Γενοκτονία Αρμεναίων

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 18109

Γενοκτονία Αρμεναίων

Δημοσίευσηαπό pluton » 24 Απρ 2021, 19:53

Η μεγάλη ανατροπή της Ιστορίας! Ο Μπάιντεν είπε στον Ερντογάν: “Θα αναγνωρίσουμε τη γενοκτονία των Αρμενίων”

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον θα ανακοινώσει στις 24 Απριλίου ότι αναγνωρίζει τα γεγονότα του 1915 ως «γενοκτονία». Η δήλωση έγινε μετά την πρώτη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Μπάιντεν και Ερντογάν.

Η εκπρόσωπος του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Jalina Porter δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα γεγονότα του 1915 αύριο. Στη συνέντευξη Τύπου, η Πόρτερ είπε, “Μπορείτε να περιμένετε μια δήλωση για αύριο σχετικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων.”

https://infognomonpolitics.gr/2021/04/i ... ium=social
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 18109

Re: Γενοκτονία Αρμεναίων

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Απρ 2021, 12:51

Πλήθος πράγματα γράφονται από Έλληνες της Ανατολής που βίωσαν την γενοκτονία των Αρμενίων, σας παραθέτω μια διήγηση από το φέις μπουκ


Andreas Konstantinidis Απόγονοι Μικρασιατών

Μια αληθινή ιστορία από τα Φάρασα για τους Αρμένιους
Την περίοδο των βίαιων μετακινήσεων του Αρμενικού πληθυσμού της Καππαδοκίας από τις εστίες τους μεταξύ του 1915 – 1916, στον δρόμο προς την Ανατολία, μια ομάδα ανθρώπων με την συνοδεία του στρατού, αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει στα Φάρασα, στο χωριό Κίσκα. Οι στρατιώτες του Οθωμανικού στρατού, επιτάξαν τότε κάποια τουρκικά σπίτια ( στην Κίσκα υπήρχε και ένας μικρός αριθμός τούρκων κατοίκων ). Τοποθέτησαν μέσα τους αιχμαλώτους και έκλεισαν τις πόρτες και τα παράθυρα καρφώνοντας σανίδες. Ένα από αυτά τα σπίτια, ήταν στην γειτονιά του Γούργαφα ο οποίος είχε δυο παιδιά, τον Γρηγόρη και την Αναστασία.
Κάποια στιγμή το βράδυ, η Αναστασία ξύπνησε λόγω της φασαρίας, μια φασαρία που αποτελούταν από κλάματα συνοδεία μιας εκκωφαντικής σιωπής η οποία προμήνυε αυτό που ερχόταν. Άλλωστε το κλάμα εκείνο ήταν διαφορετικό, ήταν κλάμα ψυχής, μια ψυχή που σύντομα θα ταξίδευε σε μέρη μακρινά και από ψηλά θα αγνάντευε τον μάταιο αυτό κόσμο. Η Ρωμηά όμως Αναστασία, δεν στάθηκε να ακούει μόνο, βγήκε από το σπίτι της και πήγε εκεί κοντά, δίχως φόβο, δίχως κανέναν δισταγμό. Φτάνοντας λοιπόν και χωρίς να κάνει δεύτερη σκέψη μίλησε με τις ψυχές εκείνες τις οποίες χώριζε ένας τοίχος και τότε μια φωνή ακούστηκε από μια γυναίκα η οποία της είπε : Πάρε αυτές τις δυο ψυχές, τουλάχιστον να σωθούν αυτά τα αγγελούδια. Τα σπίτια στα Φάρασα είχανε όλα τους μικρούς φεγγίτες οι οποίοι οδηγούσαν στο υπόγειο όπου αποθήκευαν τα σιτηρά. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν κατάφεραν αυτά τα αγγελούδια να συρθούν και να πέσουν κυριολεκτικά στην αγκαλιά της Ρωμηάς που έμελλε να είναι ο σωτήρας τους.
Ο καιρός πέρασε και η Αναστασία είχε υπό την προστασίας τις δυο μικρές Αρμενοπούλες, μέχρι που τις ανέβασε μια μέρα στο άλογο και η ίδια περπατώντας έφτασε μέχρι την πόλη του Εβερέκι όπου είχε σημαντικό Αρμένικο πληθυσμό. Είχε ακούσει η ίδια πως είχε φτάσει μια οργάνωση η οποία μάζευε ορφανά και τα φυγάδευε στο εξωτερικό. Έτσι και έγινε, παρέδωσε τα δυο μικρά παιδιά όμως η ιστορία ήθελε και πάλι να βρεθούν οι δρόμοι τους. Το 1924 πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή και η Αναστασία βρέθηκε με τους συγχωριανούς της στο Φαρασιώτικο χωριό Αγροσυκιά, κάπου στην Βόρεια Ελλάδα. Μόνη της δίχως άντρα ο οποίος είχε χαθεί πολλά χρόνια πριν όταν είχε μεταναστεύσει στην Αμερική. Περνώντας τα χρόνια η ίδια ξανά παντρεύτηκε όμως δεν απέκτησε ποτέ δικά της παιδία. Την δεκαετία όμως του 50’ ένα γράμμα έφτασε στην πόρτα της, ένα γράμμα γραμμένο στα ξένα. Ο αποστολέας ήταν αυτά τα δυο μικρά κοριτσάκια που πλέον ήταν και αυτά μεγάλες γυναίκες, μεγαλωμένες στα ξένα και αυτές και συγκεκριμένα στην Αμερική, δεν ξέχασαν ποτέ αυτή την Μάνα που τις έσωσε και τις μεγάλωσε, που τις έδωσε αγάπη και στοργή σε μια περίοδο όπου οι ψυχούλες τους είχαν δει τόσα πολλά, πράγματα που τις σημάδεψαν μια ζωή. Ένα ευχαριστώ αυτό ήταν που ήθελαν να πουν, ένα βαθύ ευχαριστώ.
Την Ιστορία αυτή μου παραχώρησε ο εγγονός της Αναστασίας, ο κ. Γρηγόρης Θεοδωρίδης
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 18109

