Έρχεται κρίση στην ΕΕ?

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Έρχεται κρίση στην ΕΕ?

Δημοσίευσηαπό Adminović » 14 Οκτ 2025, 14:16

Προέλλην έγραψε:Δηλαδή εσύ πιστεύεις στ αλήθεια ότι δεν μπορούν να πληρωθούν συντάξεις στην Γερμανία και ανοίγουν λογιαριασμοί ελεημοσύνης;

Και αυτό γιατί το είπε ένα λοτι να ναι ΕΛ στο tik tok; Στον κόπο να δείς αν ισχύουν αυτοί οι αστείοι οι ισχυρισμοί μπήκες;

Δεν ζω στη Γερμανία, δεν είχα και δεν έχω στενό συγγενή ή κολλητό κλπ που να ζει εκεί, καθώς επίσης δεν γνωρίζω γερμανικά ούτε παρακολουθώ μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας (και δεν με απασχολούν και ιδιαίτερα τα τεκταινόμενα στην Γερμανία).
Συνεπώς, δεν μπορώ εγώ να ψάξω να δω αν ισχύει και τί ισχύει. Παρέθεσα την μαρτυρία του συγκεκριμένου Ελ μετανάστη, ο οποίος πρέπει να ζει χρόνια εκεί και έχω πετύχει και παλιότερα δικά του βίντεο (και δεν τον λες σε καμία περίπτωση "ελλημπάν" ή αντιγερμανό ξέρω γω).
Αφού λοιπόν μας λες ότι δεν ισχύουν αυτά που λέει (αν κατάλαβα καλά), γιατί δεν μας λες τί συμβαίνει τελικά;
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » Χθες, 23:24

Adminović έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δηλαδή εσύ πιστεύεις στ αλήθεια ότι δεν μπορούν να πληρωθούν συντάξεις στην Γερμανία και ανοίγουν λογιαριασμοί ελεημοσύνης;

Και αυτό γιατί το είπε ένα λοτι να ναι ΕΛ στο tik tok; Στον κόπο να δείς αν ισχύουν αυτοί οι αστείοι οι ισχυρισμοί μπήκες;

Δεν ζω στη Γερμανία, δεν είχα και δεν έχω στενό συγγενή ή κολλητό κλπ που να ζει εκεί, καθώς επίσης δεν γνωρίζω γερμανικά ούτε παρακολουθώ μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας (και δεν με απασχολούν και ιδιαίτερα τα τεκταινόμενα στην Γερμανία).
Συνεπώς, δεν μπορώ εγώ να ψάξω να δω αν ισχύει και τί ισχύει. Παρέθεσα την μαρτυρία του συγκεκριμένου Ελ μετανάστη, ο οποίος πρέπει να ζει χρόνια εκεί και έχω πετύχει και παλιότερα δικά του βίντεο (και δεν τον λες σε καμία περίπτωση "ελλημπάν" ή αντιγερμανό ξέρω γω).
Αφού λοιπόν μας λες ότι δεν ισχύουν αυτά που λέει (αν κατάλαβα καλά), γιατί δεν μας λες τί συμβαίνει τελικά;

:laugh1:

Κατά τα λοιπά, δεν χρειάζεται να έχεις στενό συγγενή ή κολλητό κλπ που να ζει εκεί, καθώς επίσης και να γνωρίζεις γερμανικά και να παρακολουθείς μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, για να ξέρεις αν χρεοκόπησε το γερμανικό ασφαλιστικό σύστημα της Γερμανίας και γίνεται χαμός που δεν μπορεί να πληρώσει συντάξεις. Κάτι τέτοιο θα ήταν 1η είδηση σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά και στα διάφορα τοπικά πχ Ελλάδας.
Γενικά, με 5 λεπτά γκούγκλινγκ, γρηγορότερα απο τα δείς το τικ τοκ του κάθε ότι να ναι, μπορείς να βρείς πολύ εύκολα τι ισχύει για το ασφαλιστικό σύστημα της οποιασδήποτε χώρας.

