Ποσες ωρες δουλευετε την εβδομαδα?

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Ποσες ωρες δουλευετε την εβδομαδα?

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 07 Νοέμ 2019, 16:56

bizeli έγραψε:Η δουλειά μου είναι 8 - 2, στα ενδιάμεσα κενά μου κάνω διοικητικό έργο ή κάποια άλλη δουλειά για το σχολείο και όταν έρχομαι σπίτι ξεκουράζομαι λίγο το μεσημέρι και όλο το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ δουλεύω για το σχολείο.
Αυτό γίνεται κάθε μέρα και τα ΣΚ.

Πως γινεται αυτο? :hmmm
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Νοέμ 2019, 17:12

Λαχουρένιος έγραψε:
bizeli έγραψε:Η δουλειά μου είναι 8 - 2, στα ενδιάμεσα κενά μου κάνω διοικητικό έργο ή κάποια άλλη δουλειά για το σχολείο και όταν έρχομαι σπίτι ξεκουράζομαι λίγο το μεσημέρι και όλο το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ δουλεύω για το σχολείο.
Αυτό γίνεται κάθε μέρα και τα ΣΚ.

Πως γινεται αυτο? :hmmm

Τι πώς γίνεται;
Να για παράδειγμα σε λίγο ετοιμάζομαι να ξεκινήσω.
Έχω να διορθώσω ένα σωρό γραπτά (διαγώνισμα γεωγραφίας, φυλλάδιο μαθηματικών, έκθεση). Θα με πάρει ως τις 9 το βράδυ στην καλύτερη περίπτωση. Χωρίς να κάνω διάλειμμα και χωρίς να σηκώσω κεφάλι. Φυσικά δε γίνεται αυτό. Κάνω και διαλείμματα ενδιάμεσα γιατί πήζω. Οπότε περνάει η ώρα.
Αφού τελειώσω αυτά πρέπει να δω τα αυριανά μαθήματα που θα τους κάνω και να ετοιμάσω το μάθημά μου.
Για ύπνο πέφτω στη 1, στις 2 ...
Αν πέσω πριν τις 12 θα είναι κανένα θαύμα.
Αυτό το μοτίβο είναι καθημερινό. Βάλε ότι εκτός από αυτά έχουμε κι επιπλέον πράγματα που πέφτουν όλα μαζί όπως προετοιμασία γιορτών, βαθμολογία, εκπαιδευτικά προγράμματα, διοικητικό έργο που παίρνουμε στο σπίτι, συν ένα σωρό άλλα έξτρα πράγματα που κάνουμε και που δεν ξέρετε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 07 Νοέμ 2019, 17:15

bizeli έγραψε:Τι πώς γίνεται;
Έχω να διορθώσω ένα σωρό γραπτά (διαγώνισμα γεωγραφίας, φυλλάδιο μαθηματικών, έκθεση). Θα με πάρει ως τις 9 το βράδυ στην καλύτερη περίπτωση. Χωρίς να κάνω διάλειμμα και χωρίς να σηκώσω κεφάλι. Φυσικά δε γίνεται αυτό. Κάνω και διαλείμματα ενδιάμεσα γιατί πήζω. Οπότε περνάει η ώρα.
Αφού τελειώσω αυτά πρέπει να δω τα αυριανά μαθήματα που θα τους κάνω και να ετοιμάσω το μάθημά μου.
Αυτό το μοτίβο είναι καθημερινό. Βάλε ότι εκτός από αυτά έχουμε κι επιπλέον πράγματα που πέφτουν όλα μαζί όπως προετοιμασία γιορτών, βαθμολογία, εκπαιδευτικά προγράμματα, διοικητικό έργο που παίρνουμε στο σπίτι, συν ένα σωρό άλλα έξτρα πράγματα που κάνουμε και που δεν ξέρετε.

