Τέσπα, η ένστασή μου έχει δυο σκέλη:
1) Όσοι εκμεταλλεύονται τα social media με αθέμιτο τρόπο ως μέσο απειλής και δημιουργίας εντυπώσεων
2) Δημοσιογράφοι που σκαλίζουν υποθέσεις και βγάζουν προς τα έξω υποθέσεις που δεν αφορούν κανέναν και δε δείχνουν κανέναν σεβασμό στην ιδιωτικότητα των εμπλεκόμενων προσώπων
Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να έχουμε την κριτική ικανότητα να διακρίνουμε πότε κάθε περίπτωση είναι άξια να δημοσιοποιηθεί και να απασχολήσει την κοινή γνώμη (όπως θέματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης) και πότε μια περίπτωση αποτελεί απλά θέμα κουτσομπολιού, χαιρεκακίας και κομπλεξισμού.
ΣΤΟΠ λίγο ... Το θέμα είναι σοβαρό.
-
bizeli
- Moderator

Re: ΣΤΟΠ λίγο ... Το θέμα είναι σοβαρό.
Εσείς ρε παιδιά δεν έχετε μπουχτίσει από τα e-δικαστήρια που στήνονται στο ίντερνετ και που ακούγονται τόσες και τόσες ανακρίβειες;
0 .
-
Love Ready's
Φυσικά. Αλλά είναι το ίδιο κοινό των τηλεδικαστηρίων των 90ς.
0 .
-
bizeli
- Moderator

-
Adminović
- Sloboda Narodu

bizeli έγραψε:Ποια ήταν τα τηλεδικαστήρια των 90s;
Εισαγγελάτος;

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Οι ιδιοκτητες των μεσων φταινε που δεν φιλτραρουν τα σχολια.
Υπαρχει γνωστο ειδησεογραφικο σαιτ που κατω απο καθε ειδηση υπαρχει οχετος ρατσιστικων σχολιων. Γινεται μια δολοφονια? Υπαρχουν πολλοι που ειναι ''σιγουροι'' οτι ειναι ξενος. Ακομα και οταν αποδειχθει οτι ο δολοφονος ειναι ΕΛ, συνεχιζουν το ιδιο παραμυθι.
Αυτο ειναι συνειδητη διαδοση ρατσιστικης προπαγανδας. Καποιοι το εχουν παει σε αλλο επιπεδο και κανουν κοπι πειστ (κυριολεκτικα) καποια στανταρ ρατσιστικα σχολια πολλων γραμμων. Γιατι δεν τα κοβουν?
Υπαρχει γνωστο ειδησεογραφικο σαιτ που κατω απο καθε ειδηση υπαρχει οχετος ρατσιστικων σχολιων. Γινεται μια δολοφονια? Υπαρχουν πολλοι που ειναι ''σιγουροι'' οτι ειναι ξενος. Ακομα και οταν αποδειχθει οτι ο δολοφονος ειναι ΕΛ, συνεχιζουν το ιδιο παραμυθι.
Αυτο ειναι συνειδητη διαδοση ρατσιστικης προπαγανδας. Καποιοι το εχουν παει σε αλλο επιπεδο και κανουν κοπι πειστ (κυριολεκτικα) καποια στανταρ ρατσιστικα σχολια πολλων γραμμων. Γιατι δεν τα κοβουν?
0 .
-
bizeli
- Moderator

Adminović έγραψε:bizeli έγραψε:Ποια ήταν τα τηλεδικαστήρια των 90s;
Εισαγγελάτος;
Την εποχή εκείνη που γίνονταν τηλεδίκες, η τηλεόραση ήταν ένα μέσο στο οποίο είχαν βήμα λίγοι.
Μόνο όσοι εργάζονταν σε αυτή.
Σήμερα που υπάρχει το ίντερνετ, πρόσβαση στον δημόσιο λόγο και στη δημόσια προβολή έχουν όλοι οπότε συγκρίνουμε ανόμοια μεγέθη νομίζω ως προς την έκταση του προβλήματος. Αν μπορούμε να το πούμε και "πρόβλημα" τέλος πάντων.
Γιατί έτσι όπως το γράφω δεν φαίνεται ως κάτι κακό και μπορεί να είναι μόνο μια προσωπική μου δυσανεξία σε αυτό που συμβαίνει αλλά προσωπικά θεωρώ ότι άρχισε να χάνει την αξία του όλο αυτό το πράγμα.
Παλιότερα, με ενδιέφερε να διαβάζω σχόλια κάτω από ειδήσεις, να βλέπω ποια είναι η άποψη της κοινής γνώμης, μπορεί και να καθόμουν να διάβαζα ένα ένα τα σχόλια από κάτω με μεγάλο ενδιαφέρον.
Τώρα είμαι σε μια τέτοια φάση

Θεωρώ ότι υπάρχει κορεσμός, διαβάζουμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, έχουν γίνει όλα τόσο προβλέψιμα και για να σου είμαι ειλικρινής έχω φρικάρει με την σκατοψυχιά του κόσμου που εκδηλώθηκε με τη χρήση των social media και βγήκε στην επιφάνεια.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Λαχουρένιος έγραψε:Οι ιδιοκτητες των μεσων φταινε που δεν φιλτραρουν τα σχολια.
Γιατί μετά θα τεθεί θέμα ελευθερίας έκφρασης του λόγου.

