"Αθηναϊκή Ριβιέρα"

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

"Αθηναϊκή Ριβιέρα"

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 27 Αύγ 2025, 23:26

Mα καλά, δεν έχουν ίχνος τσίπας όσοι εφηύραν καταχρηστικά αυτόν τον όρο; :hmmm

Δηλαδή δεν έχει δει κανείς πως είναι μια ριβιέρα στην Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλλία, και ότι δεν έχουν καμιά σχέση με το κατσιβελολόϊ της Αττικής; :dunno:

Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο κάτι τούρκοι και ρώσοι μαφιόζοι, άντε βαριά και κανένας κινέζος που θέλει μόρια για τις Πανκινεζικές για το παιδί του, αγοράζουν ακίνητα στην δυτική παραλία της Αττικής.
0 .
Wir sind alle Dorfkinder, scheiß auf eure Stadt
Wenn du uns nicht grüßt, dann kriegst du Dorfverbot

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: "Αθηναϊκή Ριβιέρα"

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Αύγ 2025, 14:20

Δεν ξέρω ποιος το εμπνεύστηκε, πάντως είναι πολύ πετυχημένος ο τίτλος.

Κάνει και το μπάνιο του ο τουρίστας που θα έρθει στην Αθήνα, αν θέλει. Με αστικές συγκοινωνίες πάντα και χωρίς πολύωρα ταξίδια για να βρεθεί σε παραλίες όπου αράζουν τα μισά Βαλκάνια. :good:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 29 Αύγ 2025, 21:45

Adminović έγραψε:Δεν ξέρω ποιος το εμπνεύστηκε, πάντως είναι πολύ πετυχημένος ο τίτλος.

Κάνει και το μπάνιο του ο τουρίστας που θα έρθει στην Αθήνα, αν θέλει. Με αστικές συγκοινωνίες πάντα και χωρίς πολύωρα ταξίδια για να βρεθεί σε παραλίες όπου αράζουν τα μισά Βαλκάνια. :good:

:hmmm

Ούτε τον τουρισμό, ούτε τους μόνιμους αλλοδαπούς κάτοικους έχει η ατενέικη ρεβιέρα, σε σύγκριση με τις πραγματικές ριβιέρες της Ν. Ευρώπης, ή ακόμη και της Τουρκίας. Παρ όλο τις χαμηλές τιμές.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 30 Αύγ 2025, 12:32

Προέλλην έγραψε:
Adminović έγραψε:Δεν ξέρω ποιος το εμπνεύστηκε, πάντως είναι πολύ πετυχημένος ο τίτλος.

:hmmm

Ούτε τον τουρισμό, ούτε τους μόνιμους αλλοδαπούς κάτοικους έχει η ατενέικη ρεβιέρα, σε σύγκριση με τις πραγματικές ριβιέρες της Ν. Ευρώπης, ή ακόμη και της Τουρκίας. Παρ όλο τις χαμηλές τιμές.

Εγώ πάντως οποτε κυκλοφορούσα στη Ριβιέρα, πιο πολύ ξένους πετύχαινα (κι από βόρεια Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Κίνα).
Χαμηλές οι τιμές δεν είναι. Εκτός αν μου τις συγκρίνεις με τη Ριβιέρα την ορίτζιναλ ή κάνα Μονακό ξέρω γω. :dunno:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 01 Σεπ 2025, 20:43

Adminović έγραψε:
Προέλλην έγραψε: :hmmm

Εγώ πάντως οποτε κυκλοφορούσα στη Ριβιέρα, πιο πολύ ξένους πετύχαινα (κι από βόρεια Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Κίνα).
Χαμηλές οι τιμές δεν είναι. Εκτός αν μου τις συγκρίνεις με τη Ριβιέρα την ορίτζιναλ ή κάνα Μονακό ξέρω γω. :dunno:

