Για τους απόγονούς μας

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
ΧιΞιF
Basic poster
Basic poster

Re: Για τους απόγονούς μας

Δημοσίευσηαπό ΧιΞιF » 10 Αύγ 2016, 02:16

Metranion έγραψε:
ΧιΞιF έγραψε:είσαι φασίστας

Γιατί φασίστας; ακούγεται το ίδιο καλύτερο Γιάννης με Αρτεμίδωρος ή Αριστομένης;

Δεν διαφωνώ, ίσα ίσα που επικροτώ μιας και είμαι «ελλημπάν»!

Σου απάντησα όπως θα σου απαντούσε ένας αριστερόζ :D
0 .
https://s3.postimg.org/kx8bfstpv/Lone_Wolf_and_Cub.jpg

'For assassinations I charge 500 Ryo.'

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 10 Αύγ 2016, 02:17

Δεν νομίζω να διαφωνεί, αν και αυτό είναι αδιάφορο νομίζω για Συριζαίο.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Αύγ 2016, 10:06

Δεν ηξερα οτι η Εκκλησια σου βαζει τετοιο περιορισμο.Παντως τα λεγομενα χριστιανικα ονοματα,ειναι στην ουσια ονοματα εβραιων ή ρωμαιων που αγιοποιηθηκαν.Πιθανον να υπαρχει παραθυρακι ομως,γιατι με τοσους αγιους δε θα μου κανει εντυπωση να υπαρχει αγιος Αρης πχ.

Εδω που τα λεμε,αμα θες να βαφτισεις το παιδι σου,αναγκαστικα θα το κανεις με τους ορους της Εκκλησιας.Αλλιως κανεις μια απλη ονοματοδοσια και δινεις στους τραγους τα @@ σου.

Διαφωνω και γω με το εθιμο των παππουδων.Γινονται πολλες κατινιες και καυγαδες για το ποιος θα παρει το ονομα ποιου.Εγωισμοι,βλεπουν το παιδι σαν κλωνο τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 10 Αύγ 2016, 10:48

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν ηξερα οτι η Εκκλησια σου βαζει τετοιο περιορισμο.Παντως τα λεγομενα χριστιανικα ονοματα,ειναι στην ουσια ονοματα εβραιων ή ρωμαιων που αγιοποιηθηκαν.Πιθανον να υπαρχει παραθυρακι ομως,γιατι με τοσους αγιους δε θα μου κανει εντυπωση να υπαρχει αγιος Αρης πχ.

Εδω που τα λεμε,αμα θες να βαφτισεις το παιδι σου,αναγκαστικα θα το κανεις με τους ορους της Εκκλησιας.Αλλιως κανεις μια απλη ονοματοδοσια και δινεις στους τραγους τα @@ σου.

Διαφωνω και γω με το εθιμο των παππουδων.Γινονται πολλες κατινιες και καυγαδες για το ποιος θα παρει το ονομα ποιου.Εγωισμοι,βλεπουν το παιδι σαν κλωνο τους.

Μπορεί να υπάρχει Άγιος Άρης αλλά αν ο παπάς δεν το γνωρίζει ή υποπτεύεται πως δεν είναι χριστιανικό, τότε πας σε διπλή ονομασία, χέσε μέσα δηλαδή. Θα καταντήσουμε σαν τους ισπανούς.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 10 Αύγ 2016, 11:03

Μέλος της οικογένειάς μου έχει καθαρά αρχαιοελληνικό όνομα (και αρκετά σπάνιο), Άγιος με το ίδιο όνομα δεν υπάρχει (γι' αυτό και εορτάζει των "Αγίων Πάντων"), αλλά ο παπάς δεν είχε θέμα όταν τον βάφτισε και ούτε είχε ζητήσει από τους γονείς του να βάλουν και δεύτερο (χριστιανικό) όνομα.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 10 Αύγ 2016, 11:07

Πολύ σπάνια όμως θα δεχθεί ο παπάς να βαπτίσει με μη χριστιανικό όνομα εκτός και αν δεν είναι κολλημένο άτομο. Πάντως αν δεν κάνω λάθος η εκκλησία επίσημα δεν έχει τέτοιους περιορισμούς, αλλά μόνο ατομικό των παπάδων είναι.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”