Re: Γενοκτονία Αρμεναίων

Δημοσίευσηαπό pluton » 28 Απρ 2021, 19:02

Καρφώνει την Ρωσία



Μετά τη συνεδρίαση της τουρκικής κυβέρνησης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο έκανε παράλογες δηλώσεις για τη γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά επίσης έκανε παραλληλισμούς με τις πολιτικές της τσαρικής Ρωσίας με στόχο να δικαιολογήσει τη θέση της Τουρκίας.

«Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εκατοντάδες χιλιάδες γερμανοεβραίοι πολίτες ζούσαν στην τσαρική Ρωσία και απελάθηκαν δε για συνεργασία με το γερμανικό στρατό.

«Μάλλον, στο όνομα της εξορίας, οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους πέθαναν από πείνα, ασθένειες και σοβαρές καιρικές συνθήκες», δήλωσε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του στις 24 Απριλίου, ο Ερντογάν αποκάλεσε το μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ «ψεύτικο και μη αληθινό».

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

https://infognomonpolitics.gr/2021/04/i ... ium=social


0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 3274

Re: Γενοκτονία Αρμεναίων

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 28 Απρ 2021, 21:16

Πριν 10 χρόνια με κάποια αφορμή ένας Αρμένης στις ΗΠΑ πέτυχε αναστολή της παραγραφής για αξιώσεις αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες σε Αρμένηδες και Μικρασιάτες γενικά εκείνης της εποχής και μέχρι το 1922.

Δημοσιεύτηκαν οι ανακοινώσεις μιας ασφαλιστικής εταιρείας με ονόματα και σε ελληνικές εφημερίδες με τον τίτλο "Χρυσοί κληρονόμοι".

Πολλοί γέλασαν.

Άλλοι έψαξαν, κουράστηκαν και πήραν κάτι.

Θα υπήρχαν και συνομωσιολόγοι ή μάγκες της δεκάρας που δεν θα έκαναν τίποτα. "Μαγκιά" θεωρείται να μην κάνεις τίποτα για κάποιο μακρινό συγγενή - αγνοώντας ότι το κληρονομικό δίκαιο είναι διαφορετικό στις ΗΠΑ από το δικό μας - και περιμένεις να σου χτυπήσει κάποιος το κουδούνι να σου φέρει μερικές δεσμίδες χαρτονομίσματα στο χέρι.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 18109

Re: Γενοκτονία Αρμεναίων

Δημοσίευσηαπό pluton » 29 Απρ 2021, 09:03

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε, ιδιαίτερα οι αριστεροί στην Ελλάδα, το γεγονός ότι ΟΛΑ τα κόμματα ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ καταδίκασαν την απόφαση των ΗΠΑ να αποδεχτούν την γενοκτονία των Αρμερνίων.

Οι αριστεροί στην Τουρκία είναι υπέρ των γενοκτονιών και των εθνοκαθάρσεων.

Βλέπετε αριστεροί τι δουλικά και τι προδότες είστε;
1 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu
Δημοσιεύσεις: 15461
Τοποθεσία: F.R. Liberland

Re: Γενοκτονία Αρμεναίων

Δημοσίευσηαπό Adminović » 29 Απρ 2021, 11:48

2 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Comrade Giannis
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 128

Re: Γενοκτονία Αρμεναίων

Δημοσίευσηαπό Comrade Giannis » 29 Απρ 2021, 15:14

pluton έγραψε:
Οι αριστεροί στην Τουρκία είναι υπέρ των γενοκτονιών και των εθνοκαθάρσεων.

