"Αθηναϊκή Ριβιέρα"

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: "Αθηναϊκή Ριβιέρα"

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 04 Σεπ 2025, 19:19

Adminović έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Τα οποία αυτά αποικιοκρατικά έργα, δεν θέλουν οι δεξιοί και αριστεροί πατριώτες, να το τονίσουμε αυτό :dunno:

Δεν ήμουν εγώ ποτέ κατά της οργανωμένης και με σχέδιο οικιστικής ανάπτυξης. :dunno:
Και κατά τη γνώμη μου η Αθήνα θα ήταν πολύ καλύτερη αν είχαν επιτραπει ψηλότερα κτίρια (τουλάχιστον σε κάποια απόσταση από το ιστορικό κέντρο, όπου όμως θα έπρεπε να διατηρηθούν όλα τα παλιά νεοκλασικά κτίρια), με μικρότερες καλύψεις των οικοπέδων και μεγαλύτερους χώρους πρασίνου.
Αν ένα 70-80% της Αθήνας σήμερα (και μεγάλο ποσοστό και των άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάντα) έχει την εικόνα υβριδίου Καΐρου - Δαμασκού - Βαγδάτης, αυτό οφείλεται κυρίως στις μεταπολεμικές ντεξιές μπαντριωτικές κυβερνήσεις και τους υπερμπαντριώτες της Χούντας. :pardon:

Έτσι έχουν τα πραγματα.

Ο αντίλογος (όχι δικός μου, να ξεκαθαρίσω) είναι ότι η Ελλάδα με το μπετάρισμα των πάντων όπως να ναι, κατάφερε να λύσει αποτελεσματικά το στεγαστικό μετά τον πόλεμο. To ότι στα 80ς είχαν σχεδόν όλοι Έλληνες δικό τους σπίτι (πολύ μεγάλο ποσοστό εξ αυτών και παραπάνω, και εξοχικό), γενικά ακίνητα περιουσία, οφείλεται ακριβώς σε αυτή την κατσιβΕΛ δόμηση. Meanwhile σε όλη την Ευρώπη, οι φτωχοί και οι μικρομεσαίοι ζούσαν και ζούν σε μπλοκς κατοικιών που κατασκευάστηκαν οργανωμένα, κατά βάση στο νοίκι.

Adminović έγραψε:
Ειδικά οι Βαλεαρίδες, είναι το 17o κρατίδιο της Γερμανίας. Όσο προς τις διαφορές απο το Ατέν Ρεβιέρ, μπορείς να πας μια βόλτα να δείς λίγο τι υποδομές και τάξη υπάρχουν εκεί, ή έστω να ρίξεις μια ματιά με googlemaps. Tα ίδια ισχύουν και για Costa del Sol και για Riviera Portuguesa, πόσο δε μάλλον για Côte d'Azur.

Ναι, καλό είναι και το Ατέν Ρεβιέρ ,ως τριτοτέταρτη σπεκουλαδόρικη επιλογή, για τους πιο εναλλακτικούς περιπετειώδεις αγοραστές, αλλά ως εκεί.

Έχω ζήσει για ένα διάστημα στην Ισπανία και ξέρω πώς είναι.
Εκεί, πέραν της οργανωμένης και με σχέδιο οικιστικής ανάπτυξης, για την οποία ήδη μίλησα, είναι και οι δήμαρχοι οι οποίοι κάνουν πολύ καλύτερα τη δουλειά τους.
Δεν λειτουργούν εκεί τα δημαρχεία ως γραφεία ευρέσεως εργασίας για ανεπαγγελτους και αμόρφωτους οπαδούς του κόμματος ούτε οι δήμαρχοι έχουν ως πρώτιστο μέλημα να κάνουν μπίζνες ή χατιράκια σε "ημέτερους".
Υπήρχε ποτέ περίπτωση πχ να πει εκεί δήμαρχος ότι θα βάλει ζαρντινιέρες (5 χιλιάρικα η μία - τιμή ευκαιρίας) μέσα σε κάποια κεντρική λεωφόρο και να μην τον πάρουν με τις πέτρες;; :pardon:

Η Ισπανία έχει κάτι αιώνες ύπαρξης ως οργανωμένο κράτος, με τους περισσότερους εξ αυτών να αποτελεί παγκόσμια αυτοκρατορία. Φυσικά και έχουν και διαφθορά, απλά όπως σε όλες τις ώριμες κοινωνίες και οικονομίες υπάρχει ένα μίνιμο κονσένσους στο πως γίνονται τα πράγματα.
Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει καμία σύγκριση χωρών όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία (πλην κάτι περιοχές στο Νότο) με την Ελλάδα, επειδή χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Και στην Χιλή και την Ουρουγουάη, Ισπανοί ηγεμόνες με την βίτσα έφτιασαν κράτη :dunno: Την διαφορά την βλέπεις και μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, η οποία είχε την ευτυχία να ζήσει έστω και για λίγο αποικιοκρατία απο Δυτικό κράτος.

Τώρα, για την διαφθορά στην Ελλάδα, τα βλέπεις, θεωρείται ρουφιανιά την καταδώσεις και όλοι οι κλέφτες θεωρούνται ήρωες και πρότυπα σαν τους κλέφτες του 21.
Χμ, βασικά, αν το σκεφτείς, ληστές, τοκογλύφοι, κλπ ήταν όλοι αυτοί που έστησαν το ΕΛ κράτος, φορέσανε στα παιδιά τους τα φράγκικα να προσποιούνται τους δυτικούς αστούς, αλλά δεν.
Αν κυβερνούσαν καμιά 100αριά χρόνια οι Βαυαροί με απόλυτη εξουσία, που ήρθαν με όρεξη, επιτελεία τεχνοκρατών, κλπ, σήμερα θα είμασταν πρωτοκοσμικό κράτος και κοινωνία :dunno:
0 .
Wir sind alle Dorfkinder, scheiß auf eure Stadt
Wenn du uns nicht grüßt, dann kriegst du Dorfverbot

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”