240 Bradley M2A2 για την Ελλάδα απο τον Θείο Σαμ

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

240 Bradley M2A2 για την Ελλάδα απο τον Θείο Σαμ

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 02 Απρ 2024, 13:16

Μία ανάσα από την απόκτηση των πρώτων 240 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) Bradley από το απόθεμα των ΗΠΑ φέρεται να βρίσκεται η Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή κλιμακίου του ΓΕΣ στις ΗΠΑ είναι θέμα χρόνου, με σκοπό να δεσμευτεί ο αριθμός των συγκεκριμένων Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης, τον οποίο θα λάβει ο Ελληνικός Στρατός ως δωρεά με την μέθοδο «as is where is», δηλαδή έναντι συμβολικού αντιτίμου και με βασικά έξοδα την μεταφορά.

Και ενώ το αρχικό πλάνο ήταν για την συγκρότηση δύο ταγμάτων, δεν αποκλείεται η Ελλάδα να παραλάβει περίπου 240 Bradley M2A2, για την συγκρότηση συνολικά 6 ταγμάτων.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, μαζί με τα Marder, θα σημειωθεί πλήρη υποστήριξη των Leo2Hel με την συγκρότηση 7 ταγμάτων ΤΟΜΑ στην πρώτη γραμμή.

https://www.cnn.gr/politiki/story/41272 ... i-ton-m113

240 Bradley M2A2 + 40 Marder 1A3 = 280 σύγχρονα ΤΟΜΑ απο αυτά που δεν είχε αξιωθεί να έχει ποτέ η Ελλάδα, σε αντάλλαγμα για 40 άχρηστα σαπάκια BMP-1 που δώσαμε στην Ουκρανία.

Οοοοοοόχι όμως, έσκουζε ο κάθε καψερός ότι δίνουμε τα υπερόπλα και μένουμε ξεβράκωτοι. Αυτός ακριβώς είναι ο πουτλεροπρακτορικός λαϊκισμός κυρίες και κύριοι.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: 240 Bradley M2A2 για την Ελλάδα απο τον Θείο Σαμ

Δημοσίευσηαπό pluton » 03 Απρ 2024, 14:16

Για ποιο λόγο μας υπερεξοπλιζουν οι ΗΠΑ, εγώ μόνο ένα λόγο βλέπω.... Μεθοδεύεται η διάλυση της Τουρκίας.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 06 Απρ 2024, 22:52

pluton έγραψε:Για ποιο λόγο μας υπερεξοπλιζουν οι ΗΠΑ, εγώ μόνο ένα λόγο βλέπω.... Μεθοδεύεται η διάλυση της Τουρκίας.

Καλά, δεν το λες και υπερεξοπλισμό. Την ισορροπία δυνάμεων 7-10 προσπαθούν να κρατήσουν οι φίλες και σύμμαχες ΗΠΑ, για να μην μας πάρουν φαλάγγι οι οχτροί.

Με ισαποστάκηδες θα είμασταν στο 0.1-10. Ή στην καλύτερη, αν είχαμε πατριώτες ισαποστάκηδες, θα είχαμε λιμό και θα φτιάχναμε βαλλιστικούς και πυρηνικά υπό διεθνείς κυρώσεις δίκην Βορείου Κορέας. Οι ισαποστάκηδες όμως υπόσχονται παράλληλα χιλιάρικα μισθούς, νοσοκομεία Ελβετίας, υποδομές Νορβηγίας, κτλ.

Με βέρους πουτλερικούς, θα είχαμε καταστάσεις ελαφρώς χειρότερες απο Αϊτή.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 07 Απρ 2024, 11:03

Δεν ξέρω εγώ βλέπω στασιμότητα εξοπλισμών στην Τουρκία και πλήθος όπλα στην Ελλάδα.

Αν θεωρείται εξοπλισμός τα Πέμπτης γενιάς αεροπλάνα που παράγονται στην Τουρκία, εγώ με αυτά γελάω.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Επιστροφή σε “Διεθνή”