Έκλεισαν οι κάλπες στην Ισπανία - Προβάδισμα Σάντσεθ δείχνουν τα exit polls

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
'71
Crazy poster
Crazy poster
Δημοσιεύσεις: 1671

Έκλεισαν οι κάλπες στην Ισπανία - Προβάδισμα Σάντσεθ δείχνουν τα exit polls

Δημοσίευσηαπό '71 » 28 Απρ 2019, 21:53

Εικόνα



Με την αυξημένη συμμετοχή των Ισπανών ψηφοφόρων, σαφώς μεγαλύτερη από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, έκλεισαν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών απόψε στην Ισπανία, οι τρίτες που στήθηκαν σε διάστημα τεσσάρων ετών στη χώρα.

Τα πρώτα exit polls, σύμφωνα με την «Guardian», είναι ενθαρρυντικά για τον απερχόμενο σοσιαλιστή πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει 116 με 121 έδρες και ποσοστό περίπου 28%. Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) φαίνεται να σημειώνει τις χειροτερες επιδόσεις του, με ποσοστό 17,8%, ενώ το ακροδεξιό Vox, του Σαντιάγκο Αμπασκάλ, το οποίο στρέφεται ενάντια στην πολυπολιτισμικότητα, τον φεμινισμό και τη μετανάστευση, μπαίνει για πρώτη φορά στη βουλή με ποσοστό 12,1% - όπως περίπου αναμενόταν.

Δύο ώρες προτού κλείσουν τα εκλογικά τμήματα, η συμμετοχή βρισκόταν στο 60,7%, ποσοστό αρκετά αυξημένο συγκριτικά με το 51.2% στις εκλογές του 2016. Μεγάλη ήταν επίσης η προσέλευση των ψηφοφόρων στην Καταλονία, όπου Καταλανοί και Βάσκοι αυτονομιστές στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές τον απερχόμενο πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

Η αυξημένη αυτή συμμετοχή – κυρίως στην Καταλονία – δημιουργεί μία «συγκρατημένη αισιοδοξία» στο στρατόπεδο του Σάντσεθ, ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται σαν τείχος ενάντια στην προέλαση της ακροδεξιάς. Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσκοπήσεων ήθελαν τον Σάντσεθ να κερδίζει αυτήν την εκλογική μάχη, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να εξασφαλίζει αυτοδυναμία, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τις μετέπειτα συμμαχίες.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της «El Pais», οι Σοσιαλιστές (PSOE) του Σάντσεθ θα εξασφάλιζαν ένα 30%, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) ένα περίπου 20%, οι κεντροδεξιοι Ciudadanos και οι αριστεροί Podemos αμφότεροι ένα 14% και το ακροδεξιό Vox περίπου ένα 11%.

Σε κάθε περίπτωση, τα exit polls δεν αποτελούν το οριστικό αποτέλεσμα και αντιμετωπίζονται με επιφυλακτικότητα, καθώς κατά τις δύο προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες απέτυχαν να δώσουν σωστή εικόνα του αποτελέσματος, δίνοντας μεγάλο ποσοστό στους Podemos, το οποίο διέψευσε τελικά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Έως τα μεσάνυχτα εκτιμάται ότι θα έχουν καταμετρηθεί όλοι οι ψήφοι.

source: https://www.naftemporiki.gr/story/1469944/ekleisan-oi-kalpes-stin-ispania-probadisma-santseth-deixnoun-ta-exit-polls
0 .

'71
Crazy poster
Crazy poster
Δημοσιεύσεις: 1671

Re: Έκλεισαν οι κάλπες στην Ισπανία - Προβάδισμα Σάντσεθ δείχνουν τα exit polls

Δημοσίευσηαπό '71 » 29 Απρ 2019, 01:41

Ισπανικές εκλογές: Το χειρότερο αποτέλεσμα για το Λαϊκό Κόμμα από το 1990

Εικόνα

Μία πολύ κακή μέρα και μία χειροτερη νύχτα έχει το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP), καθώς σημειώνει τα χειρότερα ποσοστά στην ιστορία του, σύμφωνα με την «Guardian».

Με σχεδόν το 80% των ψήφων καταμετρημένων, το Λαϊκό Κόμμα καταγράφει το χειρότερο αποτέλεσμα από το 1990, σε γενικές εκλογές, με 67 βουλευτές, σχολιάζει η συντηρητική εφημερίδα «ABC».

«Η κατάρρευση είναι θεαματική. Η ομάδα του Πάμπλο Κασάδο δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Η κατάρρευση πραγματοποιείται επίσης λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές στις 26 Μαΐου», προστίθεται στο ίδιο δημοσίευμα.

«Ο Κασάδο διατηρούσε την αισιοδοξία μέχρι την τελευταία στιγμή, ελπίζοντας να λάβει ένα επαρκές ποσόστο μαζί με τους Πολίτες και το Vox για να κυβερνήσει, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το χειρότερο στην ιστορία του ΡΡ, από το 1990».