Στη Γερμανία, όπως και σε κάθε άλλη ανεπτυγμένη χώρα, ο λόγος των εργαζόμενων σε σχέση με τους συνταξιούχους αλλάζει. Απλά εδώ, στην χώρα των οικονόμων-λογιστών, η συζήτηση περί βιωσιμότητας ανοίγει πολύ νωρίς (σκέψου το κάτι σαν συζήτηση για το ασφαλιστικό στις αρχές του 80 στην Ελλάδα, που δεν υπήρχε καν), ακριβώς για να μην έρθει ποτέ η στιγμή που δεν θα ρέουν οι συντάξεις απρόσκοπτα. Όπως και οπουδήποτε αλλού στον ανεπτυγμένο κόσμο όπου υπάρχει δημογραφικό θέμα, τόσο λόγω μείωσης γεννήσεων, όσο και λόγω καλής ιατροφαρμακευτικής και αυξημένου προσδόκιμου ζωής, σε βάθος χρόνο θα αυξάνονται οι εισφορές, θα μειώνονται οι συντάξεις, θα αναβαθμίζεται ο ρόλος του επικουρικού προσωπικού κουμάντου του καθενός, και θα αυάνεται ο ορίζοντας της εργάσιμης ζωής (τουλάχιστον μέχρι να μαρσάρουν τα ρομπότς, του ανεπτυγμένου κόσμου, γιατί στην Βραζιλία, στην Κολομβία κλπ εσχατότρυπες, ρομπότς δεν θα δείς στους επόμενους 1-2 αιώνες :D )
Η διαφορά έγκειται στο ότι οι υγιείς παραγωγικές χώρες όπως η Γερμανία, θα δίνουν εξαιρετικά καλύτερες συντάξεις απ ότι οι χρεοκοπημένες χώρες της περιφέρειας. Για τριτοκοσμικές χώρες, δεν συζητάμε καν.
Την συζήτηση αυτή, αν την πάρει τ αυτί του στα πεταχτά μετά τυριού και αχλαδιού κάποιος λειτουργικά αναλφάβητος, και αν θέλει να γεμίσει περιεχόμενο στο κανάλι του, μπορεί να την παρουσιάσει και ως κακό χαμό ή οτιδήποτε κυριολεκτικά του καπνίσει.

Αντίστοιχα, σε άλλο βίντεο μπορεί να λέει εντελώς αβάσιμα ότι ο ΕΛ στην Ελλάδα τρώει κρέας 1ης ποιότητος, ενώ ο Γερμανός γεμάτο συντηρητικά :dunno:
Αυτά τώρα ενώ η Ελλάδα εισάγει ως κρέας τα πεταμένα των κρεατοπαραγωγικών χωρών με ανύπαρκτους γενικά υγειονομικούς ελέγχους και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, ενώ η Γερμανία έχει πλεόνασμα παραγωγής σε στάνες-βίλες και γενικά τόσο η εκτροφή και ο ποιοτικός έλεγχος είναι επιστήμη, όσο και o έλεγχος των καταναλωτικών οργανώσεων είναι βασικός δοκιμασμένος και λέιτουργικός πυλώνας του συστήματος, σε τέτοιο βαθμό που απο τον χασάπη μπορείς να πάρεις να φας ωμό χοιρινό κιμά άφοβα https://en.wikipedia.org/wiki/Mett
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » Σήμερα, 00:20

Νομίζω ότι εξήγησα πως ούτε παρακολουθώ ούτε με ενδιαφέρουν τα εσωτερικά ζητήματα της Γερμανίας. :pardon:
Το βίντεο αυτό το έβγαλε αυτόματα ο αλγόριθμος του τικτοκ, δεν έκατσα να το ψάξω επί τούτου.

Για να μπούμε στην ουσία.
Μας λες ότι δεν υπήρξε θέμα σχετικά με την καταβολή των συντάξεων. Οκ, το δέχομαι.
Το άλλο που λέει ότι άνοιξαν λογαριασμό για να ενισχύσεις την χώρα τί είναι ακριβώς; Ή μας λες ότι το φαντάστηκε; :hmmm
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Επιστροφή σε “Διεθνή”