Ο γρύλος, το αλευροσκουλήκι και η ακρίδα εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Ο γρύλος, το αλευροσκουλήκι και η ακρίδα εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 17 Αύγ 2022, 15:08

Αρίστος έγραψε:Πληρωνομαι με το κομματι για να γραφω για τα αλευροσκουληκια; :laugh1:

Ειναι που ελεγες οτι δεν διαβαζεις τα αρθρα μου, εδω με διαβαζεις σε 2 φορα μπας και σου ξεφυγει κατι. :D :laugh1:

Μπορεις να μου εξηγησεις τον λογο που αντιγραφεις αυτολεξει ποστ σε μια καφενειακη κουβεντα? :hmmm Αυτο που κανεις ειναι προωθηση και οχι διαλογος.
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Re: Ο γρύλος, το αλευροσκουλήκι και η ακρίδα εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 17 Αύγ 2022, 15:44

Απλα ριχνω ξυλα στη φωτια για να αναψει η κουβεντα.

Το κανω μονο στα πρωτα ποστ, μετα καθε νημα ακολουθει το δικο του ανεξαρτητο δρομο.

.
1 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 17 Αύγ 2022, 19:40

Προέλλην έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Κάτσε ρε συ για τροφή μιλάμε. Και για επίσημο φορέα της Ευρώπης....Τα έντομα πολύ συχνά είναι φορείς μικροβίων και ασθενειών έτσι εύκολα λες "τρώτε ακρίδες κλπ" δεν τρέχει τίποτα;.... :laugh1:
(Παρακαλώ ο Ακρίδης Κατσαριδόπουλος να πάρει θέση επι του ζητήματος πάραυτα!! :D )

Tι μικρόβια και ασθένειες φέρει η ακρίδα και γιατί είναι πιο επικίνδυνη απο ένα πτηνό ή θηλαστικό που τρώμε; Συγκεκριμένα.

Ο αρμόδιος φορέας της Ε.Ε. λέει απλά όποιος θέλει να φάει, ας φάει, είναι ασφαλές.

Το πρόβλημα να μας πει ένας που είναι.

Μέχρι στιγμής μόνο ασυναρτησίες τύπου θα μας κόψουν το κρέας που είναι βασική αρχή του δυτικού πολιτισμού ακούσαμε (το κρέας θα μειωθεί με ακρίδες ή χωρίς, δεν χωράει ο πλανήτης τόσες αγελάδες και γουρούνια για να τρώνε κρέας κάθε όλοι οι κάτοικοί του)

Δεν εχεις βαρεθει να σε πιανουν μαλακα? δεν ειπα οτι μπορεις να κανεις κατι αλλα να πλειοδοτεις κιολας ?
ποσο πιο γιουσουφακι πια.
1 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 17 Αύγ 2022, 23:28

Προέλλην έγραψε:Tι μικρόβια και ασθένειες φέρει η ακρίδα και γιατί είναι πιο επικίνδυνη απο ένα πτηνό ή θηλαστικό που τρώμε; Συγκεκριμένα.

Καλά ναι όντως αν δεις τι σκατα τρώνε μόνο οι κότες (όταν είναι ελευθέρας βοσκής..) πιθανόν δεν θα θες να ξαναφας κοτόπουλο.... :D
Αλλά από τη άλλη μας τα έχουν πρήξει κάθε λίγο και λιγάκι με τις ασθένειες των πτηνών, των αγελάδων, των χοίρων και πάει λέγοντας...κι εκεί που εσύ νομίζεις ότι τρως ξένοιαστος το "καθαρό" σου το κοτόπουλο έρχεται όλο και κάποια ασθένεια και κάποιο e coli να σε ξενερώσει... :D Πως να πειστείς ότι για το σκουλίκι και τις ακρίδες τα έχουν "ελέγξει" κι όλα καλά... επειδή έφτιαξαν δύο γραφικά εκεί περα που παραπέμπουν σε αφίσα για παιδικό πάρτυ σε πείθει εσένα ότι είναι ασφαλές να τρως σκουλίκι κι ακρίδα;... Εγώ δυσκολεύομαι λίγο... :yesyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 17 Αύγ 2022, 23:34

Επίσης ασχολιαστο το ότι περιλαμβάνεται κι ο γρύλος στο μενού... Έχω χρόνια να ακούσω το βράδυ, και για να ψάξεις να βρεις στην εξοχή 2-3 γρύλους παίζε να θες ολονυχτία.. θα πεθάνεις της πείνας αν περιμένεις να χορτάσεις με γρύλους..
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 17 Αύγ 2022, 23:46

BaKXOS_Lysios έγραψε:Επίσης ασχολιαστο το ότι περιλαμβάνεται κι ο γρύλος στο μενού... Έχω χρόνια να ακούσω το βράδυ, και για να ψάξεις να βρεις στην εξοχή 2-3 γρύλους παίζε να θες ολονυχτία.. θα πεθάνεις της πείνας αν περιμένεις να χορτάσεις με γρύλους..

