Τι είναι αυτός ρε;

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Τι είναι αυτός ρε;

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Μαρ 2018, 17:46

Και στο κάτω κάτω ρε φίλε τι να το κάνω το είδωλο του "καριερίστα" σήμερα με τέτοιους γείτονες;
Θα τρίψουμε τα μεταπτυχιακά μας στη μούρη του Ερντογάν;
Ανήκουμε στην ανατολή και όχι στη δύση για να έχεις τέτοιο μοντέλο στο μυαλό σου.
0 .

Άβαταρ μέλους
paul25
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό paul25 » 26 Μαρ 2018, 17:48

bizeli έγραψε:Ναι μόνο που ο εχθρός σήμερα δεν θα σου ζητήσει την άποψή σου.
Έχε την άποψη σου αλλά μάθε να κρατάς και κανά όπλο ταυτόχρονα γιατί όπως βλέπεις καλείσαι να το χρησιμοποιήσεις όσο οπισθοδρομικό και να το θεωρείς.
Εκτός αν νομίζεις ότι αν στείλουμε μια ζωγραφιά στον Ερντογάν με το σήμα της ειρήνης κι ένα κλαδί ελιάς θα συγκινηθεί πολύ.

Μα γι'αυτό θα έπρεπε να υπάρχει επαγγελματικός μισθοφορικός στρατός να τον διαλέγουν όσοι το επιθυμούν. Επειδή είσαι γυναίκα και δεν έχεις πάει στρατό, δεν γίνεται σχεδόν καμιά εκπαίδευση πάνω στα στρατιωτικά θέματα. Ο σκοπός είναι ότι αν ξεσπάσει μάχη να πέσεις παίρνωντας τουλάχιστον μαζί σου και κάνα δυο εχθρούς, είναι δηλαδή ακόμα στο πνεύμα της στρατηγικής των απωλειών και της φθοράς. Αν στο στρατό μου μαθαίνανε την τακτική του κλεφτοπολέμου του Κολοκοτρώνη θεωρώ πως πιο χρήσιμη θα μου ήταν στο πόλεμο.
2 .

Άβαταρ μέλους
paul25
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό paul25 » 26 Μαρ 2018, 17:52

bizeli έγραψε:Και στο κάτω κάτω ρε φίλε τι να το κάνω το είδωλο του "καριερίστα" σήμερα με τέτοιους γείτονες;
Θα τρίψουμε τα μεταπτυχιακά μας στη μούρη του Ερντογάν;
Ανήκουμε στην ανατολή και όχι στη δύση για να έχεις τέτοιο μοντέλο στο μυαλό σου.

Ωραία και τι; θα περάσουμε 50 γενιές σε μια στρατικοποιημένη και οπισθοδρομική κοινωνία ΜΗΠΩΣ κάποια στιγμή μας την "πέσουν" οι Τούρκοι; Σε αυτή τη κοινωνία όμως ο άντρας θα δοξάζεται και εσύ ως γυναίκα δεν θα έχεις δικαίωμα ούτε το πληκτρολόγιο να αγγίζεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 26 Μαρ 2018, 17:59

paul25 έγραψε:
bizeli έγραψε:Ναι μόνο που ο εχθρός σήμερα δεν θα σου ζητήσει την άποψή σου.
Έχε την άποψη σου αλλά μάθε να κρατάς και κανά όπλο ταυτόχρονα γιατί όπως βλέπεις καλείσαι να το χρησιμοποιήσεις όσο οπισθοδρομικό και να το θεωρείς.
Εκτός αν νομίζεις ότι αν στείλουμε μια ζωγραφιά στον Ερντογάν με το σήμα της ειρήνης κι ένα κλαδί ελιάς θα συγκινηθεί πολύ.

Μα γι'αυτό θα έπρεπε να υπάρχει επαγγελματικός μισθοφορικός στρατός να τον διαλέγουν όσοι το επιθυμούν. Επειδή είσαι γυναίκα και δεν έχεις πάει στρατό, δεν γίνεται σχεδόν καμιά εκπαίδευση πάνω στα στρατιωτικά θέματα. Ο σκοπός είναι ότι αν ξεσπάσει μάχη να πέσεις παίρνωντας τουλάχιστον μαζί σου και κάνα δυο εχθρούς, είναι δηλαδή ακόμα στο πνεύμα της στρατηγικής των απωλειών και της φθοράς. Αν στο στρατό μου μαθαίνανε την τακτική του κλεφτοπολέμου του Κολοκοτρώνη θεωρώ πως πιο χρήσιμη θα μου ήταν στο πόλεμο.

