paul25 έγραψε:bizeli έγραψε: Ούτε καν θέλω να ασχοληθώ με αυτά τα καθίκια.
Το παράδειγμά σου είναι τελείως άκυρο.
Πάμε παρακάτω.
Γιατί είναι άκυρο;
Πάμε παρακάτω.

paul25 έγραψε:bizeli έγραψε: Ούτε καν θέλω να ασχοληθώ με αυτά τα καθίκια.
Το παράδειγμά σου είναι τελείως άκυρο.
Πάμε παρακάτω.
Γιατί είναι άκυρο;

paul25 έγραψε:Ωραία και τι; θα περάσουμε 50 γενιές σε μια στρατικοποιημένη και οπισθοδρομική κοινωνία ΜΗΠΩΣ κάποια στιγμή μας την "πέσουν" οι Τούρκοι; Σε αυτή τη κοινωνία όμως ο άντρας θα δοξάζεται και εσύ ως γυναίκα δεν θα έχεις δικαίωμα ούτε το πληκτρολόγιο να αγγίζεις.

bizeli έγραψε:
Θα τον έστελνα στρατό να γίνει άνθρωπος να μάθει τουλάχιστον πειθαρχία και υπακοή και να μην στηρίζεται για τα πάντα στη μανούλα του.
Αυτό που βλέπω να γίνεται σήμερα δλδ.
.
bizeli έγραψε:Δεν γνώρισα ποτέ κανέναν που να πήγε στρατό με την λογική ότι είναι χρέος του να υπηρετήσει την πατρίδα και να μάθει 5 πραγματάκια που θα του χρειαστούν σε περίπτωση πολέμου.

bizeli έγραψε:Έχε την άποψη σου αλλά μάθε να κρατάς και κανά όπλο ταυτόχρονα γιατί όπως βλέπεις καλείσαι να το χρησιμοποιήσεις όσο οπισθοδρομικό και να το θεωρείς.
Εκτός αν νομίζεις ότι αν στείλουμε μια ζωγραφιά στον Ερντογάν με το σήμα της ειρήνης κι ένα κλαδί ελιάς θα συγκινηθεί πολύ.

paul25 έγραψε:Παντού σε όλους τους στρατούς της Ευρώπης και Αμερικής (ίσως και παγκόσμια λέω εγώ) υπάρχει πτώση στη στράτευση. Για τη περίπτωση της Φινλανδίας που αναφέρθηκε, δεν ξέρω πολλά πράγματα αλλά από μια γρήγορη ματιά στην εκπαίδευση τους κατάλαβα πως την έχουν εισάγει την κοινωνία στους κόλπους τους και προσφέρουν μια αρκετά διασκεδαστική μοντέρνα εκπαίδευση που έλκει το κόσμο, σαν παιχνίδι, σαν να είσαι με τα φιλαράκια σου, δηλαδή υιοθέτησαν στην ουσία το σύγχρονο πνεύμα της κοινωνίας που ζητά ο σημερινός νέος. Τώρα σε πραγματικές συνθήκες μάχης και ξεκοιλιάσματος δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικός ο στρατός αυτός και όχι οι στρατοί με το παλιό πνεύμα.