Ποσα διαγωνισματα να κανουν τα παιδια του δημοτικου? 5-6 μαθηματα εχουν ολα και ολα. Τα διοικητικα δεν τα γνωριζω. Παντως δεν νομιζω οι περισσοτεροι συναδελφοι σου να δουλευουν τοσο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Νοέμ 2019, 17:27

Λαχουρένιος έγραψε:
bizeli έγραψε:Τι πώς γίνεται;

Ποσα διαγωνισματα να κανουν τα παιδια του δημοτικου? 5-6 μαθηματα εχουν ολα και ολα. Τα διοικητικα δεν τα γνωριζω. Παντως δεν νομιζω οι περισσοτεροι συναδελφοι σου να δουλευουν τοσο.

Μα δεν είναι μόνο τα διαγωνίσματα.
Κάθε μέρα τα παιδιά έχουν διάβασμα.
Το διάβασμα αυτό κάποιος το βάζει και κάποιος πρέπει να το ελέγχει. Εγώ αν δε το κατάλαβες.
Κάθε μέρα έχω διορθώματα. Τετράδια, φυλλάδια, εργασίες, απροειδοποίητα τεστ στο μάθημα της ημέρας κτλ
Διαγώνισμα είναι τουλάχιστον ένα στο τρίμηνο σε κάθε μάθημα. Μπορεί να τύχουν και περισσότερα διαγωνίσματα (κάθε φορά που τελειώνεις μια ενότητα κανονικά) αλλά πέφτουν πάρα πολλά έτσι.
Και αυτά που σου λέω είναι τα basic.
Έχουμε κι άλλη περιφερειακή δουλειά που πρέπει να προετοιμάσουμε.
Σχετικά με το διοικητικό έργο και να σου πω δε θα καταλάβεις αλλά έχουμε και από αυτή μπόλικη.
Βάλε και μέιλς που δέχομαι συχνά από γονείς και μαθητές που χρειάζονται διευκρινίσεις για κάποιο θέμα.
Εγώ επιπλέον είμαι και η διαχειρίστρια της ιστοσελίδας του σχολείου μια επιπλέον δουλειά για μένα στο σπίτι.
Τέσπα, μη στα πολυλογώ my week it's all about school.
Και εδώ που μπαίνω, μπαίνω για να ξελαμπικάρω ή σας έχω ανοιχτούς έτσι για να αισθάνομαι μια παρέα καθώς δουλεύω.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Νοέμ 2019, 17:35

Πείτε μου μια δουλειά που όταν σχολάει συνεχίζει τη δουλειά του στο σπίτι.
Ακόμη και ο οικοδόμος όταν σχολάει, ΣΧΟΛΑΕΙ.
Πάει σπίτι και ξεκουράζεται.
0 .

Diogos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Diogos » 07 Νοέμ 2019, 17:36

Η δουλειά του δασκάλου έχει πολύ άγχος, γιατί για ότι μαλακία κάνουν τα παιδιά ή αν πάθουν κάτι, θα θεωρηθεί υπεύθυνος. Κάτι που ισχύει, σε μικρότερο όμως βαθμό, και για τους καθηγητές γυμνασίων και λυκείων.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Νοέμ 2019, 17:42

Αυτό πήγα να πω μόλις τώρα.
Άσε τη δουλειά στο σπίτι.
Ξεχνάτε ότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά.
Πέρα από τη σωματική τους ασφάλεια, πρέπει να τα διδάξουμε κιόλας.
Δε κάνουμε σκέτη παιδόφυλαξη.
Αν θεωρείτε εύκολη υπόθεση να διαπαιδαγωγήσετε ένα παιδί, γελιέστε οικτρά.
Στο δημοτικό ειδικά δεν είμαστε εκπαιδευτικοί, είμαστε παιδαγωγοί που αυτό έχει μέσα πολλούς ρόλους.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Νοέμ 2019, 17:48

Μάγκες τι μου λέτε τώρα;
Περνάω πολύ συχνά από διόδια και βλέπω τον υπάλληλο και λέω τι δουλειά και αυτή;
:laugh1:
Κάνει συνέχεια το ίδιο πράγμα.
Και 15 ώρες να δουλεύει στο γκισέ κουράζεται λιγότερο σε σχέση με εμένα που έχω να κάνω με 20 διαολάκια μέσα σε μια τάξη.
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 07 Νοέμ 2019, 18:02

bizeli έγραψε:Πείτε μου μια δουλειά που όταν σχολάει συνεχίζει τη δουλειά του στο σπίτι.
Ακόμη και ο οικοδόμος όταν σχολάει, ΣΧΟΛΑΕΙ.
Πάει σπίτι και ξεκουράζεται.

Προγραμματιστής! :D

Και θες και έξτρα μπόνους; Προγραμματιστής που δουλεύει από το σπίτι :D

Όχι μόνο την κουβαλάς στο σπίτι, αλλά οπουδήποτε κινείσαι. Και δυστυχώς γίνεσαι πιο παραγωγικός όταν δεν δουλεύεις. Ξέρεις πόσες φορές χάνομαι στις σκέψεις μου που σχετίζονται με την δουλειά όταν περπατάω, πάω στο σούπερ μάρκετ, πριν πέσω για ύπνο, όταν κοιμάμαι, όταν είμαι στο μπάνιο; Διάολε, πρόσφατα έλυσα ένα πρόβλημα που είχα καθώς οδηγούσα. Αλλά πέρα από το να προγραμματίζεις στο κεφάλι σου, το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς είναι να διαβάζεις, γιατί το υλικό είναι υπερβολικά ευμετάβλητο. Νέες γλώσσες προγραμματισμού ξεπηδούν σε πολύ μικρό σχετικό διάστημα (οι ίδιες οι γλώσσες προγραμματισμού αλλάζουν είτε για λόγους βελτίωσης, είτε για λόγους ασφαλείας), νέες τεχνικές, νέες αρχιτεκτονικές, νέες πλατφόρμες. Και μέσα σ' αυτό το συνεχόμενα ευμετάβλητο περιβάλλον, έχεις να αντιμετωπίσεις το άγχος σου και τα ψυχολογικά προβλήματα που προκύπτουν από τις φοβίες σου οτι αν μείνεις πιο πίσω στις εξελίξεις θα χάσεις τη δουλειά σου. Ή ακόμη χειρότερα, όταν προσπαθείς να υλοποιήσεις δύσκολα πράγματα και τα βρίσκεις σκούρα, χάνεις το κουράγιο σου και πιστεύεις πως δεν κάνεις γι αυτή τη δουλειά και απογοητεύεσαι με τον εαυτό σου. Και αφιερώνεις ακόμη πιο πολύ από τον ελεύθερό σου χρόνο στη δουλειά και αμελείς άλλες υποχρεώσεις σου, κοινωνικές και οικογενειακές, αλλά και αγαπημένα πρόσωπα.

Καλώς ήρθατε στην TEDx ομιλία μου.
1 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 07 Νοέμ 2019, 18:07

bizeli έγραψε:Πρέπει μια μέρα να σας βγάλω φωτό το γραφείο μου να δείτε τι γίνεται από paper work για να καταλάβετε.

Να μην βάζεις πολύ δουλειά στα παιδιά για το σπίτι. :nono: :nono: :nono: Αχώνευτοι μου έχουν μείνει οι διδάσκοντες που μας έβαζαν πολύ δουλειά για το σπίτι. Απαράδεκτο να χρειάζεται ένα παιδί του δημοτικού ή του γυμνασίου 6 ώρες διάβασμα και εργασίας στο σπίτι για να προετοιμαστεί για την αυριανή σχολική ημέρα. Αμάν πια. Νισάφι. Έλεος :iiiii: :iiiii: :iiiii:
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”