.gif)
Γνωστική και συναισθηματική λειτουργία του εγκληματία.
-
- Moderator
Ρε μάγκες μήπως να αλλάξω επάγγελμα τώρα στα 38 μου;
.gif)
0 .
-
- Supreme poster
bizeli έγραψε:nemo έγραψε:αναφερομαι στα ψυχρα εγκληματα και οχι εν βρασμω ψυχης και οταν λες πολλα προσωπα τι εννοεις;
Εννοώ ότι έχει διαφορετικές μορφές.
Ως προς τα κίνητρα,τη βαρύτητα, τις συνέπειες, τις συνθήκες, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, το κοινωνικό, οικονομικό αλλά και οικογενειακό backround ακόμα και το αξιακό σύστημα της εκάστοτε κοινωνίας.
Σίγουρα το "έγκλημα" είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα όπου εμπλέκονται πολλοί (επαγγελματικοί) τομείς από την ψυχοπαθολογία του, τη διελεύκανσή του μέχρι και την απονομή δικαιοσύνης.
Δε βάζω εδώ και τον ρόλο των ΜΜΕ που πάνε να υποκαταστήσουν όλους τους παραπάνω ρόλους αλλά σίγουρα και η συμβολή τους είναι πολλές φορές καθοριστική και χρήσιμη αν το δούμε καλοπροαίρετα.
bizeli ενα ειναι το εγκλημα ο εγκληματιας οταν αποφασιζει το εγκλημα εχει παντα μια αρχη το οφελος
μη τα μπερδευεις ολα μαζι
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
- Moderator
Αγαπητοί συντονιστές, μήπως θα μπορούσατε να το κάνετε ξεχωριστό νήμα σας παρακαλώ;

0 .
-
- Supreme poster
bizeli έγραψε:Αγαπητοί συντονιστές, μήπως θα μπορούσατε να το κάνετε ξεχωριστό νήμα σας παρακαλώ;
γιατι τοσο μενος για ξεχωριστο νημα θα γραψεις για την ανατομια ενος εγκληματος;
τι σε επιασε ξαφνικα ; ενα εγκλημα με ενα αλλο εγκλημα αλλαζουν μονο οι συνθηκες και τα οπλα
που θα χρησιμοποιηθουν ...κατα τα αλλα ειναι ιδια ολα ...κινητρο και ψυχη για να το κανει καποιος
και τα ψυχοπαθολογικα σχιζοφρενικα εγκληματα δεν διαφερουν σε τιποτα το κινητρο ειναι η κορύφωση
του συναισθηματος ενος εγκληματια αντι του χρηματικου οφελος που παιζει ....
0 .
-
- Moderator
nemo έγραψε:bizeli ενα ειναι το εγκλημα ο εγκληματιας οταν αποφασιζει το εγκλημα εχει παντα μια αρχη το οφελος
μη τα μπερδευεις ολα μαζι
χμμμ δεν έχεις και άδικο.
Στο μυαλό του δράστη έτσι μεταφράζεται ακόμα και αν διαπράξει το πιο ειδεχθές έγκλημα.
Κάτι κερδίζει από αυτό (στο μυαλό του πάντα) το οποίο έχει εκτιμήσει ότι είναι σημαντικότερο από τις συνέπειες που θα υποστεί για την πράξη του.
Για παράδειγμα ένας που είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας θεωρεί ότι θα απελευθερωθεί από τα δεσμά του δυνάστη του αν τον σκοτώσει ακόμα και αν περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.
Παρόλα αυτά το δικαστήριο, ακόμα και αν του αναγνωρίσει κάποια ελαφρυντικά για τα κίνητρα της πράξης του, ωστόσο σύμφωνα με τον νόμο θεωρεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής ανώτερη από οποιοδήποτε κίνητρο. Συνεπώς ακόμα και αν το θύμα της ενδοοικογενειακής βίας σκότωσε ένα "ανθρωπόμορφο τέρας" που τον βασάνιζε για χρόνια, το δικαστήριο θα του προσάψει ότι αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή. Γιατί για τον νόμο η αφαίρεση της ζωής οποιουδήποτε ανθρώπου, ακόμα και του πιο μεγάλου σκουπιδιού, είναι το μεγαλύτερο έγκλημα στο ποινικό δίκαιο.