0 .
-
bizeli
- Moderator

Δεν ξέρω ρε παιδιά.
Θα ήταν και λίγο υποκριτικό από μέρους μου να διαμαρτύρομαι για κάτι που κάνω κι εγώ.
Κι εγώ αυτή τη στιγμή αυτό κάνω.
Εκμεταλλεύομαι ένα βήμα που μου δίνεται για να εκφράσω τις σκέψεις μου, να ανταλλάξω απόψεις κτλ
Μου αρέσει αυτό που γίνεται και νιώθω την ανάγκη να επικοινωνώ και με άλλους ανθρώπους.
Κι εγώ έχω τοποθετηθεί και σχολιάσει στο παρελθόν διάφορες καταστάσεις και θα συνεχίσω να το κάνω όπου υπάρχει λόγος.
Όμως αν συγκρίνω τον εαυτό μου από τότε που ξεκίνησα να γράφω σε ένα δημόσιο μέσο με τώρα, βλέπω τεράστιες διαφορές.
Έκανα πολλά λάθη κι εγώ εκφράζοντας τις απόψεις μου δημόσια, έκρινα χωρίς να ξέρω, συμμετείχα κι εγώ σε τηλεδικαστήρια ίσως.
Δεν θέλω να το παίξω αγία.
Αλλά θεωρώ ότι ωρίμασα από τότε, όχι ότι δεν εξακολουθώ να κάνω λάθη πάνω στον παρορμητισμό μου αλλά ... δεν ξέρω θεωρώ ότι έχω μαζευτεί κάπως.
Περιορίστηκαν τα θέματα που με ενδιαφέρουν πραγματικά; Δεν ξέρω.
Μπορεί και να περνάω φάση.
Θα ήταν και λίγο υποκριτικό από μέρους μου να διαμαρτύρομαι για κάτι που κάνω κι εγώ.
Κι εγώ αυτή τη στιγμή αυτό κάνω.
Εκμεταλλεύομαι ένα βήμα που μου δίνεται για να εκφράσω τις σκέψεις μου, να ανταλλάξω απόψεις κτλ
Μου αρέσει αυτό που γίνεται και νιώθω την ανάγκη να επικοινωνώ και με άλλους ανθρώπους.
Κι εγώ έχω τοποθετηθεί και σχολιάσει στο παρελθόν διάφορες καταστάσεις και θα συνεχίσω να το κάνω όπου υπάρχει λόγος.
Όμως αν συγκρίνω τον εαυτό μου από τότε που ξεκίνησα να γράφω σε ένα δημόσιο μέσο με τώρα, βλέπω τεράστιες διαφορές.
Έκανα πολλά λάθη κι εγώ εκφράζοντας τις απόψεις μου δημόσια, έκρινα χωρίς να ξέρω, συμμετείχα κι εγώ σε τηλεδικαστήρια ίσως.
Δεν θέλω να το παίξω αγία.
Αλλά θεωρώ ότι ωρίμασα από τότε, όχι ότι δεν εξακολουθώ να κάνω λάθη πάνω στον παρορμητισμό μου αλλά ... δεν ξέρω θεωρώ ότι έχω μαζευτεί κάπως.
Περιορίστηκαν τα θέματα που με ενδιαφέρουν πραγματικά; Δεν ξέρω.
Μπορεί και να περνάω φάση.
1 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Τα τηλεδικαστηρια που λενε τα παιδια εκαναν πολυ μεγαλυτερη ζημια γιατι τοτε η τηλεοραση ηταν στο peak της αποδοχης της απο την κοινωνια και εβλεπαν πολυ περισσοτεροι. Αναφερομαι στην περιοδο '90s μεχρι μεσα-τελη 2000s οπου αρχισε να χανει την αιγλη της λογω κρισης και γρηγορου ιντερνετ.
Ο,τι ελεγε ο καθε μεγαλοδημοσιογραφος ηταν ευαγγελιο και τον εβλεπαν 10 εκ. ατομα. Τα ιδια πανε να κανουν και σημερα αλλα εκ των πραγματων ο κοσμος δεν την πιστευει πια τοσο την τηλεοραση και πολλοι δεν βλεπουν καν.
Οποτε κακως διαχωριζεις τους επαγγελματιες απο τον απλο κοσμο. Οι πρωτοι ταιζουν σκατα τους δευτερους και αυτοι εκφραζουν μεσω πληκτρολογιου τα σκατα που τους βαλανε στο κεφαλι.
Ο,τι ελεγε ο καθε μεγαλοδημοσιογραφος ηταν ευαγγελιο και τον εβλεπαν 10 εκ. ατομα. Τα ιδια πανε να κανουν και σημερα αλλα εκ των πραγματων ο κοσμος δεν την πιστευει πια τοσο την τηλεοραση και πολλοι δεν βλεπουν καν.
Οποτε κακως διαχωριζεις τους επαγγελματιες απο τον απλο κοσμο. Οι πρωτοι ταιζουν σκατα τους δευτερους και αυτοι εκφραζουν μεσω πληκτρολογιου τα σκατα που τους βαλανε στο κεφαλι.
0 .