Πως εμείς οι 131 κατατροπώσαμε 6000 Τουρκαλβανόγυφτους

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Πως εμείς οι 131 κατατροπώσαμε 6000 Τουρκαλβανόγυφτους

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 27 Μαρ 2017, 14:33

Που κολλάει η (γελαδο)αριστερά με την επανάσταση του 1821 και με τους προγόνους μου που πήραν φαλάγγι τους Τούρκους;
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 27 Μαρ 2017, 14:46

Metranion έγραψε:Που κολλάει η (γελαδο)αριστερά με την επανάσταση του 1821 και με τους προγόνους μου που πήραν φαλάγγι τους Τούρκους;

Το γεγονός ότι τέτοια πράγματα δεν τα ξέρει όχι η νεολαία, αλλά και οι πολύ μεγαλύτεροι σου φαίνεται εντελώς συμπτωματικό, κάτι που βρε αδελφέ που να θυμόμαστε τι έγινε στην Κλείσοβα τώρα.... ενώ την "επική" στιγμή του Πολυτεχνείου δεν λησμονούν να σου την υπενθυμίζουν όχι μόνο κάθε Νοέμβριο αλλά καθημερινά. Δεν είναι τυχαίο αγαπητέ μου σβύνουν και ξαναγράφουν την ιστορία κατά τα κέφια τους.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 27 Μαρ 2017, 15:32

Την ιστορία την σβήνουν και την γράφουν κατά της συνθήκες και εφόσον είναι νικητές και οι Αριστεροί και οι Δεξιοί την γράψανε κατά το δοκούν. Πάμε στο θέμα μας.

τώρα με την πραγματικότητα της ημέρας δεν έχει να κάνει, το 1821 ήταν ηρωικό έπος, από την μια οι πάμφτωχοι Έλληνες επινοούσαν χίλιους δυο τρόπους να νικήσουν τον εχθρό, ενώ οι Τούρκοι, δεν τους ενδιέφερε ξόδεψαν τον στρατό τους σε διάφορες μάχες άνευ στρατηγικής σημασίας και ηττήθηκαν. Έχω διαβάσει διάφορες μάχες και πραγματικά οι εχθροί από Τουρκαλβανοί μέχρι και Αιγύφτιοι τρώγανε αγγούρια, χωρίς οι τότε Έλληνες να μην έχουν ούτε καν το βασικό οπλισμό.

Έστω όπως στήθηκε το πολυεθνικό αρχικός κράτος, σημασία έχει ένα, ότι αν μπορούσαν να μας προμηθεύσουν οι ευρωπαίοι μεγάλο οπλισμό θα τους είχαμε εξαφανίσει από προσώπου γης από το 1821.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 27 Μαρ 2017, 16:06

Metranion έγραψε:Την ιστορία την σβήνουν και την γράφουν κατά της συνθήκες και εφόσον είναι νικητές και οι Αριστεροί και οι Δεξιοί την γράψανε κατά το δοκούν. Πάμε στο θέμα μας.

τώρα με την πραγματικότητα της ημέρας δεν έχει να κάνει, το 1821 ήταν ηρωικό έπος, από την μια οι πάμφτωχοι Έλληνες επινοούσαν χίλιους δυο τρόπους να νικήσουν τον εχθρό, ενώ οι Τούρκοι, δεν τους ενδιέφερε ξόδεψαν τον στρατό τους σε διάφορες μάχες άνευ στρατηγικής σημασίας και ηττήθηκαν. Έχω διαβάσει διάφορες μάχες και πραγματικά οι εχθροί από Τουρκαλβανοί μέχρι και Αιγύφτιοι τρώγανε αγγούρια, χωρίς οι τότε Έλληνες να μην έχουν ούτε καν το βασικό οπλισμό.

Έστω όπως στήθηκε το πολυεθνικό αρχικός κράτος, σημασία έχει ένα, ότι αν μπορούσαν να μας προμηθεύσουν οι ευρωπαίοι μεγάλο οπλισμό θα τους είχαμε εξαφανίσει από προσώπου γης από το 1821.

Είσαι αφελής....

Για πολλούς λόγους.

