Γιατί το ελληνικό ίντερνετ έχει γεμίσει βόθριδες;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Γιατί το ελληνικό ίντερνετ έχει γεμίσει βόθριδες;

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 02 Απρ 2022, 12:12

bizeli έγραψε:Εγώ εντάξει θεωρώ ότι έχω μια καλή σχέση με τους υπολογιστές τουλάχιστον για τις απαιτήσεις της δουλειάς μου και αλλά και για προσωπική χρήση....

Αν σε ρωτήσει ένας μαθητής σου τι είναι το Search Engine Optimization (Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης), τι είναι keywords λέξεις κλειδιά, πως τα βρίσκουμε, πως πετυχαίνουμε ένα μπλογκ ή μια ιστοσελίδα να ανεβαίνει και τη διαβάζουν πολλοί άνθρωποι που γκουγκλάρουν όχι το συγκεκριμένο αλλά σχετικά θέματα ή πολύ γενικότερα θέματα, τι να αποφεύγουν στα κείμενα που αναρτούν και τι να επιδιώκουν να γράφουν, θα του απαντούσες, θα του έλεγες ότι δεν έχει σχέση με το μάθημα, θα του έβαζες κακό βαθμό και θα ειδοποιούσες τους γονείς του....

... ή θα του έλεγες να γράφει άρθρα σε ατομικά δημιουργούμενες διαδικτυακές εφημερίδες που γράφει ο δημοσιογράφος, όπως τις γράφει και τελικά τις διαβάζει μόνο ο ίδιος;

Επειδή καλό έιναι να ξέρουμε τι λέμε με τον όρο "Πληροφορική" και έχω κάποιες υποψίες για το πως διδάσκεται, π.χ. όπως ο Όμηρος.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Απρ 2022, 22:43

NikosVy έγραψε:
bizeli έγραψε:Εγώ εντάξει θεωρώ ότι έχω μια καλή σχέση με τους υπολογιστές τουλάχιστον για τις απαιτήσεις της δουλειάς μου και αλλά και για προσωπική χρήση....

Αν σε ρωτήσει ένας μαθητής σου τι είναι το Search Engine Optimization (Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης), τι είναι keywords λέξεις κλειδιά, πως τα βρίσκουμε, πως πετυχαίνουμε ένα μπλογκ ή μια ιστοσελίδα να ανεβαίνει και τη διαβάζουν πολλοί άνθρωποι που γκουγκλάρουν όχι το συγκεκριμένο αλλά σχετικά θέματα ή πολύ γενικότερα θέματα, τι να αποφεύγουν στα κείμενα που αναρτούν και τι να επιδιώκουν να γράφουν, θα του απαντούσες, θα του έλεγες ότι δεν έχει σχέση με το μάθημα, θα του έβαζες κακό βαθμό και θα ειδοποιούσες τους γονείς του....

... ή θα του έλεγες να γράφει άρθρα σε ατομικά δημιουργούμενες διαδικτυακές εφημερίδες που γράφει ο δημοσιογράφος, όπως τις γράφει και τελικά τις διαβάζει μόνο ο ίδιος;

Επειδή καλό έιναι να ξέρουμε τι λέμε με τον όρο "Πληροφορική" και έχω κάποιες υποψίες για το πως διδάσκεται, π.χ. όπως ο Όμηρος.

Θα απαντούσα σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη μόρφωση των παιδιών τη σύγχρονη εποχή. Αν κι έχουμε και πληροφορικάριο στο σχολείο.
Ας μην του φάω το ψωμάκι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Alien_ex_forums
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Alien_ex_forums » 14 Μάιος 2022, 15:54

Τελικά υπάρχει και μία επιστημονική/οικονομική εξήγηση για το φαινόμενο που όλα τα sites μακροπρόθεσμα εκφυλίζονται.

Δείτε το παρακάτω βίντεο. Δεν ισχύει μόνο για το tinder που το χρησιμοποιεί ως παράδειγμα.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που το είχα ζήσει στο forums. Η "αποχώρηση" των "σοβαρών" χρηστών συνήθως γίνεται αθόρυβα. Το αποτέλεσμα είναι να μοιάζει ότι το τρολάρισμα και η καφρίλα "τραβάνε κόσμο".

phpBB [media]
0 .

Άβαταρ μέλους
Alien_ex_forums
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Alien_ex_forums » 14 Μάιος 2022, 15:58

Δηλαδή το σκεπτικό βασίζεται στο εξής:

Ενας που μπαίνει σε ένα site για να τρολάρει, μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με έναν σοβαρό. Σε αυτή την περίπτωση, αυτός που τρολάρει πετυχαίνει αυτό που θέλει.

Μπορεί επίσης να έρθει σε επικοινωνία με έναν που κι αυτός τρολάρει. Πάλι, σε αυτή την περίπτωση, πετυχαίνει αυτό που θέλει.

Αντίθετα ο "σοβαρός" θα πρέπει να έχει επικοινωνία μόνο με σοβαρούς προκειμένου να είναι ικανοποιημένος.

Το αποτέλεσμα είναι τα sites να έχουν μια χρησιμότητα 75% για τους τρολάροντες και μόλις 50% για τους "σοβαρούς".
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 14 Μάιος 2022, 16:12

Τα μκδ ήταν που πήραν τον κόσμο από τα φόρα.
Είμαι αρκετά παλιός σαν διαχειριστής σε φόρα και αυτό που είδα είναι ότι μετά το 2009-10 άρχισε η κάμψη στα φόρα. Τότε δηλαδή που αναπτύχθηκαν ραγδαία τα μκδ. Δεν έχει να κάνει τόσο με τα τρολ, μεγάλο ποσοστό των οποίων έχει επίσης μετακομίσει στα μκδ.
Όσα κράτησαν είναι κυρίως γιατί είχαν μαζέψει πολύ κόσμο από πριν.

