Adminović έγραψε:Το πάκτωμα τουριστών στα νησιά ούτε στους ίδιους τους τουρίστες αρέσει.
Πολλοί αποφεύγουν να έρθουν καλοκαίρι στην Ελλάδα γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο, όπως και για την αποφυγή της ζέστης και των υψηλών τιμών.
Υπάρχει κόσμος που έρχεται ακριβώς γιατί γουστάρει πάκτωμα (συνήθως νεαροί πάρτι άνιμαλς που πηγαίνουν Μύκονο, Ίο και Πάρο, αυτούς αν τους πας σε γαλήνιο νησί, θα αυτοκτονήσουν).
Υπάρχει και κόσμος που δεν γουστάρει πάκτωμα. Αυτός θα πάει Σίφνο, Σύρο, Φολέγανδρο, Σικινο, Ανάφη.
Στα μεγαλύτερα νησιά, έχει πακτωμένες γωνίες, έχει και άπλα. πχ Ρόδο, Νάξο, Κρήτη.
Eπίσης, υπάρχουν οι διαφορετικές σεζόν. Πχ, όπου και να πας αρχές Ιουνίου ή τέλη Σεπτεμβρίου, δεν γίνεται ο χαμός όπως Ιούλιο και Αύγουστο.
Οι τιμές γενικά συγκριτικά με αλλού είναι πολύ καλές, ακόμη και στους λεγόμενους ακριβούς προορισμούς στην Ελλάδα. Βγάζω απέξω μόνο Μύκονο και τελευταία Πάρο, που το πράμα είναι απλά πληρώνω για να δειχθώ.
Διαφορετικά, εδώ στο συνοικιακό κροάτικο εστιατόριο της σειράς, πληρώνεις 15-25 ευρώ μια τελείως αδιάφορη μερίδα (π.χ. σουτζουκάκια απο χάλια κρέας ή μικτό πιάτο σχάρας υγραερίου με επίσης χάλια κτοτόπουλο, γρούνι, γελάδα) που στην Ελλάδα δεν μπορεί να πουλησεις πουθενά, 10-15 ευρώ μια σαλάτα, και 5-8 ευρώ μια μπύρα. Με τα ίδια λεφτά, τρως φρέσκα θαλασσινά και γίνεσαι ντίρλα στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων.
Ακόμη και μπαρμπούνια ή μεγάλο ακριβό ψάρι να πάρει ο βορειοευρωπαίος, 100-150 ευρώ να δώσει, θα του φανούν πολύ λίγα για την ποιότητα, καθώς το 100 σε μέτρια εστιατόρια στην χώρα του το δίνει ούτως ή άλλως σχεδόν κάθε ΣΚ.