Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ » 05 Μάιος 2022, 16:52
Λοιπον
Καλη μου αρχη
To ξεκινημα γινεται αλλη περιοχη απο αυτην που ειχε αρχικα σχεδιαστει γιατι ετσι βολεψε.Στον καμπο των Γιαννιτσων.Η περιοχη των Σερρων δεν εχει εγκαταλειφθει θα ακολουθησει.
Εγιναν αναλυσεις χωματος
Εγινε συμφωνια με νεαρο συγγενικο ατομο που μενει στην περιοχη να αναλαβει την επιστασια του χωραφιου.
Αγοραστηκαν και φυτευθηκαν τα πρωτα 20 στρεμματα(19 και κατι αλλα χοντρικα θα λεμε 20)
Eγιναν ισιωματα στο χωραφι
Οργωματα
Γεωπονος εβγαλε το σχεδιο για το ακριβες σημειο που θα τοποθετηθει το καθε φυτο και για την τοποθετηση των λαστιχων ποτισματος
Καθορισε τον αριθμο των αρσενικων φυτων και τα σημεια φυτευσης τους
Τοποθετηθηκαν λαστιχα ποτισματος
Για τα λαστιχα χρησιμοποιηθηκε συνεργειο 3 ατομων
Εγιναν 1450 οπες
Τοποθετηθηκαν 1450 φυτα ποικιλιας Hayward
Για οπες φυτεμα χρησιμοποιηθηκε συνεργειο 7 ατομων
Εγινε ενα ποτισμα με υδροφορα
Αγοραστηκε φορητο συστημα ποτισματος σε τρειλορ ωστε απο εκει να διοχετευονται τα παντα νερο χωριος μυκητες πρασιναδες κτλ-διαφορα φαρμακα κοκ
Εγω ο αγροτης εχω σπαταλησει για ολα τα παραπανω συνολικα στο χωραφι μια ωρα παρουσιας.Πηγα απλα ετσι να δω τι παιζει οταν φυτευαν.
Θα ακολουθησει το επομενο διαστημα ενημερωση για τα κοστη,για το σχεδιο βελτιωσης αν γινει τετοια ενταξη,καθως και πλουσιο φωτογραφικο υλικο
Τους επομενους μηνες θα ολοκληρωθει η επενδυση στο χωραφι καθως τα φυτα μεγαλωνουν με την τοποθετηση του συστηματος στηριξης και αναπτυξης των φυτων καιθως και την περιφραξη
Τα πρωτα δειγματα ακτινιδιου θα τα παρω το 2025
Περισσοτερα το 2026
Και φουλ αποδοση το 2027
Για το συγκεκριμενο χωραφι υπαρχει προσδοκια αποδοσης 4-5 τοννους το στρεμμα αλλα θα δουμε πως θα παει το πραγμα.
Δηλαδη ο στοχος ειναι να φτασει σε παραγωγη απο 80-100 τοννους ετησιως τοτε θα μιλαμε για μεγαλη επιτυχια
1 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες......
nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας