Σε ποιό μέρος της Ελλάδας θα θέλατε να ζήσετε

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Σε ποιό μέρος της Ελλάδας θα θέλατε να ζήσετε

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Νοέμ 2021, 22:39

Προέλλην έγραψε:Εγώ στα λέω για άγονες γραμμές κτλ. Δεν ακούς όμως.

Ε δεν είμαι και τελείως μόνη σε αυτή τη ζωή να σηκωθώ να φύγω.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Νοέμ 2021, 22:50

Προέλλην έγραψε:Αυτό με τα μμμ στην Ελλάδα είναι μεγάλη μίρλα.
Εμπεριστατωμένη άποψη μου είναι ότι τα μμμ στην Ελλάδα λειτουργούν γενικά πολύ καλύτερα απο π.χ. την Γερμανία, ως προς το ότι δεν ακυρώνονται τόσα δρομολόγια αλλά και στην χρονική ακρίβεια. Επίσης οι τιμές εισητηρίων αναλογικά είναι πολύ φθηνότερες.
Στα μείον, ότι τα περισσότερα λεωφορεία είναι βρώμικα και παλιά, τα δρομολόγια (ως γραμμές, συνδέσεις, χωρητικότητα σε ώρες αιχμής, κοκ) δεν είναι βέλτιστα σχεδιασμένα, στοχαστικά.

Πραγματικά απίστευτο είναι ότι στην Ελλάδα οι ελεγκτές δεν κόβουν πρόστιμα και αφήνουν όποιον γκρινιάξει λίγο. Απίστευτα πράγματα. Μπανανία, Τορτούγκα, Σομαλία.

Για μένα το μεγαλύτερο πρακτικό πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω ακριβώς τι ώρα περνάει κάθε λεωφορείο από κάθε στάση για να προγραμματίσω τα δρομολόγιά μου. Και φαντάζομαι ότι είναι αναλόγως και την κίνηση. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις ακριβώς τι ώρα θα περάσει το λεωφορείο από μια συγκεκριμένη στάση.
Καταρχήν δεν έχει σε όλες τις στάσεις αυτή την οθονούλα που λέει σε πόσα λεπτά θα περάσει το επόμενο αλλά και να είχε δεν είναι αυτό το θέμα.
Και η εφαρμογή του ΟΑΣΘ με τα δρομολόγια είναι μια ξεχασμένη που δεν την έχουν κάνει update και δείχνει άλλα ντ΄άλλα.
Τέσπα, γενικά σκατά είναι η φάση αν θες να μετακινηθείς.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Νοέμ 2021, 22:55

Δεν ξέρω. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτή την κίνηση. Δε μιλάμε για απλά κυκλοφοριακό. Μιλάμε για μποτιλιάρισμα. Φρακάρισμα. Πώς το λένε;
Και όχι μόνο σε κεντρικούς δρόμους. Σε κάθε στενάκι ρε σεις.
Θες να διανύσεις 10 μ και κάνεις 3 ώρες.

Να σας πω τη γνώμη μου; Πιστεύω ότι μεγάλη ανάσα θα έδινε η κατάργηση των φαναριών και αντικατάσταση με κάτι άλλο (πχ κυκλικούς κόμβους) και η εφαρμογή δακτυλίου και στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως πραγματικά πιστεύω ότι τα φανάρια χειροτερεύουν το πρόβλημα. Είναι αρκετά σημεία στην πόλη που ανάβει πράσινο, προλαβαίνουν να περάσουν 2 αυτοκίνητα και έτσι δημιουργείται ουρά χιλιομέτρων.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Νοέμ 2021, 07:51

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Στην Αθηνα τα ΜΜΜ ειναι σε καλυτερη κατασταση μετα την πανδημια. Εχουν βαλει καινουργια λεωφορεια σε πολλες γραμμες και επειδη ο κοσμος τα φοβαται και δεν τα προτιμα βρισκεις ευκολα θεση και πας ανετα. Τις προαλλες μπηκα Σαββατο βραδυ κατα της 11 στο μετρο και ειχε πολλες κενες θεσεις ενω οι ορθιοι ηταν ελαχιστοι. Επηζε λιγο στους σταθμους κοντα στο Συνταγμα αλλα καμια σχεση με εικονες που βλεπαμε μεχρι πριν 2 χρονια. Επισης η Τηλεματικη ειναι πολυ ακριβης και εχει επεκταθει σε σχεδον ολες τις γραμμες.

Really bro?
Really?
Μιλάμε για εργάσιμες ώρες αιχμής.

Στο μετρο τα σαββατοβραδα γινοταν της πουτανας απο τις 10 μεχρι τις 2 που ηταν ο τελευταιος συρμος. Εχω δει ομως την ιδια κατασταση και σε διαφορα λεωφορεια σε ωρες αιχμης. Ειναι πολυ μειωμενη η κινηση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Νοέμ 2021, 07:52

bizeli έγραψε:Για μένα το μεγαλύτερο πρακτικό πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω ακριβώς τι ώρα περνάει κάθε λεωφορείο από κάθε στάση για να προγραμματίσω τα δρομολόγιά μου. Και φαντάζομαι ότι είναι αναλόγως και την κίνηση. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις ακριβώς τι ώρα θα περάσει το λεωφορείο από μια συγκεκριμένη στάση.
Καταρχήν δεν έχει σε όλες τις στάσεις αυτή την οθονούλα που λέει σε πόσα λεπτά θα περάσει το επόμενο αλλά και να είχε δεν είναι αυτό το θέμα.
Και η εφαρμογή του ΟΑΣΘ με τα δρομολόγια είναι μια ξεχασμένη που δεν την έχουν κάνει update και δείχνει άλλα ντ΄άλλα.
Τέσπα, γενικά σκατά είναι η φάση αν θες να μετακινηθείς.

