Δικαιούμαι να ομιλώ;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Re: Δικαιούμαι να ομιλώ;

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 03 Δεκ 2023, 22:54

bizeli έγραψε:
mixaliss έγραψε:Αν θέλεις πες μου πόσα χιλιόμετρα κάνεις καθημερινά, και πόσο χρόνο σου έπαιρνε πριν τα έργα για τον fly over και πόσο χρόνο κάνεις τώρα. Έτσι για να έχω μια καλύτερη εικόνα του τι παίζει.

Είναι μια απόσταση ας πούμε 13 χλμ (26 πηγαινελα) που ιδανικά γίνεται σε περίπου 15-20 λεπτά.

Τώρα με τα έργα του flyover με κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά την κάνω σε 40 λεπτά στην καλύτερη. Πολλές φορές και παραπάνω.
Μου χει τύχει και μόνο μέχρι το Παπαγεωργίου 50 λεπτά. Φαντάσου εγώ ήθελα να φτάσω έξοδο Κατσιμίδη. Πόσο ακόμα είχα με αυτούς τους ρυθμούς.

*Αν και παραδόξως δεν έχω κάτσει ποτέ να χρονομετρήσω. Πιο πολύ διαισθητικά το λέω και αν κρίνω από την ώρα που φτάνω σπίτι.

Εγώ κάνω 9 χιλιόμετρα σε 25 λέπτα στο πήγαινε και 35 στην επιστροφή επειδή η διαδρομή αλλάζει λίγο. Νιώθω οτι είμαι τυχερός.
Στο προηγούμενο γραφείο έκανα 10 χιλιόμετρα σε 40-45 λέπτά μέσο όρο.

13 χιλιόμετρα σε 40 λεπτά δε μου ακούγεται τραγικό. Ειδικά αν έχεις εύκολο πάρκινγκ στον προορισμό σου.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Δεκ 2023, 00:49

mixaliss έγραψε:Εγώ κάνω 9 χιλιόμετρα σε 25 λέπτα στο πήγαινε και 35 στην επιστροφή επειδή η διαδρομή αλλάζει λίγο. Νιώθω οτι είμαι τυχερός.
Στο προηγούμενο γραφείο έκανα 10 χιλιόμετρα σε 40-45 λέπτά μέσο όρο.

13 χιλιόμετρα σε 40 λεπτά δε μου ακούγεται τραγικό. Ειδικά αν έχεις εύκολο πάρκινγκ στον προορισμό σου.

Άμα δε σου ακούγεται τραγικό να τρως καθημερινό μποτιλιάρισμα σε έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και μια διαδρομή 15-20 λεπτών να την κάνεις σε διπλάσιο χρόνο τότε τι να σου πω;

Και εννοείται ότι δεν υπάρχει πουθενά εύκολο πάρκινγκ. Με τον πόνο μας παίζεις μάλλον.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Δεκ 2023, 00:53

Όταν θα χρειαστεί να πάτε γρήγορα κάπου και θα είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα (κέντρο ή περιφερειακό;) τότε θα καταλάβετε τι εστί flyover.

Η ζωή στην πόλη είναι μια καθημερινή απάνθρωπη κακοποίηση.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ » 13 Δεκ 2023, 17:31

bizeli έγραψε:Είναι μια απόσταση ας πούμε 13 χλμ (26 πηγαινελα) που ιδανικά γίνεται σε περίπου 15-20 λεπτά.

Τώρα με τα έργα του flyover με κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά την κάνω σε 40 λεπτά στην καλύτερη. Πολλές φορές και παραπάνω.
Μου χει τύχει και μόνο μέχρι το Παπαγεωργίου 50 λεπτά. Φαντάσου εγώ ήθελα να φτάσω έξοδο Κατσιμίδη. Πόσο ακόμα είχα με αυτούς τους ρυθμούς.

*Αν και παραδόξως δεν έχω κάτσει ποτέ να χρονομετρήσω. Πιο πολύ διαισθητικά το λέω και αν κρίνω από την ώρα που φτάνω σπίτι.