Οι ανάγκες της Ελλάδας σε στρατιωτικό προσωπικό είναι τεράστιες. Δεν γίνεται να υπάρξει αμιγώς μισθοφορικός στρατός στην Ελλάδα.

Κατά τα άλλα προφανώς έχεις δίκιο, στον στρατό ο χρόνος που μαθαίνεις να πολεμάς είναι ένα 1-2% της θητείας.

Απο την άλλη, συντηρείς το στρατόπεδο. Το φυλάς, μαγειρεύεις, καθαρίζεις, βάφεις, κλπ. Άλλοι φαντάροι που είναι τεχνίτες κάνουν ηλεκτρολογικά, χτίζουν ντουβάρια, στρώνουν τσιμέντα, κοκ. Αυτά, χωρίς κληρωτούς θα κόστιζαν έναν κάρο λεφτά.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
paul25
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό paul25 » 26 Μαρ 2018, 18:02

Δες αυτή την είδηση

Αδιανόητη κτηνωδία με φαντάρους που βασανίζουν και πετούν από γκρεμό αδέσποτο σκύλο (pics)

http://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/ar ... skylo-pics

Αυτοί οι δύο φαντάροι βασάνισαν σχεδόν μέχρι θανάτου τον σκύλο και αμέσως έγινε χαμός γι'αυτούς τους δύο και όλοι λέγανε "το καημένο το σκυλάκι" κλπ, την εποχή όμως της στρατόκαυλης κοινωνίας κανένας δεν θα έδινε σημασία και πονοψυχία για ένα ζώο, η κοινωνία που είναι ανα πάσα ώρα έτοιμη να ασκήσει βία, ζει και με τη βία, αυτοί οι δύο εκείνη την εποχή μπορεί να γίνονταν και λοχίες, ο πόλεμος συνήθως τέτοια άτομα ζητά.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Μαρ 2018, 18:03

paul25 έγραψε:Μα γι'αυτό θα έπρεπε να υπάρχει επαγγελματικός μισθοφορικός στρατός να τον διαλέγουν όσοι το επιθυμούν.

:laugh1:
Γελάω ξέρεις γιατί; Ειδικά για το τελευταίο που υπογράμμισα φαντάζομαι καταλαβαίνεις τον λόγο.
Δεύτερον έχεις δει τη ρητορική που χρησιμοποιεί ο Ερντογάν στο εσωτερικό του; Έχεις δει πόσο τους πωρώνει;
Έχοντας έναν μισθοφορικό στρατό δεν καταφέρνεις τα ίδια αποτελέσματα.
Πρέπει να έχεις υψηλό εθνικό φρόνημα και την αντίστοιχη πώρωση και από δω. Πού είναι όλα αυτά;
Στην Ελλάδα τα πάντα είναι απαξιωμένα. Ακόμα και η έννοια πατρίδα.
Το πιο απλό θα σου πω.
Βλέπεις την άλλη να παρελαύνει με το απαυτό της απ' έξω και τον άλλο να μασάει τσίχλα στη διάρκεια της παρέλασης.
Την πώρωση που έχει ο τουρκικός λαός από τον Ερντογάν πρέπει να την έχουμε κι εμείς από εδώ.
Δεν γίνεται να έχεις τη λογική "ναι αλλά...would you like a cup of tea?" και άλλα δυτικόστροφα.
Εφόσον έχεις να κάνεις με βαρβάρους και οι υπόλοιποι κάνουν ντα τον Ερντογάν με μια απλή δηλωσούλα καταλαβαίνεις με ποιους έχεις να κάνεις.

paul25 έγραψε:Επειδή είσαι γυναίκα και δεν έχεις πάει στρατό, δεν γίνεται σχεδόν καμιά εκπαίδευση πάνω στα στρατιωτικά θέματα.

