Ποιο το μεγαλύτερo λάθος της ζωής σας;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
mitsokollias

Re: Ποιο το μεγαλύτερo λάθος της ζωής σας;

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 13 Σεπ 2015, 19:56

Metranion έγραψε:
mitsokollias έγραψε:Για μένα πάλι θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου να έχω φύγει απ την Ελλάδα όταν έφτασα στο τσακ. Ολα αυτά όμως τα κάνεις απολογισμό μετά από κανα 2 δεκαετίες αναλόγως πώς σε πήγε η ζωή σου.

Απολογισμός μετά από 2 δεκαετίες είναι πολύ αργά ή ακόμη έστω και μετά από μια πενταετία, εξαρτάται βέβαια και σε ποιο στάδιο της ηλικίας είσαι. Θα ήθελα πάντως να μεταναστεύσω νωρίτερα από την ηλικία των 20 - 23 ετών. Δυστυχώς αν δεν έχεις μια σχετική βοήθεια πχ συγγενείς στο εξωτερικό μπόλικα χρήματα, δύσκολα κάποιος θα έβλεπε την διαφορά και δεν θα νοιαζόταν. Ίσως τελικά και η χρεοκοπία να μας έκανε και καλό που μας εξανάγκασε να βγούμε εκτός Ελλάδος.

Σκέψου ότι στα 22 οι δικοί μου ζούσαν Σουηδία και με είχαν δεχτεί για μεταπτυχιακό εκεί. Τελικά μου τη βάρεσε ,πήγα φαντάρος και καπάκι με το που απολύθηκα έπιασα δουλειά. Μιλάμε για το 1995 που ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Σήμερα στη φάση που είμαι μπορώ να λέω ότι έκανα καλά που έκατσα ,αλλά έτυχε να που πάνε καλά τα πράγματα. Ξέρω γω αν δε μου είχαν βγει 2-3 ίντερβιους και δεν ήμουν πολύ καλά οικογενειακά ,μπορεί να έλεγα τα αντίθετα ,οπότε απλά δεν ξέρεις που θα σε πάει μια τέτοια ριζική απόφαση. Εμένα το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ο πρώτος μου γάμος ,αλλά ευτυχώς οι ζημιές ήταν αναστρέψιμες και πλέον αποτελεί μια μακρινή κακή ανάμνηση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 13 Σεπ 2015, 20:14

Α μάλιστα ρε συ μιλάμε για εντελώς διαφορετικές εποχές, σίγουρα μέχρι το 2004 - 2005 μπορούσε κάποιος να περάσει πολύ πιο καλύτερα Ελλάδα παρά στην Βόρεια Ευρώπη ή και αλλού, είχα γνωστούς τότε που πραγματικά θέλανε να επιστρέψουνε από Σουηδία, Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, πολύ το πραγματοποίησαν και όλα αυτά γιατί υπήρχαν θέσεις εργασίας και μάλιστα σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Οι ντόπιοι στην Ελλάδα, αντιθέτως θέλανε όλοι να γίνουνε ΔΥ, γιατί τους ταλαιπωρούσαν τότε και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα ήταν λίγο πιο χαμηλοί.

Δηλαδή αν κάποιος είχε την ευκαιρία να μετακομίσει στο εξωτερικό για μικρό διάστημα τότε πχ Αγγλία για μεταπτυχιακό ή προπτυχιακές σπουδές σίγουρα η αντίληψή του θα ήταν τελείως διαφορετική και σε καταστάσεις δύσκολες όπως οι σημερινές θα μπορούσε άνετα να εγκατασταθεί και σε άλλες χώρες και όχι να ταλαιπωρείτε.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

mitsokollias

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 13 Σεπ 2015, 20:20

Απ τη δική μου σειρά σκέψου ότι για δημόσιο ενδιαφέρονταν μόνο οι σούπερ τελευταίοι μαθητές που έβαζαν βίσμα για να γίνουν μπάτσοι-πυροσβέστες. Οσοι είμασταν πανεπιστημιακών σπουδών ούτε το συζητούσαμε καν. Υπήρχε αγορά τότε. Εγώ 1995-2004 ,άλλαξα 5 εταιρείες για να καταλήξω εδώ που είμαι πλέον. Φυσικά όπως είναι τώρα τα πράγματα δεν υπάρχει καμία κινητικότητα.
0 .

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 13 Σεπ 2015, 20:21

to ποσο ευκολα "φευγει" για εξω καποιος, ειχε να πανει παλιοτερα με το επαγγελμα.
Τωρα, αναγκαζονται περισσότερα ειδη επαγγελματων. Πχ νηπιαγωγοι.
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 13 Σεπ 2015, 21:08

Τι 5 εταιρίες; Εδώ μιλάμε πρέπει να έχω σπάσει τα ρεκόρ, 5 δουλειές μέσα σε ένα χρόνο. Είχε διαμορφωθεί η αγορά εργασίας από τότε, ίσως με την αλλαγή του νόμου Αρσένη για τα πανεπιστήμια με την κατάργηση δεσμών, που βούλιαξαν τα πανεπιστήμια να μεσολάβησε ουσιαστικά στην υπερπληθώρα πτυχίων.

Βέβαια Γερμανία μέσα σε 1 εκατ πληθυσμό έχουν μόνο ένα πανεπιστήμιο, αντιθέτως στην Ελλάδα, είναι τουλάχιστον 2 συν ΤΕΙ, ΙΕΚ κλπ. Τα 2/4 των σπουδαστών είναι αλλοδαποί που έρχονται από το εξωτερικό. Προχτές πέρασα από το πανεπιστήμιο και είχαμε μια συζήτηση εκεί με μια υπεύθυνο και με παρακάλαγε να πάω για μεταπτυχιακό και μου λέει στο μεταπτυχιακό δεν υπάρχει ψυχή ούτε πολλά άτομα, το μόνο που θα πληρώσεις είναι 300€ μόνο για εγγραφή στην αρχή.

Γενικά όπως βλέπεις τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό συμβαδίζουν με την αγορά εργασίας κάθε χώρας και όχι αλλόγιστα, βέβαια Ελλάδα τον αριθμό εισακτέων πλέον των καθορίζει η οικονομική κατάσταση. Αν είναι καλή, ανοίγουν θέσεις εργασίας, αν είναι άσχημη κανείς δεν έχει χρήματα για σπουδές οπότε κάθεσαι στ' αβγά σου.

Δεν νομίζω πως τότε ήταν μόνο οι τελευταίοι που θέλανε να πάνε στο Δημόσιο Τομέα ήταν αρκετοί που είχαν βαρεθεί να δουλεύουν για εταιρίες που τους χρησιμοποιούσαν για πάνω από 8 και 10 ώρες καθημερινά και να κερδίζουν ψίχουλα. Πχ οι υπερωρίες στην Ελλάδα δεν πληρώνονται.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Σεπ 2015, 10:00

Αν μπορεις να το μοιραστεις ανοιχτα στο ιντερνετ,τοτε ισως δεν ειναι και τοσο μεγαλο :rolleyes:
0 .

mitsokollias

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 15 Σεπ 2015, 10:40

Ναι ,σημαίνει ότι το ξεπέρασες.
0 .

venividivici
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό venividivici » 15 Σεπ 2015, 23:21

Ότι δεν αφιέρωσα όσο χρόνο έπρεπε σε ανθρώπους που αγαπούσα και τους έχασα νωρίς.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”