blackpaint έγραψε:Στο στρατο θα πρεπει να δειξει υπακοη σε κατι αξεστους, αμορφωτους και χαμηλης νοημοσυνης αξιωματικους, οι οποιοι με τη σειρα τους προσπαθουν να ικανοποιησουν κατι μεγαλομανη αρχιλαμογια γαλοναδες οι οποιοι προσπαθουν να γυαλισουν στην πολιτικη εξουσια.
blackpaint έγραψε:Θα γινει λαντζα και υπηρετης και γαιδουρι πανω στο σωμα και στην απληρωτη εργασια του θα στηριξουν καρριερες και επαφες, ενω θα γινεται καθε μερα μαρτυρας κακοδιαχειρισης, νεποτισμου, ανικανοτητας και αναρμοδιοτητας ακομα και στα υψηλοτερα επιπεδα διοικησης και πηχτης, στρατιωτικου τυπου ευθυνοφοβιας και ωχαδερφισμου.
blackpaint έγραψε:αστειευεσαι προφανως, ουτε οι καραβαναδες δεν πανε μ αυτην την λογικη σε κανενα -δυτικο τουλαχιστον - στρατο. Δεν εχω κανενα χρεος σε κανενα στρατο, ο οποιος ετσιθελικα με κανει απληρωτο σκλαβο του για ενα (δυο στην περιπτωση μου) χρονια. Δε μου διδαξαν ουτε ενα απο τα 5 πραγματάκια που θα του χρειαστούν σε περίπτωση πολέμου, εδω οι γιατροι της μοναδας μου ειπαν πως κανεις τους δεν ηξερε τι να κανει σε μια περιπτωση μιας ακατασχετης αιμορραγιας η βαριων εγκαυματων, προφανως κανεις δεν σκεφτηκε να τους το διδαξει γιατι δεν θα χρειαστει σε περιπτωση πολεμου.
Οι υπολοιποι καναμε 3-4 βολες, κατι πορειες και βασικα αυτα ηταν. Στις ταξεις μας κανανε 5 λεπτα μαθημα και μετα μιλαγανε για μπαλα. Ολο τον υπολοιπο καιρο, σκοπιες, αγγαρειες, παρελασεις και αγηματα. Και που και που καμια ασκηση οπου πηγαινες καπου και καθοσουν 8 ωρες στη μεση του πουθενα χωρις να κανεις τιποτα και μετα ερχοταν ενα ρεο και εφευγες. Ε ναι , ειναι βαρετος ο πολεμος.
Εμαθα ομως αλλα πολυ χρησιμα πραγματα. Εμαθα να κραταω ανεκφραστο προσωπο ακομα κι οταν καποιος μου γαυγιζε στη μουρη η οταν ελεγα τα πιο ακραια ψεματα που μπορεις να φανταστεις ( ο καλος φανταρος ειναι καλος ψευτης). Εγινα καλος ηθοποιος, εμαθα πως αμα βαραγα μια προσοχη 8 ριχτερ δεν θα χε και τοσο σημασια τι θα λεγα στην απολογια μου που μ επιασαν να κοιμαμαι στην ασκηση. Εμαθα ν απανταω δεν μπορω εχω την μεση μου, δεν ξερω τιποτα, οχι σε καθε ερωτηση που μου καναν γιατι παρατηρησα πως οσοι απαντησαν ναι! μ ενθουσιασμο βρεθηκαν να καθαριζουν υπονομους αυγουστιατικα, χωρις μασκες η γαντια και τετοια φλωρικα.
Εμαθα να κραταω διπλα βιβλια στο ταμειο που μου χρεωσαν γιατι ο προγουμενος το χε βαλει τοσο μεσα και ο αξιωματικος επιτηδες το χρεωσε σε μενα για να με μπλεξει, που δεν υπηρχε αλλος τροπος να σωθει παρα να κανω παρανομα αυθαιρετες ανατιμησεις ως και 300% και να το δικαιολογω στην κουραση απο τη σκοπια της προηγουμενης νυχτας αμα με πιαναν. Αλλα ειπαμε, ειχα γινει καλος ηθοποιος. Κι ετσι κι αλλιως ημουν στ αληθεια κουρασμενος, για δεκα μηνες σχεδον κοιμομουν δυο ωρες καθε νυχτα, σπαστα κιολας.
Εμαθα πως καποιοι φανταροι ειναι ιερες αγελαδες, μου το παν βασικα οι αξιωματικοι, αυτους δεν τους αγγιζεις, και το κανα, αλλα δεν το κανε ο αντικαταστατης μου οταν ελειπα, και ηρθαν και με απειλησαν με εφιαλτικη μεταθεση, επειδη καποιος τους εβαλε να καθαρισουν για πρωτη φορα στη ζωη τους τουαλετες.
Το βασικοτερο ειναι πως εμαθα να γινομαι πραγματικα τσαπατσουλης και να υποκρινομαι πως εργαζομαι. "Λυπαμαι" πολυ τους αξιωματικους που εφαγαν στη λεσχη απο πιατα που ειχα πλυνει εγω, για ποτηρια δεν το συζηταω καν.

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Οι Φινλανδοί έχουν τους Ρώσους δίπλα.
Εκπαιδεύονται για πραγματικό πόλεμο, χωρίς να χρειάζεται να γίνονται καψιμιτζήδες, να σκουπίζουν και να τινάζουν κουβέρτες.
Σημαντικό είναι ότι εκπαιδεύονται και για ανορθόδοξο-/ανταρτοπόλεμο, καθώς το δόγμα τους είναι συνέχιση του αγώνα και μετά την κατάρρευση του μετώπου.
Η θητεία τους είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία.

paul25 έγραψε:Για τη περίπτωση της Φινλανδίας που αναφέρθηκε, δεν ξέρω πολλά πράγματα αλλά από μια γρήγορη ματιά στην εκπαίδευση τους κατάλαβα πως έχουν εισάγει το σύγχρονο πνεύμα της κοινωνίας στους κόλπους τους και προσφέρουν μια αρκετά διασκεδαστική μοντέρνα εκπαίδευση που έλκει το κόσμο είναι κάτι σαν παιχνίδι είναι σαν να είσαι δηλαδή με τα φιλαράκια σου, υιοθέτησαν στην ουσία το σύγχρονο πνεύμα της κοινωνίας που ζητά ο σημερινός νέος.