Επειδή είμαι γυναίκα δε σημαίνει ότι είμαι άπατρις ούτε ότι δεν έχω δικαίωμα άποψης πάνω στον τρόπο που θέλω να αισθάνομαι ασφαλής.
Όταν τα στραβά του στρατού και η πολιτική που ακολουθείται βγάζουν μάτι ακόμα και σε έναν άσχετο, σημαίνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά.
Δεν χρειάζεται να δουλεύεις και στο Πεντάγωνο για να το καταλάβεις αυτό.
0 .

Άβαταρ μέλους
paul25
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό paul25 » 26 Μαρ 2018, 18:04

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Οι ανάγκες της Ελλάδας σε στρατιωτικό προσωπικό είναι τεράστιες. Δεν γίνεται να υπάρξει αμιγώς μισθοφορικός στρατός στην Ελλάδα..

Το ξέρω και το είχα επίγνωση όταν το έγραφα αλλά αυτή είναι η μόνη λύση που έχουμε για την ώρα. Θα μπορούσε να είναι οι μισθοφόροι στην αρχή του πολέμου και αν κλιμακωθεί το θέμα μετά η εφεδρεία.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 26 Μαρ 2018, 18:05

paul25 έγραψε:
bizeli έγραψε:Πες μου ΕΝΑΝ στον κοινωνικό σου περίγυρο που δεν εκμεταλλεύθηκε κάποια γνωριμία του για να περάσει όσο το δυνατόν καλύτερα στον στρατό.
Μόνο αυτοί που δεν είχαν βύσμα την πάτησαν αλλά και αυτοί αν είχαν το ίδιο θα έκαναν.
Δεν γνώρισα ποτέ κανέναν που να πήγε στρατό με την λογική ότι είναι χρέος του να υπηρετήσει την πατρίδα και να μάθει 5 πραγματάκια που θα του χρειαστούν σε περίπτωση πολέμου.

Αν θες την άποψη μου και πολύ καλά κάνανε, το είδωλο του μαχητή ήταν για τις παλιές πολεμοχαρείς κοινωνίες, στη σημερινή δική μας κοινωνία θεωρείται παντελώς οπισθοδρομικό και παρωχημένο σε σύγκριση με το είδωλο του επιτυχημένου καριερίστα νέου που επικρατεί. Φαντάσου ότι ο στρατός ήταν αγγαρεία ακόμα και τις εποχές της ύψιστης Εθνικοφροσύνης και των συχνών πολέμων της χώρας τους προηγούμενους αιώνες, πόσο μάλλον σήμερα. Ως κοινωνίες πάμε μπροστά, όχι πίσω, το κακό είναι οτι ο καθένας το κάνει με το δικό του ρυθμό.

https://en.wikipedia.org/wiki/Conscription_in_Finland

Εικόνα

Finnish conscript unit of guerrilla infantry

https://alchetron.com/Finnish-Defence-Forces

Aυτοί όμως εκπαιδεύονται κανονικά.
1 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Μαρ 2018, 18:06

paul25 έγραψε:Δες αυτή την είδηση

Αδιανόητη κτηνωδία με φαντάρους που βασανίζουν και πετούν από γκρεμό αδέσποτο σκύλο (pics)

http://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/ar ... skylo-pics

Αυτοί οι δύο φαντάροι βασάνισαν σχεδόν μέχρι θανάτου τον σκύλο και αμέσως έγινε χαμός γι'αυτούς τους δύο και όλοι λέγανε "το καημένο το σκυλάκι" κλπ, την εποχή όμως της στρατόκαυλης κοινωνίας κανένας δεν θα έδινε σημασία και πονοψυχία για ένα ζώο, η κοινωνία που είναι ανα πάσα ώρα έτοιμη να ασκήσει βία, ζει και με τη βία, αυτοί οι δύο εκείνη την εποχή μπορεί να γίνονταν και λοχίες, ο πόλεμος συνήθως τέτοια άτομα ζητά.

Ούτε καν θέλω να ασχοληθώ με αυτά τα καθίκια.
Το παράδειγμά σου είναι τελείως άκυρο.
Πάμε παρακάτω.
0 .

Άβαταρ μέλους
paul25
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό paul25 » 26 Μαρ 2018, 18:13

bizeli έγραψε: Ούτε καν θέλω να ασχοληθώ με αυτά τα καθίκια.
Το παράδειγμά σου είναι τελείως άκυρο.
Πάμε παρακάτω.

Γιατί είναι άκυρο;
0 .

Επιστροφή σε “Διεθνή”