Στην Αθηνα η τηλεματικη ειναι αρκετα ακριβης. Αντε να αργησει 5 λεπτα στην χειροτερη, οχι παραπανω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 04 Νοέμ 2021, 11:53

Πάντως ρε παιδιά (μια και η κουβέντα πήγε στο κυκλοφοριακό δράττομαι της ευκαιρίας) όπως και να το κάνουμε το μποτιλιάρισμα είναι η χαρά της ξανθιάς που έτσι και δεν της τύχει το ψάχνει.
Έχει το χρόνο στο περίμενε και φρύδι να βγάλει και λιπγκλος να βάλει και μαλλί να φτιάξει και νύχι να λιμάρει και σέλφι να ανεβάσει στα προφίλ της στα μμδ και να παίξει με το μάτι το αγόρι στη δίπλα μερσεντές ή πόρσε (σε κάθε περίπτωση με όχημα άνω των 50.000 ευρώνε) στέλνοντας ταυτόχρονα προφιλ φωτό του στις φίλες της για να της πουν τη γνώμη τους για το αν αξίζει να του πασάρει το φέισμπουκ ή το κινητό της για τα περαιτέρω.
Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ ξανθιά σε μποτιλιάρισμα με εκείνο το λαλημένο ύφος αγανάκτησης που έχουν όλοι οι υπόλοιποι, αντίθετα είναι πάντα μεσ' την τρελή χαρά με το σμαρτ στο ένα χέρι και ανάλογα με το τσιμπιδάκι το κραγιόν ή τη λίμα στο άλλο.
Ειδικά αυτές με τα τετρακίνητα σουβ των τριάντα χηνών το τερματίζουν (όπως μου έχουν πει) χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω και τον ενσωματωμένο στο βρακί (όσες φοράνε) δονητή τους.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Νοέμ 2021, 18:41

Ραν ταν πλαν έγραψε:Πάντως ρε παιδιά (μια και η κουβέντα πήγε στο κυκλοφοριακό δράττομαι της ευκαιρίας) όπως και να το κάνουμε το μποτιλιάρισμα είναι η χαρά της ξανθιάς που έτσι και δεν της τύχει το ψάχνει.
Έχει το χρόνο στο περίμενε και φρύδι να βγάλει και λιπγκλος να βάλει και μαλλί να φτιάξει και νύχι να λιμάρει και σέλφι να ανεβάσει στα προφίλ της στα μμδ και να παίξει με το μάτι το αγόρι στη δίπλα μερσεντές ή πόρσε (σε κάθε περίπτωση με όχημα άνω των 50.000 ευρώνε) στέλνοντας ταυτόχρονα προφιλ φωτό του στις φίλες της για να της πουν τη γνώμη τους για το αν αξίζει να του πασάρει το φέισμπουκ ή το κινητό της για τα περαιτέρω.
Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ ξανθιά σε μποτιλιάρισμα με εκείνο το λαλημένο ύφος αγανάκτησης που έχουν όλοι οι υπόλοιποι, αντίθετα είναι πάντα μεσ' την τρελή χαρά με το σμαρτ στο ένα χέρι και ανάλογα με το τσιμπιδάκι το κραγιόν ή τη λίμα στο άλλο.
Ειδικά αυτές με τα τετρακίνητα σουβ των τριάντα χηνών το τερματίζουν (όπως μου έχουν πει) χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω και τον ενσωματωμένο στο βρακί (όσες φοράνε) δονητή τους.

Ξανθιές δεν έχω πετύχει να το κάνουν αυτό.
Αυτό που σίγουρα μας έχει σώσει είναι τα κινητά.
Το σερφάρισμα πάει σύννεφο. Όλοι με ένα κινητό είμαστε στο χέρι να περάσει η ώρα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 05 Νοέμ 2021, 21:17

bizeli έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Πάντως ρε παιδιά (μια και η κουβέντα πήγε στο κυκλοφοριακό δράττομαι της ευκαιρίας) όπως και να το κάνουμε το μποτιλιάρισμα είναι η χαρά της ξανθιάς που έτσι και δεν της τύχει το ψάχνει.

Ξανθιές δεν έχω πετύχει να το κάνουν αυτό.
Αυτό που σίγουρα μας έχει σώσει είναι τα κινητά.
Το σερφάρισμα πάει σύννεφο. Όλοι με ένα κινητό είμαστε στο χέρι να περάσει η ώρα.

Ελπίζω να το απολυμαίνεις καθημερινά.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 05 Νοέμ 2021, 21:22

Στο θέμα μας, μέχρι στιγμής καταλήγω ότι η ιδανικότερη περιοχή ως προς την σχέση κόστους-απόδοσης είναι η Εύβοια. Δεν είναι τυχαίο ότι τελευταία επενδύουν εκεί μαζικά οι νιώστες ευρωπαίοι συνταξιούχοι.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Νοέμ 2021, 01:10

Προέλλην έγραψε:Ελπίζω να το απολυμαίνεις καθημερινά.

Όχι.
Αλλά απολυμαίνω τα χέρια μου.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”