Ποιό Μονακό; Δεν μπορεί να συγκριθεί σε κάτι το ατενέικο ρεβιέρ με τα ανεπτυγμένα της Νοτίου Ευρώπης (Ισπανία, Πορτογαλία, κλπ). Απλά της Ελλάδα είναι το πιο φθηνό και το πιο άναρχο και τραβάει το ανάλογο κοινό (τούρκους, ρώσους, κλπ μαφιόζους δλδ).
Και όσοι επενδύουν στην Ελλάδα, είναι ακριβώς γιατί οι τιμές είναι ακόμη χαμηλές και προσδοκούν σε μακροπρόθεσμη άνοδο, όταν πχ γίνουν υποδομές αντίστοιχες με αλλού.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 01 Σεπ 2025, 21:36

Προέλλην έγραψε:Ποιό Μονακό; Δεν μπορεί να συγκριθεί σε κάτι το ατενέικο ρεβιέρ με τα ανεπτυγμένα της Νοτίου Ευρώπης (Ισπανία, Πορτογαλία, κλπ). Απλά της Ελλάδα είναι το πιο φθηνό και το πιο άναρχο και τραβάει το ανάλογο κοινό (τούρκους, ρώσους, κλπ μαφιόζους δλδ).
Και όσοι επενδύουν στην Ελλάδα, είναι ακριβώς γιατί οι τιμές είναι ακόμη χαμηλές και προσδοκούν σε μακροπρόθεσμη άνοδο, όταν πχ γίνουν υποδομές αντίστοιχες με αλλού.

Ενδιαφέρον από Ρώσους δεν έχω δει και δεν μου έτυχε ποτέ πελάτης Ρώσος που να ψάχνεται για την Αθηναϊκή Ριβιέρα.
Αυτοί προτιμούν τίποτα ριβιέρες στο Μαυροβούνιο ή την Κύπρο.
Τούρκους ναι, έχει, όπως και κάτι ψιλά από άλλες χώρες των Βαλκανίων.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 02 Σεπ 2025, 20:01

Πέρα απο αυτούς που θέλουν Βίζα για ΕΕ, ομογενείς με δυτικά διαβατήρια και ρωσότουρκους μαφιόζους, όσοι δυτικοί αγοράζουν το κάνουν κατά βάση με προοπτική κέρδους μακροπρόθεσμα (buy & hold). Nα ανεβούν οι τιμές των ακινήτων περιμένουν γιατί ακόμη είναι χαμηλά. Για καμιά δυτική εθνικότητα δεν αποτελεί η Ελλάδα το κύριο προορισμό για αγορά ακινήτου.

Σε οποιαδήποτε δυτική πηγή για άμεσες επενδύσεις σε αλλοδαπό ρηαλ εστέητ κι αν κοιτάξεις, η Ελλάδα εμφανίζεται ως μία εκ των τοπ, αν όχι η τοπ αγορά, με τις μεγαλύτερες αποδόσεις (και ρίσκο φυσικά). Το ξαναγράφω, δεν έχετε αίσθηση των τιμών, αυτά που βλέπεις για πανάκριβα ακίνητα στην "ριβιέρα" ή αλλου στην Ελλάδα, είναι τζάμπα για τους ξένους της μέσης+ τάξης. Oι βιλάρες στην ΕΛ "ριβιέρα" κοστίζουν όσο ένα καλό διαμέρισμα στο ιστορικό κέντρο ή καλό προάστιο κάποιας ράντομ μεγάλης βορειοευρωπαϊκής πόλης. Με τα λεφτά που αγοράζει ο Γερμανός μιά καλή μονοκατοικία πρώτη σειρά σε μία απο τις 100αδες ράντομ λίμνες της χώρας του, αγοράζει πολλαπλάσιες βίλες στην ΕΛ "ριβιέρα"

Για τους Δυτικούς, οι κύριοι προορισμοί είναι άλλοι:
Οι Γερμανοί που είναι οι μεγαλύτεροι αγοραστές ακινήτων στην "ριβιέρα" (~20%) προτιμούν με διαφορά Ισπανία και Ιταλία.
Οι Aυστριακοί και οι Ελβετοί που είναι οι ~8–12% αγοραστές ακινήτων στην "ριβιέρα" προτιμούν Ισπανία, Ιταλία, Κροατία.
Οι Αμερικανοί που είναι το ~12–17% των αγοραστών στην "ριβιέρα" (με το μεγαλύτερο μέρος τους να είναι ΕΛ ομογενείς) προτιμούν Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία.
Για χώρες της Ν. Ευρώπης μιλάμε πάντα, εννοείται ότι τα ράνκινγκς είναι διαφορετικά αν μιλάμε για παγκόσμια. Η Ελλάδα αποτελεί τριτοτέταρτοπέμπτο προορισμό για αγορές ακινήτων.