Γιατί σου λέει είχες και άλλες επιλογές να γλιτώσεις από το μαρτύριο.
Εκεί παίζονται όλα.
Βάσει του τι επιλογές είχες πριν οδηγηθείς στο έγκλημα.
Θα το πάω λίγο παραπέρα και θα πω ότι σε ένα σεμινάριο που είχα συμμετάσχει πριν χρόνια (δε θυμάμαι ακριβώς το θέμα). Κάτι με διαχείριση κρίσεων και πρώτες βοήθειες κτλ μας μίλησε ένας εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας και του τέθηκε ένα ερώτημα "αν διώκεται ποινικά η περίπτωση που δεν παρέχεις τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον". Είτε γιατί φοβάσαι, είτε γιατί δεν ξέρεις, είτε από αδιαφορία ... τέλος πάντων.
Η απάντηση ήταν ότι θα κριθείς βάσει των επιλογών που είχες στη διάθεσή σου για να ενεργήσεις και για να μη στα πολυλογώ το ρεζουμέ ήταν ότι ναι διώκεσαι ποινικά εφόσον διαπιστωθεί ότι είχες επιλογές και δεν έπραξες τίποτα.
0 .
-
- Moderator
nemo έγραψε:bizeli έγραψε:Αγαπητοί συντονιστές, μήπως θα μπορούσατε να το κάνετε ξεχωριστό νήμα σας παρακαλώ;
γιατι τοσο μενος για ξεχωριστο νημα θα γραψεις για την ανατομια ενος εγκληματος;
τι σε επιασε ξαφνικα ; ενα εγκλημα με ενα αλλο εγκλημα αλλαζουν μονο οι συνθηκες και τα οπλα
που θα χρησιμοποιηθουν ...κατα τα αλλα ειναι ιδια ολα ...κινητρο και ψυχη για να το κανει καποιος
και τα ψυχοπαθολογικα σχιζοφρενικα εγκληματα δεν διαφερουν σε τιποτα το κινητρο ειναι η κορύφωση
του συναισθηματος ενος εγκληματια αντι του χρηματικου οφελος που παιζει ....
Έλα μωρέ τι μένος;
Αφού συζητάμε για ένα θέμα.
Γιατί να μην είναι όμορφα συμμαζεμένα σε κάποιο ξεχωριστό νήμα;
Εμένα δε με πειράζει. Για λόγους ευταξίας το λέω πιο πολύ.
0 .
-
- Kalamata Lover
bizeli έγραψε:Αγαπητοί συντονιστές, μήπως θα μπορούσατε να το κάνετε ξεχωριστό νήμα σας παρακαλώ;
Δώσε τον τίτλο.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
- Moderator
Ραν ταν πλαν έγραψε:bizeli έγραψε:Αγαπητοί συντονιστές, μήπως θα μπορούσατε να το κάνετε ξεχωριστό νήμα σας παρακαλώ;
Δώσε τον τίτλο.
"Στα άδυτα του εγκλήματος" μήπως;
Ξέρω κι εγώ;
Αυτό μου ρθε τώρα.
0 .
-
- Supreme poster
Re: Γνωστική και συναισθηματική λειτουργία του εγκληματία.
τα ερωτηματα ενα ενα ...το γιατι δεν υπαρχει
0 .
-
- Kalamata Lover
Re: Γνωστική και συναισθηματική λειτουργία του εγκληματία.
Ο εγκληματίας χαρακτηρίζεται από ένα σύνολο γνωστικών και συναισθηματικών ελλείψεων,
που τον καθιστούν ''ανάπηρο'' στο να καταφέρνει να επιλύει αφηρημένα ζητήματα, να προβλέπει, να εναρμονίζει την πράξη με τη σκέψη και να ζει ειρηνικά με τον εαυτό του ή τους άλλους.
Έχουν οικογενειακή προέλευση, λόγω κενών στη διαπαιδαγώγηση, αυτές οι ελλείψεις; Έχουν.
που τον καθιστούν ''ανάπηρο'' στο να καταφέρνει να επιλύει αφηρημένα ζητήματα, να προβλέπει, να εναρμονίζει την πράξη με τη σκέψη και να ζει ειρηνικά με τον εαυτό του ή τους άλλους.
Έχουν οικογενειακή προέλευση, λόγω κενών στη διαπαιδαγώγηση, αυτές οι ελλείψεις; Έχουν.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.