Οι Τούρκοι κατέρριψαν Ρωσικό αεροσκάφος

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Re: Οι Τούρκοι κατέρριψαν Ρωσικό αεροσκάφος

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 25 Νοέμ 2015, 16:58

Οι Τούρκοι δεν μας προειδοποίησαν, λέει ο διασωθείς Ρώσος πιλότος

http://www.naftemporiki.gr/story/103536 ... lotos#null
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 25 Νοέμ 2015, 17:28

Metranion έγραψε:Ναι αλλά πριν η τιμή του πετρελαίου στην Τουρκία όπως και Νορβηγία ήταν πανάκριβο, τώρα λογικά ή έχουν ρίξει τις τιμές τους ή οι επιχειρηματίες στην τουρκία χέστηκαν στο φράγκο.

Λένε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Ερντογάν ήταν το χτύπημα στο λαθρεμπόριο (πετρελαίου κλπ) στην περιοχή. Από την άλλη, υπάρχουν πολλές κατασκευαστικές τουρκικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, υπάρχει το αέριο, ο τουρισμός και δεν είναι τυχαίο, το ότι ο Ερντογάν έριξε τους τόνους σήμερα μιλώντας σ' ένα επιχειρηματικό συνέδριο. Γενικώς, αν η Ρωσία επιμείνει σε οικονομικές κυρώσεις (που φυσικά θα επηρεάσουν και τη δική της οικονομία) τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την Τουρκία.
0 .

Άβαταρ μέλους
Χουντολάγνοζ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Χουντολάγνοζ » 25 Νοέμ 2015, 17:56

Δεν πιστεύω να υπάρξει τρίτος παγκόσμιος βέβαια: https://en.wikipedia.org/wiki/Mutual_as ... estruction

Παπαριά μεγάλου βεληνεκούς εκ μέρους των Τούρκων όπως και να έχει.
0 .
Αχ πόσο μου έχουν λείψει τα ρουσφέτια και ο πληθωρισμός της χούντας :(

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 25 Νοέμ 2015, 18:03

Κοντά στο βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα. :LoL:

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στην οποία υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου και ότι η κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού αποτελεί σχεδιασμένη προβοκάτσια, μάλιστα προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία.

Λίγη ώρα αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τους Ρώσους πολίτες να μην επισκέπτονται την Τουρκία γιατί «κινδυνεύουν», ο Ρώσος ΥΠΕΞ μίλησε για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, λέγοντας πως η χώρα του έχει στη διάθεσή της πολλά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι το αεροσκάφος βρισκόταν καθόλη της διάρκεια της πτήσης στον συριακό εναέριο χώρο.

Μεταξύ άλλων, ο Λαβρόφ αποκάλυψε πως ο Τούρκος ομόλογός του, του μετέφερε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια», αλλά -όπως τόνισε- «συνέχισε να βρίσκει δικαιολογίες» για την κατάρριψη του μαχητικού από τουρκικά F-16.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας προσπαθώντας, μάλιστα, να υπερτονίσει το υπερβολικό της αντίδρασης των Τούρκων επικαλέστηκε το παράδειγμα της τουρκικής πρακτικής των συνεχών παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο. Με τον τρόπο αυτό θέλησε να υπερτονίσει την υπερβολική δυσανεξία που επέδειξε για μια παραβίαση ολίγων δευτερολέπτων μια χώρα η οποία επιδίδεται συστηματικά στην παραβίαση του ελληνικού αλλά και του συριακού εναέριου χώρου. Αναφέρθηκε δε και σε μια συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στην οποία ο Έλληνας ΥΠΕΞ του θύμισε τις 1.500 τουρκικές παραβιάσεις σε ετήσια βάση.

Συγκεκριμένα ο Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε: «Αυτό που συνέβη χθες είναι απαράδεκτο. Ναι χθες άκουσα συλλυπητήρια από τον Νταβούτογλου αλλά την ίδια στιγμή επέμεινε στις τουρκικές θέσεις και προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις. Όσον αφορά τις ερωτήσεις μας για την παραβίαση του συριακού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη του θυμίζω ότι τα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο 1.500 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο και η Ελλάδα αντιτίθεται συχνά γι’ αυτό εις μάτην. Χθες ο Έλληνας ΥΠΕΞ με κάλεσε για να μου εκφράσει την αλληλεγγύη του και μου θύμισε αυτές τις 1.500 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη που έχουν γίνει κάτι σαν συνηθισμένη πρακτική. Και μου είπε ότι και αυτός δεν αποδέχεται τις εξηγήσεις των Τούρκων ακόμα και αν υπήρξε παραβίαση 17 δευτερολέπτων δεν δικαιολογεί την επίθεση κατά του ρωσικού μαχητικού».

