέχρι το Παπαγεωργίου 50 λεπτά. Φαντάσου εγώ ήθελα να φτάσω έξοδο Κατσιμίδη. Πόσο ακόμα είχα με αυτούς τους ρυθμούς.
*Αν και παραδόξως δεν έχω κάτσει ποτέ να χρονομετρήσω. Πιο πολύ διαισθητικά το λέω και αν κρίνω από την ώρα που φτάνω σπίτι.
0 .