Δημοσίευσηαπό Spark » 12 Αύγ 2020, 17:15
*
δίπλα απο το σπίτι μου είναι ένα ισόγειο διαμέρισμα που είναι εγκαταλελειμμένο.
στο διαμέρισμα αυτό πριν χρόνια ζούσαν η κυρά Δέσποινα και ο γιος της ο Χρήστος.
τους θυμάμαι ήταν καλοί άνθρωποι, η κυρά Δέσποινα ήταν φίλη με την μάνα μου τα λέγανε.
έχασε τον άντρα της σε τροχαίο δυστύχημα, έμεινε μόνη με τον γιό της τον Χρήστο.
Ο Χρήστος ήταν καλός άνθρωπος, φρόντισε την μητέρα του μέχρι που αυτή πέθανε απο ασθένεια.
μετά τον θάνατο της ο Χρήστος που ήταν μοναχοπαίδι μαράζωσε. έμεινε μόνος του σε εκείνο το διαμέρισμα και μόνος στον κόσμο. τον έβλεπα που καθόταν σε μια καρέκλα στο μπαλκόνι. σε αυτό το μπαλκόνι όταν ήταν εθνική εορτή ο Χρήστος κρεμούσε ελληνική σημαία. ο Χρήστος είχε την ίδια ηλικία με εμένα, λίγους μήνες διαφορά είχαμε.
αυτό τον έκανε συμπαθή σε εμένα που και εγω δεν έχω αδέρφια, ήταν σαν αδερφός μου..
είχε εγκαταλείψει την προσπάθεια για ζωή, δεν φρόντιζε τον εαυτό του, δεν έτρωγε.
ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος που πρόσφερε στον Χρήστο ένα ταπεράκι με φαγητό, μια βόλτα με το αυτοκίνητο στη θάλασσα. μετά δεν τον είδα ξανά. μου είπαν πως πέθανε μόνος του σε εκείνο το διαμέρισμα.
ήταν μια γειτόνισσα που μου είπε "πάει ο άνθρωπος, ήταν άγιος.."
και εγω τον θυμάμαι για καλό άνθρωπο και επειδή τον θυμάμαι με εκτίμηση κρέμασα ελληνική σημαία εκεί στο μπαλκόνι του.
τώρα το διαμέρισμα είναι κλειστό και εγκαταλελειμμένο, σκόνη, χώμα, φύλλα και η άδεια καρέκλα στο μπαλκόνι που καθόταν ο Χρήστος, την κοιτάζω και τον θυμάμαι.
ο Χρήστος είχε μια ξαδέρφη που δεν ερχόταν συχνά, αυτή πρέπει να είναι κληρονόμος του εάν έχει αποδεχτεί την κληρονομιά. αυτή όμως δεν ήρθε ούτε ήρθε άλλος να ανοίξει το διαμέρισμα.
το διαμέρισμα έχει αξία καθώς είναι σε ακριβή περιοχή και είναι περίεργο που δεν έχει πουληθεί ακόμα.
πάνε 3 χρόνια που πέθανε ο Χρήστος και τον βλέπω με την φαντασία μου κάθε φορά που βλέπω την άδεια καρέκλα. σκέφτομαι πως στη θέση του Χρήστου θα μπορούσα να είμαι εγω.
άραγε θα με σκέφτεται κάποιος όταν πεθάνω;
τι θα γίνει στο άδειο σπίτι του Χρήστου;
τι θα γίνει στο δικό μου σπίτι μετά το θάνατο μου; για το δικό μου σπίτι ξέρω, τα έγραψα σε διαθήκη, αποκλήρωσα όλους τους συγγενείς μου και το έγραψα κάπου αλλού.
εις μνήμη του έλληνα Χρήστου..
*
<το βάζω εδώ γιατί έχει σχέση με άνθρωπο που πέθανε, να μην το βάλω αλλού, να μην ανοίξω άλλο θέμα..>
1 .