Πρακτική
-
Magdap35
- Rookie poster

-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Re: Πρακτική
Magdap35 έγραψε:Μήπως γνωρίζετε αν δικαιούμαι δώρο Χριστουγέννων? Ξεκίνησα Οκτώβριο!!
Όχι. Δεν δικαιούσαι.
Δώρο Χριστουγέννων στην πρακτική άσκηση και μαθητεία
Στην πρακτική άσκηση σπουδαστών/μαθητών Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, κύριος σκοπός των συμβαλλόμενων είναι η εκπαίδευση, η απόκτηση των κατάλληλων εμπειρικών γνώσεων, η τεχνική και επαγγελματική επιμόρφωση του εκπαιδευόμενου σε πρακτικό επίπεδο στον εργασιακό χώρο ανάλογα με το αντικείμενο των σπουδών του, που συνήθως αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών του μαθητή – σπουδαστή – φοιτητή, και όχι η παροχή εργασίας έναντι αμοιβής.
Άλλωστε, σύμφωνα με το άρθρο 4 της ΚΥΑ με αριθ.16802/667/2010, ο ασκούμενος σπουδαστής/μαθητής/φοιτητής δεν καταλαμβάνει θέση εργασίας και πραγματοποιεί την πρακτική άσκηση με την εποπτεία εργαζομένου ειδικότητας αντίστοιχης με το αντικείμενο κατάρτισής του.
Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές, ότι η πρακτική άσκηση σπουδαστών – μαθητών Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης δεν αποτελεί εξαρτημένη εργασία, επομένως δεν υφίσταται υποχρέωση για καταβολή δώρων εορτών (Έγγρ. Υπ. Εργασίας 39214/751/12 -10-2016)
Οι πρακτικά ασκούμενοι φοιτητές των ΤΕΙ, δεν δικαιούνται επιδομάτων εορτών, σύμφωνα με την Υ.Α. 2025805/2917/0022/22-4-1993, παρ.4.
Γενικότερα, η απασχόληση των πρακτικά ασκούμενων, (γνήσια μαθητεία) δεν έχει τα χαρακτηριστικά της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, όπως αυτά ορίζονται στα άρθρα 648,649,651,653 του Αστικού Κώδικα, αφού δεν γίνεται για τους παραγωγικούς σκοπούς της επιχείρησης και για την επίτευξη ορισμένου δι’ αυτής αποτελέσματος, αλλά για τη δική τους τεχνική και επαγγελματική επιμόρφωση και εκπαίδευση. Στις περιπτώσεις αυτές δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις της Εργατικής νομοθεσίας και συνεπώς οι πρακτικά ασκούμενοι δεν δικαιούνται δώρα εορτών.
https://www.ergasiaka-gr.net/2018/12/do ... mathiteia/
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Magdap35
- Rookie poster

Είμαι 1,5 μήνα σε αυτό το γραφείο και είμαι σίγουρη ότι δεν θέλω να μείνω μετά την πρακτική μου . Πραγματικά μετράω αντίστροφα τους μήνες για να φύγω ... Αυτό που με προβληματίζει είναι αν επαρκούν 6 μήνες εμπειρίας για να μπορέσω να βρω άλλου δουλειά μετά ...
0 .
-
Προέλλην

Magdap35 έγραψε:Είμαι 1,5 μήνα σε αυτό το γραφείο και είμαι σίγουρη ότι δεν θέλω να μείνω μετά την πρακτική μου . Πραγματικά μετράω αντίστροφα τους μήνες για να φύγω ... Αυτό που με προβληματίζει είναι αν επαρκούν 6 μήνες εμπειρίας για να μπορέσω να βρω άλλου δουλειά μετά ...
6 μήνες οποιασδήποτε εμπειρίας κάπως σχετικής με το αντικείμενο σου, είναι καλύτεροι απο 0 μήνες.
1 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Magdap35
- Rookie poster