Και δεν είναι να απορρείς γιατί, οι υποδομές είναι άθλιες. Στο ατέν βεριέρ οι δρόμοι είναι άθλιοι, πεζοδρόμια άθλια, οι οικισμοί δεν τηρούν κανένα στάνταρντ ομοιομορφίας, παντού έχει διάσπαρτα ακαθάριστα οικόπεδα - μίνι χωματερές, κατσίβελους που περνάνε με κόκκινα και τρέχουν δίκην ραλιστών.
To μόνο μέρος που κάπως ομοιάζει με ριβιέρα είναι η μικρή περιοχή κάτω απο το δρόμο μεταξύ Μεγάλου Καβουριού και Λαιμού, και λίγο εκεί κάτω απο το δρόμο απο τον Αστέρα μέχρι την Μαρίνα του Α. Κοσμά.
Το καταλαβαίνω ότι συγκριτικά με τα γκέτο του κέντρου κάτι Γλυφάδες, Βούλες, Βάρες φαντάζουν high-end παράδεισοι, αλλά συγκριτικά με τις νοτιοευρωπαϊκές ριβιέρες είναι κατσιβελισμός. Μόνο σε καμιά Σικελία θα δείς τέτοια πράματα.

Δείτε λίγο τα πράγματα αντικειμενά και περιορίστε τους real-estate-ικούς πατριωτισμούς, δεν θα πάθετε τίποτε :dunno:
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 03 Σεπ 2025, 11:50

Όταν μιλάω για Ριβιέρα, κυρίως από Γλυφάδα και παρακάτω εννοώ.
Πειραιάδες, Φάληρα, Άλιμος κλπ πιο πολύ με προάστιο της Αθήνας που έχει και λίγο θάλασσα μοιάζουν, παρά με Ριβιέρα. :pardon:
Με τα έργα και τους ουρανοξύστες στο Ελληνικό, επίσης θα αναβαθμιστεί πολύ όλη αυτή η ζώνη (γι'αυτό και βλέπεις αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον).

Το κριτήριο με το οποίο επιλέγει κάποιος ξένος να επενδύσει σε ένα ακίνητο σε κάποια "ριβιέρα" δεν είναι απαραίτητο να έχει να κάνει με το πόσο γκλαμουράτη ή καλά δομημένη είναι μια περιοχή (συμφωνώ πάντως ότι κάποιοι δημαρχαίοι σε περιοχές της Αθηναϊκής Ριβιέρας δεν έχουν κάνει καθόλου καλή δουλειά).
Ο Γερμανός ή ο Αυστριακός ας πούμε πιο εύκολα θα επενδύσει σε ακίνητα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ως προς τη χώρα του, σε περιοχές όπου έχουν ήδη πάει και άλλοι από την χώρα του και που εύκολα θα βρει μεσιτικά γραφεία που πουλάνε τέτοια ακίνητα στη χώρα του. Στην Ισπανία ας πούμε υπάρχουν ολόκληρες ζώνες όπου μιλάνε όλο γερμανικά και τα μενύ σε εστιατόρια κλπ σου πουλάνε όλο γερμανικά φαγητά. Και πάει ο άσχετος τουρίστας εκεί και αναρωτιέται αν ήρθε στην Ισπανία ή στη Γερμανία για διακοπές. :laugh1:
Στην Ελλάδα επίσης πιο πολύ πάνε σε νησιά και επενδύουν όλοι αυτοί παρά στη ριβιέρα της Αθήνας. :pardon:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 03 Σεπ 2025, 20:28

Adminović έγραψε:Όταν μιλάω για Ριβιέρα, κυρίως από Γλυφάδα και παρακάτω εννοώ.
Πειραιάδες, Φάληρα, Άλιμος κλπ πιο πολύ με προάστιο της Αθήνας που έχει και λίγο θάλασσα μοιάζουν, παρά με Ριβιέρα. :pardon:
Με τα έργα και τους ουρανοξύστες στο Ελληνικό, επίσης θα αναβαθμιστεί πολύ όλη αυτή η ζώνη (γι'αυτό και βλέπεις αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον).