Βλέπετε αριστεροί τι δουλικά και τι προδότες είστε;


Τι άλλες χαζομάρες θα δούμε εδώ μέσα; Τα συντρόφια της Τουρκίας όπως και εδώ απλά καταδικάζουν το γεγονός ότι ένα ιστορικό γεγονός όπως η γενοκτονία ενός λαού κατάντησε παιχνίδι μικροπολιτικής. Αν νομίζετε ότι ο κλόουν ο Biden το έκανε για φιλοαρμενικά αισθήματα είστε γελασμένοι. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας μέσα σε αυτές τις δικτατορικές συνθήκες πάντα ήταν υπέρ της αναγνώρισης των γενοκτονιών όπως και επίσης ήταν το μοναδικό κόμμα που τάχθηκε ανοικτά κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί. Ενώ έγινε η αναγνώριση είχαμε νέο κύμα συλλήψεων στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος των Λαών ( HDP ) που είναι φιλοκουρδικό για να μη μιλήσουμε για τους εκεί κομμουνιστές που σε κάθε πορεία μετράνε νεκρούς από αστυνομία και από τους Γκρίζους Λύκους που είναι τα παρακλάδια του συστήματος. Επιπλέον, λίγο αστείο να μιλάνε για γενοκτονίες οι ιμπεριαλιστές που έχουν αιματοκυλήσει όλο το πλανήτη.

Ρώτα τους Τούρκους κομμουνιστές για το τι γνώμη έχουν για τον Κεμάλ να δούμε πόσο υπέρ των εθνοκαθάρσεων είναι. Η γενοκτονία διαπράχθηκε χάρις την άνοδο του μίσους που προκαλεί ο υπερεθνικισμός.
0 .
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε, δεν έχετε τίποτα να χάσετε εκτός από τις αλυσίδες σας -Καρλ Μαρξ

Μην φοβάστε την αναταραχή -Μάο Τσε Τούνγκ

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 18109

Re: Γενοκτονία Αρμεναίων

Δημοσίευσηαπό pluton » 29 Απρ 2021, 17:09

Comrade Giannis έγραψε:
pluton έγραψε:
Οι αριστεροί στην Τουρκία είναι υπέρ των γενοκτονιών και των εθνοκαθάρσεων.

Βλέπετε αριστεροί τι δουλικά και τι προδότες είστε;


Τι άλλες χαζομάρες θα δούμε εδώ μέσα; Τα συντρόφια της Τουρκίας όπως και εδώ απλά καταδικάζουν το γεγονός ότι ένα ιστορικό γεγονός όπως η γενοκτονία ενός λαού κατάντησε παιχνίδι μικροπολιτικής. Αν νομίζετε ότι ο κλόουν ο Biden το έκανε για φιλοαρμενικά αισθήματα είστε γελασμένοι. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας μέσα σε αυτές τις δικτατορικές συνθήκες πάντα ήταν υπέρ της αναγνώρισης των γενοκτονιών όπως και επίσης ήταν το μοναδικό κόμμα που τάχθηκε ανοικτά κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί. Ενώ έγινε η αναγνώριση είχαμε νέο κύμα συλλήψεων στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος των Λαών ( HDP ) που είναι φιλοκουρδικό για να μη μιλήσουμε για τους εκεί κομμουνιστές που σε κάθε πορεία μετράνε νεκρούς από αστυνομία και από τους Γκρίζους Λύκους που είναι τα παρακλάδια του συστήματος. Επιπλέον, λίγο αστείο να μιλάνε για γενοκτονίες οι ιμπεριαλιστές που έχουν αιματοκυλήσει όλο το πλανήτη.

Ρώτα τους Τούρκους κομμουνιστές για το τι γνώμη έχουν για τον Κεμάλ να δούμε πόσο υπέρ των εθνοκαθάρσεων είναι. Η γενοκτονία διαπράχθηκε χάρις την άνοδο του μίσους που προκαλεί ο υπερεθνικισμός.



ΟΛΑ τα αριστερά κόμματα καταδίκασαν την αναγνώριση που έκανε ο Μπάιντεν, το μόνο που ήταν υπέρ ήταν ένα κουρδικό κόμμα.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 49425
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Γενοκτονία Αρμεναίων

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 01 Μάιος 2021, 09:54

Τωρα που εφυγε ο τουρκοφιλος ακροδεξιος απο τον Λευκο Οικο τελειωσαν τα ψωμια του Ερντο :yesyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 18109

Re: Γενοκτονία Αρμεναίων

Δημοσίευσηαπό pluton » 01 Μάιος 2021, 20:10

Μια ομάδα σημαντικών γερουσιαστών επανάφερε την Παρασκευή ένα νομοσχέδιο που αν ψηφιστεί θα επιβάλει κυρώσεις στην κυβέρνηση της Τουρκίας στην περίπτωση που συνεχίσει να αρνείται να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του επιδεινούμενου ρεκόρ της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γράφει η εφημεριδα The National.

https://hellasjournal.com/2021/05/neo-k ... 3c.twitter
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».


Επιστροφή σε “Διεθνή”