εβαλες μια παραμετρο στο παραπανω ποστ που δεν την ειχα σκεφτει και μπραβο σου
κατα ποσο θα ειναι ασφαλη τα νεα τροφιμα αφου και αυτα θα ειναι εκτροφης;
πχ τι θα τρωνε τα εντομα για να φτασουν στο πιατο μας
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 18 Αύγ 2022, 00:04

nemo έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Επίσης ασχολιαστο το ότι περιλαμβάνεται κι ο γρύλος στο μενού... Έχω χρόνια να ακούσω το βράδυ, και για να ψάξεις να βρεις στην εξοχή 2-3 γρύλους παίζε να θες ολονυχτία.. θα πεθάνεις της πείνας αν περιμένεις να χορτάσεις με γρύλους..

εβαλες μια παραμετρο στο παραπανω ποστ που δεν την ειχα σκεφτει και μπραβο σου

Για την ώρα δεν μοιάζει να τους ενδιαφέρει που θα τα βρούμε κι αυτά, ούτε λένε αν θα είναι εκτροφής.. πάντως με τίποτα ακριδοπαγιδες στο μπαλκόνι παίζει να πιάνεις 3-4 το μήνα για κανένα εκλεκτό σνακ :D
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Αύγ 2022, 00:10

BaKXOS_Lysios έγραψε:
nemo έγραψε:εβαλες μια παραμετρο στο παραπανω ποστ που δεν την ειχα σκεφτει και μπραβο σου

Για την ώρα δεν μοιάζει να τους ενδιαφέρει που θα τα βρούμε κι αυτά, ούτε λένε αν θα είναι εκτροφής.. πάντως με τίποτα ακριδοπαγιδες στο μπαλκόνι παίζει να πιάνεις 3-4 το μήνα για κανένα εκλεκτό σνακ :D

ανημερωτος εισαι γινεται εκτροφη εδω και πολλα χρονια απλα δεν γινεται μαζικα
και βιομηχανικα ...εγω στην αρχη που το ειπες νομιζα οτι εκανες πλακα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 18 Αύγ 2022, 00:38

nemo έγραψε: ...εγω στην αρχη που το ειπες νομιζα οτι εκανες πλακα

Υπάρχει δηλαδή κάπου στην Ευρώπη εκτροφή γρύλου και ακρίδας για φαγώσιμα;... :o
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 18 Αύγ 2022, 20:59

BaKXOS_Lysios έγραψε:
nemo έγραψε: ...εγω στην αρχη που το ειπες νομιζα οτι εκανες πλακα

Υπάρχει δηλαδή κάπου στην Ευρώπη εκτροφή γρύλου και ακρίδας για φαγώσιμα;... :o

Όλο και κάπου θα υπάρχει στην Ευρώπη, αλλά σε φάση πειραματική/start-up. Να μια εξαιρετική επιχειρηματική ευκαιρία :D

Στο θέμα μας όμως, όποιος θέλει τρώει. Όπως με όλα τα τρόφιμα που δεν απαγορεύεται η κατανάλωσή τους για υγειονομικούς λόγους, σίγουρα θα πρέπει να τηρούνται κάποια στάνταρντς στην εκτροφή, επεξεργασία, κτλ.

Ακριβώς όποιος θέλει τρώει σαλιγκάρια (για πολλούς ανθρώπους είναι αδιανόητο) ή όστρακα και μαλάκια (πχ ελάχιστοι κεντροευρωπαίοι ή ανατολικοευρωπαίοι τρώνε), έτσι ακριβώς μπορεί να φάει κάποιος και ακριδούλες ή γρύλους. Λ. Αμερική, Μέση Ανατολή, Ασία, αποτελούν τροφή εδώ και χιλιάδες χρόνια.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Διεθνή”