Τα οποία αυτά αποικιοκρατικά έργα, δεν θέλουν οι δεξιοί και αριστεροί πατριώτες, να το τονίσουμε αυτό :dunno:

Adminović έγραψε:Το κριτήριο με το οποίο επιλέγει κάποιος ξένος να επενδύσει σε ένα ακίνητο σε κάποια "ριβιέρα" δεν είναι απαραίτητο να έχει να κάνει με το πόσο γκλαμουράτη ή καλά δομημένη είναι μια περιοχή (συμφωνώ πάντως ότι κάποιοι δημαρχαίοι σε περιοχές της Αθηναϊκής Ριβιέρας δεν έχουν κάνει καθόλου καλή δουλειά).
Ο Γερμανός ή ο Αυστριακός ας πούμε πιο εύκολα θα επενδύσει σε ακίνητα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ως προς τη χώρα του, σε περιοχές όπου έχουν ήδη πάει και άλλοι από την χώρα του και που εύκολα θα βρει μεσιτικά γραφεία που πουλάνε τέτοια ακίνητα στη χώρα του. Στην Ισπανία ας πούμε υπάρχουν ολόκληρες ζώνες όπου μιλάνε όλο γερμανικά και τα μενύ σε εστιατόρια κλπ σου πουλάνε όλο γερμανικά φαγητά. Και πάει ο άσχετος τουρίστας εκεί και αναρωτιέται αν ήρθε στην Ισπανία ή στη Γερμανία για διακοπές. :laugh1:
Στην Ελλάδα επίσης πιο πολύ πάνε σε νησιά και επενδύουν όλοι αυτοί παρά στη ριβιέρα της Αθήνας. :pardon:

Μιλάμε τώρα για αστείες αποστάσεις, πχ πτήση 1-2 ώρες, πιο γρήγορα και σε αρκετές περιπτώσεις πιο φθηνά απο το να πας με αυτοκίνητο απο Γερμανία σε Αυστρία ή Ελβετία ή Β. Ιταλία.

Για να καταλάβεις: Όταν άρχισα να νοικιάζω διαμέρισμα μου στην Θεσσαλονίκη, δεν ήμουν σίγουρος τι παίζει με την φορολογική εδώ. Πήγα σε λογιστή και ρώτησα, και μου λέεi, δεν ενδιαφέρει, μόνο αν είναι στην Ισπανία πρέπει να το δηλώσεις ως εισόδημα. ffs, το αποτυπώνουν στην φορολογική τους νομοθεσία. Μου έβγαλε και φωτοτυπία τον νόμο και με τον έστειλε και σε ημέηλ :dunno:

Ειδικά οι Βαλεαρίδες, είναι το 17o κρατίδιο της Γερμανίας. Όσο προς τις διαφορές απο το Ατέν Ρεβιέρ, μπορείς να πας μια βόλτα να δείς λίγο τι υποδομές και τάξη υπάρχουν εκεί, ή έστω να ρίξεις μια ματιά με googlemaps. Tα ίδια ισχύουν και για Costa del Sol και για Riviera Portuguesa, πόσο δε μάλλον για Côte d'Azur.

Ναι, καλό είναι και το Ατέν Ρεβιέρ ,ως τριτοτέταρτη σπεκουλαδόρικη επιλογή, για τους πιο εναλλακτικούς περιπετειώδεις αγοραστές, αλλά ως εκεί.