Από εκεί και πέρα, κάθε φόρουμ είναι διαφορετική περίπτωση. Αλλού μπορεί να πλακώθηκαν μεταξύ τους οι ιδιοκτήτες, αλλού μπορεί να μην άντεχαν το κόστος λειτουργίας, αλλού να είχαν μπλεξίματα με το νόμο κλπ.
2 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Μάιος 2022, 18:16

Alien_ex_forums έγραψε:Η εξήγηση μπορεί να αποδοθεί στην μακροχρόνια περιπέτεια της χώρας και στις αλλεπάλληλες κρίσεις (οικονομική, κόβιντ, ενεργειακή) οι οποίες οδήγησαν σε πολιτιστική κρίση. Δηλαδή σε μια γενικότερη αποκτήνωση και πτώση της καλλιέργειας του πνεύματος.

Ωστόσο υπάρχει και ένας ακόμη λόγος. Μέχρι πριν το 2008, στο ίντερνετ μπαίνανε κατά κανόνα οι "νεολαίοι" και όσοι γνώριζαν να το χειρίζονται.

Μετά ξεκίνησε ο παροξυσμός με το φέησμπουκ, με αποτέλεσμα να αποκτήσει φέησμπουκ η κάθε γιαγιά, η κάθε θείτσα και ο κάθε μπάρμπας. Ζήτησαν από τους συγγενείς τους να τους μάθουν πώς να το χειρίζονται, με αποτέλεσμα μόνο αυτό να γνωρίζουν.

Μέχρι σήμερα, υπάρχει πολύς κόσμος που εκτός από το φέησμπουκ, δεν γνωρίζει πως να κάνει ούτε ένα γκουγκλάρισμα. Είναι οι ιντερνετικά αναλφάβητοι του φέησμπουκ.

Πολλοί από αυτούς έμαθαν με το καιρό να χειρίζονται και μερικές άλλες ιστοσελίδες.

Η διαδικτυακή αποκτήνωση άρχισε κυρίως με τον ακραίο παραλληρηματικό αντιμνημονιακό λαϊκισμό, τους αγανακτισμένους μπαρμπάδες που καταλήστεψαν την χώρα και μετά φωνάζαν φέρτε πίσω τα κλεμμένα, με τους χρυσαυγίτες, κοκ.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Μάιος 2022, 18:20

Φασολαδα έγραψε:Το σημερινό και καθημερινό πρόβλημα της online Ελληνικής κοινωνίας ειναι οτι αποτελείται απο τεχνολογικά αμόρφωτους "Αριστους". Δεν έχουν την τεχνολογική ικανότητα η δυνατότητα να πατήσουν ένα F12 στον πλοηγό τους και να μελετήσουν το ποιόν του της ιστοσελίδας που επισκέπτονται που είναι αμφιλεγόμενο, ύποπτο και δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι .

Επισκέπτονται ιστοσελίδες (π.χ. triklopodia.gr, thrakinews.gr) και δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα τι διαβάζουν, απο ποιον προέρχεται το υλικό της ιστοσελίδας και πόσο έγκυρο ειναι αυτό το υλικό, ουσιαστικά ρεζιλεύοντας τον εαυτό τους.

Τα βλέπουμε κι εδώ μέσα, με αμόρφωτους μπαρμπάδες που απλά σπαμάρουν πορδονιού, πορδιστό πορδοκάλι, κτλ.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 14 Μάιος 2022, 18:37

έχουμε και κάτι τσογλάνια λαζλογερμαναράδες πιτσιρικαδούρα του κερατά
τόσο χαμετυπίο το ελεύθερο δεν είχε γίνει ποτέ

απ ότι φαίνεται το σύστημα κούλη προσπαθεί να καταντήσει την κάθε ιντερνετική κουβέντα σε βόθρο
αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη
εδώ θα τους γαμάμε
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 14 Μάιος 2022, 19:42

Adminović έγραψε:Τα μκδ ήταν που πήραν τον κόσμο από τα φόρα.
Είμαι αρκετά παλιός σαν διαχειριστής σε φόρα και αυτό που είδα είναι ότι μετά το 2009-10 άρχισε η κάμψη στα φόρα. Τότε δηλαδή που αναπτύχθηκαν ραγδαία τα μκδ. Δεν έχει να κάνει τόσο με τα τρολ, μεγάλο ποσοστό των οποίων έχει επίσης μετακομίσει στα μκδ.
Όσα κράτησαν είναι κυρίως γιατί είχαν μαζέψει πολύ κόσμο από πριν.

Από εκεί και πέρα, κάθε φόρουμ είναι διαφορετική περίπτωση. Αλλού μπορεί να πλακώθηκαν μεταξύ τους οι ιδιοκτήτες, αλλού μπορεί να μην άντεχαν το κόστος λειτουργίας, αλλού να είχαν μπλεξίματα με το νόμο κλπ.

Γκούχου, γκούχ...
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 15 Μάιος 2022, 09:33

Ναι, αλλά αυτό που συμβαίνει εδω τώρα τελευταία, δεν μου αρέσει,
ενώ είχε ξεκινήσει με ηρεμία σαν ένα περιβάλλον που κρατιόταν μακρυά απο κάθε στυλ βοθρίλας
τώρα τελευταία ειδικά με το θέμα της ουκρανίας έχουμε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
ελπίζω να είναι παροδικό
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”