Ομορφότερες πόλεις που έχετε επισκεφτεί ή ζήσει
-
Freisinniger
- Maître des anions

Re: Ομορφότερες πόλεις που έχετε επισκεφτεί ή ζήσει
Αθήνα έχει ένα τεράστιο κακό, κακές συγκοινωνίες και ΜΜΜ, είναι ντροπή για μια πόλη 4 - 5 εκατ να μην έχει μεταφορικά μέσα. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες πχ για να συναντηθείς κέντρο θέλεις πάνω από ώρα. Αντιθέτως πχ Γερμανία σε έκταση οι πόλεις είναι πάνω κάτω οι ίδιες και όμως μόλις σε μισή ώρα βρίσκεσαι στο κέντρο. Έχει και άλλα πολλά αρνητικά και πολλά θετικά πχ το πλανητάριο δεν θα το βρεις σε άλλες πόλεις της βόρειας ευρώπης εύκολα, μιας και αυτοί οι λαοί δεν είναι εξοικειωμένοι με τα άστρα.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
ΓΑΛΗ
- Crazy poster

Metranion έγραψε:Αθήνα έχει ένα τεράστιο κακό, κακές συγκοινωνίες και ΜΜΜ, είναι ντροπή για μια πόλη 4 - 5 εκατ να μην έχει μεταφορικά μέσα. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες πχ για να συναντηθείς κέντρο θέλεις πάνω από ώρα. Αντιθέτως πχ Γερμανία σε έκταση οι πόλεις είναι πάνω κάτω οι ίδιες και όμως μόλις σε μισή ώρα βρίσκεσαι στο κέντρο. Έχει και άλλα πολλά αρνητικά και πολλά θετικά πχ το πλανητάριο δεν θα το βρεις σε άλλες πόλεις της βόρειας ευρώπης εύκολα, μιας και αυτοί οι λαοί δεν είναι εξοικειωμένοι με τα άστρα.
Θα επαναλάβω ότι η Αθήνα δεν μπορεί να κριθεί ως πόλη (αν είσαι κάτοικος κι όχι τουρίστας) αλλά κατά περιοχές, που το "κέντρο" γι' αυτές δεν σημαίνει τίποτε απολύτως. Απλώς λειτουργεί ως το πλέον αναγνωρίσιμο και προσβάσιμο σημείο για συναντήσεις ανθρώπων από διαφορετικές περιοχές. Και από την Κηφισιά αν πάρεις το μετρό βρίσκεσαι σε λιγότερο από μισή ώρα στο κέντρο κι αν πάρεις με αμάξι την Κηφισίας, την Βουλιαγμένης ή την Ποσειδώνος το καλοκαίρι μπορεί να θέλεις και δύο ώρες. Οπότε, οι γενικεύσεις δεν λένε τίποτα γιατί η έκταση της είναι μεγάλη. Έχει όμορφες περιοχές, μέτριες περιοχές και άσχημες περιοχές σε μια πολύ μεγάλη κλίμακα. Και η κάθε περιοχή κρίνεται στο σύνολο της από αυτούς που ζουν σ' αυτήν, από τις δικές τους ανάγκες και την αντίστοιχη κάλυψη που τους προσφέρει η περιοχή κι όχι από τον κάθε άσχετο* που πέρασε για καφέ και το παίζει ειδήμων.
*Δεν αναφέρομαι σε σένα.
Αυτό με το πλανητάριο ειλικρινά δεν το κατάλαβα.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Εάν πάρεις το λεωφορείο το οποίο περνάει στις 17:30 από την στάση και μένεις ας πούμε Πετρούπολη σε πόση ώρα θα έχει φτάσει στο κέντρο;
Απλά κάποια πράγματα στην βόρεια ευρώπη δεν υπάρχουν όπως και κάποια πράγματα νότια ευρώπη δεν υπάρχουν.
Απλά κάποια πράγματα στην βόρεια ευρώπη δεν υπάρχουν όπως και κάποια πράγματα νότια ευρώπη δεν υπάρχουν.
0 .

-
ΓΑΛΗ
- Crazy poster

Metranion έγραψε:Εάν πάρεις το λεωφορείο το οποίο περνάει στις 17:30 από την στάση και μένεις ας πούμε Πετρούπολη σε πόση ώρα θα έχει φτάσει στο κέντρο;
Δεν ξέρω αλλά επειδή μένω κοντά στο Πλανητάριο που του έχεις αδυναμία, καλό θα ήταν να έριχνες και κάποια ματιά στο τι προσφέρουν οι περιοχές γύρω από αυτό για ποδήλατα, αναπήρους και όχι μόνον.
Την άλλη φορά δώσε ραντεβού στη Μαρίνα Φλοίσβου.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

