Η αστυνομία της Μολδαβίας ανακοίνωσε ότι ο φιλορώσος φυγάς επιχειρηματίας Ίλαν Σορ είχε μεταφέρει 39 εκατ. δολάρια τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο σε ένα σχήμα χρηματισμού των ψηφοφόρων στις προεδρικές εκλογές και στο δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή.
Οι μολδαβικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι η εκλογική εκστρατεία επισκιάσθηκε από μαζική παρέμβαση της Ρωσίας στην εκλογική διαδικασία που είχε στόχο να ηττηθεί η φιλοευρωπαϊκή πλευρά.
Η αστυνομία νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον Σορ για μια απόπειρα να χρηματίσει 130.000 ψηφοφόρους. Ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη και το Κρεμλίνο αρνήθηκε την όποια παρέμβαση στην ψηφοφορία.
https://www.iefimerida.gr/kosmos/moldab ... sifoforoys
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».