Λοιπόν ας πιάσω το τελευταίο που είπες:

αν μπορούσαν να μας προμηθεύσουν οι ευρωπαίοι μεγάλο οπλισμό θα τους είχαμε εξαφανίσει από προσώπου γης από το 1821

Μας προμήθεψαν.... τα δάνεια που μας έδωσαν ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσουν στρατό 400.000 ανδρών και τα έφαγε η πολιτική αληταρία πριν φτάσουν στην Ελλάδα, προμηθευτήκαμε δύο πλοία που για τα δεδομένα της εποχής ήταν καλά (έστω και αν τα πληρώσαμε μαύρη αγορά) τα έκαψε στην Αίγινα ο Μιαούλης.... δηλαδή μας έδωσαν και φρόντισαν αυτά που μας έδωσαν να σκορπιστούν ώστε να καταντήσουμε οικονομικά υποτελείς. ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΤΩΡΑ.... Ακόμα και τις προσωπικότητες που είχαμε και άξιζαν φρόντισαν να τις θάψουν (ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ) .... ξεκίνησαν από τον Ανδρούτσο (του Οδυσσέα η σκέψη σήμερα θα θεωρείτο πολύ επαναστατική με δραματικές συνθήκες τον "έφαγαν" http://pluton22.blogspot.gr/2017/01/blog-post_14.html και εδώ δες http://pluton22.blogspot.gr/2014/04/blog-post_16.html), τον Καραϊσκάκη, τον Καποδίστρια και τον Κολοκοτρώνη τον έφαγε η φυλακή ... ήθελαν να τον σκοτώσουν αλλά μπήκε στην μέση ο Τερτσέτης-Πολυζωίδης... επειδή είσαι από την περιοχή της Δ Στερεάς Ελλάδας θα γράψω μια ιστορία στο μπλογκ μου για τον Κίτσο Τζαβέλα (με πονάει αυτός ο άντρας ), έναν άντρα που ξευτέλισαν.... (η επόμενη δημοσίευση στο μπλογκ μου).
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 27 Μαρ 2017, 16:17

Άλλο δάνεια και άλλο οπλισμός, δανεισμός ούτως ή άλλωστε θα έπρεπε να υπάρχει για να συσταθεί κράτος.

Αντί να δημιουργήσουν στο πρώτο ελλαδικό κράτος βιομηχανία παραγωγής όπλων, τα λεφτά γίνανε αέρας. Εμ δεν γίνοταν έτσι δουλειά, από πολεμική αρετή αρκετή, αλλά από οργάνωση κράτους, δεν είχαν ιδέα.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 27 Μαρ 2017, 16:22

Έτσι για να είμαι εντάξει απέναντί σου και να μη σου πουλάω φούμαρα

Πάρε την δημοσίευση για τον Κίτσο τον Παγούρα.... τον ήρωα της Κλείσοβας.

http://pluton22.blogspot.gr/2017/03/o.html

Ακόμα ούτε φωτογραφίες δεν έχω βάλει. Αλλά είμαι συνεπής στην δέσμευσή μου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 27 Μαρ 2017, 16:37

ωραία ανάρτηση πάντως με τίμησες !!! :good:

παρεμπιπτόντως οι υπόλοιποι 3000 αιχμαλωτίστηκαν αργότερα και στο στράτευμα ήταν και Τουρκαλβανοί γκέγκηδες και τους πήραν κατά ριπάς :D

πάντως οι από τους 131 δεν είχαμε ούτε πολλές απώλειες, ούτε τραυματισμούς, σχεδόν καθόλου.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 27 Μαρ 2017, 16:50

Metranion έγραψε:ωραία ανάρτηση πάντως με τίμησες !!! :good:

παρεμπιπτόντως οι υπόλοιποι 3000 αιχμαλωτίστηκαν αργότερα και στο στράτευμα ήταν και Τουρκαλβανοί γκέγκηδες και τους πήραν κατά ριπάς :D

πάντως οι από τους 131 δεν είχαμε ούτε πολλές απώλειες, ούτε τραυματισμούς, σχεδόν καθόλου.

Για τον ήρωα της Κλείσοβας τον Κίτσο που τον κατάντησαν παγούρα... πονάω και μου άνοιξες ζήτημα με την δημοσίευσή σου.... είδες ότι την ιστορία δεν πρέπει να την βλέπουμε επιφανειακά.... :ashamed: Τώρα έβαλα και φωτογραφίες.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Μαρ 2017, 16:58

Metranion έγραψε:Που κολλάει η (γελαδο)αριστερά με την επανάσταση του 1821 και με τους προγόνους μου που πήραν φαλάγγι τους Τούρκους;

Ο τυπακος κανει προπαγανδα και προσπαθει να δημιουργησει κλιμα.

Τον Δημητρακη006 στο φλορουμ το θυμασαι? Παρομοια φαση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 27 Μαρ 2017, 17:05

ναι αλλά δεν είχα ασχοληθεί μαζί του, δεν έχω πρόβλημα με χρυσαγίτες, αναρχικούς, αριστεριστές, αλλά για τις ακραίες θέσεις που κατέχουν. Τέτοιες απόψεις, δεν θα κάτσω να ασχοληθώ μαζί τους, πρόκειται για άρρωστα άτομα που τους έχουν δημιουργήσει οι οικογένειές τους.

η προπαγάνδα είναι μέσα στο παιχνίδι στην παράταξη που ανήκει ο καθένας, αλλά μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”