Αν και σύμφωνα με τον Λαβρόφ η Ρωσία δεν θέλει να ξεκινήσει πόλεμο ενάντια στη Συρία, ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα «αναθεωρήσει σοβαρά τις σχέσεις της με την Άγκυρα».

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα για τους τουρκικές εταιρείες ή για τις δικές μας, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό που έγινε χωρίς απάντηση», κατέληξε.

http://www.action24.gr
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 25 Νοέμ 2015, 18:13

Η Ντουμα καλει τους Τουρκους να επιστρεφουν την Αγια Σοφια στους Χριστιανους http://www.kommersant.ru/doc/2862190
Νομοσχεδιο ποινικοποιησης της αρνησης γενοκτονιας των Αρμενων http://izvestia.ru/news/597191
Αν ο ΥπΕξ μας εχει μυαλο πρεπει να καταλαβει οτι τωρα ειναι ιδανικη στηγμη να πιεζουμε τους Ρωσους για αναγνωρηση και της Γενοκτονιας Ελληνων του Ποντου και της Μικρας Ασιας!!
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 25 Νοέμ 2015, 18:30

ВладимирВладимирович έγραψε:Η Ντουμα καλει τους Τουρκους να επιστρεφουν την Αγια Σοφια στους Χριστιανους http://www.kommersant.ru/doc/2862190
Νομοσχεδιο ποινικοποιησης της αρνησης γενοκτονιας των Αρμενων http://izvestia.ru/news/597191
Αν ο ΥπΕξ μας εχει μυαλο πρεπει να καταλαβει οτι τωρα ειναι ιδανικη στηγμη να πιεζουμε τους Ρωσους για αναγνωρηση και της Γενοκτονιας Ελληνων του Ποντου και της Μικρας Ασιας!!

Αν ο ΥπΕξ μας έχει μυαλό θα πρέπει να κάνει ένα ταξιδάκι με τον υπουργό ανάπτυξης στη Ρωσία. Γιατί οι Ρώσοι δεν μας αγάπησαν ξαφνικά. Απλώς χρησιμοποιούν την περίπτωση των παραβιάσεων στην Ελλάδα ως ενίσχυση της δικής τους θέσης. Γιατί να μην εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για οικονομική σύσφιξη των σχέσεων, τώρα που όλοι είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ;
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 25 Νοέμ 2015, 18:34

Οι Τούρκοι είναι σε δύσκολη θέση.
Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται ότι η Αμερική ανεξάρτητα της χθεσινής ανακοίνωσης θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να εφαρμόσει τα σχέδια της γα την Τουρκία.
Η Αμερικάνικη κοινή γνώμη παραδόξως είναι υπέρ της Ρωσίας.
Τους Τούρκους τους περιγράφουν πιο πολύ σαν πρωτόγονους θρασύδειλους που δεν έπρεπε ποτέ να είναι σύμμαχοι.
Guardian , Bloomberg μιλάνε ανοικτά πλέον για τις σχέσεις της Τουρκίας με τους ισλαμιστές.
Ολαντ να κλείσουν τα σύνορα Τουρκίας με Συρίας για να μην <<περνάνε>> ισλαμιστές στην Συρία.
Πούτιν συμφωνώ.
Αύριο ο Ολαντ πάει στην Ρωσία για να μεθοδεύσουν το κλείσιμο των συνόρων της Τουρκίας με την Συρία.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 25 Νοέμ 2015, 18:38

Μάντης έγραψε:Η Αμερικάνικη κοινή γνώμη παραδόξως είναι υπέρ της Ρωσίας.

Παράδοξο θα ήταν να ήταν κατά.

Για ένα εκατομμύριο λόγους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 25 Νοέμ 2015, 18:45

ΓΑΛΗ έγραψε:
Μάντης έγραψε:Η Αμερικάνικη κοινή γνώμη παραδόξως είναι υπέρ της Ρωσίας.

Παράδοξο θα ήταν να ήταν κατά.

Για ένα εκατομμύριο λόγους.

Έχεις δίκιο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 25 Νοέμ 2015, 19:08

Τουρκική αυτοκινητοπομπή μόλις μπήκε στα εδάφη της Συρίας έγινε ολοκαύτωμα από βομβαρδισμούς.
Δεν έμεινε ούτε τασάκι . :D
Η Τουρκία λέει ότι μέσα δεν είχε όπλα αλλά είχε ανθρωπιστική βοήθεια.
Αλλά δεν ξέρουν οι Τούρκοι ποιοι τους βομβάρδισαν.
Γάλλοι , Ρώσοι , Σύριοι ;
0 .

Επιστροφή σε “Διεθνή”