Και στα νησιά που αναφέρεις, δεν είναι διαφορετικά. Π.χ. με 1-2 εκατομμύρια ευρώ στις Κυκλάδες αγοράζεις, καλά, πολύ καλά. Με αυτά τα λεφτά αγοράζεις μικρό χρέπι σε κέντρο ή καλό προάστιο μεγάλης ΒΕυρωπαϊκής πόλης :dunno:

Και αν νομίζετε ότι οι τιμές στους τοπ ΕΛ τουριστικούς προορισμούς πλησιάζουν ταβάνι, γελιέστε πολύ. Όσο κάνει η βραδιά σε ένα καλό ξενοδοχείο σε Μύκονο και Σαντορίνη, κάνει η βραδιά σε ένα μέτριο στις Άλπεις. Όπως έχω ξαναγράψει, ένας απο τους κύριους παράγοντες του αυξημένου τουρισμού στην Ελλάδα είναι οι ημιτζαμπέ τιμές σε καταλύματα και εστιατόρια. Νομίζω δεν συνειδοτοποιείτε πλήρως την διαφορά του παραγώμενου πλούτου, και κατ επέκταση των εισοδημάτων, στις ανεπτυγμένες χώρες σε σχέση με αυτές τις περιφέρειας. Καλά, σε σχέση με τον 3ο κόσμο, ας το αφήσουμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 04 Σεπ 2025, 08:50

Προέλλην έγραψε:Τα οποία αυτά αποικιοκρατικά έργα, δεν θέλουν οι δεξιοί και αριστεροί πατριώτες, να το τονίσουμε αυτό :dunno:

Δεν ήμουν εγώ ποτέ κατά της οργανωμένης και με σχέδιο οικιστικής ανάπτυξης. :dunno:
Και κατά τη γνώμη μου η Αθήνα θα ήταν πολύ καλύτερη αν είχαν επιτραπει ψηλότερα κτίρια (τουλάχιστον σε κάποια απόσταση από το ιστορικό κέντρο, όπου όμως θα έπρεπε να διατηρηθούν όλα τα παλιά νεοκλασικά κτίρια), με μικρότερες καλύψεις των οικοπέδων και μεγαλύτερους χώρους πρασίνου.
Αν ένα 70-80% της Αθήνας σήμερα (και μεγάλο ποσοστό και των άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάντα) έχει την εικόνα υβριδίου Καΐρου - Δαμασκού - Βαγδάτης, αυτό οφείλεται κυρίως στις μεταπολεμικές ντεξιές μπαντριωτικές κυβερνήσεις και τους υπερμπαντριώτες της Χούντας. :pardon:

Ειδικά οι Βαλεαρίδες, είναι το 17o κρατίδιο της Γερμανίας. Όσο προς τις διαφορές απο το Ατέν Ρεβιέρ, μπορείς να πας μια βόλτα να δείς λίγο τι υποδομές και τάξη υπάρχουν εκεί, ή έστω να ρίξεις μια ματιά με googlemaps. Tα ίδια ισχύουν και για Costa del Sol και για Riviera Portuguesa, πόσο δε μάλλον για Côte d'Azur.

Ναι, καλό είναι και το Ατέν Ρεβιέρ ,ως τριτοτέταρτη σπεκουλαδόρικη επιλογή, για τους πιο εναλλακτικούς περιπετειώδεις αγοραστές, αλλά ως εκεί.

Έχω ζήσει για ένα διάστημα στην Ισπανία και ξέρω πώς είναι.
Εκεί, πέραν της οργανωμένης και με σχέδιο οικιστικής ανάπτυξης, για την οποία ήδη μίλησα, είναι και οι δήμαρχοι οι οποίοι κάνουν πολύ καλύτερα τη δουλειά τους.
Δεν λειτουργούν εκεί τα δημαρχεία ως γραφεία ευρέσεως εργασίας για ανεπαγγελτους και αμόρφωτους οπαδούς του κόμματος ούτε οι δήμαρχοι έχουν ως πρώτιστο μέλημα να κάνουν μπίζνες ή χατιράκια σε "ημέτερους".
Υπήρχε ποτέ περίπτωση πχ να πει εκεί δήμαρχος ότι θα βάλει ζαρντινιέρες (5 χιλιάρικα η μία - τιμή ευκαιρίας) μέσα σε κάποια κεντρική λεωφόρο και να μην τον πάρουν με τις πέτρες;; :pardon:
1 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”