Προέλλην έγραψε:Magdap35 έγραψε:Είμαι 1,5 μήνα σε αυτό το γραφείο και είμαι σίγουρη ότι δεν θέλω να μείνω μετά την πρακτική μου . Πραγματικά μετράω αντίστροφα τους μήνες για να φύγω ... Αυτό που με προβληματίζει είναι αν επαρκούν 6 μήνες εμπειρίας για να μπορέσω να βρω άλλου δουλειά μετά ...
6 μήνες οποιασδήποτε εμπειρίας κάπως σχετικής με το αντικείμενο σου, είναι καλύτεροι απο 0 μήνες.
Σίγουρα είναι καλύτεροι από 0 !!! αλλά επαρκούν για να βρει δουλειά στο αντικείμενο του κάποιος ?
0 .
-
Προέλλην

Magdap35 έγραψε:Προέλλην έγραψε:6 μήνες οποιασδήποτε εμπειρίας κάπως σχετικής με το αντικείμενο σου, είναι καλύτεροι απο 0 μήνες.
Σίγουρα είναι καλύτεροι από 0 !!! αλλά επαρκούν για να βρει δουλειά στο αντικείμενο του κάποιος ?
Δεν προσφέρουν κάποια εγγύηση ότι θα βρείς δουλειά, απλά έξτρα πιθανότητες να βρείς δουλειά. Δεν πιάνουμε καν το να είναι καλή η δουλειά.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Magdap35
- Rookie poster

Προέλλην έγραψε:Magdap35 έγραψε:Σίγουρα είναι καλύτεροι από 0 !!! αλλά επαρκούν για να βρει δουλειά στο αντικείμενο του κάποιος ?
Δεν προσφέρουν κάποια εγγύηση ότι θα βρείς δουλειά, απλά έξτρα πιθανότητες να βρείς δουλειά. Δεν πιάνουμε καν το να είναι καλή η δουλειά.
Εσείς πόσο λέτε να κάτσω ?
Και τι μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να βρω μια δουλειά καλή από την άποψη συνθηκών κυρίως???
0 .
-
Προέλλην

Magdap35 έγραψε:Προέλλην έγραψε:Δεν προσφέρουν κάποια εγγύηση ότι θα βρείς δουλειά, απλά έξτρα πιθανότητες να βρείς δουλειά. Δεν πιάνουμε καν το να είναι καλή η δουλειά.
Εσείς πόσο λέτε να κάτσω ?
Και τι μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να βρω μια δουλειά καλή από την άποψη συνθηκών κυρίως???
Αν σε κρατήσει μετά το τέλος της πρακτικής, να κάτσεις, μέχρι να βρείς άλλη καλύτερη δουλειά. Δεν σε εμποδίζει κανείς να ψάχνεις για άλλη καλύτερη δουλειά, ενώ παράλληλα παίρνεις μισθό και την όποια προϋπηρεσία. Με το μέρος σου κυλάει ο χρόνος σε μια τέτοια κατάσταση.
Όταν δεν είμαστε ευχαριστημένοι σε μιά δουλειά, πρώτα βρίσκουμε άλλη δουλειά και μετά φεύγουμε. Αποφεύγουμε να ψάχνουμε δουλειά ως άνεργοι, γιατί αυτό μας βάζει σε μειονεκτική θέση.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Magdap35
- Rookie poster