Αυτοι ειναι οντως οι χρονοι
Το προβλημα ειναι οτι τα 40-50 λεπτα για 17 χλμ δεν ειναι σιγουρα ουτε κατι σταθερο
Μπορει να κανεις και αρκετα παραπανω
Εγω εχω επιλεξει 2-3 φορες την εναλλακτικη Λαγκαδας-Αγιος Βασιλειος-Χορτιατης-Πανοραμα-Τουμπα
Απο εκει ειναι ενα 45έπτο (42χλμ)αλλα τουλαχιστον γνωριζεις οτι ειναι στανταρ δεν θα κανεις παραπανω
Μειονεκτημα εκτος των πολλων χιλιομετρων οτι ανεβαινεις υψομετρο με συχνο χιονι παγωνιες κτλ

Εγω εχω αλλαξει το προγραμμα μου παω αργοτερα στο γραφειο και στο πηγαινε δεν εχω θεμα
Στην επιστροφη ομως 6-8 το απογευμα εκει εχουμε θεματακια
0 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες....
..

nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 13 Δεκ 2023, 19:42

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
bizeli έγραψε:Είναι μια απόσταση ας πούμε 13 χλμ (26 πηγαινελα) που ιδανικά γίνεται σε περίπου 15-20 λεπτά.

Αυτοι ειναι οντως οι χρονοι
Το προβλημα ειναι οτι τα 40-50 λεπτα για 17 χλμ δεν ειναι σιγουρα ουτε κατι σταθερο
Μπορει να κανεις και αρκετα παραπανω
Εγω εχω επιλεξει 2-3 φορες την εναλλακτικη Λαγκαδας-Αγιος Βασιλειος-Χορτιατης-Πανοραμα-Τουμπα
Απο εκει ειναι ενα 45έπτο (42χλμ)αλλα τουλαχιστον γνωριζεις οτι ειναι στανταρ δεν θα κανεις παραπανω
Μειονεκτημα εκτος των πολλων χιλιομετρων οτι ανεβαινεις υψομετρο με συχνο χιονι παγωνιες κτλ

Εγω εχω αλλαξει το προγραμμα μου παω αργοτερα στο γραφειο και στο πηγαινε δεν εχω θεμα
Στην επιστροφη ομως 6-8 το απογευμα εκει εχουμε θεματακια

Μια χαρά χρόνος είναι για κίνηση σε μεγαλούπολη σε ώρα αιχμής.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Δεκ 2023, 10:33

Δεν ξέρω για την συμπρωτεύουσα, αλλά στην Αθήνα δεν συμφέρει να πάρεις αυτοκίνητο για να πας στο κέντρο ούτε με σφαίρες, ειδικά τώρα που έχει πάει η βενζίνη στα ύψη και με τα μποτιλιαρίσματα θα πηγαίνεις πρώτη-δευτέρα για πολλά χιλιόμετρα. Προτιμώ να περπατήσω ακόμα και 20 λεπτά από μια στάση μετρό παρά να φάω τον ίδιο χρόνο στο να ψάχνω πάρκινγκ, με κίνδυνο να με χτυπήσει ή να χτυπήσω κάποιον ή να το αφήσω κάπου που δεν επιτρέπεται και να φάω πρόστιμο.

Όσες φορές το έχω πάρει επειδή βαρέθηκα να πάρω μετρό το έχω σκυλομετανιώσει. Μόνο τον Αύγουστο συμφέρει να το κάνεις που έχουν φύγει όλοι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Δεκ 2023, 22:11

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν ξέρω για την συμπρωτεύουσα, αλλά στην Αθήνα δεν συμφέρει να πάρεις αυτοκίνητο για να πας στο κέντρο ούτε με σφαίρες, ειδικά τώρα που έχει πάει η βενζίνη στα ύψη και με τα μποτιλιαρίσματα θα πηγαίνεις πρώτη-δευτέρα για πολλά χιλιόμετρα. Προτιμώ να περπατήσω ακόμα και 20 λεπτά από μια στάση μετρό παρά να φάω τον ίδιο χρόνο στο να ψάχνω πάρκινγκ, με κίνδυνο να με χτυπήσει ή να χτυπήσω κάποιον ή να το αφήσω κάπου που δεν επιτρέπεται και να φάω πρόστιμο.

