Metranion έγραψε:mitsokollias έγραψε:Για μένα πάλι θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου να έχω φύγει απ την Ελλάδα όταν έφτασα στο τσακ. Ολα αυτά όμως τα κάνεις απολογισμό μετά από κανα 2 δεκαετίες αναλόγως πώς σε πήγε η ζωή σου.
Απολογισμός μετά από 2 δεκαετίες είναι πολύ αργά ή ακόμη έστω και μετά από μια πενταετία, εξαρτάται βέβαια και σε ποιο στάδιο της ηλικίας είσαι. Θα ήθελα πάντως να μεταναστεύσω νωρίτερα από την ηλικία των 20 - 23 ετών. Δυστυχώς αν δεν έχεις μια σχετική βοήθεια πχ συγγενείς στο εξωτερικό μπόλικα χρήματα, δύσκολα κάποιος θα έβλεπε την διαφορά και δεν θα νοιαζόταν. Ίσως τελικά και η χρεοκοπία να μας έκανε και καλό που μας εξανάγκασε να βγούμε εκτός Ελλάδος.
Σκέψου ότι στα 22 οι δικοί μου ζούσαν Σουηδία και με είχαν δεχτεί για μεταπτυχιακό εκεί. Τελικά μου τη βάρεσε ,πήγα φαντάρος και καπάκι με το που απολύθηκα έπιασα δουλειά. Μιλάμε για το 1995 που ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Σήμερα στη φάση που είμαι μπορώ να λέω ότι έκανα καλά που έκατσα ,αλλά έτυχε να που πάνε καλά τα πράγματα. Ξέρω γω αν δε μου είχαν βγει 2-3 ίντερβιους και δεν ήμουν πολύ καλά οικογενειακά ,μπορεί να έλεγα τα αντίθετα ,οπότε απλά δεν ξέρεις που θα σε πάει μια τέτοια ριζική απόφαση. Εμένα το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ο πρώτος μου γάμος ,αλλά ευτυχώς οι ζημιές ήταν αναστρέψιμες και πλέον αποτελεί μια μακρινή κακή ανάμνηση.