Λαχουρένιος έγραψε:Ο Βολος και οι περισσοτερες επαρχιες πολεις ειναι σαν ενα προαστιο μονο της Αθηνας.Αυτο δεν ειναι κακο ή καλο απο μονο του,ειναι τι θελει κανεις,αλλα για μενα που εχω μεγαλωσει στην πρωτευουσα θα μου φαινοταν πολυ περιοριστικο.
Μα δεν διαφωνώ. Η ένστασή μου είναι αλλού. Ότι στην Αθήνα και που υπάρχουν οι διάφορες περιοχές, δεν τις επισκέπτεσαι με πρόγραμμα όλες στην σειρά, συνήθως θα κινηθείς σε 2-3, τις υπόλοιπες μια στην χάση και στην φέξη, για καμιά σπέσιαλ ταβέρνα κλπ. Ε αυτά τα κάνεις και στην επαρχία, αν θες ας πούμε κάτι διαφορετικό, οδηγάς 1 ώρα και βρίσκεσαι σε 5 διαφορετικές πόλεις και 200 διαφορετικά χωριά. για ταβέρνες, δάση, παραλίες.
Επίσης μια άλλη διάσταση είναι η παιδική ζωή στην επαρχία. Πραγματικά, νιώθω οίκτο για όσους μεγάλωσαν στην Αθήνα. Επειδή έχω συγγενείς που επισκεπτόμουν αρκετά συχνά, μπορούσα να συγκρίνω. Όταν εμείς αλωνίζαμε λ.χ. 2α γυμνασίου σε καφετέρειες και μπαρς, χωρίς ωράριο, αυτοί μαζευόταν στο σπίτι του φίλου ή του γείτουνα, που τους πήγαινε ο μπαμπά ή η μαμά με το αυτοκίνητο και έπαιζαν επιτραπέζια μυστήρια στο Πεκίνο, Μονόπολη, κλπ.
Ουσιατικά στην επαρχία ο μέσος προέφηβος ή ο έφηβος κάνει ότι κάνει στην Αθήνα το τεράστιο αλάνι και μάγκας ή μετά τα 17-18-25.
Την Αθηνα θες μια ζωη να την ανακαλυψεις.Τις αλλες πολεις,αρκει να κανεις μερικα χρονια ως φοιτητης.
Αυτό λέω και εγώ. Ότι και να ζεις στην Αθήνα που έχει 50 περιοχές και δεν ξέρω πόσες ταβέρνες και μαγαζιά, στην ουσία χαίρεσαι μόνο ένα μικρό κλάσμα αυτών. Απλά έχεις να λες ότι δυνητικά μπλα μπλα αυτό και το άλλο.
Επίσης, ξανά, και το Λέμπενσράουμ ας πούμε μιας επαρχιακής πόλης, δλδ όλα όσα μπορείς να φτάσεις σε χρόνους που φτάνεις τις περιοχές στην Αθήνα που έχεις στο πιάτο σου, είναι τεράστιο. Σε 1 ώρα βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη στην επαρχία, όχι σε άλλη περιοχή.
Ρε μαλακα,το γαμησες,εχεις ζησει οντως Αθηνα ή επηρεαζεσαι απο τα κλισε?
Με συνδιασμο αμαξιου-ΜΜΜ πας οπου θες σε λιγοτερο απο μια ωρα,ακομα και σε ωρες αιχμης.
Τέσπα, επειδή είσαι ανεπίδεκτος, σε προγράφω για την Πολιτιστική Επανάσταση που θα εφαρμοστεί στην επερχόμενη Λαϊκή Δημοκρατία. Και όχι, δεν θα είναι Βόλος ο προορισμός