Στις γενικές εκλογές το 1993, με ηγέτη τον Χοσέ Μαρία Αθνάρ, το PP ήταν δεύτερο με 141 βουλευτές. Το 1996, κέρδισε τις εκλογές με 156 έδρες. Το 2000 πέτυχε την πρώτη απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή με 183 βουλευτές. Το 2004, με υποψήφιο τον Ραχόι, επέστρεψε στην αντιπολίτευση, με 148 βουλευτές. Το 2008, ο Ραχόι έχασε πάλι, αλλά με 154 έδρες. Το 2011 ο Ραχόι απέσπασε την απόλυτη πλειοψηφία των 186 βουλευτών. Η πλειοψηφία αυτή μειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, σε 123 βουλευτές.

Στις τελευταίες εκλογές, στις 26 Ιούνη 2016, το Λαϊκό Κόμμα αναδείχτηκε πρώτο με 33,03 % των ψήφων και συνολικά 137 έδρες.

source: https://www.naftemporiki.gr/story/1469974/ispanikes-ekloges-to-xeirotero-apotelesma-gia-to-laiko-komma-apo-to-1990
0 .

'71
Crazy poster
Crazy poster
Δημοσιεύσεις: 1671

Re: Έκλεισαν οι κάλπες στην Ισπανία - Προβάδισμα Σάντσεθ δείχνουν τα exit polls

Δημοσίευσηαπό '71 » 29 Απρ 2019, 01:44

Μεγάλη φάπα για το αδελφό κόμμα των δικών μας λαδεμπόρων...και όλα αυτά στη χώρα του φράνκο,των φανατικών καθολικών και του αλήτη του ραχόι που έστειλε μπάτσους σε χώρα ΕΕ επειδή θέλησαν να κάνουν ένα δημοκρατικό δημοψήφισμα...Θα έχετε ανάλογη αντιμετώπιση και στις ελληνικές εκλογές νεοδημοκράτες,γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.
0 .

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 3289

Re: Έκλεισαν οι κάλπες στην Ισπανία - Προβάδισμα Σάντσεθ δείχνουν τα exit polls

Δημοσίευσηαπό denplirono » 29 Απρ 2019, 08:45

'71 έγραψε:Μεγάλη φάπα για το αδελφό κόμμα των δικών μας λαδεμπόρων...και όλα αυτά στη χώρα του φράνκο,των φανατικών καθολικών και του αλήτη του ραχόι που έστειλε μπάτσους σε χώρα ΕΕ επειδή θέλησαν να κάνουν ένα δημοκρατικό δημοψήφισμα...Θα έχετε ανάλογη αντιμετώπιση και στις ελληνικές εκλογές νεοδημοκράτες,γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

για να λεμε την αληθεια γελαει καλυτερα αυτος που γελαει περιπου στις 22.00 το βραδυ των εκλογων. Οι αλλοι που γελαν νωριτερα κανουν απλα τον χάχα
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 49425
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Έκλεισαν οι κάλπες στην Ισπανία - Προβάδισμα Σάντσεθ δείχνουν τα exit polls

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Απρ 2019, 09:20

Οι χθεσινες εκλογες ηταν αλλη μια αποδειξη οτι τα ποσοστα δεξιας-ακροδεξιας ειναι τις πιο πολλες φορες συμπληρωματικα.

Στις προηγουμενες εκλογες το Λαικο Κομμα ειχε 33% και το Vox 0,5%. Tωρα εχει το Λαικο 17 και το Vox 10%. Eιναι προφανες οτι πανω απο την μιση φθορα του Λαικου πηγε στο Βοξ. Κατα την γνωμη μου το 3% παραπανω που πηρε το CS προερχεται και αυτο απο το Λαικο.

Συμπληρωματικα ειναι και τα ποσοστα Σοσιαλιστων και Ποδεμος. Στις προηγουμενες ειχαν οι σοσιαλιστες 23% και οι αλλοι 21% (συνολο 44%) και σε αυτες 29% οι σοσιαλιστες και 14% οι Ποδεμος (συνολο 43%).
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 49425
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Έκλεισαν οι κάλπες στην Ισπανία - Προβάδισμα Σάντσεθ δείχνουν τα exit polls

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Απρ 2019, 09:20

'71 έγραψε:Μεγάλη φάπα για το αδελφό κόμμα των δικών μας λαδεμπόρων...και όλα αυτά στη χώρα του φράνκο,των φανατικών καθολικών και
του αλήτη του ραχόι που έστειλε μπάτσους σε χώρα ΕΕ επειδή θέλησαν να κάνουν ένα δημοκρατικό δημοψήφισμα
...Θα έχετε ανάλογη αντιμετώπιση και στις ελληνικές εκλογές νεοδημοκράτες,γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.


Χαζος ο Ραχοι, επρεπε απλα να γραψει στα @@ του το αποτελεσμα του δημοψηφισματος οπως εκανε ο Τσιπρας

Γατακια ισπανοι...
0 .


Επιστροφή σε “Διεθνή”