Όσες φορές το έχω πάρει επειδή βαρέθηκα να πάρω μετρό το έχω σκυλομετανιώσει. Μόνο τον Αύγουστο συμφέρει να το κάνεις που έχουν φύγει όλοι.

Αυτοκίνητο και μεγάλη πόλη δεν υπάρχει πουθενά στο πολιτισμένο και μη κόσμο. Εδώ, στο ευρύτερο κέντρο επιτρέπονται μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά, με παρκάρισμα σε κλειστά πάρκινγκς.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Δεκ 2023, 18:40

Προέλλην έγραψε:Αυτοκίνητο και μεγάλη πόλη δεν υπάρχει πουθενά στο πολιτισμένο και μη κόσμο. Εδώ, στο ευρύτερο κέντρο επιτρέπονται μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά, με παρκάρισμα σε κλειστά πάρκινγκς.

Εγώ δεν καταλαβαίνω πως τα αφήνουν σε κάτι μικρά στενάκια που έχουν παρκαρισμένα και στις δύο πλευρές του δρόμου και μόλις που υπάρχει χώρος για να περάσουν αμάξια ανάμεσα. Όσες φορές περνάω από τέτοια στενά τα παρκαρισμένα οχήματα έχουν γρατζουνισμένες πόρτες, σπασμένους καθρέφτες και τρακαρισμένα φτερά. Αξίζει να υποβάλλεις το αυτοκίνητο σου σε τέτοια ζημιά για να γλυτώσεις μερικά λεπτά περπατήματος? :hmmm
0 .

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 15 Δεκ 2023, 22:34

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Αυτοκίνητο και μεγάλη πόλη δεν υπάρχει πουθενά στο πολιτισμένο και μη κόσμο. Εδώ, στο ευρύτερο κέντρο επιτρέπονται μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά, με παρκάρισμα σε κλειστά πάρκινγκς.

Εγώ δεν καταλαβαίνω πως τα αφήνουν σε κάτι μικρά στενάκια που έχουν παρκαρισμένα και στις δύο πλευρές του δρόμου και μόλις που υπάρχει χώρος για να περάσουν αμάξια ανάμεσα. Όσες φορές περνάω από τέτοια στενά τα παρκαρισμένα οχήματα έχουν γρατζουνισμένες πόρτες, σπασμένους καθρέφτες και τρακαρισμένα φτερά. Αξίζει να υποβάλλεις το αυτοκίνητο σου σε τέτοια ζημιά για να γλυτώσεις μερικά λεπτά περπατήματος? :hmmm

τα αμάξια που έχουν κοστίζουν κανά διχίλιαρο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 15 Δεκ 2023, 22:59

mixaliss έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

τα αμάξια που έχουν κοστίζουν κανά διχίλιαρο.

Όσες φορές έχουν ανεβεί φίλοι μου απο Ελλάδα, τους κάνει εντύπωση τόσο η μικρή ηλικία των αυτοκινήτων που κυκλοφορεί εδώ, όσο και η κατάστασή τους (πάντα καθαρά, χωρίς ίχνος γρατζουνιάς, κοκ).

Στην Ελλάδα παρατηρώ αρκετά αυτοκίνητα, πέρα της εξωτερικής κατάστασης, μέσα είναι σαν στάβλοι, βρώμικα, γεμάτα ότι να ναι πράγματα δίκην hoarding, κοκ. Το ίδιο συμβαίνει και με τα σπίτια των ανθρώπων, ακόμη και των κατά τα άλλα μεσαιοταξιτών που έχουν λεφτά. Το βλέπεις και στον σπιτόγατο σε αγγελίες ενοικίασης ή πώλησης, ο κόσμος το θεωρεί ΟΚ να βάζει φώτο απο τους Κόπρους του Αυγεία.

Γενικά, δεν θέλω να γίνομαι σνομπ και κακός, αλλά η Ελλάδα πλέον μου βγάζει μια ενοχλητική τριτοκοσμίλα. Όχι ότι τώρα τελευταία έγινε αυτό, πάντα έτσι ήταν, και χειρότερα, απλά τώρα το συνειδητοποιώ επειδή έχω δει και καταλάβει πως μπορούν να είναι τα πράγματα κανονικά.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”