ΓΑΛΗ έγραψε:*Δεν αναφέρομαι σε σένα.
Μαλλον σε μενα
0 .
-
ΓΑΛΗ
- Crazy poster

Λαχουρένιος έγραψε:ΓΑΛΗ έγραψε:*Δεν αναφέρομαι σε σένα.
Μαλλον σε μενα
Καμμία σχέση, ειλικρινά.
Αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές έχω ακούσει κριτικές ειδημόνων
για περιοχές επειδή κάποιοι, κάπου, κάποτε πήγαν σε κάποιο μπαράκι ή ταβέρνα και δεν έβρισκαν να παρκάρουν.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

ΓΑΛΗ έγραψε:Metranion έγραψε:Εάν πάρεις το λεωφορείο το οποίο περνάει στις 17:30 από την στάση και μένεις ας πούμε Πετρούπολη σε πόση ώρα θα έχει φτάσει στο κέντρο;
Δεν ξέρω αλλά επειδή μένω κοντά στο Πλανητάριο που του έχεις αδυναμία, καλό θα ήταν να έριχνες και κάποια ματιά στο τι προσφέρουν οι περιοχές γύρω από αυτό για ποδήλατα, αναπήρους και όχι μόνον.
Η Πετρούπολη από το κέντρο είναι 8 χιλιόμετρα σε ευθεία απόσταση και για να κατέβεις κέντρο θέλεις πάνω από μια ώρα και γιατί το λεωφορείο δεν θα περάσει ακριβώς στις 17:30 και λογικά θα πρέπει να το περιμένεις επειδή τα δρομολόγια δεν είναι συχνά πυκνά αλλά κάθε μισή ώρα και όταν μπεις μέσα θα στοιβαχθείς σαν το ζώο. Αντιθέτως Γερμανία πχ θα περάσει ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα του χωρίς καθυστέρηση, για 8 χιλιόμετρα απόσταση θα κάνει μόνο μισή ώρα και αν το χάσεις δεν έγινε και τίποτα σε 10 λεπτά περνάει άλλο. Δεν θα στοιβαχθείς σαν ζώο γιατί για όλους υπάρχει μια θέση. Αν αναφέρεις τους ποδηλατόδρομους δίπλα από την λεωφόρο Ποσειδώνος
ή γύρω από κάποιες περιοχές, μάλλον δεν έχεις πάει κάπου αλλού. Την επόμενη φορά να πας ταξιδάκι στο εξωτερικό σε κάποιες χώρες. Στην Αθήνα πραγματικά μόνο το πλανητάριο μου άρεσε γιατί τέτοιο στην Ευρώπη κτήριο δύσκολα θα βρεις.
0 .

-
ΓΑΛΗ
- Crazy poster

Metranion έγραψε:ΓΑΛΗ έγραψε:Metranion έγραψε:Εάν πάρεις το λεωφορείο το οποίο περνάει στις 17:30 από την στάση και μένεις ας πούμε Πετρούπολη σε πόση ώρα θα έχει φτάσει στο κέντρο;
Η Πετρούπολη από το κέντρο είναι 8 χιλιόμετρα σε ευθεία απόσταση και για να κατέβεις κέντρο θέλεις πάνω από μια ώρα και γιατί το λεωφορείο δεν θα περάσει ακριβώς στις 17:30 και λογικά θα πρέπει να το περιμένεις επειδή τα δρομολόγια δεν είναι συχνά πυκνά αλλά κάθε μισή ώρα και όταν μπεις μέσα θα στοιβαχθείς σαν το ζώο. Αντιθέτως Γερμανία πχ θα περάσει ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα του χωρίς καθυστέρηση, για 8 χιλιόμετρα απόσταση θα κάνει μόνο μισή ώρα και αν το χάσεις δεν έγινε και τίποτα σε 10 λεπτά περνάει άλλο. Δεν θα στοιβαχθείς σαν ζώο γιατί για όλους υπάρχει μια θέση. Αν αναφέρεις τους ποδηλατόδρομους δίπλα από την λεωφόρο Ποσειδώνοςή γύρω από κάποιες περιοχές, μάλλον δεν έχεις πάει κάπου αλλού. Την επόμενη φορά να πας ταξιδάκι στο εξωτερικό σε κάποιες χώρες. Στην Αθήνα πραγματικά μόνο το πλανητάριο μου άρεσε γιατί τέτοιο στην Ευρώπη κτήριο δύσκολα θα βρεις.
Οκ, αφήσαμε το Αγρίνιο ως ενδεικτική πόλη της Ελλάδας και πιάσαμε την Πετρούπολη ως ενδεικτική πόλη των Αθηνών.
Μια και είσαι αντίστοιχος γνώστης της Ευρώπης, μπορείς να μου παραθέσεις και τα δρομολόγια του Εδιμβούργου ή της Φλωρεντίας, γιατί αν και τις έχω επισκεφθεί και μου αρέσουν δεν ξέρω τις λεπτομέρειες τόσο καλά.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Να μας δώσεις πληροφορίες αφού πήγες, βαριέμαι να ψάχνω.
0 .

-
ΓΑΛΗ
- Crazy poster

Κι εγώ βαριέμαι να ψάχνω. Επισκέπτρια ήμουν και όχι συγκοινωνιολόγος. Οι τιμές ενοικίασης πάντως είναι πολύ ψηλές.
0 .