Υποταγή της Δύσης στον Σουλτάνο

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion
Δημοσιεύσεις: 20678

Υποταγή της Δύσης στον Σουλτάνο

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 25 Οκτ 2021, 23:57

Εικόνα

Την ανακοίνωση αυτή αναπαρήγαγαν στη συνέχεια και οι δέκα πρεσβείες στην Αγκυρα, οι επικεφαλής των οποίων απειλούνταν από τον Ερντογάν με απέλαση.

https://www.cnn.gr/kosmos/story/286800/ ... presveyton


Tελικά όλοι έκαναν bend the knee στο Ερντογάν για την υπόθεση Οσμάν Καβαλά.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion
Δημοσιεύσεις: 20678

Re: Υποταγή της Δύσης στον Σουλτάνο

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Οκτ 2021, 00:53

Erdogan said the envoys had issued a new statement on the matter, which he said "shows they have taken a step back from the slander against our country."

"They will be more careful now," he added.

Erdogan's change in attitude came after the United States and several other countries issued identical statements saying they respected a UN convention that says diplomats should not interfere in their host country's domestic affairs.

https://www.dw.com/en/turkey-erdogan-wa ... a-59621772
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion
Δημοσιεύσεις: 20678

Re: Υποταγή της Δύσης στον Σουλτάνο

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 27 Οκτ 2021, 16:53

Σύμφωνα με την «Ακσάμ» το διπλωματικό θρίλερ εκτυλίχθηκε, ως εξής: «Σε αυτές τις 47 ώρες σημειώθηκε μεγάλη διπλωματική κινητικότητα μεταξύ των πρέσβεων και του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, μετά τη δήλωση Ερντογάν, οι πρεσβευτές ρωτούσαν ο ένας μετά τον άλλο: "Το εννοεί σοβαρά ο Ερντογάν για το persona non grata;". Το υπουργείο απάντησε "Είναι εξαιρετικά σοβαρό".

Τότε οι πρέσβεις έστειλαν ένα διορθωτικό κείμενο στο υπουργείο. Το κείμενο ανέφερε ότι "παρεξηγήθηκε η δήλωσή τους και ότι εξέφραζαν μόνο την ανησυχία και την κριτική τους προς το δικαστικό σύστημα". Το κείμενο όμως δεν άρεσε στο υπουργείο Εξωτερικών και δεν το αποδέχτηκε, απαντώντας, "Αυτό το κείμενο δεν διορθώνει το σφάλμα, δεν λύνει το πρόβλημα. Θέλουμε να εκφράσετε τη δέσμευσή σας στη Σύμβαση της Βιέννης". Το υπουργείο επέμεινε στη δέσμευση για ρητή τήρηση της Σύμβασης της Βιέννης.

Η διπλωματική κινητικότητα με τους πρέσβεις συνεχίστηκε μέχρι το πρωί της Δευτέρας, οπότε και θα πραγματοποιούνταν το υπουργικό Συμβούλιο. Ώρες πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η κινητικότητα κορυφώθηκε. Ο πρέσβης των ΗΠΑ ήταν ο τελευταίος που επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τον πρέσβη του ότι "η δήλωση θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου". Και το υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι "θα πρέπει να διορθώσετε το λάθος εγκαίρως, γιατί αν ληφθεί απόφαση στο υπουργικό συμβούλιο, τότε δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής".

Περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, γύρω στις 15.30, ήρθε η αναμενόμενη δήλωση μέσω των social media. 47 ώρες μετά τη δήλωση του Ερντογάν στο Εσκισεχίρ στις 16.30, οι πρεσβευτές έκαναν ένα βήμα πίσω και επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους ότι θα τηρήσουν τη Σύμβαση της Βιέννης, όπως ζήτησε το υπουργείο Εξωτερικών.

Μια τελευταία σημείωση: Η πρεσβεία ζήτησε λίγο χρόνο για το τελικό κείμενο της δήλωσης που δημοσιεύτηκε στο twitter, λέγοντας "πρέπει να πάρουμε έγκριση από τον Λευκό Οίκο". Αυτός είναι κι ο λόγος που σημειώθηκε μία καθυστέρηση.

Η διόρθωση που είχαν ετοιμάσει 10 πρέσβεις παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και μετά από λίγο "πηγές της τουρκικής προεδρίας" ανέφεραν ότι "χαιρετίζουν" τη νέα δήλωση».

Έντονη αναζήτηση διπλωματικής γλώσσας

Παράλληλα, και η εφημερίδα «Χουριέτ» αναφέρεται στον ρόλο που έπαιξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επίλυση της κρίσης. «Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου επιστρέφει από την Κορέα γύρω στις 15.00 της Κυριακής (24 Οκτωβρίου) και ξεκινά αμέσως συνεργασία με το επιτελείο του στο υπουργείο Εξωτερικών για την εξεύρεση λύσης στην κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, διεξάγονται εντατικές διαπραγματεύσεις με τις υπογράφουσες την πρώτη δήλωση πρεσβείες, προκειμένου να βρεθεί διέξοδος.

Οι επαφές επικεντρώνονται σε μια φόρμουλα λύσης που θα επιτρέψει να μην απελαθούν οι πρέσβεις ως personae non gratae. Ξεκινά η αναζήτηση μιας διπλωματικής γλώσσας που μπορεί να το επιτρέψει, έτσι ώστε κι η τουρκική πλευρά να το ερμηνεύσει ως ένα βήμα πίσω από τη δήλωση των πρέσβεων της 18ης Οκτωβρίου.

Και τέλος, η φόρμουλα είναι ένα κείμενο που μοιράστηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ κατόπιν συμφωνίας με την τουρκική πλευρά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι έτσι γίνεται πράξη η διπλωματική λύση που βρέθηκε.

Τώρα μπορούμε να πάρουμε μια βαθιά ανάσα, καθώς η κρίση έχει τελειώσει» καταλήγει με ανακούφιση το άρθρο με το διπλωματικό παρασκήνιο της «Χουριέτ».

https://www.ethnos.gr/kosmos/180032_toy ... -tin-krisi
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 18109

Re: Υποταγή της Δύσης στον Σουλτάνο

Δημοσίευσηαπό pluton » 24 Νοέμ 2021, 17:10

Να τρώτε λιγότερο




Μπορεί οι πολίτες να αγωνιούν, όμως βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος AKP προχώρησε σε δηλώσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει σάλο στην Τουρκία. Ο βουλευτής του Ερντογάν, Ζουλφί Ντεμιρμπάγ, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες για την κρίση που αντιμετωπίζει η Τουρκία, παρότρυνε τους πολίτες να… τρώνε λιγότερο.

«Μπορεί να έχουμε προβλήματα στην οικονομία, πράγματι» παραδέχθηκε ο Ζουλφί Ντεμιρμπάγ. «Αντί να τρώμε 1-2 κιλά κρέας το μήνα, ας τρώμε τότε μισό. Να αγοράζουμε δύο ντομάτες αντί για δύο κιλά, η χρήση πρώιμων λαχανικών το χειμώνα δεν είναι ούτως ή άλλως πολύ ωφέλιμη για την υγεία», συμβούλεψε τους πολίτες της Τουρκίας.



enikos
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».


Επιστροφή σε “Διεθνή”