Προέλλην έγραψε:Magdap35 έγραψε:Εσείς πόσο λέτε να κάτσω ?
Αν σε κρατήσει μετά το τέλος της πρακτικής, να κάτσεις, μέχρι να βρείς άλλη καλύτερη δουλειά. Δεν σε εμποδίζει κανείς να ψάχνεις για άλλη καλύτερη δουλειά, ενώ παράλληλα παίρνεις μισθό και την όποια προϋπηρεσία. Με το μέρος σου κυλάει ο χρόνος σε μια τέτοια κατάσταση.
Όταν δεν είμαστε ευχαριστημένοι σε μιά δουλειά, πρώτα βρίσκουμε άλλη δουλειά και μετά φεύγουμε. Αποφεύγουμε να ψάχνουμε δουλειά ως άνεργοι, γιατί αυτό μας βάζει σε μειονεκτική θέση.
Έχετε δίκιο απλώς δεν νομίζω ότι θα προλαβαίνω δεδομένου ότι οι συνεντεύξεις γίνονται συγκεκριμένες μέρες και ώρες οπότε θέλει ο υποψήφιος εργοδότης...
Δουλεύω 12-8 ... Αν μου έλα στις 6 το απόγευμα για συνέντευξη κι εγώ δουλεύω? Επίσης έχω και τα γαλλικά οπότε πιεζομαι χρονικά ... Το κύριο πρόβλημα βέβαια είναι η δουλειά γιατί οκ στο μάθημα μπορώ να αλλάξω την ώρα ...
Επίσης αν σε συνέντευξη με ρωτήσουν αν δουλεύω θα πω ναι ? Δεν θέλουν άμεσα διαθέσιμα άτομα ?
0 .
-
Προέλλην

Magdap35 έγραψε:Προέλλην έγραψε:Αν σε κρατήσει μετά το τέλος της πρακτικής, να κάτσεις, μέχρι να βρείς άλλη καλύτερη δουλειά. Δεν σε εμποδίζει κανείς να ψάχνεις για άλλη καλύτερη δουλειά, ενώ παράλληλα παίρνεις μισθό και την όποια προϋπηρεσία. Με το μέρος σου κυλάει ο χρόνος σε μια τέτοια κατάσταση.
Έχετε δίκιο απλώς δεν νομίζω ότι θα προλαβαίνω δεδομένου ότι οι συνεντεύξεις γίνονται συγκεκριμένες μέρες και ώρες οπότε θέλει ο υποψήφιος εργοδότης...
Δουλεύω 12-8 ... Αν μου έλα στις 6 το απόγευμα για συνέντευξη κι εγώ δουλεύω? Επίσης έχω και τα γαλλικά οπότε πιεζομαι χρονικά ... Το κύριο πρόβλημα βέβαια είναι η δουλειά γιατί οκ στο μάθημα μπορώ να αλλάξω την ώρα ...
Επίσης αν σε συνέντευξη με ρωτήσουν αν δουλεύω θα πω ναι ? Δεν θέλουν άμεσα διαθέσιμα άτομα ?
Φυσικά και θα πείς ότι δουλεύεις αν σε ρωτήσουν. Βασικά, θα το γράφει ήδη το βιογραφικό σου. Προσόν είναι, όχι μειονέκτημα. Γιατί να το κρύψεις; Είναι σημαντικό για κάποιον που θέλει να προσλάβει κάποιον, να γνωρίζει ότι κάποιος άλλος θεώρησε ότι αυτό το άτομο αξίζει να πληρώνεται.
Φυσικά και θα είσαι διαθέσιμη για τον νέο εργοδότη, μετά απο δύο εβδομάδες απο την στιγμή που θα ανακοινώσεις στον τώρα εργοδότηση ότι παραιτείσαι. Συνήθως τόσο είναι το χρονικό διάστημα της προειδοποίησης.
Σε συνεντεύξεις φυσικά θα πρέπει να πηγαίνεις στα κρυφά, σε καμία περίπτωση να μη δείξεις ότι θέλεις να φύγεις, πριν σιγουρέψεις την φυγή σου, δηλαδή τα συμφωνήσεις με νέο εργοδότη. Αν δεν σε βολεύει η ώρα που θα σου προτείνουν για συνέντευξη, φυσικά και θα τους πείς ότι δουλεύεις και δεν μπορείς κάποιες συγκεκριμένες ώρες, και αν γίνεται να γίνει σε ώρες που σε βολεύουν. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν είναι καλή η θέση που στοχεύεις, μπορείς να φύγεις κάποιες ώρες απο την δουλειά, με κάποια δικαιολογία ρεαλιστική που την έχεις σκεφτεί καλά. Σημαντικό είναι να μην φεύγεις συνέχεια, μία στο τόσο, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts